Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Pa kakav im je onda ovo stari stadion? Sta je ustvari s njim? Vise puta sam nailazio na slike ovog stadiona, svaki put je pisalo Sanski Most. Negdje sam procitao da je sruseno, ali ne znam nista tocno, jer tamo nikad nisam bio. Ako ima netko iz SM da nas uputi u kompletnu pricu oko ovog stadiona
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?
Po jednostavno mislim, sada da ne zahtijeva expertno pozvavanje istog...
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- Probisvjet
- Kontakt:
SketchUp programCapt_Billy je napisao/la:Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?
Ovdje mozes pogledati neka arh rjesenja.
http://www.youtube.com/watch?v=0JL3RVYXjng
http://www.youtube.com/watch?v=boBq26PY21Y
http://www.youtube.com/watch?v=9Jw-SbU5yBQ
http://www.youtube.com/watch?v=691ndxTtFus
https://www.google.ba/search?q=SketchUp ... 80&bih=861

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- sagitarius
- Kontakt:
Dodao je da će se određeni zahvati raditi na terenu, u svlačionicama, krovu na istočnoj tribini..
“Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen” najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva.
Uporedo s radovima na Bilinom polju, na nekoliko stotina metara udaljenom Kamberovića polju ovog će se ljeta raditi reflektori.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
hoće li ko kupiti stadiona? Ima povoljno u Zenicisagitarius je napisao/la:Dodao je da će se određeni zahvati raditi na terenu, u svlačionicama, krovu na istočnoj tribini..
“Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen” najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva.
Uporedo s radovima na Bilinom polju, na nekoliko stotina metara udaljenom Kamberovića polju ovog će se ljeta raditi reflektori.
#samoČelik
Probaj taj SketchUp, on ti je odlican. Nema puno opcija, ali sa njima mozes uraditi sve. Najbolje za to ti je AutoCAD, ali je to prekomplicirano, jos trebas imat neki ekstra komp da bi mogao ove najnovije verzije. U ovom SketchUpu sam ja slozio bar 5-10 stadiona uz to da imam 20-30 onako na pola ostavljenihCapt_Billy je napisao/la:Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?
Kako se nisu lude glave sjetile da tu postave umjetnu travu i rijese taj problem za stalnosagitarius je napisao/la:“Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen” najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva.
Zato sto dimenzije terena variraju. Teren se skracuje-siri, sve zavisno od prilikaSignore je napisao/la: Kako se nisu lude glave sjetile da tu postave umjetnu travu i rijese taj problem za stalno
Zbog toga nista umjetna.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
To mi je smijesan razlog. Sirom Europe stadioni tu imaju umjetnu travu. Stave teren po UEFA standardu i nema potrebe da ga skracuju ili sire, jer standardi za PL sigurno se po pitanju velicine terena poklapaju sa standardima UEFA-e. Evo za primjer Maksimir koji na tom mjestu ima umjetnu travu i suci ne stvaraju blato. Odmah sve ljepse izgleda.
prica se da ce zrinjski praviti klupski rstoran,vise mjesta za novinare i tv snimatelje i nesto oko svlacionica kako bi dobili licencu i za jace utakmice,jer prosle godine da su protsli bugare nebi igrali protiv stutgarta u mostaru.
To je najavljeno prije nekog vremena. Slicno je najavio i Siroki. Razlika izmedju te dvije najave je u tome da Siroki vec radi na tome, a Zrinjski po svemu sudeci ceka Bozje milosti. Valjda podju nesto ciniti kada se sezona okonca.
Ne kapiras. Standardi postoje, ali teren mozes u odredjonom dijelu da skracujes ili siris, sve u skladu sa tim standardima.Signore je napisao/la:To mi je smijesan razlog. Sirom Europe stadioni tu imaju umjetnu travu. Stave teren po UEFA standardu i nema potrebe da ga skracuju ili sire, jer standardi za PL sigurno se po pitanju velicine terena poklapaju sa standardima UEFA-e. Evo za primjer Maksimir koji na tom mjestu ima umjetnu travu i suci ne stvaraju blato. Odmah sve ljepse izgleda.
Dakle, Celik igra na sirini 50 metara. Dodje repka na Bilino, sirina ide na 55 metara. Primjer dajem. O tome se radi.
I prije nego postavis pitanje e zasto to rade, taktika, jbga
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Kako napreduju radovi u Doboj-Kaknju??
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
E to je onda to, jer mi je nesto drugo glupostromeo je napisao/la: Ne kapiras. Standardi postoje, ali teren mozes u odredjonom dijelu da skracujes ili siris, sve u skladu sa tim standardima.
Dakle, Celik igra na sirini 50 metara. Dodje repka na Bilino, sirina ide na 55 metara. Primjer dajem. O tome se radi.
I prije nego postavis pitanje e zasto to rade, taktika, jbga
Nigdje nista vezano za stadion, ali evo slike sa zadnje domace utakmice. 14.4.bhfanatic14 je napisao/la:Kako napreduju radovi u Doboj-Kaknju??

Izgleda da je ovo vec gotovo. Vidim da nema dasaka kojim su salovali tako da su do sad mozda cak i postavili gazista. Na drugoj strani tribine jos uvijek nema nikakvih radova, a vjerujem da ih nece ni biti dok ovaj dio ne zavrse

-
brigsiroki
- Kontakt:

stadion pecara
-
brigsiroki
- Kontakt:
-
brigsiroki
- Kontakt:

solidan stadion samo previse zbijen
-
brigsiroki
- Kontakt:
- badblueboylivno
- Kontakt:
Derbi Druge lige Zapad se jučer igrao na stadionu u Vitezu. https://hr-hr.facebook.com/MaestralBSI" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3
- Capt_Billy
- Kontakt:
Hvala momci na savjetima.
Pokusat cu nesto uraditi pa cemo vidjeti kako se sve to ispati.
Ono sto zelim, jeste da pokusam uraditi neki vid rekonstrukcije Grbavice u nekom realnom obliku bez nekih napucavanja.
Pokusat cu nesto uraditi pa cemo vidjeti kako se sve to ispati.
Ono sto zelim, jeste da pokusam uraditi neki vid rekonstrukcije Grbavice u nekom realnom obliku bez nekih napucavanja.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
Pokusaj si nac model Grbavice, trenutno stanje. Sigurno ima za download. Imas gore opciju 'get models' il tako nesto, pa samo kucaj sta te zanima. Skines tudji model i doradis ga. Tu je meni jedini problem sto ni jedan model ne izgleda onako kako bi ja zelio, pa od tih starih samo mjere uzmem i sve na novo.