Sta ti tu nije jasno?Sveti je napisao/la: Izvini, ali, ponos je porasla?
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nisam siguran da sam najbolje shvatio, ali ponos je muškog roda.
Just sayin'
Just sayin'
naprijed rejal
Sve sto je Real napravio, bilo je preko nase desne strane. Valjda ce Pep gledat snimak i do revansa uigravat sa Lahmom na beku i Martinezom na 6ici. Ribery je potonuo nenormalno, automatski vuce i Alabu. Nekako nema tog njihovog dopunjavanja. Alaba vazda pada, fula loptu, nesiguran... Nije ovo toliko los rezultat, samo da u Münchenu krene sve po planu. Vjerujem da ce se ekipa probudit', nije jos sve gotovo.
Sent from my lumia 1020
Sent from my lumia 1020
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sveti je napisao/la:Nisam siguran da sam najbolje shvatio, ali ponos je muškog roda.
Just sayin'
Ocigledno nisi dobro shvatio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
I kod poraza, ponos je porasla. Mislim da je očigledno da si zamijenio lica, al' hajd 
naprijed rejal
- Donnie Darko
- Kontakt:
Muški rod milion posto.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja mislim da si ti jedan veliki bukvalac, al' hajd.Sveti je napisao/la:I kod poraza, ponos je porasla. Mislim da je očigledno da si zamijenio lica, al' hajd
U uzvratu očekujemo jednako dosadnu igru jer bitno ce biti ne primiti gol, dok zabiti "možemo" i u 90 + minuti. Protiv Uniteda smo imali povoljnih 1:1, protiv arsenala odlicnih 2:0 i cak ni tada nismo imal muda krenuti naprijed kako se spada vec lijevo,desno,naprijed,nazad,dodaj,dodaj i dodaj
Cak mislim da smo protiv Uniteda vec trebali ispastim,ali prosli na individualnu kvalitetu.Ne vidim nacin na koji mozemo izbaciti Real ukoliko nastavimo s ovakvom igrom,a siguran sam da hocemo. Martinez,Marti, Martino, Javi,Javinho i njegovo ne igranje u sredini odnosno igranje u obrani je nesto sto Pepu ne mogu i necu oprostit (svi oni koji misle da ce igrat u uzvratu zaboravite,jer tek u toj utakmici moramo imati "kreativnije" igrace u sredini da bi kao stvorili sansu, a stvorit cemo racku,prije bi je s njim mogli stvoriti) Jos ove izjave nakon utakmice kao igrali smo dobro,ma tko je tu lud,1 sansa u cijeloj utakmici,lk je nesto kao onaj potrcko Nerlinger kad je stalno vikao da smo najbolji da cemo nadoknadit zaostatak 12 bodova za Dortmundom na temelju nicega.Sreca da je Sammer sad ovdje,al sta vrijedi kad ga sad koci ovak katalonac koji hvali momcad umjesto da ih izdegeneci da se trgnu malo,ma treba njega Sammer drmnut,bacit ga u nesvjesticu i odrzat jedan svoj govor dok Peponja ne dode k sebi jer tad ce opet po svome.
Da imamo Kloppa li nekog slicnog na klupi situacija bi bila drugacija cak i s vecim zaostatkom. Kao ako je mogao Dortmund mozemo i mi, e dragi moji Dortmund igra brzi,atraktivni, okomit nogomet,a ne ovakvu dosadu kao mi.Jucer smo par puta imali prilika brzo povuci neku polukontru ili akciju al ne,igra se zaustavlja,pojedinac se okrece i stvara pogled i na kraju doda liku 2 m do sebe ili vrati loptu nazad. Lahm,Schwein,Rafko,Lahm Kroos,Lahm,Neuer,Alaba,Neuer,Schwein,Rafko,ROBBEN... (jedini koji se trudio jucer vise od ostalih)
Vec mjesec dana ne igramo dobro i ne mozemo ocekivat da cemo bljesnut bas sada,to tako ne ide,nije Real Kaiserslautern.Ocekuje nas mucenje kao u svim utakmicama u zadnje vrijeme,ako Real prvi zabije mozda bi i mogli gledati neku atraktivniju i okomitiju igru s nase strane, ali i tad ce biti gotovo nemoguce zabiti 3 komada ,a ne primiti vise niti jedan. Dakle sve u svemu ja sam veliki pesimist,nazalost s razlogom.Sanse su 70:30 na strani Reala. (Pepune iznenadi nas)
Cak mislim da smo protiv Uniteda vec trebali ispastim,ali prosli na individualnu kvalitetu.Ne vidim nacin na koji mozemo izbaciti Real ukoliko nastavimo s ovakvom igrom,a siguran sam da hocemo. Martinez,Marti, Martino, Javi,Javinho i njegovo ne igranje u sredini odnosno igranje u obrani je nesto sto Pepu ne mogu i necu oprostit (svi oni koji misle da ce igrat u uzvratu zaboravite,jer tek u toj utakmici moramo imati "kreativnije" igrace u sredini da bi kao stvorili sansu, a stvorit cemo racku,prije bi je s njim mogli stvoriti) Jos ove izjave nakon utakmice kao igrali smo dobro,ma tko je tu lud,1 sansa u cijeloj utakmici,lk je nesto kao onaj potrcko Nerlinger kad je stalno vikao da smo najbolji da cemo nadoknadit zaostatak 12 bodova za Dortmundom na temelju nicega.Sreca da je Sammer sad ovdje,al sta vrijedi kad ga sad koci ovak katalonac koji hvali momcad umjesto da ih izdegeneci da se trgnu malo,ma treba njega Sammer drmnut,bacit ga u nesvjesticu i odrzat jedan svoj govor dok Peponja ne dode k sebi jer tad ce opet po svome.
Da imamo Kloppa li nekog slicnog na klupi situacija bi bila drugacija cak i s vecim zaostatkom. Kao ako je mogao Dortmund mozemo i mi, e dragi moji Dortmund igra brzi,atraktivni, okomit nogomet,a ne ovakvu dosadu kao mi.Jucer smo par puta imali prilika brzo povuci neku polukontru ili akciju al ne,igra se zaustavlja,pojedinac se okrece i stvara pogled i na kraju doda liku 2 m do sebe ili vrati loptu nazad. Lahm,Schwein,Rafko,Lahm Kroos,Lahm,Neuer,Alaba,Neuer,Schwein,Rafko,ROBBEN... (jedini koji se trudio jucer vise od ostalih)
Vec mjesec dana ne igramo dobro i ne mozemo ocekivat da cemo bljesnut bas sada,to tako ne ide,nije Real Kaiserslautern.Ocekuje nas mucenje kao u svim utakmicama u zadnje vrijeme,ako Real prvi zabije mozda bi i mogli gledati neku atraktivniju i okomitiju igru s nase strane, ali i tad ce biti gotovo nemoguce zabiti 3 komada ,a ne primiti vise niti jedan. Dakle sve u svemu ja sam veliki pesimist,nazalost s razlogom.Sanse su 70:30 na strani Reala. (Pepune iznenadi nas)
Mosa mi nije jasno ko je yebenog alabu naucio da u odbrani bjezi od protivnickog igraca (ovaj put od benzeme) kako bi toboze zatvorio sredinu
U tevansu odigrat pametno, jok srljat. Treba odigrat na 1:0, a drugi ce sam doc.
Ps.
A sto raja kulturno ignorise ovog labilnog flopa
U tevansu odigrat pametno, jok srljat. Treba odigrat na 1:0, a drugi ce sam doc.
Ps.
A sto raja kulturno ignorise ovog labilnog flopa
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ukratko, budimo realni, celavi Narkoman je od najdinamicnije ekipe na svijetu napravio tabletu za spavanje 
Marksizam u skole!
Vrijeme ce pokazati da mi imamo jednog prosjecnog trenera kojeg su mnogi procitali od Salzburga na ovamo.Ocigledno Pep ima potpuno druge ciljeve u igri zvanoj nogomet i evo uspio je u tome ali meni licno to nista ne predstavlja,posjed lopte 72 %-28%,broj pasova 763-304,uspjesnost pasova 90%-79% i kao slag na tortu i najveca sramota Bayernovih igara su sutevi. Od ukupno 18 suteva,samo 4 su isla u okvir gola,a cak 9 suteva je izblokirano
,dok je Real od ukupno 9 suteva,cak 5 uputio u okvir gola a samo jedan im je izblokiran
Sa ovakvom statistikom izgubiti 1:0 je teze nego pobjediti realno gledajuci,medjutim ako vam na klupi sjedi Pep Guardiola onda to i nije tako jer je taj covjek procitan i od Boga i od naroda
Ne zelim ulaziti u bilo kakve rasprave,ko voli gledati dodavanja nek gleda i uziva
Sa ovakvom statistikom izgubiti 1:0 je teze nego pobjediti realno gledajuci,medjutim ako vam na klupi sjedi Pep Guardiola onda to i nije tako jer je taj covjek procitan i od Boga i od naroda
Ne zelim ulaziti u bilo kakve rasprave,ko voli gledati dodavanja nek gleda i uziva
- Omerbavarac
- Kontakt:
[quote="autogol"]Vrijeme ce pokazati da mi imamo jednog prosjecnog trenera kojeg su mnogi procitali od Salzburga na ovamo.[quote]
Ja bih prije rekao da mi imamo tvrdoglavnog trenera koji zeli da izvojeva svoje i da previse ne mari za kritikama upucenim kako od medija tako i od navijaca.
Mi, navijaci Bayerna moramo biti zadovoljni njegovim radom i svemu ucinjenom do sada, jer do prije mjesec danas smo bili najjaca ekipa na dunjaluku, niko nas nije mogao pobijediti dok nismo malo pali u formi. Treba reci da je Pep djelimicno kriv za taj pad forme jer je smanjio intezitet treninga a samim tim su se i igraci opustili, no Pep nije taj koji igra na terenu vec igraci i oni stvaraju rezultat, tako da nije sve ni do trenera.
Ja bih prije rekao da mi imamo tvrdoglavnog trenera koji zeli da izvojeva svoje i da previse ne mari za kritikama upucenim kako od medija tako i od navijaca.
Mi, navijaci Bayerna moramo biti zadovoljni njegovim radom i svemu ucinjenom do sada, jer do prije mjesec danas smo bili najjaca ekipa na dunjaluku, niko nas nije mogao pobijediti dok nismo malo pali u formi. Treba reci da je Pep djelimicno kriv za taj pad forme jer je smanjio intezitet treninga a samim tim su se i igraci opustili, no Pep nije taj koji igra na terenu vec igraci i oni stvaraju rezultat, tako da nije sve ni do trenera.
Upravo! Svaki ishod je zasluzen ako se igra posteno. Dakle, ako uticaj sudije nije ocigledan, rezultat je realan.anton 1983 je napisao/la:Jučer je Real Madrid navodno zasluženo pobijedio. Više ne znam što to znači. Da je bio penal na Mulleru i da je Bayern dao gol ili da je Gotze zabio gol, dal bi Bayern zasluženo izvukao remi? Ne znam više što sve ovisi o tome da bi netko zasluženo postigao neki rezultat? Jel to igra, ono pokazano na terenu ili samo ono što pokazuje semafor? Da li sve pada u vodu i cijela percepcija onoga što su obje momčadi pokazali na terenu ovisi samo o tome da je Gotze pucao nisko lijevo ili visoko desno? No bilo kako bilo, nadam se da će za tjedan dana ljudi pjevati Ciao Italia, a ne Viva Italia...
Penala nad Milerom nije bilo. Mogao je jedino biti zuti zato sto je trazio penal.
Da je Bajern izvukao remi ili pobijedio, opet bi bilo zasluzeno. U zivotu je sve po zaslugama. Sam si krojis sudbinu.
Realovci su kmecali na svoju odbranu. Ja im rekoh da su Pepe i Ramos odlicni igraci (i veliki smradovi). Druga je stvar sto u vecini utakmica budu na ledini, sto ih ne pokrivaju vezni igraci i napadaci. Dva igraca ne mogu braniti gol. Sinoc je odbranu igrala cijela ekipa i odmah su bili besprijekorni. Real je najtanji tamo gdje je Bajern najjaci. Tanki su u sredini. Modric je fantastican ofanzivno, prosjecan defanzivno. Alonso nije dobar kao nekad, ni blizu. Di Marija nije igrac za veznog reda i pas igre. Isto vazi za Iska. I pored toga, kada se ekipa ujedini mogu se eliminisati svi ti nedostaci.
Ova Pepova taktika moze upaliti samo kada imas duplo jacu ekipu od protivnika. To je bila Barsa. Imao je nevidjeno genijalne i agresivne igrace. Agresivnost i genijalnost u istom covjeku? Strasno!
Bajern isto tako ima genijalne igrace. Ne kao Barsa, ali jako dobre, svakako. Sta im fali? Fali im agresivnost. Fali da po trojica lete na protivnika koji je sa loptom. Tako je igrala Barsa. Ne mozes preci pola terena, sansu ne mozes stvoriti. Cim nekako dodjes do lopte, rastrce se kao ose i uzmu je. S druge strane, Real i Manco su prilikom svakog napada imali 50 ili 100% sanse za gol. Svaki put kada bi Real krenuo imao si osjecaj da mogu dati gol.
Bajern je u prethodnim godinama bio agresivan. To je njihov stil. Zasto sada nisu? Mislim da ih je ova igra uljuljala. Veci dio utakmice kontrolisu loptu bjesomucnim dodavanjima, nemaju pravi ritam napad - odbrana. Zbog toga ne reaguju na pravi nacin kada protivnik dodje do lopte. Nisu 100% sazvakali Pepovu taktiku.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ja sam vec pricao da ovaj Bayern u LPa i u Ligi nebo i zemlja,al onda su tu neke price od nekih navijaca kako u LPa igraju koliko im treba.
U ligi su im realno svi skinuli gace ,nesto slicno kao i Barci nekad prije.
Protiv ove igre recept je jednostavan,zonska odbrana i presing na sredini i imas raspad sistema.
PEP jeste doveo neke novitete i po sistemu na terenu ovo nije Barca,druga je formacija ,drugi tipovi igraca.
Bayern ima u svakoj tekmi 5-6 igraca na terenu koji mogu zabiti gol,al ne zabiju,jer nema tu izrazitog golgetera,kao sto je imao u barci (midzet).
Stalne rotacije ,s jedne strane su neophodne jer je doveo getzea i thiaga,nagomilao je veznjake,s druge strane su uzrok pada forme dosta igraca ,jer svaku utakmicu neki drugi sastav igra,neki drugi tipovi igraca i bez obzira koliko to isto izgledalo koncepcija se mjenja. Robben i Muller su 2 potpuno razlicita krila itd.. Lahm jednu tekmu igra DMa,drugu RB,kross jednu tekmu igra DMa ,drugu igra AMCa,gotze cas igra krilo ,cas igra playmakera,muller na napadaca,na poluspica ,itd.. Sve to utice na igrace i na koncepciju. PEP je tvrdoglav,al dok ima rezultate ne mozes mu prigovarati,isto kao sto je i s Carlom u realu,ciji mi stil ide na ku*ac.
Sto se tice uzvrata,daBogda vam bar jednu kontru dali i primili 2 max
U ligi su im realno svi skinuli gace ,nesto slicno kao i Barci nekad prije.
Protiv ove igre recept je jednostavan,zonska odbrana i presing na sredini i imas raspad sistema.
PEP jeste doveo neke novitete i po sistemu na terenu ovo nije Barca,druga je formacija ,drugi tipovi igraca.
Bayern ima u svakoj tekmi 5-6 igraca na terenu koji mogu zabiti gol,al ne zabiju,jer nema tu izrazitog golgetera,kao sto je imao u barci (midzet).
Stalne rotacije ,s jedne strane su neophodne jer je doveo getzea i thiaga,nagomilao je veznjake,s druge strane su uzrok pada forme dosta igraca ,jer svaku utakmicu neki drugi sastav igra,neki drugi tipovi igraca i bez obzira koliko to isto izgledalo koncepcija se mjenja. Robben i Muller su 2 potpuno razlicita krila itd.. Lahm jednu tekmu igra DMa,drugu RB,kross jednu tekmu igra DMa ,drugu igra AMCa,gotze cas igra krilo ,cas igra playmakera,muller na napadaca,na poluspica ,itd.. Sve to utice na igrace i na koncepciju. PEP je tvrdoglav,al dok ima rezultate ne mozes mu prigovarati,isto kao sto je i s Carlom u realu,ciji mi stil ide na ku*ac.
Sto se tice uzvrata,daBogda vam bar jednu kontru dali i primili 2 max
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Kakve veze Robben ima sa tim?TariqAli je napisao/la:Ukratko, budimo realni, celavi Narkoman je od najdinamicnije ekipe na svijetu napravio tabletu za spavanje
Kakve veze ima trener s brojem blokiranih suteva? Sta sve covjek moze procitati... pa nije on naredio da pucaju u blok. Hahaha
Sent from my LG-E610 using Tapatalk
Sent from my LG-E610 using Tapatalk
sto se tice gvardiole, njemu ne zamjeram nista osim sto je prerano smanjio tempo.
dok su igraci bili naspanovani, nije bilo ekipe koja je mogla izaci na kraj sa bayom.
glavni ligaski konkurenti potuceni do nogu, a lp prekucana bez da je neki od protivnika ozbiljnije zaprijetio.
cim se osvojila liga, igraci su presaltali u brzinu manje.
a sto se tice forumskih picckica, nisam vjerovao da na ss.ba ima ovoliko hinja.
ono, nestanu prije svake tekme, ma ni u potpis se ne smiju opkladiti, da bi nakon poraza dosli i izrugivali se.
nisam ni pomislio da medju nama ima toliko hinja. fuuuuj.
sad, treba biti realan i reci da je bio jedan (1) frajo koji je i prije tekme nudio opkladu i to u pare.
u redu, da ne ostane bez odgovora, amidza ce prihvatiti svaku opkladu.
dakle, ja cu se kladiti u pare. neka milja bude minimalan ulog, 10 milja maksimalni. geronimo ce biti blagajnik.
dok su igraci bili naspanovani, nije bilo ekipe koja je mogla izaci na kraj sa bayom.
glavni ligaski konkurenti potuceni do nogu, a lp prekucana bez da je neki od protivnika ozbiljnije zaprijetio.
cim se osvojila liga, igraci su presaltali u brzinu manje.
a sto se tice forumskih picckica, nisam vjerovao da na ss.ba ima ovoliko hinja.
ono, nestanu prije svake tekme, ma ni u potpis se ne smiju opkladiti, da bi nakon poraza dosli i izrugivali se.
nisam ni pomislio da medju nama ima toliko hinja. fuuuuj.
sad, treba biti realan i reci da je bio jedan (1) frajo koji je i prije tekme nudio opkladu i to u pare.
u redu, da ne ostane bez odgovora, amidza ce prihvatiti svaku opkladu.
dakle, ja cu se kladiti u pare. neka milja bude minimalan ulog, 10 milja maksimalni. geronimo ce biti blagajnik.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ne mogu se oteti utisku da bi proslogodisnji Bayern sinoc upisao jednu rutinsku pobjedu protiv onog Real-a...
Sinocnja igra Bayern-a se najbolje moze opisati izjavom Beckenbauer-a nakon remija sa Arsenalom:
Sinocnja igra Bayern-a se najbolje moze opisati izjavom Beckenbauer-a nakon remija sa Arsenalom:
Nakon sinoc ne vjerujem da ce Bayern sa ovakvom igrom biti u stanju izboriti finale, no niko sretniji od mene ukoliko pogrijesim i ukoliko ponovo u finalu LP-a budemo gledali jednu Njemacku ekipu."Ja, wenn das die Philosophie ist, dann werden wir noch unsere Freude haben. Dann werden sie wahrscheinlich irgendwann so spielen wie Barcelona, wo du nicht mehr hinschauen kannst, weil sie auch auf der Torlinie den Ball noch rückwärts spielen."
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.