NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

slobodnjak
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la slobodnjak » 20 apr 2014, 23:16

saaudin je napisao/la:slobodnjak ako zijanite u prijedoru gotovi ste sigurno jer ce borac odigrat za prijedor njima je ljepse gostovat 50 km od grada nego vama 200km doci i onda dva kluba iz rs-a da ispadnu sumljam al opet vidjecemo nakon sto zavrsi tekma prijedor travnik
Ma u pravu si stari sto posto ko će vam više svima objašnjavat,uostalom eto vam čovjek gore nudi opkladu pa zaradite koju marku kokuzna su vremena jbg. ha ja... ;)

skelar
Kontakt:

Post Postao/la skelar » 21 apr 2014, 01:42

Koja glupost medjusobni susret odlucuje u slucaju da imaju isto bodovno stanje ? Zasto onda tokom cijele sezone normalne se timovi sa istim bodovima ne postavljaju na tabeli po medjusobnim susretima nakon prvih utakmica a ne po gol razlici ? Glupo pravilo . Sad sam upravo saznao za medjusobni susret se gleda prvi na kraju moje izvinjenje . Prije je bilo drugacije .
"Zašto dovesti Mesija ili Ronalda kada imate Zlatana? "

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 21 apr 2014, 19:43

skelar je napisao/la:Koja glupost medjusobni susret odlucuje u slucaju da imaju isto bodovno stanje ? Zasto onda tokom cijele sezone normalne se timovi sa istim bodovima ne postavljaju na tabeli po medjusobnim susretima nakon prvih utakmica a ne po gol razlici ? Glupo pravilo . Sad sam upravo saznao za medjusobni susret se gleda prvi na kraju moje izvinjenje . Prije je bilo drugacije .
Dobro sad to je diskutabilno šta je realnije ,ali tako je kako je.Znam samo da je u svim svjetskim takmičenjima 99 posto takvo pravilo.Što se Rudara tiče on nedvojbeno ima šansu i sve je još uvjek u njihovim rukama.Nisam tvrdio da je nemoguće nego da će vam biti teško i to ne zbog utakmice s Travnikom.Nju se slažemo da morate dobiti bilo kako za nadu.Recimo da dobijete to.Vi onda jednostavno MORATE dobiti Vitez,pošto će Travnik vjerovatno u istom kolu dobiti Zvjezdu.I u zadnje kolo ulazite poravnati sa Travnikom ,a ako bi se desilo da sljedeće kolo Zvjezda izgubi u Banjaluci sve tri ekipe bi u tom slučaju ušle s istim brojem bodova u posljednje kolo.Pazi u krugu te 3 ekipe s istim brojem bodova u scenariju o kom pričam ispada Zvjezda,zbog remija s vama u Gradačcu.E onda bi došlo posljednje kolo i vaš velki problem zvani Željezničar.Po meni nije realno očekivati da im neće trebati tu kod vas 3 boda za titulu,pošto igraju derbi sa razigranim Sarajevom,ali i njihov konkurent Zrinjski ide na Otoku.Za vas bi najbolje bilo recimo da Zrinjski izgubi na Otoci ,a da Željo dobije Sarajevo pa da u posljednje kolo Plavi s Grbavice udju s 3 boda prednosti pa da im treba bod u Prijedoru.Treba znati da se sve utakmice zadnjeg kola u isto vrijeme igraju i da ne možete računati da će Željo znati rezultat iz Vrapčića Velež-Zrinjski.Ali zadnje kolo takodje Travnik ide u Banjaluku,a Zvjezda dočekuje nezainteresovanog Viteza ,koji ste vi recimo dobili kolo prije toga.Jbg stari kako god kontam vama će za opstanak trebati 7 bodova u zadnja 3 kola bar,čak se može desiti da vam ni to ne bode dovoljno.teoretski čak se može desiti da osvojite 9 bodova i ispadnete ako Travnik dobije i Zvjezdu i u Banjaluci,a Zvjezda u Banjaluci takodje ne bude poražena.E jedina vaša velika šansa bi bila da Travnik ne dobije Zvjezdu na Piroti.Ali korak po korak prvo ćemo vidjeti šta će biti u subotu s Travnikom,možda se već tada sve dileme otklone.Ali bi i puno promjenilo situaciju da vi Travnkika dobijete s recimo 3 razlike. ;)

skelar
Kontakt:

Post Postao/la skelar » 22 apr 2014, 08:49

Puno brate scenarija heh ... Rudar po gledano unazad i na jednu ruku zasluzuje da ispadne ne toliko zbog losih rezultata nego sto je dopusteno da se sa njim sprda od strane cijele uprave do direktora pa do samih pojacanja . Kao sto sam rekao prije ako ostanemo to ce biti ravno osvajanju Lige heh... ali lopta je okrugla neko rece...:)
"Zašto dovesti Mesija ili Ronalda kada imate Zlatana? "

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 apr 2014, 13:45

DA LI ĆE SE POSLIJE OVOG KOLA ZNATI I DRUGI PUTNIK U NIŽI RANG

Rudar je u minusu od 3 boda u odnosu na Vezire pa se ovaj duel za oba tima može okarakterisati kao utakmica sezone. U jesenjem dijelu prvenstva Travnik je na Piroti slavio sa 2:0 i sigurno je da će u Prijedoru biti rasterećeniji od domaćina. Naime, vezirima osim remija i pobjede, sa kojima bi vjerovatno bile rješene sve dileme oko drugog tima koji uz Leotar ide u niži rang, u nekim varijantama odgovara i minimalan poraz .

U Prijedor će ekipa krenuti u petak a sigurno je da u sastavu neće biti Nermina Varupe zbog tri žuta kartona i povrijeđenog Nuhića a upitni su i stoperi Laštro i Jusić .Veziri u posljednja četiri kola nisu osjetili slast pobjede , zabilježena su 2 remija i 2 poraza .

Krajičkom oka u Travniku će motriti i mečeve Borca i Viteza koji bi također mogli pomoći vezirima , pošto se sastaju sa Zvijezdom koja bi također mogla završiti takmičenje na pretposljednjem mjestu . Jer nakon Rudara na Pirotu stiže Zvijezda a Rudar putuje na megdan Vitezu . Uglavnom , situacija će biti mnogo (ne)jasnija nakon 27. prvenstvenog kola .

Vjerovatni sastav : Nurković, Terzić, Sadiković, Laštro (Ribić) , Jusić, Helvida, Čurić, Hasečić, Dudić, Zelenbaba, Seferović.

Meč u Prijedoru igra se 26.aprila sa početkom u 17 sati uz prenos na BHT a sudiće ga 6 sudija : Tomislav Čuić glavni, Dalibor Drašković prvi asistent, Enes Đozić drugi asistent, Asmir Budimlić četvrti sudija, Dragan Skakić peti sudija i Dragan Petrović šesti sudija .Tim povodom je danas na EFT-u održana press konferencija na kojoj su govorili Nihad Selimović, predsjednik,Osmo Bajrić šef struke, te igrači Feđa Dudić i Armin Helvida.

http://www.hronika.ba/sport/nogomet/vid ... rudar.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Video sa press konferencije...

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 24 apr 2014, 16:11

Kako je danas na press konferenciji NK Travnik rekao
predsjednik Nihad Selimović, superbogati Katar ulagati će u
sport u našem gradu.
Kako je naglasio Selimović delegacija ove zemlje u posjeti je
Travniku te u ovaj grad želi uložiti određenu sumu novca za
izgradnju sportskih objekata.
Najviše su ih privukli klimatski uvjeti koji su drastično različiti u
odnosu na one u Kataru gdje temperatura dostiže i 50 stepeni
celzijusa.
Plan je, da se izgrade sportski objekti koji će njihova
reprezentacija koristiti za pripreme u vremenu kada su nesnosne
vrućine u njihovoj zemlji.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 apr 2014, 17:17

TravnikBoy je napisao/la:Kako je danas na press konferenciji NK Travnik rekao
predsjednik Nihad Selimović, superbogati Katar ulagati će u
sport u našem gradu.
Kako je naglasio Selimović delegacija ove zemlje u posjeti je
Travniku te u ovaj grad želi uložiti određenu sumu novca za
izgradnju sportskih objekata.
Najviše su ih privukli klimatski uvjeti koji su drastično različiti u
odnosu na one u Kataru gdje temperatura dostiže i 50 stepeni
celzijusa.
Plan je, da se izgrade sportski objekti koji će njihova
reprezentacija koristiti za pripreme u vremenu kada su nesnosne
vrućine u njihovoj zemlji.
Šta bi to značilo za cjelu državu,za Travnik da i ne pričam.Pojedinci bi crkli od muke.Zamisli DOHA ARENA na Piroti... :D

EL PRESIDENTE DEL CLUB DE FUTBOL TRAVNIK
رئيس النادي لكرة القدم ترافنيك
PRESIDENT OF THE FOOTBALL CLUB TRAVNIK
slika

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 26 apr 2014, 14:18

http://www.sportlive.ba/index.php/sl-no ... s=og.likes" onclick="window.open(this.href);return false;

Opet se isti slucaj ponavlja.Pa do kad vise,covjek je 100% u pravu.
Inace danas ocekuje mpobjedu,pa makar i minimalnu. :cool:

saaudin
Kontakt:

Post Postao/la saaudin » 26 apr 2014, 18:48

slobodnjak je napisao/la:
saaudin je napisao/la:slobodnjak ako zijanite u prijedoru gotovi ste sigurno jer ce borac odigrat za prijedor njima je ljepse gostovat 50 km od grada nego vama 200km doci i onda dva kluba iz rs-a da ispadnu sumljam al opet vidjecemo nakon sto zavrsi tekma prijedor travnik
Ma u pravu si stari sto posto ko će vam više svima objašnjavat,uostalom eto vam čovjek gore nudi opkladu pa zaradite koju marku kokuzna su vremena jbg. ha ja... ;)
slobodnjak sta sam ti rekao :salut: :salut: :salut:

lepi
Kontakt:

Post Postao/la lepi » 26 apr 2014, 19:23

situacija je teska, mislim da je vrijeme da ispadnemo jer ovo nema smisla stvarno vise ovako, nijednu postenu utakmicu nismo dobili, ali opet cemo se izvuc jer je se zvijezda osigurala i dace bodove travniku 1000% kao i prosle godine vidjecete, sramota ali opet ostajemo jbg

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 26 apr 2014, 19:56

lepi je napisao/la:situacija je teska, mislim da je vrijeme da ispadnemo jer ovo nema smisla stvarno vise ovako, nijednu postenu utakmicu nismo dobili, ali opet cemo se izvuc jer je se zvijezda osigurala i dace bodove travniku 1000% kao i prosle godine vidjecete, sramota ali opet ostajemo jbg
Prijatelju Vitez je već gotova stvar tri boda možeš odma Rudaru upisati, nemoj se čuditi pitaću te u subotu sledeću... A Željo je izgubio titulu i pušta Rudara jer su to jedina dva prijateljska kluba u ovoj ligi, ne zaboravimo na Grbavici tačan rezultat 3:1 i kvotu 2,30 na taj rezultat... Pametnom dosta... Brzo se vratite! :njanjanja: :salut:

P.S. Svaka čast za 30ak momaka (i djevojaka) za odrađeno gostovanje u Prijedoru i fer i korektno navijanje.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

fulam
Kontakt:

Post Postao/la fulam » 26 apr 2014, 20:01

Rezultat super za Rudar, i to bez Mikica, Bodiroge , Vulica,,,,,sada ostaje ono cuveno,,ako rudar dobijemo sledecu, a zeljo dobije sarajevo, rudar ostaje u ligi,,srecno,,i Travniku.

lepi
Kontakt:

Post Postao/la lepi » 26 apr 2014, 20:16

Prijedor je napisao/la:
lepi je napisao/la:situacija je teska, mislim da je vrijeme da ispadnemo jer ovo nema smisla stvarno vise ovako, nijednu postenu utakmicu nismo dobili, ali opet cemo se izvuc jer je se zvijezda osigurala i dace bodove travniku 1000% kao i prosle godine vidjecete, sramota ali opet ostajemo jbg
Prijatelju Vitez je već gotova stvar tri boda možeš odma Rudaru upisati, nemoj se čuditi pitaću te u subotu sledeću... A Željo je izgubio titulu i pušta Rudara jer su to jedina dva prijateljska kluba u ovoj ligi, ne zaboravimo na Grbavici tačan rezultat 3:1 i kvotu 2,30 na taj rezultat... Pametnom dosta... Brzo se vratite! :njanjanja: :salut:

P.S. Svaka čast za 30ak momaka (i djevojaka) za odrađeno gostovanje u Prijedoru i fer i korektno navijanje.
svakako da je vitezu u interesu da vi ostanete al i mi imamo u zadnja dva kola 2 prijateljska kluba, i prosle godine smo igrali zadnja dva kola sa zvijezdom i borcem ostavili su nas u ligi i ove ce godine vidjet ces

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 26 apr 2014, 20:19

Zvijezda je gotovo osigurala opstanak,vi sljedeće dobijate jer mi u zadnjem gazimo Vitez. ;)

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 26 apr 2014, 21:22

Ovo je već zabrinjavajuće i to ne zbog rezultata nego zbog načina na koji gubimo utakmice.Ljudi jednom loptom iz penala po golu dobiju utakmicu.Mi ništa skoro napravili nismo.Čestitam Rudaru na pobjedi.
Hajde bar je tih 1-0 ,to je jedino donekle dobro,faktički prednost boda zbog duela.Još je dobra i ova pobjeda Zvjezde u Banjaluci.Dalje kavkulacije su jasne.Dobiti Zvjezdu koja dolazi vjerovatno rekreativno u Travnik.O nečem drugom u toj utakmici se ne treba ni misliti,pošto je Vitez izgleda davno sezonu završio.Vitez Rudara sigurno bez većih problema može dobiti,samo je tu pitanje ko će dati više.Ništa nek presidente malo odrješi kesu i premira Vitez,čak nije ni kažnjivo :D .Bilo bi dobro da Željo dobije ili bar ne izgubi od Sarajeva.Vidim da neki komentarišu da u Prijedoru u slučaju poraza u derbiju Želji ne treba u Prijedoru,ali zaboravljaju činjenicu da Sarajlije onda moraju igrati za Evropu ,jer i ona dolazi u pitanje.Zašto.Npr Čelik uzme kup.Četvri u ligi u tom slučaju ne ide nigdje,iako je upitna licenca Zeničana ,ali niko pametan neće toliko rizikovati.Utakmicu s Borcem u Banjaluci zadnje kolo neću ni uzimati u obzir.To je posljednji adut.I to po dosadašnjim iskustvima veoma jak. Dešava se otprilike ono što sam predvivio.;)

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 26 apr 2014, 21:29

Red je da odete gdje i pripadate,a to je druga liga.Nadam se nasoj pobjedi na derbiju i da pustimo Rudara zadnje kolo.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 26 apr 2014, 21:33

dimitrijevic je napisao/la:Red je da odete gdje i pripadate,a to je druga liga.Nadam se nasoj pobjedi na derbiju i da pustimo Rudara zadnje kolo.
VELEŽ MOSTAR.... :kafa:

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 26 apr 2014, 21:48

Stvarno nezamislivo gubimo bodove,Slavija iz jednog suta u okvire dadne gol,Olimpic 94min daje za 1:1,sada iz penala,mada ni mi nesto pokazali nismo.
Onaj brazilac je odlicno odigrao.
Sada preostaje nada da dobijamo Zvijezdu i Borac,i da nam Vitez kao komsiji malo olaksa posao.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 26 apr 2014, 22:01

TravnikBoy je napisao/la:Stvarno nezamislivo gubimo bodove,Slavija iz jednog suta u okvire dadne gol,Olimpic 94min daje za 1:1,sada iz penala,mada ni mi nesto pokazali nismo.
Onaj brazilac je odlicno odigrao.
Sada preostaje nada da dobijamo Zvijezdu i Borac,i da nam Vitez kao komsiji malo olaksa posao.
Ma na brini šta god da uradi Rudar protiv Želje i mi ćemo u Banjaluci ,ako baš bude trebalo...I GOŠK je isto ovako kavkulisao kao i oni.Prepisano ista situacija,čak i isti protivnici. ;)

serim
Kontakt:

Post Postao/la serim » 27 apr 2014, 12:00

Recimo da se desi ovakav scenario. Rudar i Travnik pobijede oba kola do kraja. Zvijezda obje utakmice izgubi, Slavija jednu pobijedi i zadnje kolo igra neriješeno sa Obarskom. U tom slučaju Travnik, Zvijezda, Obarska i Rudar imaju po 31 bod. Ili Slavija jednu pobijedi i jednu izgubi ima 31 bod kao Tr,Zvi i Ru. Ko ispada iz lige. :crazy:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.