Druga Liga - grupa Zapad

Interista
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa Zapad

Post Postao/la Interista » 14 apr 2014, 19:05

Igraci Omladinca igraju za 0 km kod kuce gol razliku 14:1 imaju u gostijima losiji nesto da ima vise sponzora i koja marka igracima uspjesi bi bili i puno bolji

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 15 apr 2014, 15:46

FKKRAJINACAZIN je napisao/la:
xinxee je napisao/la:Krajina je povezala konce,za 2 sezone im ocekujem povratak u prvu federalnu :mrgreen: ..A ovo do kraja će biti gusto izgleda,sto se tice prolaznika dalje
Krajina je najbolja ekipa ove polusezone,imaju 2 pobjede i 2 nerijesena a samo su jednu utakmicu igrali kuci a 3 u gostima,jos gola nisu primili.Najvece pojacanje im je trener,sta im taj momak radi na treninzima pa ono je brutalno,nema odstupanja ni pedlja ali zato melju svoje protivnike trkom i presingom svih 90 min.Pa oni su Slogu u Otoci trebali 0-4 pobijediti bez problema,Sloga im nije na gol osutala.
Misljenja sam da hoce da bi oni zavrsili na kraju prvi jer kako igraju oni a kako ostali ova razlika je vrlo dostizna,ali Krajina bi mogla odlucivati ko ce u veci rang.Pobijedili su Maestrala i Slogu,obje ekipe koje su bile na prvom mjestu u tom trenutku a dolazi im i Vitez.
Mada ja bi volio gledati ove momke jos 1-2 sezone ovdje pa da onda udju u veci rang da se ne desi da treba dovesti 15 igraca sa strane
Sramotno je što igramo ovu ligu,ali bolje da i ovo igramo nego da gledamo one mečeve protiv Čapljine,Goražda i slično.Pipi je dobar i mlad trener,ima neki svoj sistem i ako mu budu uslovi to dozvoljavali siguran sam da će naredne godine ući u prvu ligu i izboriti ostanak.
Generalno sport u Cazinu(kao i sve druge sfere života) zbog politike kojoj je u cilju ubaciti svog u upravu neće doživjeti neki "procvat" još neko vrijeme. Kad se pogleda da Čapljina može da financira 2 kluba(GOŠK i Čapljinu),odbojka,rukomet sve u PL,Vitez i brojni drugi,onda je jasna nesposobnost za koju niko neodgovara(a ono što je najgore većinu nije ni briga).
U Cazinu ima interesa za sport sto je pokazala utakmica reprezentacija BiH-Grčka,ali nažalost ona je ljudima u Cazinu samo "magla na oči" kojom se skrivaju pravi problemi.Nekad je u istom broju prije 10tak godina tu dvoranu punila i RK Krajina.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 apr 2014, 08:08

merdanovic je napisao/la: Sramotno je što igramo ovu ligu,ali bolje da i ovo igramo nego da gledamo one mečeve protiv Čapljine,Goražda i slično.Pipi je dobar i mlad trener,ima neki svoj sistem i ako mu budu uslovi to dozvoljavali siguran sam da će naredne godine ući u prvu ligu i izboriti ostanak.
Šta bi pa se Pipi vrati? Šteta je bilo u onom trenutku što je otišao ranije... Ima on potencijal da bude solidan trener i jačih liga od trenutne.
merdanovic je napisao/la: U Cazinu ima interesa za sport sto je pokazala utakmica reprezentacija BiH-Grčka,ali nažalost ona je ljudima u Cazinu samo "magla na oči" kojom se skrivaju pravi problemi.Nekad je u istom broju prije 10tak godina tu dvoranu punila i RK Krajina.
...punila se dvorana svake sedmice. Onu noć kad je utakmica bila samo mi je to kroz glavu prolazilo... Na šta je sad sport spao. :( Ali, nada umire zadnja, možda se šta promijeni. ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 16 apr 2014, 13:11

Šta bi pa se Pipi vrati? Šteta je bilo u onom trenutku što je otišao ranije... Ima on potencijal da bude solidan trener i jačih liga od trenutne.

...punila se dvorana svake sedmice. Onu noć kad je utakmica bila samo mi je to kroz glavu prolazilo... Na šta je sad sport spao. :( Ali, nada umire zadnja, možda se šta promijeni. ;)
Ma Pipi je djete kluba sigurno će dati maximum i siguran sam da zna raditi sa mladim igračima(imao je dobre rezultate sa juniorima),treba mu dati neke uslove siguran sam da će kroz 2 sezone napraviti stabilan tim u 1.ligi Federacije i da će nadam se privući publiku(mada to ovisi i o tome da li će biti još sličnih utakmica kao protiv Goražda,Čapljine i Krajišnika na šta niti jedan trener ne može da utiče).
Nažalost i meni je isto prolazilo,imao sam 9-10 godina kad je Krajina igrala protiv Bosne Visoko meč za 1.mjesto na tabeli i dobili činimi se 21-19,nije bilo mjesta kao i sad protiv Grčke(ja na stepenicama stajao).Pričalo se nakon utakmice da je bilo oko 2500 ljudi.Poređenja radi isti taj klub ove godine nije htio igrati 1.Federalnu ligu zato što nisu imali golmana.A još zanimljivije je da su nakon utakmice protiv Grčke inkasirali od 10 000KM što nije mala svota u rukometu.Vjerovatno ni naredne sezone sa upravom i sportskim savezom nece biti u stanju da nađu novac a i ako ga nađu dok svako iz uprave pogura svog raspasti će se na pola sezone.
Jednostavno mora doći do promijena jer nije realno da općina koja ima oko 70 000 ljudi nije u stanju niti u jednom sportu napasti premijerligu 10 i više godina i da nam uvijek i kad nesto napravimo fali para.To su smiješne stvari i kad nema para neko treba odgovarati zašto nema.Itekako se neki privatnici mogu privući u klub međutim kad se vidi koje sve po upravama klubova onda je jasno zašto privatnici okreću glavu.

Pajo

Post Postao/la Pajo » 26 apr 2014, 22:10

FK Vitez - NK Mastral 2:3

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 27 apr 2014, 15:12

Pajo je napisao/la:FK Vitez - NK Mastral 2:3
Jooj crnjaka zijani mi FK, a ponadao sam se vrhu tabele :(
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 apr 2014, 15:30

Rekao bih da je to ključna pobjeda Maestrala.

Tri boda prednosti, u preostalih pet kola domaćini tri puta, od toga dvije ekipe sa začelja.

Prva liga dogodine na Mračaju.
Hayley <3

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 28 apr 2014, 05:08

Nista jos nije gotovo, mada cisto sumnjam da FK Vitez u ovom trenutku cilja prvu federalnu, izgleda da je Maestral ambiciozniji ove sezone dok je situacija u Vitezu drugacija, uslovi u FK i nisu bas za pohvaliti. :(
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 maj 2014, 00:14

Maestral - Brekovica 7-1
Una - Mladost 1-0

Četiri kola prije kraja Maestral ima šest bodova prednosti, ima dvije domaće utakmice, to je plasman u Prvu ligu.
Hayley <3

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 05 maj 2014, 21:10

Ima Una utakmicu u Pokoju koju moze dobiti, i utakmicu u Cazinu koju moze rijesiti, i s tim da joj Maestral dolazi u Vakuf, nije ovdje jos nista gotovo..
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 11 maj 2014, 01:15

Omladinac-Maestral 4-5 poluvrijeme 4-2

good_boy
Kontakt:

Post Postao/la good_boy » 11 maj 2014, 19:24

Brekovica - Krajina Cazin 0:1

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 12 maj 2014, 16:53

Interista je napisao/la:Omladinac-Maestral 4-5 poluvrijeme 4-2
Koliko su para Jajcani donijeli, a to se i znalo, izlaze u susret ovim, a Vakufcane ce sj**** da valja. To je njihov karakter povaljaj komsiju, a utali se sa strancom...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 13 maj 2014, 00:31

Mirzoni89 je napisao/la:
Koliko su para Jajcani donijeli, a to se i znalo, izlaze u susret ovim, a Vakufcane ce sj**** da valja. To je njihov karakter povaljaj komsiju, a utali se sa strancom...
Smijurija teska od utakmice Maestral nudio pare igracima Omladinca i oni odbili nakon toga 0-2 za Maestral i 4-2 okrenuo Omladinac golman Maestrala trebao biti iskljucen a samo zuti dobio nakon poluvremena sudija poceo svoj show uzele sudije po 200 i Maestral iz ofsajda zabio 2 gola.. Igraci su ovdje najmanje krivi nakon utakmice sudija u policijskom kombiju napustio stadion..

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 13 maj 2014, 01:11

Ako nista sad, gurati sad Krajinu u visi rang, treba se utaliti sa ovim iz Vrnograca...dati im gore, nije 6 bodova puno razlike...

Pajo

Post Postao/la Pajo » 13 maj 2014, 11:03

Interista je napisao/la:
Mirzoni89 je napisao/la:
Smijurija teska od utakmice Maestral nudio pare igracima Omladinca i oni odbili nakon toga 0-2 za Maestral i 4-2 okrenuo Omladinac golman Maestrala trebao biti iskljucen a samo zuti dobio nakon poluvremena sudija poceo svoj show uzele sudije po 200 i Maestral iz ofsajda zabio 2 gola.. Igraci su ovdje najmanje krivi nakon utakmice sudija u policijskom kombiju napustio stadion..
A koliko je igraca Omladinca ostalo uskraceno za karton: Igrac Maestrala lezi na terenu I dva igraca Omladinca ga iznose sa tetena...I ne samo da nisu dobili zute nego ga je maestralac dobio zbog "simuliranja".

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 24 maj 2014, 19:59

slika

good_boy
Kontakt:

Post Postao/la good_boy » 25 maj 2014, 15:01

Krajina : Omladinac 4 : 0

good_boy
Kontakt:

Post Postao/la good_boy » 28 maj 2014, 23:03

Mladost - Krajina 1:4

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 avg 2014, 14:36

Dana 04.08.2014 godine u hotelu “Kostelski Buk” u 17 sati , održan je sastanak sa klubovima druge lige FBIH grupa”Zapad”.
Sastanku su prisustvovali svi klubovi osim NK”Borac”Izačić i NK”Vlašić”Turbe, klubove je pozdravio ispred NS USK-a Predsjednik Amir Hadžić te ispred NS FBIH Irfan Durić.
Klubovima je skrenuta pažnja na COMET sistem te na same Propozicije koje je donio NS FBIH te sve kriterije koje treba da ima jedan klub Druge lige FBIH vezano za takmičenje, još je rečeno da klubovi Druge lige moraju imati Omladinske selekcije u takmičenju.
Poslije sastanka prešlo sa je na izvlačenje takmičarskih brojeva, te su izvučeni slijedećim redom:
1.NK”Iskra” Bugojno
2.FK”Vitez”Vitez
3.NK”Una- N.P.”K.Vakuf
4.NK”Vlašić”Turbe
5.NK”Borac/NK Omladinac 75″
6.NK”Sloga”B.Otoka
7.FK”Krajina”Cazin
8.NK”Mladost”Vrnograč
9.NK”Ključ”Ključ
10.NK”Novi Travnik”N.Travnik
11.NK”Vitez”Bužim
12.NK”Bratstvo”B.Krupa

U prvom kolu sastaju se:
NK”Iskra”-NK”Bratstvo”
FK”Vitez”-NK”Vitez”
NK”Una-N.P.”-NK”Novi Travnik”
NK”Vlašić”-NK”Ključ”
NK”Borac/NK Omladinac 75″- NK”Mladost” V
NK”Sloga”-FK”Krajina”

Za Takmičarsku 2014/2015 godinu sjedište Druge lige FBIH grupa”Zapad” je USK-a, a voditelj lige je NS USK-a.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.