FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FC BAYERN
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la FC BAYERN » 10 feb 2010, 23:12

Google je napisao/la:Ja na kladionici veceras igrao iz x-2 na Furth,a na drugom tiketu iz x-x,pa sta bude bude :DD!!!
Ovaj je ocigledno dobio na kladionici :lol: :lol: :lol:

JameS 23
Kontakt:

Post Postao/la JameS 23 » 10 feb 2010, 23:14

FC BAYERN je napisao/la:
Google je napisao/la:Ja na kladionici veceras igrao iz x-2 na Furth,a na drugom tiketu iz x-x,pa sta bude bude :DD!!!
Ovaj je ocigledno dobio na kladionici :lol: :lol: :lol:
ma boba je falila da dobije :lol:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 feb 2010, 23:15

roy_makaay je napisao/la:Schalke-Bayern u kupu
E ja se ponadao da mozemo dobiti utakmicu da igramo na domacem terenu, a ono ne moze tezi protivnik od ovih koji su ostali, i jos na gostovanje. Finale prije finala. :D :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 10 feb 2010, 23:45

omerbavarac je napisao/la:
E ja se ponadao da mozemo dobiti utakmicu da igramo na domacem terenu, a ono ne moze tezi protivnik od ovih koji su ostali, i jos na gostovanje. Finale prije finala. :D :D :D
Jbg pa zar vam nije bilo dovoljno da igrate protiv Fürth-a kod kuću? :lol: :lol: :lol:
Raduje me ova utakmica, konačno da Schalke bude domaćin u kupu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 feb 2010, 23:47

Zdena04 je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
Jbg pa zar vam nije bilo dovoljno da igrate protiv Fürth-a kod kuću? :lol: :lol: :lol:
Raduje me ova utakmica, konačno da Schalke bude domaćin u kupu.
Bolje mi nego Werder. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takodjer se radujem utakmici, ali mislim da bi prije mogli odmjeriti snage u ligi, pa tek onda u kupu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 10 feb 2010, 23:52

Mislim da se prvo susrećemo u kupu pa onda u ligi. U ligi će to biti 29 kolo tj. 4. aprila.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2010, 00:04

Zdena04 je napisao/la:Mislim da se prvo susrećemo u kupu pa onda u ligi. U ligi će to biti 29 kolo tj. 4. aprila.
Moguce, posto nisam bas najbolje upucen u termine odigravanja. Kako god bice zanimljivo.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 feb 2010, 00:07

Evo nekih zanimljivih podataka o Kroosu - momak je u BUM u njemačkim medijima

Toni Kroos je vjerojatno najveći talent njemačkog nogometa u ovom trenutku. 20-godišnji veznjak je ove sezone u sjajnoj formi u redovima još uvijek neporaženog lidera Bundeslige Bayera, te je istaknuo kandidaturu za nastup na svjetskom prvenstvu ovog ljeta.

Službena stranica Bundeslige je prikupila zanimljive činjenice o životu i karijeri ovog mladog igrača, koji je nastupio u svakoj utakmici Bayera ove sezone i pridonio dobrim rezultatima sa osam svojih golova i sedam asistencija.

Korijeni
Kroos je osnove nogometne igre naučio u klubu Greifswalder FC iz svog rodnog grada na sjeveroistoku Njemačke pod budnim okom oca Rolanda, trenera mlade momčadi u to vrijeme. Roland Kroos je danas trener U-18 momčadi drugoligaša Hanse iz Rostocka.

Debi
Toni Kroos je prvi put osjetio bundesligašku akciju u dresu minhenskog Bayerna u utakmici protiv Energie Cottbusa u rujnu 2007. godine. Ušavši umjesto Ze Roberta u 72. minuti utakmice Kroos je postao najmlađi igrač koji je zaigrao za Bayern u Bundesligi, sa 17 godina i 265 dana. Bayern je u toj utakmici slavio sa 5:0, a Kroos je bio asistent Miroslavu Kloseu za četvrti i peti gol. 10. studenog iste godine po prvi je put započeo jednu utakmicu u porazu protiv Stuttgarta rezultatom 3:1.

Sportska obitelj
Njegova majka Birgit je bila vrhunska igračica badmintona, a u tom sportu je osvojila dva pojedinačna naslova prvaka države i osam klupskih titula sa klubom Einheit Greifswald u bivšoj Istočnoj Njemačkoj. Tonijev 18-godišnji brat Felix je također talentirani nogometaš, koji je igrao za reprezentacije Njemačke u kategorijama od U-16 do U19, a ove sezone je odigrao sedam utakmica za Hansu u drugoj ligi.

Uspon
Stariji brat Kroos je također igrao za sve mlade kategorije reprezentacije Njemačke. Kao član U-17 momčadi na Svjetskom prvenstvu 2007. godine bio je kapetan momčadi koja je osvojila treće mjesto nakon što su u polufinalu izgubili od kasnijeg prvaka Nigerije. Kroos je proglašen najboljim igračem tog natjecanja, na kojem je postigao pet golova i još četiri namjestio suigračima, čime je postao treći najuspješniji igrač ovog natjecanja svih vremena kada se gleda zbroj golova i asistencija.

Idol
Njegov veliki uzor je bio Johan Micoud, jedan od igrača čiji je poster nekada stajao na zidu njegove sobe u omladinskoj školi Bayerna. Kao dijete Kroos je čak bio i navijač Werdera jer je Francuz igrao za taj klub.

Rekord
Nakon 19. kola Bundeslige nogometni magazin Kicker je izabrao Kroosa za igrača kola po treći put zaredom, što je bio prvi takav slučaj otkako ove novine izlaze.

Pohvale s vrha
U srpnju 2007. godine tada sportski direktor Bayerna Uli Hoeneß je rekao: "U ovom trenutku nećemo nikome dodijeliti dres sa brojem deset, jer mislim da će ga uskoro ponijeti Toni Kroos." Legendarni vratar Bayerna Oliver Kahn smatrao je da je tada sedamnaestogodišnji Kroos 'najbolji nadolazeći talent kojega je vidio posljednjih godina'. Ipak, dres sa brojem deset sada nosi Arjen Robben, koji je stigao iz Madrida krajem ljeta.

Meta drugih klubova
Posljednjih je dana u talijanskim medijima bilo špekulacija kako je trener Intera Jose Mourinho jako zainteresiran da Kroosa dovede u Serie A. Nakon njegovih odličnih igara na U-17 svjetskom prvenstvu 2007. godine slično se govorilo o Chelseau. U osnovi, i sam Kroos je zainteresiran da u budućnosti okuša svoje sposobnosti u inozemstvu: "Ono što mi je važno jeste da igram na međunarodnoj sceni. To je najvažnije. A volio bih otići i u neku drugu ligu ako se radi o pravoj ponudi u sportskom smislu." Iz Bayerna, pak, jasno daju do znanja da će se Kroos po završetku sezone i posudbe vratiti u Munchen.

Sjajan šuter
Njegovih osam golova trenutno Kroosa čine najboljim strijelcem Bundeslige među veznim igračima. Treba primjetiti kako je od tih osam golova pet njih postignuto izvan šesnaesterca. Kada je prošle subote istrčao na teren u utakmici protiv Bochuma, bio je to za 20-godišnjeg Kroosa već pedeseti nastup u Bundesligi, od čega je 19 bilo u Bayernu, a ostalo u Leverkusenu. Svih devet bundesligšakih golova postigao je za Bayer.

Poker
U svoje slobodno vrijeme Kroos ne uživa ni u čemu drugome kao u partiji pokera. Stoga je prilikom opremanja svog prvog stana u Munchenu najprije kupio stol za kartanje. Kada je napunio 18 godina Kroos je apartman omladinske škole Bayerna zamijenio sa stanom u gradu.
Sent from my Philips Smart TV.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 feb 2010, 00:11

Utakmica u kupu protiv Šalketa je planirana 23/24. mart, a u Bundesligi između 1. i 4. aprila. Znači, zagrijavanje u kupu :) za Bundes ligu...

Inače, serija utakmica za Bayern u narednom periodu je pogodna... Kombinacija lakših i težih protivnika da se neki igrači mogu poštediti i odmoriti za one veće - važnije
Sent from my Philips Smart TV.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 11 feb 2010, 10:12

Spominje se povratak Hummelsa u Bayern. Mali igra odlicno ovu ssezonu ,a znamo kako u nas Micho igra ;) :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 feb 2010, 15:29

bavarian_bk je napisao/la:Spominje se povratak Hummelsa u Bayern. Mali igra odlicno ovu ssezonu ,a znamo kako u nas Micho igra ;) :mrgreen:
Neće se to dogoditi.Pomoćni trener Bayerna Gerland je izjavio da je šteta što smo ga prodali, ali njegov povratak je nemoguć.Bayernova politika nije da skače sam sebi usta i da jede što je posrao.Ako su ga prodali i u tom trenutku smatrali da nije za Bayern ostaće pri tome skoro sam siguran.Inače smatram da je prodaja Hummelsa velika greška kao i milion drugih koje su urađene do dolaska Gaal-a.

I ljudi moji vijest da Juventus dolazi po Riberya koju su objavili mnogi portali kao i ovaj je dokaz slabog praćenja i informisanja o Bayernu.Bekenbauer nema nikakve veze više sa Bayernom.Njegove odluke ne izazivaju nikakav efekat po Bayerna.A jasno je ko dan da ako Ribery ode iz Bayern jednog dana da će to biti Real ili Barselona tj. klubovi koji mogu osvojiti LP,a ne Juventus koji je za najmanje klasu slabija ekipa od Bayerna.Tako da mi je više nego smiješno da neko objavi takvo smeće od špekulacije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 15:32

Ma ništa od povratka, nego samo ga je čovjek pohvalio.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2010, 17:34

Imamo nekakvih problema sa virusom koji je napao vec neke igrace, Gorlitz, Butt, Buyten, Pranjic i Olic su vec neyebali. Gaal se pribojava da se ovo moze rasiriti. Ne bas zgodan trenutak za tako nesto, pred dosta vazne utakmice koje slijede.
Ribery sinoc bio ljut sto je morao izaci :mrgreen: , neka, neka, ocigledno je zeljan igre. Do onog penala sam se malo pribojavao za krajnji ishod :? . Ipak tri gola u sedam minuta pokazuju da kada zele oni to i mogu. :D

11-ta pobjeda zaredom, u zadnjih osam utakmica zabili smo 26 golova.
U subotu nam dolazi Dortmund, koji je upao u mini-krizu. Tekma pocinje u 18 i 30 h.
Posljednji susreti:

12.09.2009 ----- Borussia Dortmund : Bayern Munchen ----- 1:5

08.02.2009 ----- Bayern Munchen : Borussia Dortmund ----- 3:1

23.08.2008 ----- Borussia Dortmund : Bayern Munchen ----- 1:1

13.04.2008 ----- Bayern Munchen : Borussia Dortmund ----- 5:0

28.10.2007 ----- Borussia Dortmund : Bayern Munchen ----- 0:0

26.01.2007 ----- Borussia Dortmund : Bayern Munchen ----- 3:2
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 17:36

Nemaju oni šanse protiv nas . Nije da ih ne vidim kao neku prijetnju, ili nešo slično, nego ne vidim trenutno ekipu u Bundesligi koja može da zaustavi ovaj naš nalet. Ma sve u odbrani pokupilo taj virus, ali neka primimo 5 golova, kada možemo dati 6.

Nikad optimističniji Neutral 8-)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 feb 2010, 20:58

Direktan prijenos utakmice Bayerna i Fiorentine na SAT.1
Ovdje je i pregled ostalih utakmica koje ce oni prenositi. Naravno, misli se na osminu finala.
Die nächsten Live-Übertragungen in der Champions League auf einen Blick:

Mittwoch, 17. Februar 2010
FC Bayern München - AC Florenz (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 24. Februar 2010
Inter Mailand - FC Chelsea (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 10. März 2010
Manchester United - AC Mailand (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 17. März 2010
FC Barcelona - VfB Stuttgart (Anstoß 20.45 Uhr)
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 21:06

Ljepota, obradova me moj lijepi brat Geronimo.

Viole će da izgube ako Bog da.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 feb 2010, 21:08

moustapha je napisao/la:Direktan prijenos utakmice Bayerna i Fiorentine na SAT.1
Ovdje je i pregled ostalih utakmica koje ce oni prenositi. Naravno, misli se na osminu finala.
Die nächsten Live-Übertragungen in der Champions League auf einen Blick:

Mittwoch, 17. Februar 2010
FC Bayern München - AC Florenz (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 24. Februar 2010
Inter Mailand - FC Chelsea (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 10. März 2010
Manchester United - AC Mailand (Anstoß 20.45 Uhr)

Mittwoch, 17. März 2010
FC Barcelona - VfB Stuttgart (Anstoß 20.45 Uhr)
To brateeeeee!
Moci cu ko covjek gledati, a ne da eventualno slusam nase "komentatore".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2010, 22:55

Neutral, ne kontam kako sam te mog'o obradovati :? 8-) hvala ti na lijepom obracanju. :)

moustapha, sve jake utakmice na SAT.1, obicno srijedom. Meni ipak fali Marcel Reif i Günther Jauch, koji su nekad prenosili ligu sampiona na RTL-u. Nezaboravno je bilo ono njihovo popunjavanje vremena na utakmici izmedju Reala i BvB-a. http://www.newskick.de/story.php?title= ... April_1998
[youtube][/youtube]

Nego, gdje cemo gledati revans protiv Viola? :D
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 feb 2010, 23:00

Sat 1. :mrgreen:

Sjetih se sada da mi je s..... sateltska ccc. Morati ću ako Bog da da gledam preko streama, međutim svejedno je odakle gledao, kada je pobijeda ako Bog da tu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2010, 23:02

geronimo je napisao/la:
Nego, gdje cemo gledati revans protiv Viola? :D
Direktno u Firenci. :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.