FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 apr 2014, 05:20

Baja_Zvjerka je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:
Ali mislim da je nama Travnik drazi
i ti lupaš gluposti žestoko
Svraka, Ramic, Beslija, i jos ih je bilo... Na stranu sto nas vazda uzmu tamo... :nedam: A mogao bi biti i malo kulturniji...

@MostarVelezovac, izvini, ali vas najveci derbi, u danasnjem vremenu je taj sa Zrinjskim, ok, mozda tebi nije, ali 90% navijaca, kad bi morali birati 1 pobjedu od 3 tekme sa Zrinjskim, Sarajevom i Zeljom, odabrali bi Zrinjski...
Ni ublizu. Pa pogledaj ko dodje na Velez - Zrinjski. Samo oni koji zele da se ispsuju hrvatskih majki itd (i obratno). A onda istih tih 3-4000 njih nikad vise ne dodju na stadion (nit gledaju prenos) do sljedece godine.

Derbi kao derbi je Velez-Zeljo, Velez-Sarajevo. A Velez-Zrinjski je samo podsjecanje na pitanje je li Mostar Hrvatski stolni grad ili nije... to ima vise veze s politikom nego fudbalom. Isto ko i Zrinjski.

Veze to s derbijem nema. I nece nikad ni imat. Pa vise je.utakmica Velez s Lokomotivom odigro nego s njima.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 28 apr 2014, 08:12

SarajlijaTM je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Evo sad mi naumpade, pa sam izrovio jednu knjigo o Želji, zapravo kao neka hronologija Želje od 1921-1981 (350 strana, ima svega i svačega :D) stari je valjda uzeo tada i uspio je očuvati u životu do dan danas. Da li ima neko nešto slično? :)
Bilo bi lijepo to skenirati pa staviti na net da ne ostane u prasini,vidio sam razne knjige o zelji,ali takvo nesto nikad.

Cak i da stranicu po stranicu slikas obicnim fotoaparatom,bilo bi lijepo,a mi bi ti bili zahvalni

ako mi neko pojasni kako da postavim sliku rado cu postaviti koju stranicu (moze i na pp),posto je imam i ja
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 28 apr 2014, 09:20

Da napisem nesto o utakmici, hladne glave poslje svega sto sam se nacito na ovom forumu, po meni Dino je izgubio utakmicu, jer stavljati na ovavku utakmicu covjeka koji nije igro godinu je samoubistvo uz to dodajuci oranicu na kojoj se igralo, uz to njihovi igraci su igrali ko da im treba za opstanak, da nije do one greske doslo vjerovatno bi iskontrolisali utakmicu do kraja poluvremena, al et bilo kako bilo, titutala je izgubljena, ali sad treba zapet protiv Sarajeva ko sto je Velez protiv nas i osigurat Evropu, nek igraci daju 290 posto mogucnosti al FK Sarajevo se mora pobjediti.

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 28 apr 2014, 09:27

Ljudi moji ovo je realna slika kakvi smo. Ne samo igrački nego generalno kao klub ove sezone i Europska liga nam je plafon. Bojim se da cemo narednih sezona sve vise liciti na ekipe iz vremena Demira Hotića i Nenada Starovlaha. :puke:
https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 28 apr 2014, 09:28

MostaracVelezovac je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Necemo mi da budemo sampioni, imate komsije pa proslavite u zadnjem kolu... :mrgreen:

Ali mislim da je nama Travnik drazi, kao i Siroki, veci smo "prijatelji" sa njima, pa ko zna...
Realno, meni je veci gust uzet Zelji 3 boda nego skinuti Zrinjskom titulu.
Vi nikako da skontate - oni nama nisu rivali - oni su politicki ogranak HDZa. Njihov razlog egzistencije uopste je to sto su u NDH bili prvaci - zato su ih i napravili 92/93ce. Nije to derbi ko Sarajevo/Zeljo. Nama je derbi Velez-Zeljo i Velez-Sarajevo, i vama uzet 3 boda je gust, iskreno - i ne interesuje me tekma s Zrinjskim. To je samo politicka igra - vjerujem da je necu ni pogledat.
prijatelju smaras pricom i vracas na staru temu ,eto gust vam je uzeli ste 3 boda nekad ce i nama biti gust da vas izbacimo iz lige nego da igramo iduce derbi sa vama taj i to je to ,uzivajte u beznacajnoj utakmicu za vas i gledajte proslave po mostaru :kafa:

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 28 apr 2014, 09:34

Baja_Zvjerka je napisao/la:Necemo mi da budemo sampioni, imate komsije pa proslavite u zadnjem kolu... :mrgreen:

Ali mislim da je nama Travnik drazi, kao i Siroki, veci smo "prijatelji" sa njima, pa ko zna...
Vi nikako da skontate - oni nama nisu rivali - oni su politicki ogranak HDZa. Njihov razlog egzistencije uopste je to sto su u NDH bili prvaci - zato su ih i napravili 92/93ce. Nije to derbi ko Sarajevo/Zeljo. Nama je derbi Velez-Zeljo i Velez-Sarajevo, i vama uzet 3 boda je gust, iskreno - i ne interesuje me tekma s Zrinjskim. To je samo politicka igra - vjerujem da je necu ni pogledat.[/q

Ako ćemo gledat nogometno niste ni vi nama rivali. Nema vas na mapi 20 godina. Ako ćemo gledatelja navijački onda da....

A ove price o politici su presmijesne sve sto si preko stoji za tvoj a ne za moj klub. Ja imam masu dokaza da je to tako a ti vrlo tanko. Vi ste najveći politički klub......

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 apr 2014, 10:07

Vi nikako da skontate - oni nama nisu rivali - oni su politicki ogranak HDZa. Njihov razlog egzistencije uopste je to sto su u NDH bili prvaci - zato su ih i napravili 92/93ce. Nije to derbi ko Sarajevo/Zeljo. Nama je derbi Velez-Zeljo i Velez-Sarajevo, i vama uzet 3 boda je gust, iskreno - i ne interesuje me tekma s Zrinjskim. To je samo politicka igra - vjerujem da je necu ni pogledat.
Greska. Zrinjski je osnovan 1905 godine, 1992 je obnovljen. Istina je za politiku i sve, ali zvanican podatak kaze da su najstariji klub u drzavi. Ako ti je veci gust uzeti Zelji 3 boda nego skinuti Zrinjskom titulu, pretpostavljam da onda tom logikom, vise volis da Zrinjski osvoji titulu nego Zeljo.
Sport je lijek za tijelo i duh.

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 28 apr 2014, 10:10

storm_raider je napisao/la:

Greska. Zrinjski je osnovan 1905 godine, 1992 je obnovljen. Istina je za politiku i sve, ali zvanican podatak kaze da su najstariji klub u drzavi. Ako ti je veci gust uzeti Zelji 3 boda nego skinuti Zrinjskom titulu, pretpostavljam da onda tom logikom, vise volis da Zrinjski osvoji titulu nego Zeljo.

Najlakše je oplest po politici a sta god da kažeš za nas klub ja mogu isto reci za vas

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 28 apr 2014, 10:10

Moras uzeti u obzir da je tu logika mrtva, sto njega briga ko ce prvak biti, kada on vec u prvom kolu zna da Velez nece nikada, a ni onda.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 apr 2014, 10:11

1452 je napisao/la:

Najlakše je oplest po politici a sta god da kažeš za nas klub ja mogu isto reci za vas
Koga "nas"? Za Zelju?

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 28 apr 2014, 10:22

ne treba se vracati na tu temu druze oni su rekli ko su i sta su :kafa:

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 28 apr 2014, 10:27

1452 je napisao/la:

Koga "nas"? Za Zelju?

Evo ti meni reci,sta je to politika u mom klubu.....pustite te price vise koje vam "oni" prodaju......bilo je sranja u državi i svega ali kakva brate politika. Da je politika zrinjski i široki bi bili jedan klub koji bi bio vjerovatno bog ove lige. A samim tim bi trznuo i druge klubove koji bi se mogli financijski borit sa nama....

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 apr 2014, 10:27

Najjaci su mi ovi sto preko foruma "dogovaraju utakmice" :lol: :lol: :lol:
Ko eto ovdje ce se nesto dogovoriti,boze sacuvaj,kakvih sve budala ima...

Ko ce koga pustati,sta vam je? Trece mjesto je mnogo bolje od cetvrtog,znaci imas sigurnu evropu,a ne da kontam sta ce biti u finalu kupa. Znaci,sve do kraja pobjediti i to je to. doduse derbi ce najvjerovatnije biti X ,kao i obicno,ali nama i to odgovara. I jos nesto,zaboli me i za rudar i za travnik :wave: ,da je docekati dan kad ce sve te trecerazredne ekipe preseliti u drugu ligu a ovdje ostati 10 ili 12 ekipa
Kako mi pricaju zenicani,ne ovi sa foruma,vec oni malo stariji,upuceniji,celik gotovo sigurno dobija licencu,tako da jufkari moraju zaraditi svoju evropu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 apr 2014, 10:30

1452 je napisao/la:
1452 je napisao/la:

Koga "nas"? Za Zelju?

Evo ti meni reci,sta je to politika u mom klubu.....pustite te price vise koje vam "oni" prodaju......bilo je sranja u državi i svega ali kakva brate politika. Da je politika zrinjski i široki bi bili jedan klub koji bi bio vjerovatno bog ove lige. A samim tim bi trznuo i druge klubove koji bi se mogli financijski borit sa nama....
Koji je uopste tvoj klub? Kakva politika?

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 28 apr 2014, 10:37

Bicu zaista razocaran ako klub ne izade sa javnim saopstenjem povodom prodavanja "utakmice" Olimpic 1:2 Zrinjski od strane golmana Hadzica!

Kada je Velez mogao igrati fer i posteno, mogu i svi, prema tome, svaki vid neregularnosti treba odmah sankcionisati.

Leotar vs Zeljo je mogao biti pod lupom radi prica luzera, pa je UEFA to istrazila i nema nista.
Tako moze i mora ovo biti.

Ama ne znam vise sta se diskutuje u vezi utakmice Velez 4:2 Zeljo. Jbg, sam pao sam se ubio. Uostalom imali smo opet sansu makar za remi i nismo znali. Prema tome, ljudima cestitati i zapamtiti jer su nam uzeli titulu pa vratiti nekada u buducnosti kada njima bude trebalo, mi cemo da zapnemo, u sportskom zargonu i gotova stvar.
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 28 apr 2014, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 apr 2014, 10:39

Hajde ba,tema je fkž,zaboli me neka stvar za druge klubove.

Ko ide ko ostaje,izgradnja pomocnog terena,kakvu ekipu vidite iduce god,ima li gdje ona tabela evropa lige,koeficijenti? Ima toliko tema oko nas samih ,vi pisete gluposti o drugima!

Zaboli me i za olimpic i dinu hamzica i za velez,rodjene,zrinski i nultrase,a i ostale :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 28 apr 2014, 10:41

@SarajlijaTM - Sta te zaboli ****?
Pa sto nisu tako pisao kada su se na nas okomili bili da smo Leotaru pustili?

Daj nemoj srati bez veze.

Treba frku dici jer ono je dno, dna da ne moze gore biti. Svi dizu dreku Zeljo stima, Zeljo ovo, Zeljo ono. Svi se digli protiv Zelje jer Zeljo stima a niko dokaza nema, a sada kada ti drugi nastima, dokaz ti pred ocima, to cemo presutiti, **** to!

Pusti tu pricu..
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 28 apr 2014, 10:45, ukupno mijenjano 2 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

jahija

Post Postao/la jahija » 28 apr 2014, 10:41

Može li ovaj Rijad Bajić igrati špica nekako mi više ide da on igra špica, a desno naći nekog drugog ja ne znam ko bi mogao deno krilo igrat ako Stana ode ?
Da i trenera pod hitno dovesti nekog ko se nije previše intimizirao sa određenim igračima dosta je toga žalim sad za onim Simom Krunićem on bi bio sad ko sat naš igrač i naš trener.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 28 apr 2014, 10:49

Capt_Billy je napisao/la:Bicu zaista razocaran ako klub ne izade sa javnim saopstenjem povodom prodavanja "utakmice" Olimpic 1:2 Zrinjski od strane golmana Hadzica!

Kada je Velez mogao igrati fer i posteno, mogu i svi, prema tome, svaki vid neregularnosti treba odmah sankcionisati.

Leotar vs Zeljo je mogao biti pod lupom radi prica luzera, pa je UEFA to istrazila i nema nista.
Tako moze i mora ovo biti.

Ama ne znam vise sta se diskutuje u vezi utakmice Velez 4:2 Zeljo. Jbg, sam pao sam se ubio. Uostalom imali smo opet sansu makar za remi i nismo znali. Prema tome, ljudima cestitati i zapamtiti jer su nam uzeli titulu pa vratiti nekada u buducnosti kada njima bude trebalo, mi cemo da zapnemo, u sportskom zargonu i gotova stvar.
Otidji do saveza i ponudi se da ti vodis istragu o tome kako je golmanu olimpijca ispala lopta. Možeš i istražit zašto su se igrači oplimpica sklanjali igračima željezničara.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 apr 2014, 10:54

Capt_Billy je napisao/la:@SarajlijaTM - Sta te zaboli ****?
Pa sto nisu tako pisao kada su se na nas okomili bili da smo Leotaru pustili?

Daj nemoj srati bez veze.

Treba frku dici jer ono je dno, dna da ne moze gore biti. Svi dizu dreku Zeljo stima, Zeljo ovo, Zeljo ono. Svi se digli protiv Zelje jer Zeljo stima a niko dokaza nema, a sada kada ti drugi nastima, dokaz ti pred ocima, to cemo presutiti, **** to!

Pusti tu pricu..
Jarane,tebe,mene i sve nas ostale ukljucujuci i nas klub,nakon godina dominacije i navijackih poduhvata svi doslovno receno mrze.Vidis da najveci neprijatelji stoje zajedno protiv nas.Bezze sebi kidas zivce,ovdje se to nece rijesiti. A vjeruj da mi je bitnije bilo sta vezano za F.K.ŽELJEZNIČAR,nego najveca moguca info za bilo koji drugi klub.
Jedino sto mi mozemo uraditi da zbijemo redove i stanemo uz naseg Želju,da se nadamo pripremama bez povreda i da se spremimo za evropu,iducu sezonu,kako treba,pa da nas jos vise mrze.

Negdje sam procitao nedavno,utakmica bayern-hsv,izjava kana :"osim navijaca bayerna citava njemacka je protiv nas".tako ti je i sad.
Ignorisi ih,poslusaj me,mozda sam malo stariji od tebe,pa to gledam drugacije.
Ziv bio i zapamti,mi smo svi ovdje na istoj strani i svi zelimo isto :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Firebase i 41 gost.