Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

ackeey
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la ackeey » 28 apr 2014, 09:31

Uf, od juce se spremam da pisem. Tek sada se odlucim, a ni sada ne znam sta da pisem.
Smijesno, na pocetku sezone sam molio Boga za 4.mjesto, a sada...
Nije sve izgubljeno, ali ovakva sansa... Nevjerovatno, ali Chelsea, sa pola ekipe nas je nadigrao.
Da nadigrao. Ljudi su dobili zadacu od trenera i ispostovali sve 100%. Mourinhu skidam kapu, volio ga ili ne volio, covjek je fudbalski genije. Ta prica o autobusima, supacka igra za mene ne pije vode. Iduce sezone se niko nece sjecati kako je chelsea igrao, svi ce se sjecati samo 0-2.
I to je to. Jose je genije koji ima rezultate iza sebe. U Realu to nije mogao napraviti zbog njihove filozofije - za gol vise, atraktivno, a on nije takav trener.
Bez obzira na to koliko sam tuzan, skidam mu kapu.
Sto se tice nase ekipe, nadam se da sad nece pasti na psiholoskom planu, pa da opet nesto do kraja uprskaju.
A sto se tice City-ja, nisam siguran da ce kiksati, previse je to dobra ekipa. Ipak, nada umire zadnja, i valjda ce i nas malo sreca "pogledati".
Tuzan sam, ali sretan sto smo uopce bili u prilici da se borimo za titulu.
Neki pisu da smo trebali igrati defanzivnije, ali moramo shvatiti, niti imamo ekipu za to, niti nam trener voli takvu igru. Zato, naprijed Redsi. ;)
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

rasta1922
Kontakt:

Post Postao/la rasta1922 » 28 apr 2014, 09:43

ackeey je napisao/la:Uf, od juce se spremam da pisem. Tek sada se odlucim, a ni sada ne znam sta da pisem.
Nije sve izgubljeno, ali ovakva sansa... Nevjerovatno, ali Chelsea, sa pola ekipe nas je nadigrao.
Da nadigrao. Ljudi su dobili zadacu od trenera i ispostovali sve 100%. Mourinhu skidam kapu, volio ga ili ne volio, covjek je fudbalski genije. Ta prica o autobusima, supacka igra za mene ne pije vode. Iduce sezone se niko nece sjecati kako je chelsea igrao, svi ce se sjecati samo 0-2.
I to je to. Jose je genije koji ima rezultate iza sebe. U Realu to nije mogao napraviti zbog njihove filozofije - za gol vise, atraktivno, a on nije takav trener.
Sto se tice nase ekipe, nadam se da sad nece pasti na psiholoskom planu, pa da opet nesto do kraja uprskaju.
A sto se tice City-ja, nisam siguran da ce kiksati, previse je to dobra ekipa. Ipak, nada umire zadnja, i valjda ce i nas malo sreca "pogledati".
Neki pisu da smo trebali igrati defanzivnije, ali moramo shvatiti, niti imamo ekipu za to, niti nam trener voli takvu igru. Zato, naprijed Redsi. ;)
Ali kada ce se pojaviti "genije" od trenera koji ce izvesti ekipu protiv murinja i dati joj zadatak da dodju na pola centra i predaju loptu njima i samo se vrate pred svoj gol,volio bih vidjeti njegovu reakciju.
Nisam tuzan zbog Liverpoola malo sam se smirio ,ali sam tuzan sto ce fudbal dugo jos trpiti ovakve "genije"koji pod pritiskom novca ovako igraju jer oni moraju osvajati trofeje ko te pita kako,najradije bi mu na pocetku sezone dao trofej i rekao haj vi sad odmarajte a mi cemo za drugo mjesto igrat FUDBAL/NOGOMET.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 apr 2014, 09:46

idemo dalje sta da se radi... ono juce je bila partija saha u kojoj rodgers od pocetka nije imao nikakve sanse da izađe kao pobjednik protiv ucitelja. mourinho je pametno pustio coutinha da igra i radi sta hoce jer zna da je on potpuno bezopasan igrac kad se dobro pokriju ostali i on nema kome dodati.... ovo je isto kao kad u kosarci ekipa ima playmakera koji ne zna sutirati pa ga protivnici stalno ostavljaju samog a posvete se ostatku ekipe.
po meni je losa taktika i losa igra coutinha prvenstveno glavni razlog za poraz. protiv liverpoola igraj zatvoreno onako i brani se kao chelsea a igraci liverpoola ce se potruditi samo da protivnicka ekipa postigne gol.
cim sam vidio kako je mourinho postavio taktiku bilo mi je jasno sta nas ceka...
sto se gerrarda tice titula je trebala biti za njega kruna karijere... on je sam kriv sto je nece osvojiti i to je to.
bice interesantno vidjeti ko ce do kraja osvojiti titulu ja bi vise volio da bude chelsea nego city al svejedno kad to necemo biti mi.
You are someone else I am still right here

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 28 apr 2014, 10:04

Slažem se da ne treba pljuvati Chelsea zbog načina pobjede...vizija je vizija,zasnivala se ona aktivnom ili reaktivnom fudbalu.Treba i odbranu znat postavit i ne može to svako(sjetite se Woya :mrgreen: ).

Mada čitajući članke po netu ispada da je Mourinho izrazbijao Rodgersa s čime se ne bi složio jer smo sami sebi presudili.Individualna greška Gerrarda je uzrok poraza mada se je moralo nešto značajnije promjeniti ali imam dojam da je veliki psihološki udarac za sve bila baš njegova greška.
Mada mora se priznati da je Mourinho fino zatvorio i da smo iz igre kreirali samo dvije,i to ne čiste,šanse.Coutinhova iskosa na Suarezovu loptu i ona kada je Suarez zakasnio sekundu dvije na Coutinhovu loptu,bilo je i par situacija iz kornera(Sakho i Allen) ali to je sve...nedovoljno u jednoj ovakvoj utakmici.Dakle,Chelsea je u odbrani bio odličan i niko se od naših nije iskazao.
Što se tiče Chelseave kontre bila je jako loša i tupa pogotovo u prvom poluvremenu.Tanko su u napadu odigrali(višak poteza,sporo donošenje odluka,višak poteza) i sumnjam da bi nas takvom igrom ugrozili ali kao što rekoh sve smo im dali.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 28 apr 2014, 10:10

RodgersBOSS je napisao/la:
Slažem se da ne treba pljuvati Chelsea zbog načina pobjede...vizija je vizija,zasnivala se ona aktivnom ili reaktivnom fudbalu.Treba i odbranu znat postavit i ne može to svako(sjetite se Woya :mrgreen: ).

Mada čitajući članke po netu ispada da je Mourinho izrazbijao Rodgersa s čime se ne bi složio jer smo sami sebi presudili.Individualna greška Gerrarda je uzrok poraza mada se je moralo nešto značajnije promjeniti ali imam dojam da je veliki psihološki udarac za sve bila baš njegova greška.
Mada mora se priznati da je Mourinho fino zatvorio i da smo iz igre kreirali samo dvije,i to ne čiste,šanse.Coutinhova iskosa na Suarezovu loptu i ona kada je Suarez zakasnio sekundu dvije na Coutinhovu loptu,bilo je i par situacija iz kornera(Sakho i Allen) ali to je sve...nedovoljno u jednoj ovakvoj utakmici.Dakle,Chelsea je u odbrani bio odličan i niko se od naših nije iskazao.
Što se tiče Chelseave kontre bila je jako loša i tupa pogotovo u prvom poluvremenu.Tanko su u napadu odigrali(višak poteza,sporo donošenje odluka,višak poteza) i sumnjam da bi nas takvom igrom ugrozili
ali kao što rekoh sve smo im dali.
[youtube][/youtube]
:zviz: :zviz: :zviz:

hadzaj
Kontakt:

Post Postao/la hadzaj » 28 apr 2014, 10:12

slika

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 28 apr 2014, 11:07

slika

Rus pljunuo sa spomenik, pa je prošao tako da mu vjerujem više nikad to neće naumpasti.
slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 apr 2014, 14:41

ackeey je napisao/la: A sto se tice City-ja, nisam siguran da ce kiksati, previse je to dobra ekipa. Ipak, nada umire zadnja, i valjda ce i nas malo sreca "pogledati".
Činjenica je da juče niste imali sreće i da je ona greška Gerrarda bila presudna, ali ne mogu se složiti da niste imali sreće tokom sezone (kažeš valjda će i vas malo pogledati pa zbog toga i ne mogu da se složim).

Ne moram da idem dalje od prethodne 2 utakmice, City i Norwich. Raspad sistema u drugom poluvremenu, City za 20 minuta izjednačio i čak imao priliku da povede, igrači saterani u 16, Rodgers ne zna šta da radi i onda greška Belgijanca koji je loše zahvatio loptu i posle znamo šta se desilo. Da je promašio čitavu loptu verovatno bi sve prošlo bez problema.
Sreća je i što Clattenburg nije dao crveni Suarezu zbog simuliranja.

Ista situacija 7 dana kasnije, 1-2 Norwich napada, Rodgers pored aut linije izgubljen i onda greška na sredini, kontra Sterlinga i odbitak koji je prevario golmana. U 2 veoma teške utakmice osvojeno 6 bodova.

Daleko od toga da Liverpool nije zaslužio sreću za sve što su prikazali ove sezone, ali nikako nisam mogao da odolim na ovo ''valjda će i nas malo sreća pogledati''. :kafa:
I think I'm a pussy one.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 28 apr 2014, 15:21

Texi je napisao/la:
ackeey je napisao/la: A sto se tice City-ja, nisam siguran da ce kiksati, previse je to dobra ekipa. Ipak, nada umire zadnja, i valjda ce i nas malo sreca "pogledati".
Činjenica je da juče niste imali sreće i da je ona greška Gerrarda bila presudna, ali ne mogu se složiti da niste imali sreće tokom sezone (kažeš valjda će i vas malo pogledati pa zbog toga i ne mogu da se složim).

Ne moram da idem dalje od prethodne 2 utakmice, City i Norwich. Raspad sistema u drugom poluvremenu, City za 20 minuta izjednačio i čak imao priliku da povede, igrači saterani u 16, Rodgers ne zna šta da radi i onda greška Belgijanca koji je loše zahvatio loptu i posle znamo šta se desilo. Da je promašio čitavu loptu verovatno bi sve prošlo bez problema.
Sreća je i što Clattenburg nije dao crveni Suarezu zbog simuliranja.

Ista situacija 7 dana kasnije, 1-2 Norwich napada, Rodgers pored aut linije izgubljen i onda greška na sredini, kontra Sterlinga i odbitak koji je prevario golmana. U 2 veoma teške utakmice osvojeno 6 bodova.

Daleko od toga da Liverpool nije zaslužio sreću za sve što su prikazali ove sezone, ali nikako nisam mogao da odolim na ovo ''valjda će i nas malo sreća pogledati''. :kafa:
Seres texi bezveze, to se odnosilo na one silne precke i stative, na silnu nesrecu koja JESTE pratila Liverpool u, recimo, prosloj sezoni sa pogodjenih 30-tak precki, stativa, promasenih penala, odnosila se na onaj nedosudjeni penal u londonu, na sudjeni, a nepostojeci ofsajd kontra City-ja...
I nije ni bitno, i protiv norwicha i protiv city-ja smo u svakom slucaju zasluzili pobjede. Vec sam rekao da nas je chelsea juce demolirao, mourinhu svaka cast, tj ja nisam nerealan, ali po tebi smo mi bodove osvajali na srecu, a vi sasvim zasluzeno... Svasta! :salut:
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 28 apr 2014, 16:54

ackeey je napisao/la:Uf, od juce se spremam da pisem. Tek sada se odlucim, a ni sada ne znam sta da pisem.
Da nadigrao.
Ljudi su dobili zadacu od trenera i ispostovali sve 100%. Mourinhu skidam kapu, volio ga ili ne volio, covjek je fudbalski genije. Ta prica o autobusima, supacka igra za mene ne pije vode. Iduce sezone se niko nece sjecati kako je chelsea igrao, svi ce se sjecati samo 0-2.
Prije nadmudrio nego nadigrao, ne možeš jednostavno nekog s bunkerom nadigrat, to mi ne ide u istu rečenicu. Da nije bilo Gerrardove greške ni mi ni oni ne bi dali gola do iduće godine. Njima nije trebalo a mi ne bi mogli zbog jake i tvrde protivničke obrane.

Edit: Protiv Palaca nam opet Clattenburg sudi. :roll:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 28 apr 2014, 17:36

Treba Brendan da ih motivise maksimalno, ne zbog titule, vec da bi se podigao maksimalno moral ekipi. Crystal Palace je velika prepreka. Ali neka momci daju maksimum do kraja, a posle sta bude, bice.

korisnickoime88
Kontakt:

Post Postao/la korisnickoime88 » 28 apr 2014, 18:09

cestitke suarezu :clap:

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 28 apr 2014, 18:19

Bojim se da nakon ovog poraza momci posustanu, da ne krene sve niz brdo ne d'o Bog. Brendane vadi ih iz mrtvih, jedna od najlosijih utakmica juce. Leivu otjeraj
At the end of the storm there's a golden sky..

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 apr 2014, 18:21

ackeey je napisao/la: Seres texi bezveze, to se odnosilo na one silne precke i stative, na silnu nesrecu koja JESTE pratila Liverpool u, recimo, prosloj sezoni sa pogodjenih 30-tak precki, stativa, promasenih penala, odnosila se na onaj nedosudjeni penal u londonu, na sudjeni, a nepostojeci ofsajd kontra City-ja...
I nije ni bitno, i protiv norwicha i protiv city-ja smo u svakom slucaju zasluzili pobjede. Vec sam rekao da nas je chelsea juce demolirao, mourinhu svaka cast, tj ja nisam nerealan, ali po tebi smo mi bodove osvajali na srecu, a vi sasvim zasluzeno... Svasta! :salut:
OK, nema frke. Ja serem a ti si realan. :thumbup:

1. Koga briga za prošlu sezonu ?

2. Ne možeš prizivati sreću i kiks Sitija a onda pisati o nesreći u prošloj sezoni, tj. možeš ali kao što već rekoh koga briga. Evo ja ću ti sad navesti 2 sezone u kojima je Plavcima nedostajalo sreće, 07/08 i 08/09 i sad ću ja zbog toga da se nadam da će sreća malo pogledati Chelsea (u vidu kiksa Liverpoola i građana sledeće kolo). Niđe veze. :kafa:

3. U pravu si, po meni ste osvojili 6 bodova uz dosta sreće u poslednja 2 meča, ali kao što već rekoh tu sreću ste i zaslužili. Nemam ja ništa protiv toga, sreća prati hrabre. ;) Chelsea nisam ni pominjao, a takođe ni na koji način su dolazili do bodova. Kao što vidiš to si ti uradio na kraju svog posta. :kafa:

4. Opet si u pravu, nije vam sviran penal u Londonu, sviran vam je nepostojeći ofsajd na Etihadu i tako dalje i tako bliže... ali, uvek ima ono ali (koje si ti gle čuda zaboravio :P )... ni Plavcima juče nije sviran penal, ni građanima nije sviran penal nad Džekom, Suarezu je oprošten drugi žuti, sudija nije video igranje rukom Skrtela i tako dalje i tako bliže...
I think I'm a pussy one.

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 28 apr 2014, 18:23

EDO299 je napisao/la:Bojim se da nakon ovog poraza momci posustanu, da ne krene sve niz brdo ne d'o Bog. Brendane vadi ih iz mrtvih, jedna od najlosijih utakmica juce. Leivu otjeraj
Sada ih jedino ovaj čovjek može dignuti iz mrtvih, a Gerrardu će teško očistiti glavu od one situacije.

slika

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 apr 2014, 18:26

Marcus je napisao/la:
Šta fali najgorem sudiji u EPL ? :kafa:
I think I'm a pussy one.

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 28 apr 2014, 18:30

Texi je napisao/la:
Marcus je napisao/la:
Zato što znaš što će biti ako zakine Palace za neku situaciju ili ne daj Bože sudi Liverpoolu penal.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 apr 2014, 18:37

Marcus je napisao/la:
Texi je napisao/la:
Marcus je napisao/la:
Zato što znaš što će biti ako zakine Palace za neku situaciju ili ne daj Bože sudi Liverpoolu penal.
Pa jbg, lik je loš do bola pa je očekivano da napravi neku glupost. A pošto je na oba derbija pravio gluposti (više u korist Liverpoola), onda ne možeš izbeći ''pljuvačinu'' po forumu ako opet dođe do toga.
I think I'm a pussy one.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 28 apr 2014, 18:43

Pa nek ga pljuju ako pogriješi, al' su mi glupe one jagomirske teorije "Liverpoolu se konstantno namješta, bla-bla".
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2014, 18:53

Ybg, žao mi je što je Liverpool prosuo zlata vrijedne bodove, koji bi vrlo vjerovatno ovjerili osvajanje titule, a ovako... Biće teško, ne i nemoguće, ali teško. Morate se nadati da City ne pobijedi Everton, no u to ne treba polagati velike nade, obzirom da je gradski rival s Goodisona u blagom padu forme.

Isto kao što nema svrhe prebacivati Chelseaju za stil igre koji očigledno donosi rezultat, tako nema smisla pripisivati svu krivicu Gerrardu. Kapiten Scousera definitivno nije zaslužio takav tretman od strane pojedinih forumaša. Iako je pogriješio, iako je možda i najslabija karika u veznom redu Rodgersove mašinerije, bez njega se Redsi sasvim sigurno ne bi borili do posljednjeg kola za naslov. Steven ga je zaslužio, a nadam se da će ga napokon i osvojiti.

Sada slijedi Crystal Palace. Valjda uspiju na vrijeme probiti Pulisov bunker, jer tada sve postaje lakše, što smo i vidjeli dosta puta. U suprotnom, Stoke No.2 bi vrlo lako mogao postići gol iz neke kontre i zapečatiti sudbinu tima s Anfielda. Vjerujem da se niko ne želi zadovoljiti "samo" plasmanom u CL, obzirom da se doguralo do ovog stadija.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.