U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

InnocentEmeghara
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la InnocentEmeghara » 28 apr 2014, 19:17

Moze li neko objasniti meni kako Srbija zna praviti igraca kao Matic, Jojic, Ivanovic, Markovic, Mitrovic, Kolarov, Vidic a mi nemamo pojma?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 apr 2014, 19:34

InnocentEmeghara je napisao/la:Moze li neko objasniti meni kako Srbija zna praviti igraca kao Matic, Jojic, Ivanovic, Markovic, Mitrovic, Kolarov, Vidic a mi nemamo pojma?
nemamo ozbiljne klubove, samim tim nemaš ozbiljne ljude u klubu, infrastrukturu, trenere, nemaš ništa ;) šta misliš gdje bi danas bili Marković, Mitrović, Kolarov, Vidić, itd, da su iz BiH? ;)

InnocentEmeghara
Kontakt:

Post Postao/la InnocentEmeghara » 28 apr 2014, 19:36

Chinaglia je napisao/la:
InnocentEmeghara je napisao/la:Moze li neko objasniti meni kako Srbija zna praviti igraca kao Matic, Jojic, Ivanovic, Markovic, Mitrovic, Kolarov, Vidic a mi nemamo pojma?
nemamo ozbiljne klubove, samim tim nemaš ozbiljne ljude u klubu, infrastrukturu, trenere, nemaš ništa ;) šta misliš gdje bi danas bili Marković, Mitrović, Kolarov, Vidić, itd, da su iz BiH? ;)
Nigdje. A sta nas toliko dijeli od klubova kao OFK Beograd i Partizan? Mislim da mozemo izbaciti igraca kao sto su Matic, Ivanovic, Vidic, Markovic svake godine..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2014, 19:37

Moze li meni neko objasnit kako smo mi na SP, a ta slavna Srbija nije bila ni u barazu? :beba:

Provaljen si momak. Vidio sam ti nekoliko postova o toj Srbiji. Eno ti blic i glas srpske.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 apr 2014, 19:49

Zato što mi nismo išli u Srbiju da ništimo infrastrukturu ;)

čuj glupog pitanja kako Srbija pravi, pa zato što im je ostala sva infrastruktura iz Jugoslavije, njihova djeca koja su počela u bivšoj državi nisu morala zbog rata prekidati s treniranjem i sl., samo su nastavili praksu iz bivše države, nama će trebati još generacija da se oporavimo, trebaće nam par plasmana na velika natjecanja da djeca steknu idole i sl
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 apr 2014, 19:56

Kako je Cartman stekao idola, a nismo se plasirali na veliko takmičenje :njanjanja:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 apr 2014, 20:00

Da nije bilo agresije na BiH i da su svi talenti sporta i nauke ostali u drzavi plus infrastruktura koju Srbija ima, trebale bi tri Srbije ili ti 33 igraca da se suprostavi Ibrahimovicu i Dzeki. Onda bi tek vidio jojanje po travnjaku i projektile sa tridesetak metara na golcic Srbije. Mada je Ibra cak tamo rodjen ali ipak :mrgreen: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

InnocentEmeghara
Kontakt:

Post Postao/la InnocentEmeghara » 28 apr 2014, 20:23

Cartman je napisao/la:
Moze li meni neko objasnit kako smo mi na SP, a ta slavna Srbija nije bila ni u barazu? :beba:

Provaljen si momak. Vidio sam ti nekoliko postova o toj Srbiji. Eno ti blic i glas srpske.
S puno srece. Ti ne razumijes ocigledno fudbal. Koliko mozemo dugo da ovo cuvamo? Da nam samo dolaze igraci iz dijaspore i nista od Premijer Lige BIH? Srbija ima za sljedecih 10 godina Markovica, Matica, itd a mi nemamo nikoga. Ako ovako nastavimo necemo opet nikad na fudbalsko takmicenje a Srbija ce svaki put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 apr 2014, 20:25

Imamo Kolašinca, Prcića, Hajrovića, Bešića... nama dosta ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 apr 2014, 20:29

Virtu4l je napisao/la:Imamo Kolašinca, Prcića, Hajrovića, Bešića... nama dosta ;)
:nene: :nene:

Sto se tice Srbije, i dosad su imali silne igrace pa su vecinom prolazili kao vreca za napucavanje. I sa nama kad su igrali koristili su sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva samo da izvuku remi, a bili su 10 puta jaci od nas.

Samo je jos falilo da poredaju snajpere po krovu marakane.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 20:30

DonCorleone je napisao/la:Da nije bilo agresije na BiH i da su svi talenti sporta i nauke ostali u drzavi plus infrastruktura koju Srbija ima, trebale bi tri Srbije ili ti 33 igraca da se suprostavi Ibrahimovicu i Dzeki. Onda bi tek vidio jojanje po travnjaku i projektile sa tridesetak metara na golcic Srbije. Mada je Ibra cak tamo rodjen ali ipak :mrgreen: .
Za sve si upravu osim za Ibrahimovića. Mada bi se i u njegovom slučaju mogli služiti onom, ŠBB - KBB, odnosno, da li je on s ćaćom dolazio ovamo i nudio se, a ovi ga odbili, odnosno, ŠBB da je neka druga garnitura ljudi tada vedrila i oblačila bh nogometom itd. ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 apr 2014, 20:38

zizu1991 je napisao/la:da li je on s ćaćom dolazio ovamo i nudio se, a ovi ga odbili,
Da, dolazio je, njegov otac je to potvrdio, a o tome je pisao i Aftonbladet, koji je poprilično pouzdan. Šefik nikada nije rekao ime čovjeka koji mu je rekao 'imamo mi takvih koliko hoćeš'.
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 apr 2014, 20:39

Pocinju se polako desavati neke stvari i u nasim klubovima, u svakoj generaciji je sve vise dobrih igraca.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 apr 2014, 20:59

Dobri su al u kurcu. Duljevica se predstavlja kao uber talenta, a ne moze proci ni na probi u drugoligasu, dok Jojic peko noci postade starter u Borussiju i zaigra protiv Reala.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 apr 2014, 21:09

kako mi ide na zivce kad vidim pojedince ovdje kako stalno bale za tim srbima. srbi imaju dosta jake igrace onako pojedinacno, ali kao kolektiv su k.arina, i to su vec nekoliko puta do sada dokazali....
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 28 apr 2014, 21:14

STEVIE je napisao/la:kako mi ide na zivce kad vidim pojedince ovdje kako stalno bale za tim srbima. srbi imaju dosta jake igrace onako pojedinacno, ali kao kolektiv su k.arina, i to su vec nekoliko puta do sada dokazali....
Potpis, kod nas ima još uvijek pojedinaca koji nisu skontali da je fudbal ili ti ga nogomet kolektivna igra! A ne kao tenis igra pojedinca!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

InnocentEmeghara
Kontakt:

Post Postao/la InnocentEmeghara » 28 apr 2014, 21:19

Mozambik je napisao/la:Dobri su al u kurcu. Duljevica se predstavlja kao uber talenta, a ne moze proci ni na probi u drugoligasu, dok Jojic peko noci postade starter u Borussiju i zaigra protiv Reala.
Upravo to i to je razlika o kojoj pricam. Neki Jojic moze postati starter za jedna od najbolji timova svijeta, IZ PARTIZANA. A nas najveci talenat Duljevic ne moze ni u Cvjati dobiti mjesto. Sta je ovo ljudi razlika? Mislim da su jednostavno njihovi kluobvi vise profesionalni i dobri.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 28 apr 2014, 21:21

Sad Duljevic igra za bolji tim od K'lauterna. :cool:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 28 apr 2014, 21:23

legenda reala je napisao/la:Zato što mi nismo išli u Srbiju da ništimo infrastrukturu ;)

čuj glupog pitanja kako Srbija pravi, pa zato što im je ostala sva infrastruktura iz Jugoslavije, njihova djeca koja su počela u bivšoj državi nisu morala zbog rata prekidati s treniranjem i sl., samo su nastavili praksu iz bivše države, nama će trebati još generacija da se oporavimo, trebaće nam par plasmana na velika natjecanja da djeca steknu idole i sl
nije kljucni problem BH fudbala u infrastrukturi vec u tome sto je u Srbiji prioritet stvoriti igraca da uzmes pare i pokrijes budzet na taj način dok je u BIH prioritet koji ces biti na tabeli sa isluzenim poluigracima pri cemu je omladinski pogon zadnja lupa na .....

dosta bolji uslovi i infrastruktura za razvitak i formiranje klinaca u igrace u odnosu na ranije je nastala zadnjih godina u Srbiji uz neke izuzetke kao sto je partizanov centar koji je nastao 90-ih prodajom velikog broja igraca za dobre pare

pa bolje uslove ima Zeljeznicar ,Sarajevo,Zenica...od recimo OFKE ,Rada ....koji su imali najveci broj igraca prilikom osvajanje Sampiona Evrope U19 prosle god.

InnocentEmeghara
Kontakt:

Post Postao/la InnocentEmeghara » 28 apr 2014, 21:34

pazzarac je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Zato što mi nismo išli u Srbiju da ništimo infrastrukturu ;)

nije kljucni problem BH fudbala u infrastrukturi vec u tome sto je u Srbiji prioritet stvoriti igraca da uzmes pare i pokrijes budzet na taj način dok je u BIH prioritet koji ces biti na tabeli sa isluzenim poluigracima pri cemu je omladinski pogon zadnja lupa na .....

dosta bolji uslovi i infrastruktura za razvitak i formiranje klinaca u igrace u odnosu na ranije je nastala zadnjih godina u Srbiji uz neke izuzetke kao sto je partizanov centar koji je nastao 90-ih prodajom velikog broja igraca za dobre pare

pa bolje uslove ima Zeljeznicar ,Sarajevo,Zenica...od recimo OFKE ,Rada ....koji su imali najveci broj igraca prilikom osvajanje Sampiona Evrope U19 prosle god.
da ali odakle to dolazi? treneri?

svakako mislim da s novim izgradnjem akademija u FK Sarajevu, itd ce pomoci nasem fudbalu. medutim ona bubamara ne valja nista.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []