FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Evolution87
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ma uci ce nas dosta bez karte, nece nam prvi put biti 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
- Kontakt:
Mozda tebi Davud Zahirovic nije politicar, nekima jeste. Uz to ostatak upravnog odbora takodje.mma_hz je napisao/la:Kojih sve politicara trenutno..i zasto se mora Pasic pitati za tu akademiju''samoposmatram je napisao/la:Ne zele u klub zbog politicara u klubu, njih zanima samo fudbal. Vjeruj mi oni su vijerni klubu i uvjek bi pomogli. Zasto Abdulah Ibrakovic nije stupio u kontakt sa Predragom Pasicem i pitao njega za savjet u vezi akademije? Nije zato sto je Ibrakovic napisao knjigu, sta ce on Pasica pitati za savjet. Autoritet i znanje u fudbalu se nemoze porediti izmedju Ibrakovica i Pasica, ali zna se u kojoj je partiji Ibrakovic, a u kojoj je Pasic.mma_hz je napisao/la:Ma te legende prijatelju ne zele u klub jednostavno,mnogo puta su pozivane al nista od njih...sve sto zele je da dobijaju godisnje,i da se okoriste o klub po mogucnosti...sta je klub kriv sada Pasicu za ovo sto on dole kuha..
Ako Dino ovako nastavi ostace njegovo ime zapamceno po dobrom aBd itekako...Dino je namakao Sarajevu dobre pare za sada i nadamo se da ce tako i nastaviti jer je to njegov posao ,takodjer je nejgov posao da gleda sta je dobro za klub,a ne da gleda sta kojoj legendi treba za njihov sopstveni biznis..
Ko kaze da se mora pitati?
Jel Predrag Pasic se ikada bavio politikom??kazes nece u klub zbog politke..izmedju ostalog vjerovatno mislis i na njega..
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Nema potrebe da se žalite na tih 15KM. Znam da živimo u vremenu kada je svaka marka ko tepsija, ali stvarno, imat ćete na sjeveru puno bolje uslove za razliku od nas na jugu. Još će vjerovatno biti kiša, tako da ćete biti na tribini koja ima krov, bićete na tribini sa koje puno bolje možete dati podršku svom timu, da kažem da je glasnija, da se više čuje navijanje sa te tribine, primjer utakmica Željo-Mladost kada je dosta raje prešlo na sjever i u nekoliko navrata izdominiralo cijeli jug navijanjem. Tako da 15KM je razumljiva cijena, aali eto kao još neka utjeha vam dođe da će i naši northisti morati platiti isto onoliko koliko i vi.
No, ako ste mišljenja da je previše, to je vaš stav, ne morate doći i eto, ne može vam niko promijeniti mišljenje.
Može li mi neko napisati ko vama igra desno krilo, i kakav uopšte sastav očekujete, kakva je situacija sa povredama i kartonima?
No, ako ste mišljenja da je previše, to je vaš stav, ne morate doći i eto, ne može vam niko promijeniti mišljenje.
Može li mi neko napisati ko vama igra desno krilo, i kakav uopšte sastav očekujete, kakva je situacija sa povredama i kartonima?

Ja te volim, volim Željo..
-
- Kontakt:
Predrag PasicAli, da se vratimo na trenutak na Pašića, koji je kada se rat na prostoru bivše Jugooslavije razbuktao odbio poziv iz Štutgarta u kojem je proveo tri sezone tokom karijere da bi u Sarajevu otvorio školu fudbala za najmlađe.
"Nikad neću zaboraviti dan kada je škola otvorena. Na klupama 200 dečaka iz svih delova grada. Bilo je to divno mesto za vreme rata. Svuda okolo ljudi su širili mržnju, pucali iz oružja. Ljudi su se ubijali. Ali naš mali kutak bio je ispunjen snovima. U glavama tih dečaka rađali su se snovi. Deca ne razumeju mržnju", govorio je nedavno Pašić za Al Džaziru.
Kasnije je radio u Sarajevu u kojem je i proveo veći deo igračke karijeri, ali ga je politika oterala iz kluba jer je sve moralo da funkcioniše prema nacionalnom ključu.
Istinski intelektualac u kopačkama.
-
- Kontakt:
Predrag Pašić: "Zajedništvo je najveća snaga naše reprezentacije"
Nekadašnji nogometaš FK Sarajeva, Stuttgarta i Municha 1860 smatra da domaći klupski nogomet ima mnogo problema: “Imamo veoma loš menadžment u klubovima, koji nije u stanju voditi te klubove. Loša je i politika kupovine igrača. Kad pričamo o jednom Romanu Abramoviču ili Massimu Morattiju, to ima smisla. Ali, ovdje ih neki pojedinci pokušavaju glumiti bez ikakvog validnog pokrića
Piše: Mirza Dautbegović. Objavljeno : 02-10-2013 09:53h
Predrag Pašić, jedan od najboljih nogometaša koje je Bosna i Hercegovina ikad imala, danas vodi školu nogometa Bubamara.
I nakon što je “okačio kopačke o klin”, nekadašnja zvijezda Fudbalskog kluba Sarajevo i njemačke ekipe Stuttgarta ostala je usko vezana za nogomet u Bosni i Hercegovini.
No, iako je nesumnjivo jedno od najvećih nogometnih imena u Bosni i Hercegovini, Pašić nije uključen u rad Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, niti u rad svog nekadašnjeg kluba FK Sarajevo. Ipak, uvijek je bio blizu nogometa i nogometnih zbivanja u Bosni i Hercegovini.
U razgovoru za Novo Vrijeme Pašić je analizirao je trenutnu situaciju u nogometnoj Bosni i Hercegovini ali i svijetu.
Kako biste prokomentirali trenutnu situaciju u klupskom nogometu u Bosni i Hercegovini i Premijer ligi BiH?
Pa, sama posjećenost domaće lige, njen smisao, njen profit, govore da je to na veoma niskom nivou. To je, prije svega, posljedica loše politike klubova i lošeg uređenja države kada su u pitanju zakoni koji bi se trebali baviti sportom i njegovim uređenjem. Nažalost, profesionalni sport u Bosni i Hercegovini nema nikakvih ograničenja. Tu mislim da ama baš svako, iz ama baš svake profesije koja nema veze sa sportom i nogometom, može biti direktor ili predsjednik kluba. To su uglavnom ljudi koji nisu usmjereni u sport i oni uglavnom sport i ne poznaju onoliko koliko bi trebalo. Imamo veoma loš menadžment u klubovima, koji te klubove nije u stanju voditi. Potom, loša je politika kupovine igrača. Kad pričamo o jednom Romanu Abramoviču ili Massimu Morattiju, to ima smisla. Ali, ovdje ih neki pojedinci pokušavaju glumiti bez ikakvog validnog pokrića. Politika nogometa održava se i na uvoz istrošenih hrvatskih i srbijanskih igrača koji uzimaju mjesta našoj djeci. Sve je to loša imitacija evropskog nogometa. Zakon nije ograničio ko se sve može baviti fudbalom. Niko ko ima kapital do sada nije ušao u nogometne klubove da bi popravio situaciju, a u tome leži jedini spas.”
Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme radi na dovođenju igrača bh. korijena pod okrilje reprezentacije BiH, ali Premijer liga dugo nije donijela nijednog reprezentativca. Kako to komentirate?
Nažalost, to je naša realnost. Slabo se ulaže u mlade, a svi talentirani igrači idu vani. Mi smo oduševljeni kad neko iz inozemstva dobije naš pasoš. Mislim da ljudi u N/FSBiH pomalo kreću naprijed, ali to je nedovoljno za neku generalnu promjenu.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu igra sjajno. Koliko uspjesi najboljih bh. nogometaša znače za sport, nogomet, ali i za državu općenito?
Prva stvar koja je, po meni, zaista vrijedna jeste da momci igraju kao jedan. Nema među njima nikakvih razmirica i to se lijepo vidi. Oni su jedan pozitivan primjer u ovoj državi koji pokazuje da zajedno možemo mnogo. Nažalost, svakodnevno gledamo suprotnosti u državi. Zmajevi, bez obzira na vjeru i naciju, zajedno ostvaruju rezultate i to je ono što nas sve raduje. Reprezentativci Bosne i Hercegovine mnogo bolje predstavljaju BiH i bh. sport u svijetu nego što to naš sport zaista jeste.
Imamo sjajne nogometaše u ovoj generaciji, koja je možda i najbolja dosad. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Asmir Begović, Sejad Salihović, Vedad Ibišević, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović… Sve su to momci koji već imaju ogromno iskustvo igranja u jakim ligama, u Ligi prvaka, imaju dosta iskustva igranja protiv jakih protivnika. Sve to, uz talent, donosi ovo što imamo danas, a to je da se nalazimo na pragu historijskog plasmana na jednog veliko takmičenje. Odlazak ove generacije reprezentativaca Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazil mogao bi biti samo početak jedne predivne priče.
Vaš nekadašnji saigrač iz FK Sarajeva Safet Sušić u ovom vremenu u kojem se nalazi za kormilom reprezentacije Bosne i Hercegovine profilirao u sjajnog stručnjaka. Jeste li očekivali da će Sušić napraviti ovakav uspjeh s reprezentacijom kada je preuzimao nacionalnu selekciju?
Nisam bio u prilici analizirati Safeta kao trenera. Mogu samo reći da je ovdje prisutna obostrana korist. Za njega je ovo korisno iskustvo jer je na neki način promijenio sliku o sebi kao treneru. Ja Safeta izuzetno cijenim jer sam imao sreću da igram s njim i jedan je od najboljih igrača s kojima sam ikada igrao.
Kada smo već kod toga, ko je bio najbolji nogometaš s kojim ste, ili protiv koga ste igrali?
Igrao sam s mnogo dobrih nogometaša tokom svoje karijere. Jednom prilikom sam igrao s Diegom Maradonom na jednoj humanitarnoj utakmici. On je uvijek bio čudo od igrača. Nema druge riječi nego čudo. Osim njega, tu bih svakako morao istaknuti Jurgena Klinsmanna, sadašnjeg selektora Sjedinjenih Američkih Država i mog saigrača u Stuttgartu, te naravno Safeta Sušića. Sušić je Sušić.
A, danas? Ko je, po vama, najbolji nogometaš današnjice?
Teško pitanje. Teško se tu odlučiti. Sve oči uprte su uglavnom na Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Njih dvojica su najbolji na svijetu, u to nema nikakve sumnje i s tim se slaže većina nogometnih stručnjaka i analitičara. Ako bih morao birati između njih dvojice, izabrao bih Argentinca. Više volim Messija zbog njegovog načina igre. Mislim da je Messi mnogo više timski igrač u odnosu na Ronalda. Međutim, Ronaldo ima svojih prednosti, a tu bih svakako istakao njegovu nevjerovatnu fizičku spremu. To što on može vjerovatno nije mogao nijedan drugi nogometaš u historiji. Ipak, moj izbor je Messi.
Ako biste morali istaknuti nešto što je obilježilo vašu karijeru, šta bi to bilo?
Tu nemam dileme. Definitivno, najznačajniji dan u mojoj nogometnoj karijeri bio je dan kad sam otvorio školu nogometa Bubamara. Imao sam tokom igračke karijere dosta uspona i padova, golova i utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, ali mi je škola nogometa uvijek predstavljala nešto posebno. Ako bih nešto morao izdvojiti, onda je to Bubamara.
Lična karta
Predrag Pašić rođen je 18. oktobra 1958. godine u Sarajevu. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za tri kluba: FK Sarajevo, Stuttgart i Munich 1860.
Prve nogometne korake napravio je na Koševu, a u bordo dresu Sarajeva odigrao je 203 utakmice u službenim takmičenjima u kojima je postigao 44 gola.
Kad je napunio 27 godina, 1985. godine, iz Sarajeva je prešao u Stuttgart gdje je proveo dvije sezone.
U dresu “Švaba” nastupio je u 44 utakmice, te je postigao sedam golova, prije nego je 1987. godine otišao u redove Municha 1860. U Münchenu je 1988. godine i okončao nogometnu karijeru, nakon što je za ovaj klub nastupio u četiri utakmice na kojima je ubilježio jedan pogodak.
Za nogometnu reprezentaciju bivše zajedničke države Jugoslavije debitirao je 1981. godine i u karijeri skupio deset nastupa i jedan gol.
Bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je 1982. godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Španiji.
Škola nogometa Bubamara
Kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu, Predrag Pašić odlučio je ostati u svom rodnom gradu.
U Sarajevu, koje se tada nalazilo pod opasadom, Pašić je otvorio školu nogometa da bi djeci prenio znanje o “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”.
“Cilj nam je bio da školu pohađaju djeca iz cijelog Sarajeva, bez obzira na vjeru i naciju. Djeca su igrala zajedno, nosila iste dresove i posredstvom nogometa se učila suživotu i toleranciji. Bosna i Hercegovina uvijek je imala svijetlu tradiciju u nogometu i moja je želja bila da dadnem svoj doprinos da se to i nastavi. Ideja Bubamare prožeta je filozofijom sporta, a to je snaga kolektiva koji ujedinjuje”.
Nekadašnji nogometaš FK Sarajeva, Stuttgarta i Municha 1860 smatra da domaći klupski nogomet ima mnogo problema: “Imamo veoma loš menadžment u klubovima, koji nije u stanju voditi te klubove. Loša je i politika kupovine igrača. Kad pričamo o jednom Romanu Abramoviču ili Massimu Morattiju, to ima smisla. Ali, ovdje ih neki pojedinci pokušavaju glumiti bez ikakvog validnog pokrića
Piše: Mirza Dautbegović. Objavljeno : 02-10-2013 09:53h
Predrag Pašić, jedan od najboljih nogometaša koje je Bosna i Hercegovina ikad imala, danas vodi školu nogometa Bubamara.
I nakon što je “okačio kopačke o klin”, nekadašnja zvijezda Fudbalskog kluba Sarajevo i njemačke ekipe Stuttgarta ostala je usko vezana za nogomet u Bosni i Hercegovini.
No, iako je nesumnjivo jedno od najvećih nogometnih imena u Bosni i Hercegovini, Pašić nije uključen u rad Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, niti u rad svog nekadašnjeg kluba FK Sarajevo. Ipak, uvijek je bio blizu nogometa i nogometnih zbivanja u Bosni i Hercegovini.
U razgovoru za Novo Vrijeme Pašić je analizirao je trenutnu situaciju u nogometnoj Bosni i Hercegovini ali i svijetu.
Kako biste prokomentirali trenutnu situaciju u klupskom nogometu u Bosni i Hercegovini i Premijer ligi BiH?
Pa, sama posjećenost domaće lige, njen smisao, njen profit, govore da je to na veoma niskom nivou. To je, prije svega, posljedica loše politike klubova i lošeg uređenja države kada su u pitanju zakoni koji bi se trebali baviti sportom i njegovim uređenjem. Nažalost, profesionalni sport u Bosni i Hercegovini nema nikakvih ograničenja. Tu mislim da ama baš svako, iz ama baš svake profesije koja nema veze sa sportom i nogometom, može biti direktor ili predsjednik kluba. To su uglavnom ljudi koji nisu usmjereni u sport i oni uglavnom sport i ne poznaju onoliko koliko bi trebalo. Imamo veoma loš menadžment u klubovima, koji te klubove nije u stanju voditi. Potom, loša je politika kupovine igrača. Kad pričamo o jednom Romanu Abramoviču ili Massimu Morattiju, to ima smisla. Ali, ovdje ih neki pojedinci pokušavaju glumiti bez ikakvog validnog pokrića. Politika nogometa održava se i na uvoz istrošenih hrvatskih i srbijanskih igrača koji uzimaju mjesta našoj djeci. Sve je to loša imitacija evropskog nogometa. Zakon nije ograničio ko se sve može baviti fudbalom. Niko ko ima kapital do sada nije ušao u nogometne klubove da bi popravio situaciju, a u tome leži jedini spas.”
Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme radi na dovođenju igrača bh. korijena pod okrilje reprezentacije BiH, ali Premijer liga dugo nije donijela nijednog reprezentativca. Kako to komentirate?
Nažalost, to je naša realnost. Slabo se ulaže u mlade, a svi talentirani igrači idu vani. Mi smo oduševljeni kad neko iz inozemstva dobije naš pasoš. Mislim da ljudi u N/FSBiH pomalo kreću naprijed, ali to je nedovoljno za neku generalnu promjenu.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu igra sjajno. Koliko uspjesi najboljih bh. nogometaša znače za sport, nogomet, ali i za državu općenito?
Prva stvar koja je, po meni, zaista vrijedna jeste da momci igraju kao jedan. Nema među njima nikakvih razmirica i to se lijepo vidi. Oni su jedan pozitivan primjer u ovoj državi koji pokazuje da zajedno možemo mnogo. Nažalost, svakodnevno gledamo suprotnosti u državi. Zmajevi, bez obzira na vjeru i naciju, zajedno ostvaruju rezultate i to je ono što nas sve raduje. Reprezentativci Bosne i Hercegovine mnogo bolje predstavljaju BiH i bh. sport u svijetu nego što to naš sport zaista jeste.
Imamo sjajne nogometaše u ovoj generaciji, koja je možda i najbolja dosad. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Asmir Begović, Sejad Salihović, Vedad Ibišević, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović… Sve su to momci koji već imaju ogromno iskustvo igranja u jakim ligama, u Ligi prvaka, imaju dosta iskustva igranja protiv jakih protivnika. Sve to, uz talent, donosi ovo što imamo danas, a to je da se nalazimo na pragu historijskog plasmana na jednog veliko takmičenje. Odlazak ove generacije reprezentativaca Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazil mogao bi biti samo početak jedne predivne priče.
Vaš nekadašnji saigrač iz FK Sarajeva Safet Sušić u ovom vremenu u kojem se nalazi za kormilom reprezentacije Bosne i Hercegovine profilirao u sjajnog stručnjaka. Jeste li očekivali da će Sušić napraviti ovakav uspjeh s reprezentacijom kada je preuzimao nacionalnu selekciju?
Nisam bio u prilici analizirati Safeta kao trenera. Mogu samo reći da je ovdje prisutna obostrana korist. Za njega je ovo korisno iskustvo jer je na neki način promijenio sliku o sebi kao treneru. Ja Safeta izuzetno cijenim jer sam imao sreću da igram s njim i jedan je od najboljih igrača s kojima sam ikada igrao.
Kada smo već kod toga, ko je bio najbolji nogometaš s kojim ste, ili protiv koga ste igrali?
Igrao sam s mnogo dobrih nogometaša tokom svoje karijere. Jednom prilikom sam igrao s Diegom Maradonom na jednoj humanitarnoj utakmici. On je uvijek bio čudo od igrača. Nema druge riječi nego čudo. Osim njega, tu bih svakako morao istaknuti Jurgena Klinsmanna, sadašnjeg selektora Sjedinjenih Američkih Država i mog saigrača u Stuttgartu, te naravno Safeta Sušića. Sušić je Sušić.
A, danas? Ko je, po vama, najbolji nogometaš današnjice?
Teško pitanje. Teško se tu odlučiti. Sve oči uprte su uglavnom na Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Njih dvojica su najbolji na svijetu, u to nema nikakve sumnje i s tim se slaže većina nogometnih stručnjaka i analitičara. Ako bih morao birati između njih dvojice, izabrao bih Argentinca. Više volim Messija zbog njegovog načina igre. Mislim da je Messi mnogo više timski igrač u odnosu na Ronalda. Međutim, Ronaldo ima svojih prednosti, a tu bih svakako istakao njegovu nevjerovatnu fizičku spremu. To što on može vjerovatno nije mogao nijedan drugi nogometaš u historiji. Ipak, moj izbor je Messi.
Ako biste morali istaknuti nešto što je obilježilo vašu karijeru, šta bi to bilo?
Tu nemam dileme. Definitivno, najznačajniji dan u mojoj nogometnoj karijeri bio je dan kad sam otvorio školu nogometa Bubamara. Imao sam tokom igračke karijere dosta uspona i padova, golova i utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, ali mi je škola nogometa uvijek predstavljala nešto posebno. Ako bih nešto morao izdvojiti, onda je to Bubamara.
Lična karta
Predrag Pašić rođen je 18. oktobra 1958. godine u Sarajevu. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za tri kluba: FK Sarajevo, Stuttgart i Munich 1860.
Prve nogometne korake napravio je na Koševu, a u bordo dresu Sarajeva odigrao je 203 utakmice u službenim takmičenjima u kojima je postigao 44 gola.
Kad je napunio 27 godina, 1985. godine, iz Sarajeva je prešao u Stuttgart gdje je proveo dvije sezone.
U dresu “Švaba” nastupio je u 44 utakmice, te je postigao sedam golova, prije nego je 1987. godine otišao u redove Municha 1860. U Münchenu je 1988. godine i okončao nogometnu karijeru, nakon što je za ovaj klub nastupio u četiri utakmice na kojima je ubilježio jedan pogodak.
Za nogometnu reprezentaciju bivše zajedničke države Jugoslavije debitirao je 1981. godine i u karijeri skupio deset nastupa i jedan gol.
Bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je 1982. godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Španiji.
Škola nogometa Bubamara
Kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu, Predrag Pašić odlučio je ostati u svom rodnom gradu.
U Sarajevu, koje se tada nalazilo pod opasadom, Pašić je otvorio školu nogometa da bi djeci prenio znanje o “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”.
“Cilj nam je bio da školu pohađaju djeca iz cijelog Sarajeva, bez obzira na vjeru i naciju. Djeca su igrala zajedno, nosila iste dresove i posredstvom nogometa se učila suživotu i toleranciji. Bosna i Hercegovina uvijek je imala svijetlu tradiciju u nogometu i moja je želja bila da dadnem svoj doprinos da se to i nastavi. Ideja Bubamare prožeta je filozofijom sporta, a to je snaga kolektiva koji ujedinjuje”.
Koliko znam Dupovac je dobio samo jednu utakmicu kazne za crveni u Travniku koju je odradio sada protiv Viteza i sigurno ce biti u prvom sastavu...gio10 je napisao/la:Nema potrebe da se žalite na tih 15KM. Znam da živimo u vremenu kada je svaka marka ko tepsija, ali stvarno, imat ćete na sjeveru puno bolje uslove za razliku od nas na jugu. Još će vjerovatno biti kiša, tako da ćete biti na tribini koja ima krov, bićete na tribini sa koje puno bolje možete dati podršku svom timu, da kažem da je glasnija, da se više čuje navijanje sa te tribine, primjer utakmica Željo-Mladost kada je dosta raje prešlo na sjever i u nekoliko navrata izdominiralo cijeli jug navijanjem. Tako da 15KM je razumljiva cijena, aali eto kao još neka utjeha vam dođe da će i naši northisti morati platiti isto onoliko koliko i vi.
Na golu vjerovatno Dejo--stoperi Dupovac i Trivunovic dok ce najvjerovatnije na desnog beka Tatomirovic dok je lijevo izgleda kod Dzene zacementirao Puzigaca..zadnji vezni Jajalo i Cimirot..gore Stojcev ,Puric,Velkoski i Bilbija i to je to...sigurno da se obje ekipe dobro poznaju i da nece biti iznenadjenja oko sastava..mislim da ce kod vas najveca prijetnja biti nepredvidljivi Bucan..munja frajer..povreda nema,kartona nema..ulazimo u tekmu u najjacem sastavu i maksimalno spremni..protiv Viteza su pored Dupovca odmarali Jajalo,Cimirot i Bilbija..
FK SARAJEVO.
Lijepo to izgleda na papiru. A to što kažeš da je najveća prijetnja Bučan, ne bih se složio, najveća prijetnja je Svraka, momak uvijek nađe nekako prostora da odluči ovakve utakmice, valjda se manje pažnje posvećuje njemu, ako već ne Svraka onda Selimović koji svoje šanse nije znao iskoristiti protiv Veleža.
Sve u svemu, želim dobar derbi, efikasan i naravno da Grbavicu napustite pognute glave. Dosta objektivnosti, u narednom periodu do derbija možda postavim kakvu provokaciju, nemojte se ljutiti i zamjeriti šta, derbiji i jesu za tog, ali sve u gospodskom stilu, ništa ispod pojasa.

Sve u svemu, želim dobar derbi, efikasan i naravno da Grbavicu napustite pognute glave. Dosta objektivnosti, u narednom periodu do derbija možda postavim kakvu provokaciju, nemojte se ljutiti i zamjeriti šta, derbiji i jesu za tog, ali sve u gospodskom stilu, ništa ispod pojasa.

Ja te volim, volim Željo..
Ma upravu si ,onaj Svraka je smor teski hehehe..uvijek on i Seliomovic "snjuhaju" pgt kod prekida..gio10 je napisao/la:Lijepo to izgleda na papiru. A to što kažeš da je najveća prijetnja Bučan, ne bih se složio, najveća prijetnja je Svraka, momak uvijek nađe nekako prostora da odluči ovakve utakmice, valjda se manje pažnje posvećuje njemu, ako već ne Svraka onda Selimović koji svoje šanse nije znao iskoristiti protiv Veleža.
Sve u svemu, želim dobar derbi, efikasan i naravno da Grbavicu napustite pognute glave. Dosta objektivnosti, u narednom periodu do derbija možda postavim kakvu provokaciju, nemojte se ljutiti i zamjeriti šta, derbiji i jesu za tog, ali sve u gospodskom stilu, ništa ispod pojasa.![]()
ma kontam Bucan je brz ,a kod nas nije niko brz u odbrani..imate i Stanica koji leti..oni su meni ipak najveca opasnost po nas gol jer mi nemamo brze igrace koji ih mogu ispratiti...npr malog Hodzica iako je dobar igrac se ne bojim..jer u sredini ga ima ko zaustaviti..to je naravno moje misljenje..
ma teren ce biti sigurno tezak poslije ovih kisa i ja se nekako nadam da ce vasi igraci prije "lipsat" jer su imali tesku tekmu u Mostaru dok je kod nas odmaralo par igraca a i ovi sto su igrali ,igrali su revijalno skoro protiv Viteza..
ugl kod nas nema toliko pritiska da se pobjedi kao kod vas..mi svakako i pored poraza imamo taj KUP koji se nadam da necemo propusiti..
FK SARAJEVO.
E baš tako treba super si rekao a svako ima svoje želje i nadam se da če biti slatkog prepucavanja a ne.........gio10 je napisao/la:Lijepo to izgleda na papiru. A to što kažeš da je najveća prijetnja Bučan, ne bih se složio, najveća prijetnja je Svraka, momak uvijek nađe nekako prostora da odluči ovakve utakmice, valjda se manje pažnje posvećuje njemu, ako već ne Svraka onda Selimović koji svoje šanse nije znao iskoristiti protiv Veleža.
Sve u svemu, želim dobar derbi, efikasan i naravno da Grbavicu napustite pognute glave. Dosta objektivnosti, u narednom periodu do derbija možda postavim kakvu provokaciju, nemojte se ljutiti i zamjeriti šta, derbiji i jesu za tog, ali sve u gospodskom stilu, ništa ispod pojasa.![]()
Sarajevo ljubavi moja!
Kao i obicno pred derbi nastaje frka sa kartama,a cijena sjevera je od 15 km je preskupa( ocito im je voda došla do ušiju).Mislim da je to losa politika Uprave Zelja,jer ni za kup utakmicu nije bilo vise od 7 hiljada,a tek ce se sad osjetiti na posjeti.Po meni puno bolja varijanta da je karta ostala 10 km,pa da je doslo 10-tak hiljada,nego ovako gdje ce plafon biti 5 milja,jos za nedelju najavili kišu.Vjerovatno su isli na varijantu da fudbaleri Sarajeva imaju manju podrsku(sto ce sigurno i biti) smatrajuci da ce tako imati vecu sansu za pozitivan rezultat,sto je po meni sasvim pogresan potez.Zivi bili pa vidjeli,ali mislim da ce na kraju ostati i bez para i bodova. 

Pa vjerovatno da ce pustiti pola istoka po toj cifri..FKS1946 je napisao/la:Šta im znaci ovo tribina "istok" 7 KM ?
FK SARAJEVO.
-
- Kontakt:
Krokodil je napisao/la:Paja se ko kakva kurava sad provlaci preko medija i pokušava da ispadne žrtveno jagnje![]()
Brate ako si čist, ako imaš papire da je nešto TVOJE i samo TVOJE ne može ti to niko uzet, ali pošto očigledno nije čist sad se uhvatio hajke preko medija..Jest mi komšija al je uvijek bio hinja ljudska.

Jel ovo cijeli sjever 15 KM? 

Ma ja im odmah hallalim moje pare za bodove heheheheamypitar je napisao/la:Kao i obicno pred derbi nastaje frka sa kartama,a cijena sjevera je od 15 km je preskupa( ocito im je voda došla do ušiju).Mislim da je to losa politika Uprave Zelja,jer ni za kup utakmicu nije bilo vise od 7 hiljada,a tek ce se sad osjetiti na posjeti.Po meni puno bolja varijanta da je karta ostala 10 km,pa da je doslo 10-tak hiljada,nego ovako gdje ce plafon biti 5 milja,jos za nedelju najavili kišu.Vjerovatno su isli na varijantu da fudbaleri Sarajeva imaju manju podrsku(sto ce sigurno i biti) smatrajuci da ce tako imati vecu sansu za pozitivan rezultat,sto je po meni sasvim pogresan potez.Zivi bili pa vidjeli,ali mislim da ce na kraju ostati i bez para i bodova.

jeste sjever komplet je 15 KM za sve--
@samoopusteno..i ti si se odjednom stvorio na ovoj temi..nisam te prije bas zapazio a Paja nas ne interesuje ..
FK SARAJEVO.
FK Sarajevo
samo za "gostujuce"Armala je napisao/la:Jel ovo cijeli sjever 15 KM?
Tj za clanove je 10
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Vidim spominje se Bućan, Svraka kao opasnost na derbiju a niko ne spominje Stanića, po meni najveća opasnost vreba od njega. Ako bude igrao na lijevoj strani Tadejević/Puzigaća će imati težak zadatak. U derbiju u kupu nam je pravio velike probleme. Ima još nekoliko igrača od kojih prijeti opasnost tako da tim kao tim mora biti na nivou svih 90 min.
Igrat ćemo bez pritiska tako da vjerujem da će svaki pojedinac na terenu pružiti dobru partiju. Uglavnom ako se stvari budu odvijale kako mi želimo rano treba zamjeniti Cimirota, Jajala/Stojčeva i Velkoskog.
Igrat ćemo bez pritiska tako da vjerujem da će svaki pojedinac na terenu pružiti dobru partiju. Uglavnom ako se stvari budu odvijale kako mi želimo rano treba zamjeniti Cimirota, Jajala/Stojčeva i Velkoskog.
zbog ovih 15 KM da Bog da se uprava komsinica dolazila lijeciti aBD kod mene !!! pa za 15 KM u Zenicu lagano otici, i kartu rijesiti i sve...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
-
- Kontakt:
jel to upućeno navijačima Željem koliko znam navijači ne određuju cijenuArmala je napisao/la:Joj gamadi majko moja mila, kakav štakori sve ti **** i to mi sugradjani , nema vecih dusmana od njih

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], mosarajvosa83, NeSamSafetee i 17 gostiju.