FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 29 apr 2014, 22:00

samoposmatram je napisao/la:
Iskreno reci ko vise znaci za FK Sarajevo Abdulah Ibrakovic ili Predrag Pasic?
Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić, Safet Sušić i mnogi drugi (govorim samo o ovima što su još sa nama) su kao igrači mnogo dali Fudbalskom klubu Sarajevo. To zna i cijeni svaki navijač. Međutim šta nas sve boli je odnos tih igrača prema Sarajevu u godinama posle rata, kada su klubu bili najpotrebniji nisu bili tu, nego su u upravama sjedili Ćele, Blakići (hvala im za sve to su uradili).
Kada je Rizvanović došao na mjesto predsjednika UO dobro se sjećam da je bio poziv legendama da se uključe u rad kluba, niko se nije odazvao. Pa kad je usvojen novi statut imali su priliku da "kupe klub" ali ni to nisu. I šta sad očekuju? Neki ljudi su klub izvukli iz gov... i oni bi sad da se priključe, e ne može.

U svim klubovima u svijetu navijači najviše pamte igrače, a službenici u upravi kluba, mislim tu i na sportskog direktora, rade ogroman posao ali se to ne primjećuje dok ne uđeš u dublju analizu.
FK Sarajevo više znači Predrag Pašić jer se sad niko ne sjeća sportskog direktora (ako ga je uopće bilo), ili predsjednika kluba iz doba kada je Pašić igrao. Isto što će se svi simpatizeri Sarajeva za deset godina više sjećati Miloša Stojčeva i Amera Dupovca nego Abdulaha Ibrakovića.
Ali ja smatram da Abdulah Ibraković trenutno jako dobro obavlja svoj posao.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 29 apr 2014, 22:03

abdulah ibrakovic isti asim bajric , bas me zanima znal neko jesul oni rodjaci ?
slika
asim bajric
slika
Zadnja izmjena: lucif3R666, dana/u 29 apr 2014, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

pitar079
Kontakt:

Post Postao/la pitar079 » 29 apr 2014, 22:03

Mali plavi umjesto da se pitaju zasto se ne isplate dugovii Gusi i Muharemovicu oni se brinu o Pasicu. Covjek se pita da li im je bitniji Pasic ili njihove legende?!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 29 apr 2014, 22:06

Pasic je odavno jedno veliko nista, bjezi od kluba kad god mu se ukaze prilika, jednostavno se ne ponasa kao legenda kluba i tako se i prema njemu treba postaviti, boli mene khita sta je bilo prije 30 god. ako ces se poslije hladno popishati na sve to

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 apr 2014, 22:07

hilmo je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Iskreno reci ko vise znaci za FK Sarajevo Abdulah Ibrakovic ili Predrag Pasic?
Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić, Safet Sušić i mnogi drugi (govorim samo o ovima što su još sa nama) su kao igrači mnogo dali Fudbalskom klubu Sarajevo. To zna i cijeni svaki navijač. Međutim šta nas sve boli je odnos tih igrača prema Sarajevu u godinama posle rata, kada su klubu bili najpotrebniji nisu bili tu, nego su u upravama sjedili Ćele, Blakići (hvala im za sve to su uradili).
Kada je Rizvanović došao na mjesto predsjednika UO dobro se sjećam da je bio poziv legendama da se uključe u rad kluba, niko se nije odazvao. Pa kad je usvojen novi statut imali su priliku da "kupe klub" ali ni to nisu. I šta sad očekuju? Neki ljudi su klub izvukli iz gov... i oni bi sad da se priključe, e ne može.

U svim klubovima u svijetu navijači najviše pamte igrače, a službenici u upravi kluba, mislim tu i na sportskog direktora, rade ogroman posao ali se to ne primjećuje dok ne uđeš u dublju analizu.
FK Sarajevo više znači Predrag Pašić jer se sad niko ne sjeća sportskog direktora (ako ga je uopće bilo), ili predsjednika kluba iz doba kada je Pašić igrao. Isto što će se svi simpatizeri Sarajeva za deset godina više sjećati Miloša Stojčeva i Amera Dupovca nego Abdulaha Ibrakovića.
Ali ja smatram da Abdulah Ibraković trenutno jako dobro obavlja svoj posao.
Hvala brate Hilmo isto mislimo imali su svi šansu da budu u klubu i uz klub hvala na podršci o karakternim osobinama tih "legendi" no coment a da su bili igraćine bili su to stoji
Sarajevo ljubavi moja!

pitarSA
Kontakt:

Post Postao/la pitarSA » 29 apr 2014, 22:14

Jedno pitanje za sve Jel mozda taj isiti Paja igrao djaba za FK Sarajevo u vrijeme dok je bio igrac? NIJE Jel Sarajevo od njega napravilo ime i dalo mu mogucnost da igra gdje je vec igrao da se proda u Njemacku? JESTE Nije mi jasno o kakve legende spominjete JEDINA ISTINSKA LEGENDA FK SARAJEVA JE HASE Da ne spominjem da ni Paja ni mnogi drugi se nisu ni po guzici pocesali kad je Sarajevo lose stajalo vec su i tad samo ganjali licni intres. Mogao bi jos svasta napisati al ne zelim da se nerviram

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 apr 2014, 22:17

Desert je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Jel to onaj Pasic sto se na nacionalnost poziva, jel to onaj Pasic sto govori medijima preko Drine da je tesko biti Srbin u Sarajevu. Jah, tesko je uzimati lovu od bosanski klinaca. Ma nek ide u onu stvar, ljigo ljigavi...
:thumbup:
http://www.kurir-info.rs/nije-lako-zvat ... anak-11520" onclick="window.open(this.href);return false;
:clap:

uvijek mi je bio ljigav. I zbog prijasnjih izjava, odnosu prema klubu i sl. Lafcina hoce djeci da klepa pare, nece ni porez da plati drzavi, hajmo raus :salut:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 29 apr 2014, 22:18

U nedjelju derbi, je b e s paju .. 15 km sine.. Jel to konama zafalilo za struju i vodu ??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 apr 2014, 22:19

Ja se izvinjavam ako sam uzrujao nekog, ali me pogodilo ovo blacenje Predraga Pasica. Ja sam fudbalski romanticar od kako znam za travu i loptu, i tesko mi pada kad se negativne stvari desavaju ljudima koje cijenim. Nisam nijednom napadao Fk Sarajevo i nemislim, isto tako nezelim trolati nikog. Ponavljam Pasica treba cijeniti, ako nemas nesto fino reci, nemoj nista ni govoriti.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2014, 22:21

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Desert je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Jel to onaj Pasic sto se na nacionalnost poziva, jel to onaj Pasic sto govori medijima preko Drine da je tesko biti Srbin u Sarajevu. Jah, tesko je uzimati lovu od bosanski klinaca. Ma nek ide u onu stvar, ljigo ljigavi...
:thumbup:
http://www.kurir-info.rs/nije-lako-zvat ... anak-11520" onclick="window.open(this.href);return false;
:clap:

uvijek mi je bio ljigav. I zbog prijasnjih izjava, odnosu prema klubu i sl. Lafcina hoce djeci da klepa pare, nece ni porez da plati drzavi, hajmo raus :salut:
za moderatora bi trebao biti malo pametniji

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 apr 2014, 22:22

@pitarSA
I ja kažem da je to ono što nas najviše boli.
Prema statutu koji je usvojen ukupan vrijednost "dionica" je bio 4 500 000 KM, jesu li to Pašić, Hadžibegić, Sušić .....mogli skupiti i lagano se pitati za sve, JESU, ali nisu....Zato doviđenja!!!
Kao neko ko poštuje svakog nikada neću sebi dozvoliti da nekom od tih legendi kažem pogrdnu riječ.

Uglavnom odvedoše nas daleko od derbija, da se mi toj priči vratimo pošto ni polufinale LP nije nešto interesantno :D

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 29 apr 2014, 22:23

Kone se raskukale kao da FKS istjeruje Merhamet, a ne opstina Ilidza nekoga ko ocito mimo zakona zaradjuje na djeci. Ako vec i nije tako, onda postoje nadlezni organi koji ce donijeti ispravu odluku.

Zasto niko iz opstine ne moze doci i uzeti vasu bastu?
Znaci za takvo sto apsulutno ne postoji nikakva sansa, jer je to vase.

Zamisljam samo pricu da je obratna situacija.
Recimo da smo mi to koristili kao Paja sto je i da sad nas isto tako istjeruju.
Bila bi prica Dino i Ibrakovic vas lagali i varali drzavu :kafa:

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 29 apr 2014, 22:24

samoposmatram je napisao/la:Ja se izvinjavam ako sam uzrujao nekog, ali me pogodilo ovo blacenje Predraga Pasica. Ja sam fudbalski romanticar od kako znam za travu i loptu, i tesko mi pada kad se negativne stvari desavaju ljudima koje cijenim. Nisam nijednom napadao Fk Sarajevo i nemislim, isto tako nezelim trolati nikog. Ponavljam Pasica treba cijeniti, ako nemas nesto fino reci, nemoj nista ni govoriti.
Ostavi to za sebe druze.. Izadji sa foruma il se prebaci na drugu neku temu.. Ako ces pisat samo o paji, uradi navedeno u prethodnoj recenici, molim te.. Ostavite upravi nek radi sta hoce, i ako se pogrijesi, pogrijesili su oni.. Pisete u prazno, romanticari.. Ibraka i dino forum ne jbu ni najmanje.. Misljenja i prijedloge salji pismom u klub hh :smorimeocam:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 apr 2014, 22:29

samoposmatram je napisao/la:Ja se izvinjavam ako sam uzrujao nekog, ali me pogodilo ovo blacenje Predraga Pasica. Ja sam fudbalski romanticar od kako znam za travu i loptu, i tesko mi pada kad se negativne stvari desavaju ljudima koje cijenim. Nisam nijednom napadao Fk Sarajevo i nemislim, isto tako nezelim trolati nikog. Ponavljam Pasica treba cijeniti, ako nemas nesto fino reci, nemoj nista ni govoriti.
Nisi me jarane iznervirao (govorim u svoje ime) nadam se da ne smetam ne smatram da trolaš ali nije ni Paja ono za što se predstavlja i ja ne želim da ga vidim u drugom svjetlu, hoču da mi ostane u sjećanju kao moj Paja igračina kojoj su se divili mnogi ovo me ne interesuje. Volio bih kad bi mogao da mu kažem da se kloni ovog ljaganja protiv kluba, isto kao što bi volio da se ne piše loše o njemu. A ovaj što Acu proziva je li čovjek rekao istinu ? Jeste, imaš i novinski članak o tom nažalost ja ne želim da ga vidim niti da vjerujem da to postoji ja sam ona budala koja želi opet ponavljam da zna samo Pašića kapitena i igrača Sarajeva iz nekih prijeratnih godina ostalo me ne interesuje.
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 29 apr 2014, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

pitarSA
Kontakt:

Post Postao/la pitarSA » 29 apr 2014, 22:29

Hilmo sjecas li se mozda clanka u novinama kad Mirza Kapetanovic kaze da je on stvorio ima od FKS pa sta su to uradili za svog vakta a da nisu bili placeni. za sve njih je HUS mega legenda a sjecam se i papeta kad mu cijeli stadion skandira a on nije u stanju ruku podici sve su to samozvane legende a sve i jedan je postao covjek zahvaljujuci FKS ponavljam za mene je samo HASE legenda

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 apr 2014, 22:37

pitarSA je napisao/la:Hilmo sjecas li se mozda clanka u novinama kad Mirza Kapetanovic kaze da je on stvorio ima od FKS pa sta su to uradili za svog vakta a da nisu bili placeni. za sve njih je HUS mega legenda a sjecam se i papeta kad mu cijeli stadion skandira a on nije u stanju ruku podici sve su to samozvane legende a sve i jedan je postao covjek zahvaljujuci FKS ponavljam za mene je samo HASE legenda
Za taj članak se ne mogu sjetiti...
Ali sjećam se kada je Sušić preuzeo reprezentaciju i prva službena utakmica sa Ganom, na stadionu na kojem se on afirmisao, svi jedva čekamo da on izađe iz tunela, on izlazi ruke u džepove cijeli stadion skandira (naravno da nisu svi navijači Sarajeva) Pape, Pape a on ni da glavu digne a kamoli rukom da pozdravi....
Njima svima hvala za sve što su kao igrači uradili za Sarajevo.
EDIT: Gore sam spomenuo Hadžibegića, ali prema njemu imam malo povlašteno mišljenje, jer je nekim izjavama, ali samo izjavama pokazao pripadnost Sarajevu. I vidi se da i sad ima želju da bude trener. Tako da bih njega za nijansu izdvojio od ostalih.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 apr 2014, 00:06

negdje procita da ce karta za ovaj vas derbi kostat 15 km :shock: :o :wtf: ..jel istina ovo :wtf:
alaj zivite :D :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 30 apr 2014, 01:00

staragarda je napisao/la:negdje procita da ce karta za ovaj vas derbi kostat 15 km :shock: :o :wtf: ..jel istina ovo :wtf:
alaj zivite :D :D
Nije prvi put, znalo je i više biti, to samo govori o njima :roll: al čisto sumnjam da će nešto zaraditi na nama ovaj put. Malo možda, ali neku veću cifru teško...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 30 apr 2014, 10:00

Lagano zanemariti ovu manje vise rivijalnu utakmicu u nedelju, na njihovu glupost odgovoriti im tako da im necemo dati pare koje im trebaju vise nego ista i lagano se spremati za Zenicu :njanjanja:

ABd, tamo da napunimo onaj sjever.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 30 apr 2014, 10:07

Ma samo nek kisa padne, ja se ne bih sekirao vise. :)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, BungaBum, bvsic, Google Adsense [Bot], juka55, Kyle88, N3R3D, senad82 i 70 gostiju.