ŽELJEZNIČAR - SARAJEVO 2Čisto ovo je moja prognoza zbog trenutne forme.Ovo su realno ekipe u 5 deka.Da nije već po najavama iz Zenice koje dolaze gotovo izvjesno da nema licence,krivo mi je zbog toga,ovo bi bila gola borba za Evropu.Ovako pošto su i jednim i drugim male šanse za prvaka,više zbog Širokog koji će iskoristiti eventualni kiks Zrinjskog u Vrapčićima,ova utakmica je zanimljiva samo zbog rivalstva.
VITEZ - RUDAR 1 Ja vjerujem u komšije,i ako ne bude3 ovako neću promjeniti mišljenje da su oni najugodnija vjest sezone.Ako i ne pobjede niko nikom nije kriv što je došao u trenutnu nezgodnu situaciju.Ali kec je ovo neće oni iznevjeriti...
ZRINJSKI - MLADOST 1 Ma previše toga su Mostarci uradili da bi sad ovdje sve sjebali.Ko kuća...
RADNIK - VELEŽ 2Kako ovi Rodjeni igraju u zadnje vrijeme nemam dileme ovdje.Bolji su i to je to ,gaze sve ljudi...
LEOTAR - BORAC 2Ipak Borac se neće igrati sa svojim imenom...
ŠIROKI B. - ČELIK1 Za nadu do zadnjeg trenutka .I to ne malu nadu.Kako Velež igra i kako će ući nabrijani u posljednje kolo mogao bi Široki i do titule.
SLAVIJA - OLIMPIC 1 Olimpik nije trebao ni igrati na proljeće.Opet stara priša o nekoj vrsti završnice mora biti pokrenuta.Ovakav kraj sezone ne liči ni na šta.Pola ekipa nezainteresovano.Bogami Slavija ako ne dobije mogla bi se naći u velikim problemima.Bolje da ovo bar ne izgube.
TRAVNIK - ZVIJEZDA 1 Nije ovo baš bezveze utakmica za Zvijezdu,kako sam i sam u prvom trenutku pomislio.Naša liga je ovo..Ali ginuće Travnik ovdje.Jedan razlike u puno neizvjesnijoj utakmici nego što većina misli.