RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Molim vas da ne pišete o licenci dok se ne dobiju konačni rezultati. Malo nam ih je bilo prošle sedmice.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Taman konto napisatzizu1991 je napisao/la:Molim vas da ne pišete o licenci dok se ne dobiju konačni rezultati. Malo nam ih je bilo prošle sedmice.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
-
- Kontakt:
Prošle godine se komisija opekla,jer je jedan klub dobio licencu iako nije trebao,pa je došla kazna uefe,ove godine je potpuno druga komisija i rekli su da će sve raditi po propisima tako da ja mislim da imate šanse(štoviše mislim da ćete vi u Europu ako se sve regularno radilo).
Raja milina vas je čitat stvarno, svaka čast svima pogotovo tebi MVB kralju. Odlična vijest za Vladavića. On bi bio perfektna zamjena ako prodamo Hebibovića
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vlada je najbolji na ljevom krilu i uz Hebibovića na desnom bi ubijali.Samo nam treba jedan opasan centarfor.vm22 je napisao/la:Raja milina vas je čitat stvarno, svaka čast svima pogotovo tebi MVB kralju. Odlična vijest za Vladavića. On bi bio perfektna zamjena ako prodamo Hebibovića

-
- Kontakt:
Mario,marioo8888 je napisao/la:Prošle godine se komisija opekla,jer je jedan klub dobio licencu iako nije trebao,pa je došla kazna uefe,ove godine je potpuno druga komisija i rekli su da će sve raditi po propisima tako da ja mislim da imate šanse(štoviše mislim da ćete vi u Europu ako se sve regularno radilo).
Imas li jos info o ovoj temi slucajno? Koju su tacno gresku napravili u FSBiHu prosle godine? Jesu li to pustili nekoga ko nije trebao u Evropu ili se radi o nekim drugim greskama. Jer ako su pustili nekog u Evropu bespravno, onda to znaci da je Velez i prosle godine ostecen jer smo mi bili sljedeci na listi onih koji su dobili licensu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Ja vec 5 godina trubim da uprava radi dobar posao i drago mi je da raja to sve vise uvidja. Za pojacanja do godine se ne sekiram, pogotovo nakon 5 mjesta ove sezone. Doci ce dobri igraci. Vratit ce se raja na tribine.anel81m je napisao/la:Vlada je najbolji na ljevom krilu i uz Hebibovića na desnom bi ubijali.Samo nam treba jedan opasan centarfor.vm22 je napisao/la:Raja milina vas je čitat stvarno, svaka čast svima pogotovo tebi MVB kralju. Odlična vijest za Vladavića. On bi bio perfektna zamjena ako prodamo Hebibovića
Kljuc uspjeha sada je zadrzat Jusufbegovica. Potpisat ga na 5 godina odmah. Covjek je najbolji trener Veleza u zadnjih 25 godina. A od istih igraca koje je imao Rahimic je napravio vidan pomak odmah, a na polusezoni sa samo 3 pojacanja napravio 3. najefikasniju ekipu proljetne polusezone.
Siguran sam da ce tu bit jos pojacanja. Za to se ja vise ni ne brinem.
Sad je mene najvise strah zakidanja od strane vlastodrzaca, ko sto nam se, evo izgleda vec sprema.
Ma ne sekiraj se brato.
Sta te boli briga. Prijeti ti jer ti nema sta odgovorit. Da ti moze shuknut intelektualno on bi rado, al posto ne moze onda moze "red u mojoj kuci", "dobit ces ban" itd...
To ti je ono kad u osnovnoj skoli te pocne neki kenjac prosipat, pa.ti od njega napravis budalu i on tebe opali po glavi, jer ti nezna sta drugo rec.
[/quote]
Citam malo tvoje postove i pokušavam te shvatit.....al ne ide iskreno.... Pišeš da ako Željo dobije licencu da je to prije svega NESPORTSKI,a s druge strane da ima lobiranja razno raznih ljudi....Željo je trenutno treći i ispunjava sve SPORTSKE uslove da dobije tu licencu. Da je kojim slučajem peti kao vi, ja bih tebe onda shvatio da nema "SPORTSKIH "uslova... E sad navodiš da neko lobira.
Ne moraš ti reći ko je tvoj izvor, al moraš da bih te neko ko ovo čita ozbiljno shvatio reći koji su to uslovi koje Željo ne ispunjava... Dugove imaju većina klubova, i zna se da oni idu kroz reprograme da bi se licenca dobila...Ako misliš da Željo to ne ispunjava, onda fino napišeš tom i tom se duguje i nije potpisan reprogram. Ovo ti navodim kao primjer, možda ti znaš da je nešto drugo u pitanju, ali i to napišeš.... I za ovu zadnju tekmu su pisali da je Željo namjestio pa vidi šta na kraju ispade....Mahalske priče su čudo.....šuplja nas je i u ratu održala.
Sta te boli briga. Prijeti ti jer ti nema sta odgovorit. Da ti moze shuknut intelektualno on bi rado, al posto ne moze onda moze "red u mojoj kuci", "dobit ces ban" itd...
To ti je ono kad u osnovnoj skoli te pocne neki kenjac prosipat, pa.ti od njega napravis budalu i on tebe opali po glavi, jer ti nezna sta drugo rec.

Citam malo tvoje postove i pokušavam te shvatit.....al ne ide iskreno.... Pišeš da ako Željo dobije licencu da je to prije svega NESPORTSKI,a s druge strane da ima lobiranja razno raznih ljudi....Željo je trenutno treći i ispunjava sve SPORTSKE uslove da dobije tu licencu. Da je kojim slučajem peti kao vi, ja bih tebe onda shvatio da nema "SPORTSKIH "uslova... E sad navodiš da neko lobira.

Pozdrav raja, evo taman se vratio iz Banovica, imam vikendicu tamo.
Vazno je da onaj sto je vrijedjao nas klub nazivajuci ga prigradskim nikakav ban nije dobio, ja sam dobio jer sam mu odgovorio, ali eto mali "prigradski" ili "seljacki" klub sa "seljackim" stadionom, kako su ga neki nazivali posljednjih dana, podera i razvali momacki "veliki"gradski klub i zapushi usta svim provokatorima sto su nam bili prisjeli na dushu zadnjih sedmica.
Drago mi je sto su nas konacno barem malo ostavili na miru....
Najsmjesnije je od svega bilo to sto su neki pojedinci dolazili ovdje da pitaju raje na ovom forumu da Velez pusti, ko' da ce se nesto ovdje odluciti.
Da je kojim slucajem neko ko' nezna kako izgleda tabela ove nam jadne lige gledao utakmicu Velez-Zeljo nebi mu/joj sigurno bilo jasno koji je to tzv "sampionski" tim, a koji "prigradski-seljacki"mislim da je ko' se razumije i malo u fudbal mogao da vidi koji je kvalitetniji tim, a sad u tzv "evropu" neka ide kome je sudjeno. Sreca za tim u plavim dresovima da je teren bio u onako losem stanju jer bi sigurno bilo vise golova u njihovoj mrezi.
Mi cemo iduce sezone, ako uspjemo sacuvati ovaj tim, sa par pojacanja biti veoma zanimljiva ekipa. Ali nema veze braco crvena, za ovu djecu sto piskaraju ovdje i koja su navikla na novonastale prvoligase (respect svakoj maloj ekipi), koji znaju samo Velez koji je bio gotovo ugashen od strane dusmana,Velez koji je ispadao i itd, mi smo i u onoj drzavi znali Zvezdu(ne iz Bosne nego iz Beograda
) razvaliti 5:0 u Mostaru i opet zavrsiti drugi na tabeli, mi smo navikli da se drugima namjestaju "titule" (Tuzla '87) mi smo navikli da nas drugi podcjenjuju, ali kad to urade onda nam ga je najdraze zaliliti onako pionirski.
Na kraju da pozdravim druga Pastrmku, dobrodosao nam brato, idemo u nove pobjede i adventure!
Zna li iko kome od igraca isticu ugovori jos i ko ide a ko ostaju iduce sezone?
Nadam se da ce ostati sto vise igraca? Ostaju li Maletic, Letic, Merzic i Okic? Ja bi Daru ostavio, moze on jos par sezona da igra na poziciji beka komotno u ovoj ligi. Jel Hajdarovicu istice ugovor? Pejic je pravi bek, drago mi je da je napokon sanirao povredu. Kada Peji istice ugovor?
Ima li vijesti za pojacanja iduce godine? Cuo sam za Vladu!
Jos par pojacanja i bice veoma zanimljivo iduce sezone.
Forza Velez!

Vazno je da onaj sto je vrijedjao nas klub nazivajuci ga prigradskim nikakav ban nije dobio, ja sam dobio jer sam mu odgovorio, ali eto mali "prigradski" ili "seljacki" klub sa "seljackim" stadionom, kako su ga neki nazivali posljednjih dana, podera i razvali momacki "veliki"gradski klub i zapushi usta svim provokatorima sto su nam bili prisjeli na dushu zadnjih sedmica.

Najsmjesnije je od svega bilo to sto su neki pojedinci dolazili ovdje da pitaju raje na ovom forumu da Velez pusti, ko' da ce se nesto ovdje odluciti.

Da je kojim slucajem neko ko' nezna kako izgleda tabela ove nam jadne lige gledao utakmicu Velez-Zeljo nebi mu/joj sigurno bilo jasno koji je to tzv "sampionski" tim, a koji "prigradski-seljacki"mislim da je ko' se razumije i malo u fudbal mogao da vidi koji je kvalitetniji tim, a sad u tzv "evropu" neka ide kome je sudjeno. Sreca za tim u plavim dresovima da je teren bio u onako losem stanju jer bi sigurno bilo vise golova u njihovoj mrezi.

Mi cemo iduce sezone, ako uspjemo sacuvati ovaj tim, sa par pojacanja biti veoma zanimljiva ekipa. Ali nema veze braco crvena, za ovu djecu sto piskaraju ovdje i koja su navikla na novonastale prvoligase (respect svakoj maloj ekipi), koji znaju samo Velez koji je bio gotovo ugashen od strane dusmana,Velez koji je ispadao i itd, mi smo i u onoj drzavi znali Zvezdu(ne iz Bosne nego iz Beograda

Na kraju da pozdravim druga Pastrmku, dobrodosao nam brato, idemo u nove pobjede i adventure!

Zna li iko kome od igraca isticu ugovori jos i ko ide a ko ostaju iduce sezone?
Nadam se da ce ostati sto vise igraca? Ostaju li Maletic, Letic, Merzic i Okic? Ja bi Daru ostavio, moze on jos par sezona da igra na poziciji beka komotno u ovoj ligi. Jel Hajdarovicu istice ugovor? Pejic je pravi bek, drago mi je da je napokon sanirao povredu. Kada Peji istice ugovor?
Ima li vijesti za pojacanja iduce godine? Cuo sam za Vladu!

Forza Velez!
Zadnja izmjena: Kadet91, dana/u 30 apr 2014, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Mislim da je problem u tome sto ti svatas "sportski uslov" striktno kao poziciju na tabeli i broj bodova, dok sam ja rekao da ako Zeljo ne dobije licensu, to znaci da je nesportskim nacinom (to jest varanjem) dosao do ove pozicije. To su 2 razlicita konteksta.Amir81 je napisao/la:
Citam malo tvoje postove i pokušavam te shvatit.....al ne ide iskreno.... Pišeš da ako Željo dobije licencu da je to prije svega NESPORTSKI,a s druge strane da ima lobiranja razno raznih ljudi....Željo je trenutno treći i ispunjava sve SPORTSKE uslove da dobije tu licencu. Da je kojim slučajem peti kao vi, ja bih tebe onda shvatio da nema "SPORTSKIH "uslova... E sad navodiš da neko lobira.Ne moraš ti reći ko je tvoj izvor, al moraš da bih te neko ko ovo čita ozbiljno shvatio reći koji su to uslovi koje Željo ne ispunjava... Dugove imaju većina klubova, i zna se da oni idu kroz reprograme da bi se licenca dobila...Ako misliš da Željo to ne ispunjava, onda fino napišeš tom i tom se duguje i nije potpisan reprogram. Ovo ti navodim kao primjer, možda ti znaš da je nešto drugo u pitanju, ali i to napišeš.... I za ovu zadnju tekmu su pisali da je Željo namjestio pa vidi šta na kraju ispade....Mahalske priče su čudo.....šuplja nas je i u ratu održala.
Ono sto ja govorim je, npr., da ako Velez bude recimo 2. na tabeli do godine, a ne dobije licensu za Evropu na kraju te iste sezone, onda to znaci da je po UEFAinim mjerilima nacin dolaska na tu 2. poziciju bio nepravedan i nesportski. I to ti je pravilo UEFAe. Znaci poenta pravila UEFAe o licensiranju je upravo to da se ne dozvoli klubovima da postizu sportske uspjehe finansijskim i duznickim malverzacijama. Klubovi koji ne dobivaju licensu se upravo sluze sa tim zabranjenim radnjama.
A ono sto sam rekao juce je da Zeljo vrsi pritisak da prodje. Ali nisam pitao zasto to radi i koji su razlozi zasto Zeljo nemoze da dobije licensu normalnim putem - to ne znam. A izvor ti naravno nemogu reci - iz ociglednih razloga. Mozes mi vjerovat il ne. Eto ovaj decko kaze da je radi Colica - ja ne znam - moze biti a ne mora. Mislim da ce se o ovome sigurno vise cuti u narednim sedmicama.
Nadam se da sam razjasnio malo.
S druge strane se javio i ovaj decko Mario i kaze da je i prosle godine neko prosao u Evropu bez da je ispunio UEFAine uslove pa je FSBiH dobio kaznu. Ako je tako, ko god je to bio Velez je opet bio zakinut jer je Velez i prosle godine bio sljedeci klub na tabeli koji ispunjava preduslove.
Znaci tu se radi o lopovluku gdje lovu od Evrope dobijaju klubovi koji varaju. I Zeljo je ocito glavni tu a Velez je ocito glavni levat od koga se krade.
- Titova-Juga
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
kao da je Velež ikada u svojoj historiji bio miljenik bilo koje vlasti?MostaracVelezovac je napisao/la:Ja vec 5 godina trubim da uprava radi dobar posao i drago mi je da raja to sve vise uvidja. Za pojacanja do godine se ne sekiram, pogotovo nakon 5 mjesta ove sezone. Doci ce dobri igraci. Vratit ce se raja na tribine.anel81m je napisao/la:Vlada je najbolji na ljevom krilu i uz Hebibovića na desnom bi ubijali.Samo nam treba jedan opasan centarfor.vm22 je napisao/la:Raja milina vas je čitat stvarno, svaka čast svima pogotovo tebi MVB kralju. Odlična vijest za Vladavića. On bi bio perfektna zamjena ako prodamo Hebibovića
Kljuc uspjeha sada je zadrzat Jusufbegovica. Potpisat ga na 5 godina odmah. Covjek je najbolji trener Veleza u zadnjih 25 godina. A od istih igraca koje je imao Rahimic je napravio vidan pomak odmah, a na polusezoni sa samo 3 pojacanja napravio 3. najefikasniju ekipu proljetne polusezone.
Siguran sam da ce tu bit jos pojacanja. Za to se ja vise ni ne brinem.
Sad je mene najvise strah zakidanja od strane vlastodrzaca, ko sto nam se, evo izgleda vec sprema.

Halo sta ste se digli niste Reala pobjedili.
- Mostarac1971
- Kontakt:
Mi smo jači I od sudbine Nama niko ništa ne može.... Čuj Reala Zar nije Novog Pazara 

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981
Mostarac1971 je napisao/la:Mi smo jači I od sudbine Nama niko ništa ne može.... Čuj Reala Zar nije Novog Pazara

Hercegovka loza,hasis trava,neka zivi Mostar nasa drzava!
- Mostarac1971
- Kontakt:
Hoce li biti jos produzenih ugovora? Zna li se ko nas napusta iducu sezonu?
- Mostarac1971
- Kontakt:
Feja potpisao novi ugovor do juna 2015? Trebali su na dvije godine.... Feja voli Velež kao zjenicu oka svog 

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981
Mostarac1971 je napisao/la:Feja potpisao novi ugovor do juna 2015? Trebali su na dvije godine.... Feja voli Velež kao zjenicu oka svog

Zna li se ista u vezi igraca? Bilo bi fino kad bi se uspijela ova ekipa sacuvati barem jos jednu sezonu.

JUSUFBEGOVIĆ PRODUŽIO SARADNJU SA VELEŽOM
Nedim Jusufbegović predvodit će „Rođene“ i u narednoj sezoni. Šef stručnog štaba Veleža parafirao je danas ugovor o produženju saradnje do juna 2015. godine. Rezultati koje je u proteklih nekoliko mjeseci ostvario na takmičarskom planu, krunisali su već dugogodišnji dobar rad uprave i administracije kluba. Dogovor o produženju saradnje načelno je već postojao, a danas je i formalno parafiran ugovorom.
Pred „Rođenim“ su ostala još dva kola ove sezone, nakon čega će uslijediti pauza, te pripreme za novu takmičarsku sezonu. Obzirom na broj bodova Veleža i bodovni razmak za četveroplasiranom i šestoplasiranom ekipom na tabeli, već sada se može reći da će „Rođeni“ sezonu završiti na petoj poziciji, što je i najbolji plasman od kako se igra jedinstvena Premier liga BiH. Ogromne zasluge za ovaj plasman ima i trener „Rođenih“, koji je i prilikom potpisa ugovora istakao da do kraja prvenstva želi još više uvećati bodovni učinak.
izvor: oficijelna
FORZA VELEŽ
Nedim Jusufbegović predvodit će „Rođene“ i u narednoj sezoni. Šef stručnog štaba Veleža parafirao je danas ugovor o produženju saradnje do juna 2015. godine. Rezultati koje je u proteklih nekoliko mjeseci ostvario na takmičarskom planu, krunisali su već dugogodišnji dobar rad uprave i administracije kluba. Dogovor o produženju saradnje načelno je već postojao, a danas je i formalno parafiran ugovorom.
Pred „Rođenim“ su ostala još dva kola ove sezone, nakon čega će uslijediti pauza, te pripreme za novu takmičarsku sezonu. Obzirom na broj bodova Veleža i bodovni razmak za četveroplasiranom i šestoplasiranom ekipom na tabeli, već sada se može reći da će „Rođeni“ sezonu završiti na petoj poziciji, što je i najbolji plasman od kako se igra jedinstvena Premier liga BiH. Ogromne zasluge za ovaj plasman ima i trener „Rođenih“, koji je i prilikom potpisa ugovora istakao da do kraja prvenstva želi još više uvećati bodovni učinak.
izvor: oficijelna
FORZA VELEŽ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.