FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bavaracmujo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavaracmujo » 30 apr 2014, 16:51

Kao i u svakoj fudbalskoj diskusi ima misljenja onoliko koliko ima ucesnika, svaka cast to cjenim al ovako to nekako gledam da bajo osvoji klempu dogodine opet bi dante i boa bili odlicni stoperi alaba i lahm najbolji bekovi na svijetu, roben i riberi najbolja krila mandjo najbolja devetka a kros i svajni najbolja veza! Ljudi moji mi smo izgubili sinot jer je real igrao kao bajern prosle god protiv barse to je moje misljenje, isto kao sto smo mi barsi dali da melje loptu a mi zabijali isto nam to prodade real sinot!

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 30 apr 2014, 16:54

Cemu pravdanje Pepa kad je isti popisan u dvomecu i ubjedljivo najveci krivac? Nestavljanje Martineza je velika glupost uz to je veoma lose tempirao formu plus covjek nije imao nikakav plan B u ovom dvomecu.
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 30 apr 2014, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 apr 2014, 16:54

Rajaz je napisao/la:
Claus je napisao/la:
let3 je napisao/la:eh da je Pep sinoc imao na raspolaganju trio Messi-Iniesta-Xavi (iz primea), druga bi se prica prica....možda bi cak i remi izvukao

jbg
Uvijek je nezgodno govoriti u domenu ŠBB-KBB.

Pomenuti igrači se rijetko rađaju, a još rjeđe se potrefi da zaigraju u istom timu. Kada se to desi, onda slijedi višegodišnja dominacija na svim poljima. Zato ih Pep u Bayernu samo može kopirati i tražiti u redovima Bayerna njihove nasljednike, s tim da svjesno mora poduzeti rizik od eventualno neuspjeha, jer je teško doći blizu onoga što su Xaviesta i Messi radili. Otežavajuća okolnost je što je takva igra davala rezultata dok nije bila pročitana, što sada dakako nije slučaj. :think:
Jah procitana a ljudi osvojise Euro istom igrom bez Messija u napadu. Velike sanse imaju i u Brazilu.
Treba je samo unaprijediti i to je to. I jah, godine cine svoje. Ne mogu Xavi i Iniesta dozivotno igrati na nivou 2009-2012 .. pitao bih te jel procitana da mogu

Bayernu fale pokretljiviji i brzi stoperi i veznjaci, ostalo je odlicno i postoji podloga.
Kao što kažeš, na Euru... A Euro bijaše 2012., kada je Barcelonin pad još uvijek bio svjež. Poređenje samo po sebi nema nekog smisla jer je jedno klupski, a nešto sasvim drugo reprezentativni fudbal.

Što se tiče Bayerna, donekle se slažemo (samo što ti navede da im fali 2/3 ekipe, a sve ostalo je odlično i postoji podloga), s tim da će vrijeme biti najbolji pokazatelj.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 30 apr 2014, 16:56

madridistaforever je napisao/la:sasvim ocekivano sada pisete da ste zadovoljni sezonom i dosad osvojenim.Vratite se malo na jucerasnje postove i zapitajte se zasto ste to pisali ako ste prezadovoljni osvojenim? :beba:
Naravno da sam zadovoljan, jedan poraz ne mijenja ništa. ;)
Svakako da bi bilo bolje kada bismo svake godine osvajali sve trofeje, ali to nije moguće.
Uostalom, bilo vas je mnogo koji ste se pomirili sa porazom nakon izvlačenja parova, kako to da i vi sada drugačiju priču pričate?Najžalosnije je, što takvi prednjače u provokacijama.Bili su u fazonu: "Idemo reći da smo autsajderi, pa ako ispadnemo, nema mi ko šta reći, a ako kojim slučajem Real prođe, naslađivat ću se".Čovjeku se naprosto povraća od takvih. :sick:
No, vaša stvar, uživajte dok možete ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 16:59

bavaracmujo je napisao/la:Kao i u svakoj fudbalskoj diskusi ima misljenja onoliko koliko ima ucesnika, svaka cast to cjenim al ovako to nekako gledam da bajo osvoji klempu dogodine opet bi dante i boa bili odlicni stoperi alaba i lahm najbolji bekovi na svijetu, roben i riberi najbolja krila mandjo najbolja devetka a kros i svajni najbolja veza! Ljudi moji mi smo izgubili sinot jer je real igrao kao bajern prosle god protiv barse to je moje misljenje, isto kao sto smo mi barsi dali da melje loptu a mi zabijali isto nam to prodade real sinot!
Konacno jedno objektivno misljenje.I ja licno nemam nista protiv Bayerna,da ste jaki jeste(bili ste do sinoc) ,ali oni postovi u kojima ste pisali da cete nas pregaziti bili su previse pa je se 90% madridista natovarilo na vasu temu,jer vam samo zele vratiti. :stop:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 17:02

S-Y-L-A-R je napisao/la:
madridistaforever je napisao/la:sasvim ocekivano sada pisete da ste zadovoljni sezonom i dosad osvojenim.Vratite se malo na jucerasnje postove i zapitajte se zasto ste to pisali ako ste prezadovoljni osvojenim? :beba:
Naravno da sam zadovoljan, jedan poraz ne mijenja ništa. ;)
Svakako da bi bilo bolje kada bismo svake godine osvajali sve trofeje, ali to nije moguće.
Uostalom, bilo vas je mnogo koji ste se pomirili sa porazom nakon izvlačenja parova, kako to da i vi sada drugačiju priču pričate?Najžalosnije je, što takvi prednjače u provokacijama.Bili su u fazonu: "Idemo reći da smo autsajderi, pa ako ispadnemo, nema mi ko šta reći, a ako kojim slučajem Real prođe, naslađivat ću se".Čovjeku se naprosto povraća od takvih. :sick:
No, vaša stvar, uživajte dok možete ;)
Ja sam uvijek uz Real,a sinocna pobjeda je samo prikaz svega onog sto volim kod Reala.A i da ste pobjedili od mene bi dobili prvi cestitke,jer je to fer igra.I nije mi cilj da provociram nego samo trazim one koji su Real stavljali na nivo Samdorie?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 apr 2014, 17:03

@Claus EP je bilo prije godinu i po, svi igraci su tu, sve isto. Xavi jos podigao formu. :thumbup:
A i kako objasnjavas da su ove sezone od 3 Clasica 2 puta dobili tog istog Madrida ?
Sistem se ne mijenja samo se prave odredjene varijacije na isti. Nekad uspije i sve osvojis nekad ne uspije i ostanes bez ijednog trofeja, to je fudbal. 'Ta druge ekipe te nece godinama gledati na vrhu, svi ulazu da bi te skinuli sa trona.

Kakve 2/3 ? Pa vec imaju jednog veznjaka kakav im treba, Thiaga, zadnji vezni moze biti i Martinez a ofanzivni Gotze, bas kao sto si ti gore napisao. Jes' da ovaj zadnji vrlo slabo radi u defanzivi, izgleda mi kao mekušac. Mislim da se moze nauciti i popraviti takticki, ipak je bio kod Kloppa u timu.
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 30 apr 2014, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 30 apr 2014, 17:05

madridistaforever je napisao/la:
bavaracmujo je napisao/la:Kao i u svakoj fudbalskoj diskusi ima misljenja onoliko koliko ima ucesnika, svaka cast to cjenim al ovako to nekako gledam da bajo osvoji klempu dogodine opet bi dante i boa bili odlicni stoperi alaba i lahm najbolji bekovi na svijetu, roben i riberi najbolja krila mandjo najbolja devetka a kros i svajni najbolja veza! Ljudi moji mi smo izgubili sinot jer je real igrao kao bajern prosle god protiv barse to je moje misljenje, isto kao sto smo mi barsi dali da melje loptu a mi zabijali isto nam to prodade real sinot!
Konacno jedno objektivno misljenje.I ja licno nemam nista protiv Bayerna,da ste jaki jeste(bili ste do sinoc) ,ali oni postovi u kojima ste pisali da cete nas pregaziti bili su previse pa je se 90% madridista natovarilo na vasu temu,jer vam samo zele vratiti. :stop:
Iskreno mislio sam i vise podj3bavat ali necu,jer ima fakat normalnih likova koji navijaju za Bayern i koji su dzentlmenski cestitali prolaz i demoliranje na nasoj temi.
Ali kakvih se gluposti moglo procitat prije ovog dvomeca (od bavaraca) to je da ne povjerujes.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 30 apr 2014, 17:10

Arjen Robben:
Bili smo kažnjeni, ali moramo podići glave jer nas očekuje veliki dvoboj protiv Borussije u Berlinu. Razbijeni smo s 4-0, trebamo to prihvatiti, isplakati se, otići kući i nastaviti dalje."
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 17:10

Dzoni je napisao/la:
madridistaforever je napisao/la:
Iskreno mislio sam i vise podj3bavat ali necu,jer ima fakat normalnih likova koji navijaju za Bayern i koji su dzentlmenski cestitali prolaz i demoliranje na nasoj temi.
Ali kakvih se gluposti moglo procitat prije ovog dvomeca (od bavaraca) to je da ne povjerujes.

@Dzoni
tako je.za prave bavarce :clap: ,ima ih,kao sto ima i madridista koji bi njima cestitali da su pobjedili. :geek:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 apr 2014, 17:16

Rajaz je napisao/la:@Claus EP je bilo prije godinu i po, svi igraci su tu, sve isto. Xavi jos podigao formu. :thumbup:
A i kako objasnjavas da su ove sezone od 3 Clasica 2 puta dobili tog istog Madrida ?
Sistem se ne mijenja samo se prave odredjene varijacije na isti. Nekad uspije i sve osvojis nekad ne uspije i ostanes bez ijednog trofeja, to je fudbal. 'Ta druge ekipe te nece godinama gledati na vrhu, svi ulazu da bi te skinuli sa trona.

Kakve 2/3 ? Pa vec imaju jednog veznjaka kakav im treba, Thiaga, zadnji vezni moze biti i Martinez a ofanzivni Gotze, bas kao sto si ti gore napisao. Jes' da ovaj zadnji vrlo slabo radi u defanzivi, izgleda mi kao mekušac. Mislim da se moze nauciti i popraviti takticki, ipak je bio kod Kloppa u timu.
S Realom je specifična situacija, njima je Barca nabila ozbiljan kompleks kojeg se teško riješiti za kratko vrijeme. Ali to je priča za neku drugu temu, hajde da ne kvarimo s tim Bayernovu.

Nego, ti napisa da im trebaju odbrambeni i vezni igrači, dakle samo im je napad u redu. :kafa: Zato sam te malo pecn'o s 2/3, da vidim reakciju. :mrgreen: Kao što rekoh, u Bayernovom slučaju će presudan faktor biti vrijeme, jer ništa ne može preko noći. Kao što rekoh, negdje se slažemo, negdje ne. Mislim da bi s ovim mogli zaključiti diskusiju na ovu temu, jer ne vidim smisao u pravljenju projekcija budućnosti bavarskog kluba.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 apr 2014, 17:19

Razumijem. Mah jedan brz i inteligentan stoper i mozda jedan dinamican veznjak, tipa Vidal. Sve ostalo je vrhunski.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 30 apr 2014, 17:30

Dzoni je napisao/la: Iskreno mislio sam i vise podj3bavat ali necu,jer ima fakat normalnih likova koji navijaju za Bayern i koji su dzentlmenski cestitali prolaz i demoliranje na nasoj temi.
Sve je to dio foruma i ne možeš nikome zabraniti da piše šta hoće(nažalost reklo bi se).Siguran sam da se moglo/može naći sličnih postova sa vaše strane ali ne želim da ulazim u to.Nit' želim provocirati, nit' imam kakvu korist od toga, zato nisam niti jednom otvorio temu Reala otkako su izvučeni parovi.Problem je što, neovisno od toga šta ja pisao, na kraju "moram" čitati razne bljuvotine ljudi koji veze nemaju ni sa utakmicom ni sa životom.Nekog spuštanja i podjebavanja će uvijek biti nakon ovakvih utakmica, i za mene je to normalno(iako to rijetko kad radim), ali kad čitaš iste postove stalno, iste fazone(posjed, broj pasova, jel igrao taj i taj?, 18+ itd...), dječije ispade, to postaje predosadno + činjenica da 90%+ likova koji to rade dolaze sa "strane"(navijači drugih klubova).Najmanje je tu one normalne zajebancije, koja zna biti i duhovita, između ljudi koji navijaju za 2 kluba koja se sastaju.
'elem, da ne tegobim puno, ovdje završava.Što se tiče utakmice, o njoj sam sinoć pisao i čestitao vam na prolazu.Nema se tu šta dodat' više, uživajte ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 17:33

S-Y-L-A-R je napisao/la:
Dzoni je napisao/la: Iskreno mislio sam i vise podj3bavat ali necu,jer ima fakat normalnih likova koji navijaju za Bayern i koji su dzentlmenski cestitali prolaz i demoliranje na nasoj temi.
Sve je to dio foruma i ne možeš nikome zabraniti da piše šta hoće(nažalost reklo bi se).Siguran sam da se moglo/može naći sličnih postova sa vaše strane ali ne želim da ulazim u to.Nit' želim provocirati, nit' imam kakvu korist od toga, zato nisam niti jednom otvorio temu Reala otkako su izvučeni parovi.Problem je što, neovisno od toga šta ja pisao, na kraju "moram" čitati razne bljuvotine ljudi koji veze nemaju ni sa utakmicom ni sa životom.Nekog spuštanja i podjebavanja će uvijek biti nakon ovakvih utakmica, i za mene je to normalno(iako to rijetko kad radim), ali kad čitaš iste postove stalno, iste fazone(posjed, broj pasova, jel igrao taj i taj?, 18+ itd...), dječije ispade, to postaje predosadno + činjenica da 90%+ likova koji to rade dolaze sa "strane"(navijači drugih klubova).Najmanje je tu one normalne zajebancije, koja zna biti i duhovita, između ljudi koji navijaju za 2 kluba koja se sastaju.
'elem, da ne tegobim puno, ovdje završava.Što se tiče utakmice, o njoj sam sinoć pisao i čestitao vam na prolazu.Nema se tu šta dodat' više, uživajte ;)
Ni ja ne podrzavam djecije ispade,jer ni vi a ni bilo koji drugi navijaci to ne zasluzuju,al normalno je da se nasladjujemo svojoj pobjedi,kao sto bi i vi svojoj.U svakom slucaju hvala. :thumbup:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 apr 2014, 18:43

Odlican drugi komentar Antona.

Nije lako naslijediti covjeka koji je osvojio sve na superioran nacin. Oko Jupa se stvorio mit, kao oko Pepa dok je harao u Barsi.

To je dosta odmoglo Pepu, kao i komentari nekih ljudi u i oko Bajerna. Posebno mislim na Franca koji je otvoreno kritikovao neke poteze Gvardiole.

Trebaju ga pustiti da radi, dati mu potpunu slobodu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rasputin
Kontakt:

Post Postao/la Rasputin » 30 apr 2014, 19:16

Hahahaha cuj poklapanje :lolno: , vise kao potapanje :urnebes: respektujem veci dio navijaca ali ovaj, klare, anelbavarac, onaj sto za celik navija i mozda jos par smijesni do bola i ne znaju prihvatiti poraz.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 30 apr 2014, 19:52

braćo iz kravarske glavu gore. :) nogomet je takav, a biti na vrhu u ovakvoj konkurenciji 2 sezone u nizu je nešto što nije uspijevalo ni boljim momčadima od ove vaše. sad će vam malo drugi trolati po temi, vi ćete se spustiti s oblaka, ali to je sve dio ciklusa. ili cirkusa :)
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2014, 20:16

Kada izgubis podrsku Beckenbauer-a ne mozes dugorocno opstati u Njemackoj i u Bayern-u...
Znas koliko je sati kada procitas izjavu Beckenbauer-a nakon utakmice:
„Wenn der HSV diese Chance nicht nutzt, gegen eine so angeschlagene Mannschaft wie den FC Bayern zu gewinnen, dann gehören sie in die zweite Liga”, sagte Beckenbauer nach dem Debakel gegen Real.
Najbolji opis ovog dvomeca je za mene dao jedan navijac Gladbach-a na TM-u forumu koji je izjavio:

Bayern: Tika-Taka, Tika-Taka
Real: Tik, Tak, Tor
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 30 apr 2014, 20:24

Šta kukate tolko, može se svakom desit, to je kad na početku tekme u kojoj si već u minusu dobiješ go, i onda sve ide naopako...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2014, 20:37

Dalam je napisao/la:Šta kukate tolko, može se svakom desit, to je kad na početku tekme u kojoj si već u minusu dobiješ go, i onda sve ide naopako...
nije sramota izgubiti od ponajboljeg kluba na svijetu, ali je sramota da trener sa bezbroj osvojenih titula postavi formaciju u kojoj bayernovi igraci izgledaju poput amatera.
da mi nismo vidjeli sta su ovi igraci u stanju uraditi, niko ne bi rekao ni rijec, ali ovako... :roll:

da je na bayernovoj klupi sjedio hejnkes, mozda bi opet ispali, ali ne bi pali bez ispaljenog metka pri tome izgledajuci kao gomila amatera.
ps.
za navijace reala :)
kad govorimo o ovoj tekmi odigranoj u minhenu, necemo pogrijesiti ako kazemo da ih je real rasuo i ponizio ucinivsi da izgledaju kao slobodini juniori. real je bio daleko, daleko bolji.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.