EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)
Ma sa ovim selektorom i ovakvom formom sumnjam da ce Domenech ostati selektor nakon SP, jer tesko da ce oni dole napraviti dobar rezultat ako nastave igrati kao sto su do sad.
Mislim da je realno da se borimo za drugo mjesto, vidim svi pisu s Rumunijom cemo se borit, pa hocemo se borit sigurno al samo ako uspijemo otkinut bodove na strani Albaniji i Bjelorusiji a kuci ih moramo pobijedit, jer realno Turska je puno kvalitetnija ekipa od nase ali smo ih uspjeli preci na tabeli samo zato sto smo uspjeli pobijedit sve ove "male" reprezentacije.
Mislim da je realno da se borimo za drugo mjesto, vidim svi pisu s Rumunijom cemo se borit, pa hocemo se borit sigurno al samo ako uspijemo otkinut bodove na strani Albaniji i Bjelorusiji a kuci ih moramo pobijedit, jer realno Turska je puno kvalitetnija ekipa od nase ali smo ih uspjeli preci na tabeli samo zato sto smo uspjeli pobijedit sve ove "male" reprezentacije.
Kad skontam nesto pametnije napisat cu
Slicna suplja je bila i pred baraza ako se ne varam. Ma kakav Portugal, suplja im odbrana, nema Ronalda pa ovo, pa ono, i na kraju nas ljudi uzese kulturno. Al, haj uvjek je tako kad se izvuku grupe odma samopouzdanje skoci na kvadrat, i nikog se ne bojimo. Polako ljudi, ipak su to francuzi, malo loptu na zemlju spustimo, ne bilo na odmet.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tako je drug @Lovac, na malim se pravi put za ta vise za nas famozna velika takmicenja.Lovac je napisao/la:Ma sa ovim selektorom i ovakvom formom sumnjam da ce Domenech ostati selektor nakon SP, jer tesko da ce oni dole napraviti dobar rezultat ako nastave igrati kao sto su do sad.
Dzabe nam ako skinemo bod Francuskoj ili Rumuniji na strani kad zijanimo sa ''nasom politikom lako cemo od ovih drugih.
Mi onomad dva puta igramo nerijeseno protiv Spanije ali nas zato Belgija zguzi sa 4-1.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Zna li ko kad ce se znati rasporedi utakmica????
Hvala
Hvala
BAS SVE TI DAJEMO.....
- ibrakadabra
- Kontakt:
Danas svak igra.
Aegentina gubila od jamajke do 84 minute
I onda trte mrte 2-1
I onda trte mrte 2-1
- ibrakadabra
- Kontakt:
Gledam nesto cijene igraca
xavi skuplji od rununije
xavi skuplji od rununije
- adas_barca
- Kontakt:
dzeko vrijedi ko albanija......FRANK RIBERY je napisao/la:Neutral je napisao/la:Evi vrijednosti repke prema transfermarktu.
Francuska 383.000.000 €
BiH 100.550.000 €
Rumunija 72.750.000 €
Albanija 38.700.000 €
Bjelorusija 29.550.000 €
Luksenburg 3.900.000 €
I ovdje smo drugi
- Omerbavarac
- Kontakt:
19.02. je sastanak celnika saveza u Luxembourgu. Tad bi se trebao znati raspored.FORZA ZELJO je napisao/la:Zna li ko kad ce se znati rasporedi utakmica????
Hvala
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- ibrakadabra
- Kontakt:
sve te cifre su nerealne.
Nego je to najlaksi nacin pranja para.
Sa tim su prvo poceli oni rusi,a onda svi objerucke prihvatili.
Daju za igraca 60 miliona ,on dobije 5-6 a hamo ,pipa i ostala ekipa ostalo..
Nego je to najlaksi nacin pranja para.
Sa tim su prvo poceli oni rusi,a onda svi objerucke prihvatili.
Daju za igraca 60 miliona ,on dobije 5-6 a hamo ,pipa i ostala ekipa ostalo..
Znaš li da je Argentina igrala bez ijednog igrača svog iz Evrope? Pa samo onaj napadač Palermo od poznatijih...ibrakadabra je napisao/la:Danas svak igra.
I onda trte mrte 2-1
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Jeste ali rasta-hasta trenutno nemaju nekih igraca niti iz Evrope niti iz rege-landa.MinistaR je napisao/la:Znaš li da je Argentina igrala bez ijednog igrača svog iz Evrope? Pa samo onaj napadač Palermo od poznatijih...ibrakadabra je napisao/la:Danas svak igra.
I onda trte mrte 2-1

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- ibrakadabra
- Kontakt:
Bez obzira ,pa jamajka nema stanovnika koliko ovi imaju fudbaleraMinistaR je napisao/la:Znaš li da je Argentina igrala bez ijednog igrača svog iz Evrope? Pa samo onaj napadač Palermo od poznatijih...ibrakadabra je napisao/la:Danas svak igra.
I onda trte mrte 2-1
Znaš li da je Argentina igrala bez ijednog igrača svog iz Evrope? Pa samo onaj napadač Palermo od poznatijih...
Ko im je kriv! Inače klima je tamo dobra, Jamajčani imaju sve preduslove da imaju puno djece. Mogu povećat broj stanovnika kad hoće, al jok, oni šutaju loptu a ne umiju! haja!Bez obzira ,pa jamajka nema stanovnika koliko ovi imaju fudbalera
- Fanaticosi_Medakovo
- Kontakt:
Ev vako ja bi da se u sljedećem postu malo koncetrišem na Albaniju. Bio sam u toj zemlji prošle godine. O Bosni mnogi imaju stereotipe glupi smo, ratom razrušena zemlja, siromašna i to. O tim stereotipima suvišno je pričati. A kada govorimo o našim predrasudama prema Albanicma i Albaniji reći ću vam jendo Bosna je za Albaniju, Njemačka u svim segmentima. Pa ta je zemlja dno dna. Nije da se rugam, ali zaista. Manja je od Bosne skoro dvaput. A što se tiče fudbala pa liga im onako i nije toliko loša. Bilo je tamo nekih naših stručnjaka koji su vodili neke njihove klubove. A bilo je i naših igrača koji bi tamo zalutali. Tri najjača kluba su im Dinamo Tirana, Tirana i Vllaznia. Što se tiče repke vrijedi im ko i za nas svačije je bolje nego naše, pa im je repka sastavljena od internacionalaca dok bi tu i tamo pozvala nekog iz domaćeg liga da ga proguraju i da se proda. Najjača karika im je sigurno čovjek kojeg su mnogi spominjali na ovom forumu je Lorik Cana. Rođeni Kosovar (Priština). Ima 26 godina dosad je igrao u Paris Saint Germainu i Marseju, a trenutno je u Sunderlandu i tamo je ko bubreg u loju. Nakon njega treba obavezno navesti iskusnog napadača trideset-dvogodišnjeg Erjona Bogdanija trenutnog igrača talijanskog Chieva, a u karijeri se najviše naigrao u Seriji A. Kapiten reprezentacije je ujedno i najstariji trideset-četverogodišnji igrač Hannovera, Altin Lala koji je postao neka vrsta svetca u tom klubu kojem je poklonio dvanaest godina svoje karijere. Mnogi ljubitelji Bundeslige morali su čuti za za trideset-trogodišnjeg igrača TuS Koblenza, Ervina Skelu, a od prole Bundesligaške sezona ga znamo iz dresa Energie Cottbusa, a prije Energia je igrao i u Eintrachtu, Arminiji, Kaiserslauternu i talijanskom Ascoliju. Također moram izdvojiti i dvadeset-sedmogodišnjeg Edmonda Kapllanija također igrača TuS Koblenza. Od mladih nada albanske reprezentacije trebao bih izdvojiti dvadeset-jednogodišnjeg igrača Mainza, Jahmira Hyku. Osim njega od omladine tu imamo još jednog Kosovara i bivšeg igrača Burnleya, a sada igrača Arminije iz Biefelda dvadeset-četverogodišnjeg Besarta Berishu. U Austriji u Rapidu iz Beča imamo Hamdija Salihija (26). Da ne kažete da imaju armiju u Njemačkoj, sada ćete vidjeti koliko Ukrajina Albanac ima. Klub iz prve ukrajinske lige Kryvbas Kryvyi Rih zovu mala Albanija zbog toga što u tom klubu igraju čak četiri Albanska reprezentativca: golman Isli Hidi i tri defanzivca Ervina Bulkua (28), Ansija Agollija (27) i Dorian Bylykbashi (29). Ali to nije sve iz Ukrajine tamo imamo i tandem u klubu Vorskla Poltava, a to su braniči Armend Dallku (25) i Debatik Curri (26). Imam tu još jendo dva igrača vrijedna spomena. Igrač Arisa Kristi Vangjeli (24) i igrač turskog drugoligaša Boluspora, Gilman Lika (23). Zdravko Mamić je doveo jednog izutenog mladića u Dinamo i kako to uvjek biva poslo ga je na doradu u Lokomotivu, a ime mu je Emiljano Vila (21). To bi bila neka krema albanske reprezentacije dok im ostali stalni reprezentativci igraju u Kiparskoj ligi, Azerbejdžanskoj ligi i domaćoj ligi. Moram samo još reći da im je prvi golman Arjan Beqaj (32) zbog kojeg je naš Nešo izgubio poso u Anarthosisu. Selektor Albanije je kao što većina zna Josip Kuže, dok mu je pomoćnik naš stručnjak Džemal Mustedanagić.
Zadnja izmjena: Fanaticosi_Medakovo, dana/u 13 feb 2010, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar tekst majstore, sigurno je da nisu bezopasni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
čuj nisam znaoBoSna_pLayA je napisao/la:Lopta je okrugla zapamtite ..

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Odlican tekst. Albanci su dobro namucili Portugalce u proslim kvalifikacijama. Otkinuli im bod u Portugalu, a kod kuce izgubili u posljednjoj minuti susreta. Tako da predstavljaju opasnost. Po meni mozda mogu iznenaditi vise nego Bjelorusi. Najvise zalim sto smo Albance dobili, jer smo iz 5 sesira mogli dobiti dosta laksu reprezentaciju. Nadam se da ce biti kao i sa Estonijom. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Fanaticosi_Medakovo
- Kontakt:
Gledajući reprezentaciju Bjelorusije oni me u mnogočemu podsjećaju na nas. Fudbalski stil Istočne Evrope. Uvijek negdje oko vrha, ali nikako da dostignu odlazak na neko veliko takmičenje. S vremena na vrijeme izbace neku veliku zvijedzu koja igra u nekom vleikom klubu. Ali u jendom su definitivno bolji od nas. Bolji su po domaćem prvenstvu. Tamo imamo neke od inernacionalaca koj isu igrali za mlađe selekcije naše zemlje, a nisam čuo da postoje neki naši stručnjaci koji treniraju neke bjeloruske klubove. Najuspješni tim iz Bjelorusije je BATE Borisov učesnik lige prvaka u sezoni 2008/2009 gdje su dobro namučili Real Madrid, Juventus i Zenit iz St. Petersburga. U kvalifikacijama za ovaj ciklus Lige Prvaka ispali su u trećem pretkolu od Ventspilsa, ali su se uspjeli izborit za Evropa Ligu gdje su bili smješteni sa Lisabonskom Benficom, Evertonom i AEK-om naših Sanela Jahića i Duška Bajevića. Ipak za BATE su Everton i Benfica bili malo prejaki pa su završili kao treći u grupi ispred AEK-a. Osim ovih klubova tu imamo i MTZ-RIPO u kojem igra naš internacionalac Dilaver Zrnanović i Dinamo Minsk u kojem igra naš bivši reprezentativac Zdravko Šaraba. I od ova tri kluba sačinjena je suština Bjeloruske reprezentacije dok je ostatak sačinjen iz ruske lige. Pa da pređemo na najbitnije igrače. Prvog kojeg bi ja izdvojio, a nisam primjetio da ga je iko napomenuo na ovom forumu je trenutno povređeni, Aliaksandr Hleb (28). On je definitivno najveća zvijezda bjeloruske reprezentacije i u karijeri je igrao za BATE, Sttutgart, Arsenal i Barcelonu odakle je trenutno na posudbi u Sttutgartu. Mnogi će reći da je star. Star, ali je dovoljno iskusan da udari po našem golu. Druga po meni najveća zvijezda ovog tima je igrač talijanskog Barija, Vitali Kutuzov (29). U karijeri igrao za BATE, Milan, Sampdoriu, Parmu i trenutno je u Bariju. Osim njega od napadača još imamo iz Zenita, Sergeja Kornilenku (26), iz BATE-a Vitalija Rodionova (26) i iz Saturna Leonida Kovela (23). U sredini osim Aleksandra imamo i mlađeg brata Hleba, Ćirinog Pulena iz Shangai Senhue, Vječeslava Hleba (27). Tu je i Mihail Afanasjev (23) igrača Amkara iz Perma. U sredini također imamo i još dvojicu igrača iz ruskog prvenstva, a to su veteran iz Rostova, Aliaksandr Kulchiy (36) i Timofei Kalachev (28) iz Krylie Sovetov. Osim njih tu ne smijem izostaviti i mlađahnog saigrača našeg Semira Štilića u Lechu Sjarheja Kriveca i igrača ukrajinskog Illychivets Mariupol, Mikolu Kaševskog (29). Ostali igrači sredine dolaze iz domaćeg prvenstva. Većina odbrambenih igrača također dolazi iz domaćeg prvenstva. Osim domaćih igrača u odbrani tu su Dimitrij Lencevič (26) igrač Bohemiansa iz Praga, Dimitrij Verhovcov (23) igrač Ventspilsa iz Rige i Sergej Omlejančuk (29) igrač Tereka iz Groznog. Prvi golman je Juri Ževnov (28) igrač Moskve, zamjenik u reprezentaciju mu je i zamjenik u klub, a to je Anton Amelčenko (24). Selektor im je iskusni bundesligaški trener Bernard Štange. Po mojoj procjeni bjeloruska reprezentacija i nije toliko bezopasna iako je sastavljena uglavnom od igrača domaćeg i ruskog prvenstva. Nadam se da nas neće namučit ko hrvate i da ćemo uzeti 6 bodova kod njih.
Ova grupa je najgora koja je mogla zapasti nasu repku. Zasto? Jednostavno Francuzi nisu Spanci i Rumuni nisu Turci. Mi i Francuze i Rumune mozemo dobiti na nasem terenu i otkinuti im najmanje po bod na strani. Ako bude takva situacija prije malih utakmica, odnosno ako dobijemo i Rumuniju i Fraancusku prije Albanije, Luxemburga, pa i Bjelorusije ukljucice se onaj nas poznati mentalitet: "Dobili smo Francusku i Rumuniju, lako cemo mi sa njima". Ova grupa bi trebala poslije kvalifikacija biti primjer svim ostalim reprezentacijama da se kvalifikacije dobijaju na "patuljcima". Sve repke u ovoj grupi mogu dobiti svakoga, a mi kao i u proslim kvalifikacijama mozemo osvojiti bod sa Rumunijim i Francuskom i da budemo 1/2 u grupi (stavio sam i ovo prvi jer ce se prosipati bodovi). Znaci u jednu ruku preteska grupa, a kad se malo bolje sve sagleda i ako Pape uspije stvoriti atmosferu pred male utakmice kao sto je stvarao Ciro, a i ako bude imao skroz drugciji pristup pred utakmice sa najvecim konkurentima u grupi mi se vrlo lagano mozemo plasirati na toliko zeljeno prvenstvo.
Grupa nije bas teska ali je zato vrlo nezgodna. Ako nepobjedimo mnogo utakmica u gostima, to moze biti itekako kobno za nas. Ipak, kad bolje analiziramo protivnike iz prvog i drugog sesira, mislim da trebamo biti izuzetno sretni i zadovoljni sto smo dobili Francuze i Rumune. Sta bi bilo da smo umjesto njih dobili Spaniju i Grcku, Portugal i Srbiju ili Italiju i Dansku? Ruku na srce, Francuska i Rumunija su dvije jake ekipe ali ipak trenutno nisu na samom vrhu evropskog i svijetskog fudbala. Budimo realni, do sada nikad nismo imali bolju grupu u kvalifikacijama za EP ili SP. Zavrsit cemo na drugom mjestu ako budemo postovali svakog protivnika i ako budemo usli u tezim utakmica sa zeljom da pobjedimo a ne sa zeljom da se unaprijed predamo.Stevie-G je napisao/la:Ova grupa je najgora koja je mogla zapasti nasu repku. Zasto? Jednostavno Francuzi nisu Spanci i Rumuni nisu Turci. Mi i Francuze i Rumune mozemo dobiti na nasem terenu i otkinuti im najmanje po bod na strani. Ako bude takva situacija prije malih utakmica, odnosno ako dobijemo i Rumuniju i Fraancusku prije Albanije, Luxemburga, pa i Bjelorusije ukljucice se onaj nas poznati mentalitet: "Dobili smo Francusku i Rumuniju, lako cemo mi sa njima". Ova grupa bi trebala poslije kvalifikacija biti primjer svim ostalim reprezentacijama da se kvalifikacije dobijaju na "patuljcima". Sve repke u ovoj grupi mogu dobiti svakoga, a mi kao i u proslim kvalifikacijama mozemo osvojiti bod sa Rumunijim i Francuskom i da budemo 1/2 u grupi (stavio sam i ovo prvi jer ce se prosipati bodovi). Znaci u jednu ruku preteska grupa, a kad se malo bolje sve sagleda i ako Pape uspije stvoriti atmosferu pred male utakmice kao sto je stvarao Ciro, a i ako bude imao skroz drugciji pristup pred utakmice sa najvecim konkurentima u grupi mi se vrlo lagano mozemo plasirati na toliko zeljeno prvenstvo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.