Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Sarajevo1946 » 02 maj 2014, 00:34

Jbg, Sanchez, Conetrao i slični su naš maksimum maksimuma, ne mogu ni pretjerivati. Bio bih zadovoljan i mislim da bi ta ekipa uz malo sreće mogla dosta.
Ali, ako vam se desi zasicenje praceno nedovoljnim pojachanjima i osetni pad performansi pojedinih igracha - vrlo lako mozhete da budete prekinuti.
Sve je moguće, ali mislim da imamo taj kvalitet više i uz 2-3 igrača koja sam spomenuo da će biti dovoljno i naredne sezone. Optimista sam i biće dobro aBd.

Što se tiče ostalih italijanskih klubova, meni su potpuno nebitni i svjedno mi je, a komenatar sam ostavio radi nekih što brinu za njih. Moj moto je jbo ostale. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Sarajevo1946, dana/u 02 maj 2014, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 maj 2014, 00:35

potrebna je promjena filozofije i stila igre, pa tek onda igraci..ovo sto mi sad igramo, od ovog oci bole
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 02 maj 2014, 00:37

ultrasstyle_tz je napisao/la:potrebna je promjena filozofije i stila igre, pa tek onda igraci..ovo sto mi sad igramo, od ovog oci bole
Slažem se i sa ovim, ali za to su potrebna pojačanja.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 maj 2014, 00:51

ma nemamo identiteta kao ekipa u velikim tekmama..poslije galate smo isto pricali i evo vcrs opet..ne znamo ni dal napadamo ni dal se branimo, ni kako napadamo, koja nam je strategija itd itd.

veceras kad smo trebali da napadnemo i nametnemo se u prvih 15-ak minuta kuci, koje su cesto kljucne u ovim mecevima, da pokazemo ko je gazda, Benfika nas je iskontrolisala potpuno..kasnije mi napadamo ali ne jer preuzimamo igru nego jer nas je Hesus iskontrolisa kad je bilo najbtinije, na pocetku, i onda se svjesno povlaci..dakle opet idemo i igramo na mlin protivnika..ponovo zadnje minute+sudijsko kad treba da bude oluja, ljudi nas opet iskontrolisu, i mi se vise svadjamo sa sudijama i igra se na nasoj polovici nego sto radimo presing..dakle treci bitan momenat opet na mlin protivnika..

ekipa izleda nije spremna za velike tekme psihicki i Konte konstatno vuce iste greske..nije trener za ovakve tekme, od pogresne pripreme do taktickog nadmudrivanja..igras 4-3-3 vazda kad se lomi sezona i bitna tekma i ocekujes cudo..zasto nisi uigrao taj sistem tokom sezone da ljudi znaju sta da igraju i da sa pravom ocekujes cudo, nego ovako vise ih bacis jadne u nesto sto nikad ne igraju da bi u slucaju kiksa rekao "et igrao sam 4-3-3 i ne ide" i opet zastitio svoje dupe..pa kako ce ic kad jednom u 7 mjeseci igraju tu taktiku
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2014, 01:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:igras 4-3-3 vazda kad se lomi sezona i bitna tekma i ocekujes cudo..zasto nisi uigrao taj sistem tokom sezone da ljudi znaju sta da igraju i da sa pravom ocekujes cudo, nego ovako vise ih bacis jadne u nesto sto nikad ne igraju da bi u slucaju kiksa rekao "et igrao sam 4-3-3 i ne ide" i opet zastitio svoje dupe..pa kako ce ic kad jednom u 7 mjeseci igraju tu taktiku
Shefe, Conte nema igrache za 4-3-3. ;)
Vi levog beka, koji mozhe da drzhi celu stranu, nemate. Isto tako, Giovinco je 1 olupina, a Tevez nije za tu formaciju, kao shto se i pokazalo masu puta i u reprezentaciji i u Cityju. Da Juventus ima efikasna krila velikog radijusa kretanja, poput npr. Napolija i 1og vrhunskog levog beka - e to bi bila druga pesma.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 maj 2014, 01:15

Ne vrijedi da to objašnjavaš pojedinima koji navijaju za Juventus. Ljudi misle da mi imamo ekipu za finale Lige Prvaka.

Da imamo igrače za 4-3-3 Conte bi to vjerovatno i igrao. Čovjek koji je u Bariju forsirao sistem 4-2-4 i koji voli napadački fudbal sigurno ne igra 3-5-2 zato jer voli tu formaciju.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 maj 2014, 01:46

L'Avvocato je napisao/la:Da imamo igrače za 4-3-3 Conte bi to vjerovatno i igrao.
bull's eye ;) da biste promjenili na 4-3-3, trebaju vam neki novi igrači i to baš kako sam rekao (4,5 igrača) :D

recimo, krenite od napada, pa tu vam može igrati samo Tevez :D Llorente, Giovinco, Osvaldo, itd, nisu taj kalibar, da biste mogli napasti evropu ;)

dalje, od veznjaka su tu Vidal i Pogba, ostaje taj treći veznjak, Pirlo, Marchisio ili kupiti nekog .. ja lično bih kupio nekog veznjaka :D ali eto, tu vam pojačanje nije pod 'must' :D

što se odbrane tiče, kupio bih jednog stopera i jednog beka, prije lijevog, jer je Licht desni bek, Asamoah nije bek koliko sam shvatio? golman vam je ok :D

tako da, to izađe po meni 4 pojačanja koja su vam neophodna (lijevi bek, stoper, centralni i krilni napadač), a kao što rekoh, preporučio bih još jednog veznjaka umjesto Pirla ili Marchisija :D

to je meni što vam je neophodno da biste napali evropu ;)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 maj 2014, 08:48

Nema ni Atletico Madrid neki kalibar od igraca pa su u finalu LP, bitna stvar je sto imaju varijaciju u igri i najcesce igraci koji su za odredjenu poziciju rodjeni igraju bas tu, za razliku od nas, ja stvarno ne mogu tvrdit da je eto taj Atletico mnogo jaci od Juventusa igracki.

Conte izvlaci maksimum iz ove ekipe koja ima dosta dobrih pojedinaca ali mora gurat ovu smotanu formaciju jer nema izbora, svaka druga formacija bi bila jos gora, jednostavno nema se mnogo prostora za varijaciju u igri i zato Juve ovako sablonski napada, Asa, Licht bi cvjetali u nekoj drugoj formaciji jer su super igraci na svojim pozicijama, Llorente bi ubijao da ima lopte sto opet zahtjeva drugu formaciju jer ova ga ubi, ubi u pojam fudbal koji on igra od rodjenja.

p.s. i za ove domace hejtere Serie A, ako je ta ista Serie A toliki krs, nemojte onda Pjanića toliko dizat kad da gol, jer jbga dobro igra u krš ligi, manite poredjenja sa Modrićem, krcima palcima, budite dosljedni. :hmmmmm:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 maj 2014, 09:16

Atletico ima nekoliko vrhunskih igrača, Koke, Turan, Costa, Curtois. Ali trener je sasvim sigurno glavna karika.

Ono što se Juventusu desilo sinoć je jasan odraz kvalitete lige. Taj isti Juve sa pola snage maršira Serijom A dok već 3 sezone ne može napraviti značajan iskorak u euro takmičenjima. Igrači koji na Apeninima dominiraju u Europi nisu ni sjenka protiv jakih timova. Dok god Milan i Inter ne budu tamo gdje trebaju a to je u borbi za 1. poziciju liga će biti slaba uz dužno poštovanje Napoliju i Romi ali to je činjenica. Dobro se zna ko je čuvao obraz Italije u ligi prvaka. Onda kada milanski klubovi budu opet konkurentni Juve će morati dovoditi itekako kvalitetnije igrače ukoliko želi zadržati 1. mjesto. Sad zasad sasvim je dovoljno dovesti nekoliko solidnih igrača svaki prelazni rok da se oslone uz kostur tima kao što je Pirlo, Vidal i Buffon da se liga uzme s pola snage. Juve opet ima uspješnu sezonu, uzimaju prvenstvo ali za nešto više u Europi trebat će jača serija a.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 02 maj 2014, 10:29

Uz Juventus,Romu i Napoli, Italijani trebaju i ozbiljan Milan te Inter. Juventus osim Pogbe i Vidala nema igrača koji bi mogao dalje napredovati, jer svi ostali su bliže tome da ih zovemo veteranima. Uz 2-3 solidna igrača u Serie A će opet biti udarna sila, ali ako žele titulu u LP-a tu treba puno toga mijenjati.Već sam jednom to napisao pa su po meni osuli drvlje i kamenje,doduse oni koji ne žele da otvore oči, dok su oni nešto realniji simpatizeri ovog kluba shvatili šta sam napisao. Dvije ekipe koje imaju vjerovatno najveći potencijal u ligi su Roma i Napoli, jer je većina njihovih najboljih igrača tek treba da uđe u one najbolje i najzrelije fudbalske godine. Napoli treba pojačati odbranu i oni su spremni za napad na Scudetto, Roma također ne treba više od 2-3 nova igrača. Naravno pod uvijetom da tokom ljeta ne izgube one najbolje igrače. Inter bi ovo ljeto konačno mogao da ima dobar prelazni rok i da bude puno bolji nego u zadnjih par sezona. Što se tiče drugog tima iz Milana oni su enigma,bliže im je totalni krah negi neki drastičan uspon.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 02 maj 2014, 10:33

Ibracadabra je napisao/la: Što se tiče drugog tima iz Milana oni su enigma,bliže im je totalni krah negi neki drastičan uspon.
Izroniće stari, za @franca što ga voli :njanjanja:

Samo da potpišem postove @Magičnog. Sve je tačno, nemam šta više dodati. Juventusu trebaju neka 3-4 WC igrača a ne dovođenje iz Atalante i sličnih ekipa.
Dakle, za formaciju 4-3-3 = Lijevi bek, dobar veznjak i naravno dva krila.
Ja te volim, volim Željo..

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 02 maj 2014, 10:50

L'Avvocato je napisao/la: Ko god hejta Italijane u Evropi, a navija za Calcio klub, ne razmišlja logički već mu mržnja i zavist pomućuju razum.
Nekad sam upratio da ti za Inter nikad ne bi mogo navijat pa ni u europi, tako pusti ljude nek hejtaju ti bi ih od svih trebo najbolje da razumijes ;)
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 maj 2014, 11:17

Kbk za broj mjesta u LP,EL...konkretno Inter si je sam kriv sto ne moze uzet to 2.,3.mjesto i vratit se u elitu i dok god su nesposobni to napravit logicno niti ne zasluzuju to mjesto i nek se koprcaju po sredini tablice ili u EL.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 maj 2014, 12:00

gio10 je napisao/la:
Ibracadabra je napisao/la: Što se tiče drugog tima iz Milana oni su enigma,bliže im je totalni krah negi neki drastičan uspon.
Izroniće stari, za @franca što ga voli :njanjanja:

Samo da potpišem postove @Magičnog. Sve je tačno, nemam šta više dodati. Juventusu trebaju neka 3-4 WC igrača a ne dovođenje iz Atalante i sličnih ekipa.
Dakle, za formaciju 4-3-3 = Lijevi bek, dobar veznjak i naravno dva krila.
To sto vi navodite da nemamo igrace za to i to, to se zna jos od pocetka prosle sezone kad je sam Conte objasnio, nije valjda da mislite da navijaci Juventusa to ne znaju a gledaju muku od 3-5-2 formacije vec dvije godine, ... topla voda... :kafa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 maj 2014, 12:35

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 maj 2014, 12:41

Magica, jarane, sta je ovo sa Seriom A?

Neka kolektivna depresija ili?

Imam utisak da im fali entuzijazma i samopouzdanja. To ih je krasilo u poslosti.

Neka **** kriza. Juve razvali ligu a u Evropi ne moze nikome nista.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 02 maj 2014, 12:45

Fabio Cannavaro ‏@fabiocannavaro 1m
Dubai airport
slika
:oops:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 maj 2014, 12:47

Ne zna se ko je veći .. tačno me nostalgija puče :|
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 02 maj 2014, 12:59

IlPrincipe je napisao/la:Ne zna se ko je veći .. tačno me nostalgija puče :|

najveci je materazzi :)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 02 maj 2014, 13:38

Italijanski fudbal doživeo je sinoć još jedan snažan udarac! Ne samo zbog toga što je Juventus eliminisan u polufinalu Lige Evrope i neće igrati finale pred svojim navijačima, već i zbog toga što je zahvaljujući tom porazu - odnosno pobedi Benfike - portugalska Primeira uspela da pretekne Seriju A na UEFA rang listi, čime je ne tako davno najjača liga na svetu skliznula na peto mesto.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.