FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Valencia
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Valencia » 02 maj 2014, 13:56

Bundesliga je napisao/la:Jao Valencie starog spamera, docekao svojih pet minuta da malo pljuje po Bayi. Govori kako je Bayu raznijeo Real a zaboravio je pomenuti kako su Jedinstvo raznosili svakojaki klubovi. Valjalo bi da Bayo izgubi i od Hamburga sutra pa da nam ti prosipas jednu te istu pricu s teme na temu.
Jesam nekada napisao da je Junajted jak?

Da pratis temu Junajteda, vidio bi da sam mozda najveci kriticar Junajteda!

Neces vidjeti od mene da glorifikujem Junajted. Nisam to radio ni kada su uzimali titule u LP, a pogotovo ne sada kadasu katastrofa.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2014, 14:09

Ako pricamo o ovoj sezoni, svajn nije ni d od dominantnog.
Dakle, ti ga smijestas medju ofanzivne sestice.
Ajde da vidimo ko ce biti prvi koji ce ga gurnuti rame uz rame sa xavijem ili modricem :)
S njima mozemo porediti tiaga, jok svajna.

Sto se tice arde, u galati je igrao lijevo krilo i polutku, dok je vecinu vremena protiv celskog igrao u sredini, kao lijevi veznjak.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2014, 14:16

@ Valencia
Pa imamo pravo da glorifikujemo Bayern jer jeste jak bio citavu sezonu, to sto su pali zadnjih 2 mjeseca je druga prica. A da si ti pratio temu Bayerna uocio bi da je nama svima jasno da postoje nedostaci u sistemu koji gaji Guardiola i koji ne lezi pojedinim igracima. Nama su svima ovdje jasni nedostaci, samo sto vi sa strane mislite da nisu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 maj 2014, 14:20

Ovaj Guardiola je na teškim drogama i koji IQ moraš imati da opet izjavljujes u fazonu "ako želite idem" ... Sad je i dalje otišao pa plače, nastavljamo istim sistemom a ako ne želite ja mogu otići ... Ko da je on jedini trener na ovoj planeti ...

Pa ovo isto ko da radiš sa dječurlijom od 16 godina pa et on tjera svoj neki inat i neće on sad, ko pubertetlija ... Još traži 4-5 pojačanja da mu se dovede ko ovi mu "ne odgovaraju" ... Ja ne mogu da vjerujem da osoba koja je toliko uspješna u životu može ovako da bude tvrdoglava i OGRANIČENA.

Izjavio kako je on kriv sa taktikom protiv Real-a pa sa tim si priznao da je taj sistem koji ti želiš ne ide i da se moraš prilagoditi ... Niko ti ne govori da ti moraš imati manje od 70% posjed, isto je imao i Juppov Bayern, ali daj smanji broj bespotrebnih dodavanja i napravi neku konkretnost prema naprijed u ekipi, daj ubrzaj taj protok lopte a ne ovo ko na rekreaciji za*ebancija ...

Ajd et neka on istjera svoj inat, pa možda i uspije naredne sezone nekim čudom posložiti kockice (mada ja sam mišljenja da će isto ovako biti ko ova sezona ako ostane) i osvojiti LP onda se postavlja pitanje šta dalje kada ova ubleha ode? A evo moje konstatacije da neće Bayern biti slabija kopija ove "loše Barce" gdje se neće znati ni ko pije ni ko plaća?

Ja sam totalno ohladio u vezi Bayerna sa ovim trenerom i čak po prvi put priželjkujem poraz Bayerna da ovaj šarlatan ide u Kataloniju, neka se bori za nezavisnost i trenira Barcu. Jupp se kritikovao zbog taktike i gubio je titule ali nikad se nije desilo da tip bude toliko tvrdoglav i da pravi navijače-fanove budalom nelogičnim potezima. Istina gubio je titule od BvB ali je dominirao-ČITAJ stvarao 100% prilike koje nije koristio a ne imao posjed i pasove i nikada ko Pep nije zakazao na taktičkom planu. Što se tiče taktike ovom epic failu Pepa Guardiole protiv Real-a Jupp je bio najbliže protiv Dortmunda u Kupu (poraz 5:2) ali eto u tom meču Bayern je postigao 2 gola i imao pregršt šansi a Pep protiv Real-a u 180 minuta NULA PRILIKA. Dalje nema šta da se piše.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 maj 2014, 14:51

Evo čitam da bi prije iz našeg Bayerna mogli da odu Gece, Miller ili Martinez nego katalonac sa klupe :wtf:
Momci nezadovoljni koliko igraju kod katalonca RAZUMLJIVO mislim sto prije se riješiti katalonca nego igrača koji predstavljaju našu budućnost pa ni jedan nema više od 26 godina. Uvijek prednost igračima nikad treneru.
Ako odu ova trojica iz Bayerna, a katalonac nastavi za uspavankom po terenu neću više nikad gledati Bayern dok isti ne napusti trenersku poziciju mog Bayerna. Mislim također da su svi navijači Bayerna zato da igrači koji su trenutno u ekipi ostanu a da katalonac napusti Minhen. Do utakmice sa Jedinstvom imao je moju podršku a onda ono mučenje sa istim i šamar od Dortmunda i na kraju gaženje od Madrida pokazali su mi da dotični nije dobar da bude trener Bayerna.Sa ovakom Ekipom da nepostigneš niti gol protiv Reala na domaćem terenu nedopustivo a još teža okolnost je da nismo stvorili šansu u ovoj utakmici.

Možda utakmica od beefaubbeaaa konačno pokaže da ovo njegovo što traži konačno se na pravi način iskoristi. Ostaje da vidimo iskreno strah me je da ponovo nebude lekcija i od Kloponje.

Mia San Mia

FC Bayern

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 02 maj 2014, 15:13

ljudi moji ja sam se raspametio glede budućnosti bayerna, ovde nas 90% priča priču kako ne ide ovaj sistem protiv najačih ekipa a s druge strane ćelavac uporan sad priča kako je još više ubijeđen u svoj sistem igre nakon poraza od Reala a da mi je samo znati na čemu temelji svoju filozofiju...ja bih bio nalsretniji da je Pep u pravu i da će to ić u budućnosti bolje ali nema argumenata da ćemo poboljšati igru na ovaj način u sledećoj sezoni...ja mislim da će ipak tekma u finalu DFB biti presudna za sudbinu Pepa ,ako dobije gleaćemo ga barem još 2 godine a ako izgubimo mislim da bi ostavka bila jedina moralna odluka od strane našeg trenera..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2014, 15:24

E ovako da dam par nekih konstatacija, odgovora, teza..... :D Svašta se nešto piše, a svašta bi se nešto i moglo i pisat i odgovarat.

E sad ovako......

Kao prvo ne smijemo zaboraviti Bayern je došao do polufinala LP i pri tome izbacio teške protivnike. Iako mnogi osporavaju uspjeh Bayerna protiv ManU-a jer ovaj ManU je dosta slabiji nego prethodnih godina. Svašta se nešto može osporavat, ali činjenica je da je Bayern od 3 engleska top tima bio bolji. 2 je izbacio (Arsenal, ManU), a jednog je ostavio iza sebe u grupi (bio prvi, a City drugi) a pri tom ga na gostujućem terenu razbio totalno. Tada je bila totalna dominacija.

Bayern je ove sezone odigrao puno manje dominantno, s određenim nesigurnostima, često ne toliko atraktivno (pogotovo u K.O. fazi) u odnosu na prošlu sezonu. U duelu protiv Reala je nadigran i razbijen, pogotovo na Alianz areni. Na Bernabeu je rezultat mogao biti možda drugačiji i povoljniji (pod određenim okolnostima gori). Carlo je nadigrao i nadmudrio Pepa u potpunosti, u svim elementima.
Mnogi su igrači podbacili, a uzroci su:
-Pep ih nije dobro postavio i nije odabrao odgovarajuću taktiku. Nije se htio prilagođavati protivniku nego htio nametnuti svoju igru. Napravio je određene greške o kojima se može diskutovati.
-Igrači su pali u formi u ključnom dijelu sezone i svi su skoro odigrali ispod svojih mogućnosti. Neki su se i olako predali, jednostavno neko opuštanje je bilo i u glavi i tijelu.
-Protivnik je igrao pametno i mudro i Carlo je postavio najbolju moguću taktiku protiv Bayerna. Real se pokazao izuzetno kompaktnim, puno kompaktnijim u odnosu na prije.
-Javi je ostavljen na klupi, a jedan Kroos je igrao cijeli ovaj duel protiv Reala i pokazao jedno veliko NIŠTA.
Kroos je jedan od uzroka što je Bayern generalno slabije odigrao LP ove sezone, jer samo se sjetite da u ključnim utakmicama u ovom takmičenju u prošloj sezoni nije igrao. Ni na ovog momka ne treba sve svaljivati jer treba dobro pogledati i gornje uzroke koji nisu sekunde za zanemariti.
-Igrači su bili prošle sezone više gladni i željni te velike titule, jer su željeli izbrisati traumu iz sezone ispred. Nije sad da Bayernovi igrači nisu htjeli i ove sezone, ali jednostavno kada dođeš do velikog cilja malo se u cijelom tijelu, duši, glavi (kako god) osjeti zadovoljstvo, dođe opuštanje i dobiješ ŠAMARČINU....

Bayern je tim koji je najdominantnije u jednoj sezoni osvojio LP , pa i sva druga takmičenja. Ako govorimo o jednoj sezoni, onda je to bilo najdominantnije. To ne tvrdim samo ovdje ja, ili generalno navijači Bayerna, to su tvrdnje brojnih stručnjaka. Nekad se govori o tome kako su u Njemačkoj ili kako generalno mi glorifukujemo i uzdižemo Bayern, pa ne znam onda koje medije to ljudi prate? Treba pogledati stručnjake i relevantne medije u Španiji, Engleskoj, Italiji i drugim državama šta su pričali, pisali pa onda dalje nešto govorit. Treba nekad pogledati izvan granica , a ne držati predavanja u svojoj kasabi, dobiti aplauz i misliti da si najpametniji.... ;)

Ribery je prošle godine proglašen za najboljeg igrača Evrope, ali poslije nije dobio priznanje za najboljeg na svijetu, iako je i to trebao i to dalje tvrdim. Isto kao što je u ovom trenutku, po trenutnom stanju ove godine Ronaldo treba dobiti. Čovjek je jednostavno po prikazanom trenutno ispred svih.
I ja sam isto govorio da smatram Messija najboljim igračem današnjice, ali sam tvrdio da Ribery treba biti proglašen najboljim za prošlu godinu. Ljudima neke stvari nekad baš teško dopiru do mozga.

To što mi hvalimo Bayern toliko mnogo je iz razloga što to tim i cijeli klub zaslužuju, a kod pojedinih se javi i otpor na izjave ljudi koji pokušavaju uspjeh Bayerna omalovažavat. A većinom Bayern mrze oni koji ne mogu da shvate kako jedan klub može imati tako dobru organizaciju koja treba da služi kao primjer kako fudbalskom i sportskom svijetu, tako i većini privrednog svijeta. A ja razumijem da su neki iz navike prema anarhiji navikli da vole takve neke anarhističke klubove. Neki isto tako ne mogu da shvate ljubav prema nekom klubu, jer oni jedino mogu da mrze neki klub.

Pojedinci dođu na temu i govore o slabostima Bayerna, a isto su to govorili i u prethodne dvije sezone. A u tim sezonama Bayern je dolazio do finala a prošle godine i dominantno osvojio titulu.
Treba se naravno malo zapitati ko je nerealan? :D Znači radi se o hejtanju, koje može imati neku pozadinu sa stvarnim životom pojedinaca, ali u to i ne želim ulaziti... :D
Ja tako većinu tih nekih postova (pojedinaca) zanemarim, ali malo se ovaj put i na to osvrnuh. Većinom ti se neki malo pruže, pa kad im se nešto kaže glume uvrijeđenu mladu....Ko samo hejta ne može doprinijeti kvalitetnoj diskusiji.

I ako neko govori o nekim slabostima , po pitanju potencijal, u redovima Bayerna, onda zaista ne znam po kojoj logici. Ako je jedan tim bio toliko dominantan prošle sezone, a sada dobije još više na širini, pojača se, onda je van svake pameti govoriti o nekoj slabosti.

I još nešto, odlascima igrača se ne treba opterečavat, jasno je da će ili doći do određenih korektura i prilagođavanja Pepa timu, cijelom klubu ili on tu dalje neće moći obavljat posao.
Ali treba prvo sačekati finale Kupa pa napraviti rezime. I Juppa smo bili skoro otpisali nakon prve sezone.
Ako finale kupa ne bude uspješno, onda se treba zamisliti i dalje analizirati.
A mediji sada svašta pišu i ne nasjedajte ko naivci na svaku informaciju.

Na današnjoj press konferenciji Pep je izjavio za Mullera da on svakako ostaje. Pa ko da bi ga smio prodati, najkorisnijeg igrača kojeg je svijet vidio..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2014, 15:35

sekerbay je napisao/la: Ajde da vidimo ko ce biti prvi koji ce ga gurnuti rame uz rame sa xavijem ili modricem :)
I ti ga sad pretjeruješ.... :D A što si ti osuo paljbu po Schweiniju, a ne npr po Kroosu? Ima još igrača koji su zaslužili kritiku. A ako ćemo realno, protiv Reala protiv poraza i na pravi način su se borili jedino Robben, Muller i Lahm. I oni su zbog slabog funkcionisanja ekipe djelovali blijedo, ali kod njih se vidjela želja, žar, borba. A Robben i Lahm su pogotovo imali neke pokušaje i poteze, da nešto okrenu, usmjere u pravom pravcu. Naravno i Javi kada je ušao, pokazao je svoju volju, borbenost i sposobnost. I naravno na Neuera isto ne pada nikakva krivica. Nije ni za jedan gol kriv. A do polufinala nas je spašavao svojim izvrsnim paradama. Treba se sjetit i nekih intervencija i protiv ManU-a i Arsenala.

A gledaj sad ti stavljaš usporedbu Modrića i Schweinija. Schweini je sjajan strateg i isto tako mnogo toga je napravio u karijeri i pokazao se bitnim i za Bayern i njemačku reprezentaciju. On je odličan strateg, zna ubrzat i usporit ritam, ima smirenost da organizuje igru. Samo ne treba zaboraviti da je imao povredu i jednostavno nije ušao ove sezone u top formu. U top formi je jedan od najjačih. Isto tako naravno da je do sad bio ispred Modrića i to mnogo. Ali se zato jedan Modrić od ogromnog potencijala pretvorio u jako bitnog, odvažnog, sigurnog igrača, koji vezu zna itekako držat. I ove me sezone impresionira igrama. Prije sam ga cijenio, a sada je baš VELIČINA.
Xavija iz najboljih dana stavljam ispred Schweinija, ali svakako da Schweinija stavljam u grupu najboljih na toj poziciji. ;)
A Thiago ima ogroman potencijal, ali on je na početku. Mora on još ganjat Schweinija, pa šta je sve Schweini osvojio, prošao i koliko velikih utakmica odigrao u velikom stilu.

Sjeti se samo utakmice od prije dvije godine protiv Napolija. Bastian u igri i Bayern u potpunosti dominira, razvaljuje Napoli i vodi s 3:0. Povrijedi se Schweini i izađe, odjednom pad, 3:2 i spašavaj glavu. Na sreću spasismo na kraju pobjedu.....

Iako sad treba znati da Schweini sve više ulazi u godine, konkurencija u timu veća, neće mu biti lako, može mu se mjesto poljuljat, pogotovo kad se Thiago opet vrati. Ali ne treba ga otpisivat, niti zanemarivat ono što je do sad napravio.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 maj 2014, 18:40

sekerbay je napisao/la:Ako pricamo o ovoj sezoni, svajn nije ni d od dominantnog.
Dakle, ti ga smijestas medju ofanzivne sestice.
Ajde da vidimo ko ce biti prvi koji ce ga gurnuti rame uz rame sa xavijem ili modricem :)

Sto se tice arde, u galati je igrao lijevo krilo i polutku, dok je vecinu vremena protiv celskog igrao u sredini, kao lijevi veznjak.
Za boldirano, istina je da ove sezone nije na razini prošlih, to nikako ne mogu osporiti. No, kao što sam i napisao, postoje dobri razlozi zašto je to tako. Razlozi preko kojih ne možeš preći samo tako.

Ma nemam ništa protiv Arde, mogli smo ga onda i mi uzeti ali eto nismo pa sada, a i prošlih godina, čovjek pokazuje da je odličan igrač.
thulkazal je napisao/la:Izjavio kako je on kriv sa taktikom protiv Real-a pa sa tim si priznao da je taj sistem koji ti želiš ne ide i da se moraš prilagoditi.
Pa stvarno kad čovjek pogleda koliko kontradiktornosti. Na presicama tupi jedno, u utakmicama prikazuje sasvim drugo lice.

Ma bit će zanimljivo vidjeti što će uprava napraviti po tom pitanju Pepove taktike. Jednostavno ne vjerujem u scenarij gdje Bayern prodaje Manđu, Mullera, Martineza, Šaćirija, Dantea pa možda i Kroosa i dovodi igrače po trenerovim zamislima. Doduše, imamo pametnu upravu pa ne vjerujem u takav razvoj događaja. Ići sada raditi neke velike promjene u momčadi po meni nema smisla iz više razloga i siguran sam da i uprava tako razmišlja.

I isto tako, Pep se mora prilagoditi Bayernu barem malo jer u suprotnom niti ja ne vidim način kako bi to moglo završiti dobro. Ovdje mislim na obranu prvenstveno. Iskreno, i da imamo Davida Luiza ili Thiaga Silvu opet bi bili podložni kontrama i protivničkim zicerima, pogotovo u najjačim utakmicama.

Tako da se nadam da je Pep uvidio neke stvari u srijedu i da više neće biti tako tvrdoglav. Pametan je čovjek i sve je osvojio, ne može tjerati kao što kažeš svoj inat uvijek, mora se i on prilagoditi ekipi i ja mu dajem podršku slijedeću sezonu. Odnosno, već sutra očekujem popravljanje situacije a u finalu želim da izgledamo kao stari Bayern ma koliko smiješno to ovog trenutka zvučalo. Ako je Pep pametan, a jeste, prilagodit će se igračima.

@effe_sa, vrhunski postovi. Nema se šta tu posebno dodavat, samo se možemo ponavljati. Eto samo da se nadovežem na jedan odlomak iz tvojeg posta.

Neki ljudi ne vole Bayern niti će ga ikad zavoljet. To je činjenica i tako će biti zauvijek. I to nije nikakav problem i sasvim je normalno, ali problem je taj što, kada Bayern pobjeđuje i ruši sve pred sobom kao prošle godine, ili osvoje neke nagrade, onda takvih ljudi nema nigdje, zavuču se u neku rupu i ne čuje se niti A od njih. Ali kada izgubimo, naši porazi njima su kao melem na ranu. I onda se pojave na ovoj temi i naslađuju se našim porazom a argumenti koje pišu nemaju veze sa realnim stanjem stvari. Pogotovo kad su neke stvari već dokazane pa ih se pokuša izokrenut naopačke, što u najmanju ruku nema nikakvog smisla. Ali eto, ima nas svakakvih kažu, pa takvima ne treba pridavati pažnju jer to je ono što ih najviše boli. :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 maj 2014, 18:42

Bundesliga je napisao/la:@ Valencia
Pa imamo pravo da glorifikujemo Bayern jer jeste jak bio citavu sezonu, to sto su pali zadnjih 2 mjeseca je druga prica. A da si ti pratio temu Bayerna uocio bi da je nama svima jasno da postoje nedostaci u sistemu koji gaji Guardiola i koji ne lezi pojedinim igracima. Nama su svima ovdje jasni nedostaci, samo sto vi sa strane mislite da nisu.
Ok. Bilo je par momaka koji su tu i tamo znali napisati objektivan komentar. Mozda si i ti bio medju njima. Necmo vise o tome.

Thulkazal
Ovaj Guardiola je na teškim drogama i koji IQ moraš imati da opet izjavljujes u fazonu "ako želite idem" ... Sad je i dalje otišao pa plače, nastavljamo istim sistemom a ako ne želite ja mogu otići ... Ko da je on jedini trener na ovoj planeti ...
Ne znam sta ti nije jasno kod ovakvog stava?

Svaki trener koji drzi do sebe ce reagovati na ovaj nacin.

Gvardiola je trener i osoba direktno odgovorna za uspjehe i neuspjehe. To nije Franc, ni Karl, ni Uli, ni Matias, ni bilo ko drugi. Bio bi totalni debil ako bi dozvolio da mu drugi odredjuju kako ce igrati. Pa to nema nigdje osim u nasoj ligi gdje predsjednici klubova odlucuju postavke i igrace koji ce igrati.

Gvardiolu trebaju pustiti da radi kako ON MISLI DA TREBA ili ga otpustiti pa dovesti nekog ko je speman ispuniti zelje nekih ljudi iz uprave kluba.

Apsolutno logicna i opravdana reakcija trenera. Tako bi reagova svaki trener sa reputacijom kakvu ima Gvardiola.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2014, 18:54

Sigurno je da će biti odlazaka al' igrača koji nisu igrali bitnu ulogu u timu poput Contenta,Buyten penzija i Pizarra.Pod upitnikom su Shaqiri i Kroos, prvi ipak nije ispunio očekivanja a drugi hoće previsoku platu.Što se mene tiče mogu ga odmah prodati uzeti nekih 40 mil i kupiti Kokea.

Rummenige je između redova najavio ostanak Mandžukića i mislim da je tako najbolje jer on i Lewa će imati sasvim dovoljno utakmica za rotacije.Samo je pitanje hoće li se Mandžo zadovoljiti klupom. :hmmmmm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2014, 19:06

Raja ba, ja nikoga ne mrzim, ali niko nije ispred baye.
Taj isti svajn je tu zbog para.
Ako pridonosis timu, bujrum ostani i s halalom primaj tu ogromnu platu.
Ali ako na terenu izgledas kao strano tijelo, najprece je da ides cha.
vi koji ste duze na forumu, dobro znate koliko sam hvalio svajna i proglasavao ga najboljim veznjakom na svijetu. Ali to bijase jednu sezonu. Nakon toga prosjek ili skroz lose.

Sto se tice krosa, imao je par briljantnih partija, par dobrih i dosta losih. Dakle, ako uzmemo prosjek, momak je pokazivao znake zivota. Takodje sam za njegovu prodaju.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 02 maj 2014, 19:30

Bilo kako bilo, Svajni nece ici to vam garantujem, ni ove sezone ni sljedece ni ne znam koje, ja kazem da jedino povreda ga neka moze zaustaviti od dresa Bayerna.

Pa bilo je ponuda za njega i od strane Manchestera prije ogromne pare pa nije otisao, jer je igrao i igra srcem. Mozda ove sezone nije bas na svom i u svom elementu, al mi nemojte reci da se niste radovali njegovim golovima i protiv Manchestera ove sezone a i nekim bitnim golovima u proslosti.

Svajncek je nase diteee i on ostajee, dok je druga prica sa Kroosom, za njega nisam siguran sta ce biti, ali mislim da ni on ove godine mislim sljedece nece nigdje.. sad je samo situacija sto Van Gaal preuzima Manchu i vrlo bi lako mogao preci bas radi toga.

Gotze ima finu statistiku ali eto nezadovoljan je minutazom, no ostaje da se bori... Prave utakmice ocekujemo tek sljedece sezone. Realno mi od njega ocekujemo tekme kao u Dortmundu, on je u onom sistemu igrao tako i da je dosao kad je Jupp bio sa Bayernom isto bi igrao Gotze u onim kontrama i bio takva karika kakva jeste, no u ovom Pepovom sistemu drzanja lopte i posjeda gdje mi realno malo imamo i sansi za kontre nekakve, on tu ne moze da dodje toliko do izrazaja osim nekim tehnickim karakteristikama sto ce i pokazati.

Slazem se da mnogo zavisi od utakmice u finalu Kupa, iskren da budem nisam optimista i mislim da cemo istu izgubiti, jer ce ama bas ista utakmica biti kao protiv Dortmunda u Minhenu i Reala isto u Minhenu. Znacii preslikano eto zivi bili pa vidjeli. Jedino je za pohvalu sto se vraca Thiago ali on nije dugo vec u procesu treninga pa nisam siguran da ce bas biti sto posto spreman..

Ako uzmemo i kup opet cu biti zadovoljan jer Liga i Kup.. polufinale Lige Prvaka a prije toga pobjeda nad Chelsea u Super cupu te titula najboljeg na svijetu.. ja sretan.. a od nove sezone idemo po titulu Lige prvaka :clap: :clap:
FC Bayern !!!!!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2014, 19:54

Svinja je bio vidjen u Manchesteru, al onda je kao i u vecini slucajeva novac odradio svoje.
Te price o ljubavi prrema klubu su smijesne. Istina ima izuzetaka, kojima novac nije na prvom mjestu.

Kao sto su i Svinji dali koliko je htio para, neka daju i Kroosu, da se ja pitam Toni bi ostao zauvijek u Minhenu.
Kako je samo odigro' protiv arsića :crazy: :tokralju:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2014, 19:57

Momci ne treba samo Svajnija kritikovati, gotovo svi igraci su totalno van forme. Prvi ja kazem da su Kroos i Schweinsteiger 2 igraca manje na terenu kada su u ovakvoj formi. Medjutim treba tu pomenuti i Riberya, Mandzukica, Gotzea koji nije nikako ni bio u formi. Isto tako i Boateng je prelos u ovakvom sistemu igre, jednostavno na prste jedne ruke se moze nabrojati ko je u formi u nasem timu. Svajnija je dugo zezala povreda, a kada se vratio nije bio ni blizu onog starog, Gotze s druge strane se zali kako ne igra dovoljno, a imao je i vise nego dovoljno vremena da pokaze sta zna. Usudio bih se reci da nije pokazao nista vise od Shaqiria s obzirom koliko je Kosovar manje minutaze imao.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 02 maj 2014, 20:07

Bice interesantan prelazni rok ovog ljeta, iskreno mislim da ce otici Van Buyten, Pizarro, Contetno, Shaqiri, Kroos, a vec sigurno dolaze Lewandovski i Rode. Najvejrovatnije dolaze i jedna ljevi bek (beck up za Alabu), jedan stoper (vrhunski) i jedan veznjak (nadam se Koke iz Atletika). Tako da bi Bayern mogao ukupno potrositi oko 100 miliona!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2014, 20:13

Gegen fünf Nein-Stimmen und einer Enthaltung von ihm selbst wurde Karl Hopfner soeben zum neuen Präsidenten des gewählt!
Karl Hopfner je i zvanicno novi predsjednik Bayerna.

:kafa:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2014, 20:48

Manuel Neuer has agreed an early contract extension, keeping him at the club until 30.06.2019
:tokralju: :tokralju:

Edit: Ribery nije otputovao u Hamburg, valjda povreda ledja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2014, 22:44

povratakotpisanih je napisao/la:Bice interesantan prelazni rok ovog ljeta, iskreno mislim da ce otici Van Buyten, Pizarro, Contetno, Shaqiri, Kroos, a vec sigurno dolaze Lewandovski i Rode. Najvejrovatnije dolaze i jedna ljevi bek (beck up za Alabu), jedan stoper (vrhunski) i jedan veznjak (nadam se Koke iz Atletika). Tako da bi Bayern mogao ukupno potrositi oko 100 miliona!
Polovina od te cifre bi se mogla dobiti od eventualne prodaje Kroosa i Shaqirija.Imena koja se spominju su Luiz i Laporte svi znamo kvalitete Luiza dok mi je ovaj Francuz nepoznanica al' vidim dosta ga hvale forumski Španci.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2014, 22:52

Neuer je pravi i legitimni nasljednik velikog Kahna, siguran sam da ce ostat' do kraja svoje karijere kod nas.
Najbolji golman svijeta bez ikakve dileme.

Rumenigge:
''Za povratiti je kako su tretirani ekipa i njen trener. Nismo izgubili od bilo koga. Ovakve stvari se mogu desiti, nije katastrofa. Pep je odličan trener i velika osoba, trebamo biti sretni što ga imamo'', kazao je legendarni njemački fudbaler.

:thumbup: :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.