E ovako da dam par nekih konstatacija, odgovora, teza.....

Svašta se nešto piše, a svašta bi se nešto i moglo i pisat i odgovarat.
E sad ovako......
Kao prvo ne smijemo zaboraviti Bayern je došao do polufinala LP i pri tome izbacio teške protivnike. Iako mnogi osporavaju uspjeh Bayerna protiv ManU-a jer ovaj ManU je dosta slabiji nego prethodnih godina. Svašta se nešto može osporavat, ali činjenica je da je Bayern od 3 engleska top tima bio bolji. 2 je izbacio (Arsenal, ManU), a jednog je ostavio iza sebe u grupi (bio prvi, a City drugi) a pri tom ga na gostujućem terenu razbio totalno. Tada je bila totalna dominacija.
Bayern je ove sezone odigrao puno manje dominantno, s određenim nesigurnostima, često ne toliko atraktivno (pogotovo u K.O. fazi) u odnosu na prošlu sezonu. U duelu protiv Reala je nadigran i razbijen, pogotovo na Alianz areni. Na Bernabeu je rezultat mogao biti možda drugačiji i povoljniji (pod određenim okolnostima gori). Carlo je nadigrao i nadmudrio Pepa u potpunosti, u svim elementima.
Mnogi su igrači podbacili, a uzroci su:
-Pep ih nije dobro postavio i nije odabrao odgovarajuću taktiku. Nije se htio prilagođavati protivniku nego htio nametnuti svoju igru. Napravio je određene greške o kojima se može diskutovati.
-Igrači su pali u formi u ključnom dijelu sezone i svi su skoro odigrali ispod svojih mogućnosti. Neki su se i olako predali, jednostavno neko opuštanje je bilo i u glavi i tijelu.
-Protivnik je igrao pametno i mudro i Carlo je postavio najbolju moguću taktiku protiv Bayerna. Real se pokazao izuzetno kompaktnim, puno kompaktnijim u odnosu na prije.
-Javi je ostavljen na klupi, a jedan Kroos je igrao cijeli ovaj duel protiv Reala i pokazao jedno veliko NIŠTA.
Kroos je jedan od uzroka što je Bayern generalno slabije odigrao LP ove sezone, jer samo se sjetite da u ključnim utakmicama u ovom takmičenju u prošloj sezoni nije igrao. Ni na ovog momka ne treba sve svaljivati jer treba dobro pogledati i gornje uzroke koji nisu sekunde za zanemariti.
-Igrači su bili prošle sezone više gladni i željni te velike titule, jer su željeli izbrisati traumu iz sezone ispred. Nije sad da Bayernovi igrači nisu htjeli i ove sezone, ali jednostavno kada dođeš do velikog cilja malo se u cijelom tijelu, duši, glavi (kako god) osjeti zadovoljstvo, dođe opuštanje i dobiješ ŠAMARČINU....
Bayern je tim koji je najdominantnije u jednoj sezoni osvojio LP , pa i sva druga takmičenja. Ako govorimo o jednoj sezoni, onda je to bilo najdominantnije. To ne tvrdim samo ovdje ja, ili generalno navijači Bayerna, to su tvrdnje brojnih stručnjaka. Nekad se govori o tome kako su u Njemačkoj ili kako generalno mi glorifukujemo i uzdižemo Bayern, pa ne znam onda koje medije to ljudi prate? Treba pogledati stručnjake i relevantne medije u Španiji, Engleskoj, Italiji i drugim državama šta su pričali, pisali pa onda dalje nešto govorit. Treba nekad pogledati izvan granica , a ne držati predavanja u svojoj kasabi, dobiti aplauz i misliti da si najpametniji....
Ribery je prošle godine proglašen za najboljeg igrača Evrope, ali poslije nije dobio priznanje za najboljeg na svijetu, iako je i to trebao i to dalje tvrdim. Isto kao što je u ovom trenutku, po trenutnom stanju ove godine Ronaldo treba dobiti. Čovjek je jednostavno po prikazanom trenutno ispred svih.
I ja sam isto govorio da smatram Messija najboljim igračem današnjice, ali sam tvrdio da Ribery treba biti proglašen najboljim za prošlu godinu. Ljudima neke stvari nekad baš teško dopiru do mozga.
To što mi hvalimo Bayern toliko mnogo je iz razloga što to tim i cijeli klub zaslužuju, a kod pojedinih se javi i otpor na izjave ljudi koji pokušavaju uspjeh Bayerna omalovažavat. A većinom Bayern mrze oni koji ne mogu da shvate kako jedan klub može imati tako dobru organizaciju koja treba da služi kao primjer kako fudbalskom i sportskom svijetu, tako i većini privrednog svijeta. A ja razumijem da su neki iz navike prema anarhiji navikli da vole takve neke anarhističke klubove. Neki isto tako ne mogu da shvate ljubav prema nekom klubu, jer oni jedino mogu da mrze neki klub.
Pojedinci dođu na temu i govore o slabostima Bayerna, a isto su to govorili i u prethodne dvije sezone. A u tim sezonama Bayern je dolazio do finala a prošle godine i dominantno osvojio titulu.
Treba se naravno malo zapitati ko je nerealan?

Znači radi se o hejtanju, koje može imati neku pozadinu sa stvarnim životom pojedinaca, ali u to i ne želim ulaziti...

Ja tako većinu tih nekih postova (pojedinaca) zanemarim, ali malo se ovaj put i na to osvrnuh. Većinom ti se neki malo pruže, pa kad im se nešto kaže glume uvrijeđenu mladu....Ko samo hejta ne može doprinijeti kvalitetnoj diskusiji.
I ako neko govori o nekim slabostima , po pitanju potencijal, u redovima Bayerna, onda zaista ne znam po kojoj logici. Ako je jedan tim bio toliko dominantan prošle sezone, a sada dobije još više na širini, pojača se, onda je van svake pameti govoriti o nekoj slabosti.
I još nešto, odlascima igrača se ne treba opterečavat, jasno je da će ili doći do određenih korektura i prilagođavanja Pepa timu, cijelom klubu ili on tu dalje neće moći obavljat posao.
Ali treba prvo sačekati finale Kupa pa napraviti rezime. I Juppa smo bili skoro otpisali nakon prve sezone.
Ako finale kupa ne bude uspješno, onda se treba zamisliti i dalje analizirati.
A mediji sada svašta pišu i ne nasjedajte ko naivci na svaku informaciju.
Na današnjoj press konferenciji Pep je izjavio za Mullera da on svakako ostaje. Pa ko da bi ga smio prodati, najkorisnijeg igrača kojeg je svijet vidio.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland