FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 17:28

Svakako da HSV nije neko mjerilo snage ali raduje cinjenica da se ponovo nazire onaj sjajni Bayern koji je prosle godine igrao sve, od napada do odbrane i koji nije previse petljao pred protivnickim golom nego je isao u sto lakse rjesavanje tih akcija.
Takodjer raduje cinjenica da se ocigledno sa Javijem planira puno vise nego sto je to bilo do sada.

Da smo protiv Reala igrali na ovakav, ziheraski nacin, bili bi u finalu, ovako mozemo samo zaliti.

Gotze me stvarno odusevio svojom najboljom partijom u dresu Bayerna i to pazi ni manje ni vise nego nakon novinskih informacija da je nezadovoljan svojim statusom u ekipi. :cool:

Muller je Inzaghi broj 2, samo sa nesto boljom tehnikom i sa identicnom nafakom. :mrgreen:
Stvarno je odigrao katastrofalno ali unatoc tome je postigao gol, da pripisan mu je drugi gol. :lol:

Boa nije morao onako reagovati, pogotovo nakon ubjedljive prednosti.
Ovako ce propustiti naredni mec a mi cemo gledati ponovo guranje najbolje defanzivne sestice na Svijetu na stopresku poziciju. :puke:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2014, 17:32

Omerbavarac je napisao/la:Ovako ce propustiti naredni mec a mi cemo gledati ponovo guranje najbolje defanzivne sestice na Svijetu na stopresku poziciju. :puke:
Mozda Maradona zaigra na stoperu :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 17:36

Bundesliga je napisao/la: Mozda Maradona zaigra na stoperu :mrgreen:
Ma ne vjerujem i to iz razloga sto ima igraca koji ce dobiti sansu prije njega.
Ja bih volio vidjeti Buytena da se oprosti od domace publike kao i Trubu ako bude spreman, barem 15 minuta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 maj 2014, 17:44

Nek Mullera metne na stopera.
Ionako u napada samo dzaba smeta.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 maj 2014, 17:48

Lagano odradjen posao protiv raspalog HSV-a. Gotze se poigravao sa njihovim igracima, Muller kao Inzaghi u najboljim godinama, Pizzaro kao vino, Boateng preagresivan, a Neuer pokazao klasu i pored nekoliko greskica.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 maj 2014, 18:00

Ovaj Guardiola treba vec izvuci neku pouku sada.
Mislim da hoce.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 maj 2014, 18:09

Bilall je napisao/la:Ovaj Guardiola treba vec izvuci neku pouku sada.
Mislim da hoce.
Ja sam mislio da je trener koji izvlaci pouke, ali nazalost nije. :(
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2014, 18:31

BadrHari je napisao/la: Ja sam mislio da je trener koji izvlaci pouke, ali nazalost nije. :(
Ne slažem se sada.....
Danas mislim da je pokazao da je neke pouke izvukao, jer mi se sada čini da planira s Javijem na 6 i to je već dobar potez. Tako mora igrati i u finalu Kupa. Nama je bitno da tu u defanzivnom dijelu je pored Schweinija ili Javi ili Thiago kada bude oporavljen. Iako Javi mora imati opet značajnu ulogu kao prije.

U jednom trenutku susreta se isto tako učinilo da se isprobava varijanta prepuštanja posjeda (u jednom kratkom periodu). Tako da ova utakmica daje naznake da će Pep napraviti i dugoročno određene korekcije u igri. Posjed je super stvar (to ponavljam), ali mora postojati okomitost i mora postojati neko osiguranje, poput Javi Martineza.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 maj 2014, 18:36

Da, da itekako. Pouka je i više nego izvučena. Iduće sezone gledamo Javija i Bastija u duetu ponovo ,ubijeđen sam stoprocentno, i uživamo. :kafa:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2014, 18:37

Centre forward je napisao/la:Da, da itekako. Pouka je i više nego izvučena. Iduće sezone gledamo Javija i Bastija u duetu ponovo ,ubijeđen sam stoprocentno, i uživamo. :kafa:
Ako jednog od njih dvojice ne istisne Thiago.... :) Bit će ta borba u vezi zanimljiva i žestoka svakako.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 maj 2014, 18:50

Thiago ispred, Gece na klupu a Toni će haman na transfer listu :hmmmmm: . Najviše od svega bih volio da Mario preraste tu neku postpubertetsku blokadu, da se trgne i da preuzme ulogu lidera kako u Bayernu nove generacije tako i u Elf-u. Biće mjesta za sve to znamo. Thiago je strašno falio, pa se onda zapitaš ako je taj klinjo falio u kakvu će tek igračinu da stasa :thumbup: . Ne bih volio da nas Toni napusti (ponavljam se) al' sve mi se čini da su šaMse uz dana u dan sve veće. Msm da bi ga Gal (al' ne jarančina naš forumaš) neg' po svemu sudeći novi trener Jedinstva mog'o namamit' na Otok. Msm da mu ne bi halalio nikad.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 03 maj 2014, 19:06

Tekmu nisam gledao, ali sam upratio po postovima da je Gotze odlicno odigrao, te da se vidi boljitak u igri mislim tzv popustanje Pepa :)

Neka on ima posjed samo treba vise fantazije u napadu da bude i lakse da se dolazi do sansi, a ne meljanje brate moj..

Dobro je znatiii da se stvari popravljaju !
FC Bayern !!!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 19:16

Ako bi nekim slucajem postojala mogucnost da dovedemo Pjanica, istog ovog momenta bih potpisao prodaju Kroosa.

Inace, Pizzi treba produziti ugovor, ima u njemu jos uvijek plamena. :D

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2014, 19:31

Gotze i Muller zajedno 23 gola u Bundesligi :clap:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 maj 2014, 21:07

effe_sa je napisao/la:
BadrHari je napisao/la: Ja sam mislio da je trener koji izvlaci pouke, ali nazalost nije. :(
Ne slažem se sada.....
Danas mislim da je pokazao da je neke pouke izvukao, jer mi se sada čini da planira s Javijem na 6 i to je već dobar potez. Tako mora igrati i u finalu Kupa. Nama je bitno da tu u defanzivnom dijelu je pored Schweinija ili Javi ili Thiago kada bude oporavljen. Iako Javi mora imati opet značajnu ulogu kao prije.

U jednom trenutku susreta se isto tako učinilo da se isprobava varijanta prepuštanja posjeda (u jednom kratkom periodu). Tako da ova utakmica daje naznake da će Pep napraviti i dugoročno određene korekcije u igri. Posjed je super stvar (to ponavljam), ali mora postojati okomitost i mora postojati neko osiguranje, poput Javi Martineza.
Ovo sam napisao u ironicnom tonu, jer sam jos razocaran od potopa protiv Reala. :D
Pep je direktan krivac za to, jer, nit' je izvlacio pouke .. nit' je za dobrobit kluba ( pogotovo reputacije ) htio da se prilagodi protivniku. Ishod je bio katastrofalan.
Sve sam vise uvjeren da ovo sto on pokusava sprovesti u fullu ce biti procitano i nikad do savrsenstva izvedeno / sprovedeno. Samim tim nece ni donjeti potrebne rezultate. Barem one koje se ocekuju od ovakvog rostera.
Sve dok on ne shvati da je bolje nadograditi i dati svoj štih vec postojecoj masineriji, nasa igra ce samo liciti na pokusaj onog sto je napravio u Barci. Od potpune revolucije u igri za jednu sezonu nema nista.
Od kostura tima koji je uigran na jedan potpuno drugaciji nacin tokom citave karijere ( a svi su u kasnim 20-im ili ranim 30-im ) ne mozes ocekivati da blistaju pod novim stilom igre koji djeluju nepotrebno komplikovan i zbunjujuc'..

U Njemackoj ima tip veznjaka koji se moze osloniti na snagu da osvoji bitku na sredini terena. U Barci to nije imao, ali je imao kombinatoriku i postavku igraca da nije bilo potrebno.
Taj nivo uigranosti ima samo u Barci jer su ti igraci bukvalno uzgajani u tom stilu igre.
On ako ne vidi da u velikim utakmicama taktickog nadmudrivanja ( kakav je bio posljednji Super Classico ) mora biti strpljivo postavljen na terenu i cekati protivnika, nama ce se desavati ovakve katastrofe cesto ..

Ulaziti u svaku utakmicu tako da ti 8 igraca bude duboko na protivnickoj polovici, a dva stopera na pola terena, nije problem ako su protivnici slabi. Ali ako imaju roster podjednako jak, a trenera koji itekako zna sta ces ti uraditi i kako da ti se suprostavi .. svakom svojom greskom otvaras njima kontru.

Bez Martineza ce nam sredina uvijek biti pasivna i ranjiva. Kroos, Schweinsteiger, Thiago .. Sve svjetska klasa igraci i kreatori igre, ali đaba kad su ograniceni na bezidejno meljanje lopte i gomilanje po sredini.
Jedan pogresan pas i Dante / Boa ostanu na milost i nemilost protivnika.

Da skratim :mrgreen: , Tiki-Taka nece proci jer mi pravu Tiki-Taku ( koju Pep zeli i misli da mozemo ) nikad necemo igrati, a Atomski Fudbal se vraca u pogon samo ako Martinez unese ravnotezu u ekipu.
Guardiola zasluzuje otkaz ako to i dalje bude ignorirao, Neuer ne bude smio ispucavati loptu i igraci sutati izvan 16. :kafa:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 maj 2014, 21:42

Uživao sam čitajući thulkazalove postove.
Ovaj što proziva Gotzeove kritičare nije ništa manje naporan nego greivis ili ovaj nedimko...
BadrHari je napisao/la: Sve dok on ne shvati da je bolje nadograditi i dati svoj štih vec postojecoj masineriji, nasa igra ce samo liciti na pokusaj onog sto je napravio u Barci.
Ovo je ključno!
I sa ostatkom posta imaš :clap:
Nisam gledao današnju ganju, iako sam navijao da namlate ovaj HSV, ne bi li Club imao veće ili ikakve šanse za opstanak. Međutim, među davljenicima nema ni zehre žara a bome ni sposobnosti (osim možda malo b'weiga).

Muller opet zabio, ne moram znati na koji način. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 21:47

geronimo je napisao/la: Muller opet zabio, ne moram znati na koji način. :lol:
Fakat ne moras znati.
Pogodio je na mizeran nacin. :mrgreen:

Sa danasnja cetiri gola, oboren je jos jedan rekord i to po broju postignutih golova u gostima.
Jos nesto sam procitao na drugom forumu ali ne smijem iznijeti u javnost, ma kad malo bolje razmislim iznijecu. :opaopa:

Gotze zabio 10 golova i ostvario 9 asistencija tokom sezone a identican skor je imao u svojoj najboljoj sezoni u BvB-u. :beba:
A naslusao sam se kojekakvih pricica o njegovom propadanju. :beba:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 maj 2014, 21:53

To je pomalo dokaz da nije sve u statistiKi. :mrgreen:
Natrpaš par levata u manje važnim utakmicama i namah ti skor bude ohoho. :D

Zna to šećer, on je pratio Gomezova kretanja. :wtf:
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 22:05

Jest to ali takodjer ne treba zaboraviti da on nije igrao utakmice do kraja. Prosjek njegovih minuta na terenu je oko 70, mozda nesto malo manje sto nam svakako govori da su njegovi ostvareni rezultati sasvim zadovoljavajuci.

Najvise oci bode ona njegova povreda sa pocetka sezone, gdje je trazio formu pa se onda opet povrijedio, pa rotiranje na raznim pozicijama, od lijeog i desnog krila, preko desetke do laznog napadaca.
Ono kao sto se kaze, s noge na nogu. :urnebes:

Ku.ronja, kako su ga voljeli nazivati njegovi prosli poslodavci nije razocarao, naprotiv, ostvario je pozitivan skor, pomogao ekipi da osvoji Super cup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Bundesligu i da metne svojim u sred Dortmunda, onako hladnokrvno. :lol:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 03 maj 2014, 22:55

Gotze od sljedeće sezone mora imati prednost ispred Riberya ipak ga godine stizu 32 sljedeće sezone , puno za jedno krilo,
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []