effe_sa je napisao/la:BadrHari je napisao/la:
Ja sam mislio da je trener koji izvlaci pouke, ali nazalost nije.

Ne slažem se sada.....
Danas mislim da je pokazao da je neke pouke izvukao, jer mi se sada čini da planira s Javijem na 6 i to je već dobar potez. Tako mora igrati i u finalu Kupa. Nama je bitno da tu u defanzivnom dijelu je pored Schweinija ili Javi ili Thiago kada bude oporavljen. Iako Javi mora imati opet značajnu ulogu kao prije.
U jednom trenutku susreta se isto tako učinilo da se isprobava varijanta prepuštanja posjeda (u jednom kratkom periodu). Tako da ova utakmica daje naznake da će Pep napraviti i dugoročno određene korekcije u igri. Posjed je super stvar (to ponavljam), ali mora postojati okomitost i mora postojati neko osiguranje, poput Javi Martineza.
Ovo sam napisao u ironicnom tonu, jer sam jos razocaran od potopa protiv Reala.
Pep je direktan krivac za to, jer, nit' je izvlacio pouke .. nit' je za dobrobit kluba ( pogotovo reputacije ) htio da se prilagodi protivniku. Ishod je bio katastrofalan.
Sve sam vise uvjeren da ovo sto on pokusava sprovesti u
fullu ce biti procitano i nikad do savrsenstva izvedeno / sprovedeno. Samim tim nece ni donjeti potrebne rezultate. Barem one koje se ocekuju od ovakvog rostera.
Sve dok on ne shvati da je bolje nadograditi i dati svoj štih vec postojecoj masineriji, nasa igra ce samo liciti na pokusaj onog sto je napravio u Barci. Od potpune revolucije u igri za jednu sezonu nema nista.
Od kostura tima koji je uigran na jedan potpuno drugaciji nacin tokom citave karijere ( a svi su u kasnim 20-im ili ranim 30-im ) ne mozes ocekivati da blistaju pod novim stilom igre koji djeluju nepotrebno komplikovan i zbunjujuc'..
U Njemackoj ima tip veznjaka koji se moze osloniti na snagu da osvoji bitku na sredini terena. U Barci to nije imao, ali je imao kombinatoriku i postavku igraca da nije bilo potrebno.
Taj nivo uigranosti ima samo u Barci jer su ti igraci bukvalno uzgajani u tom stilu igre.
On ako ne vidi da u velikim utakmicama taktickog nadmudrivanja ( kakav je bio posljednji Super Classico ) mora biti strpljivo postavljen na terenu i cekati protivnika, nama ce se desavati ovakve katastrofe cesto ..
Ulaziti u svaku utakmicu tako da ti 8 igraca bude duboko na protivnickoj polovici, a dva stopera na pola terena, nije problem ako su protivnici slabi. Ali ako imaju roster podjednako jak, a trenera koji itekako zna sta ces ti uraditi i kako da ti se suprostavi .. svakom svojom greskom otvaras njima kontru.
Bez Martineza ce nam sredina uvijek biti pasivna i ranjiva. Kroos, Schweinsteiger, Thiago .. Sve svjetska klasa igraci i kreatori igre, ali đaba kad su ograniceni na bezidejno meljanje lopte i gomilanje po sredini.
Jedan pogresan pas i Dante / Boa ostanu na milost i nemilost protivnika.
Da skratim

, Tiki-Taka nece proci jer mi pravu Tiki-Taku ( koju Pep zeli i misli da mozemo ) nikad necemo igrati, a Atomski Fudbal se vraca u pogon samo ako Martinez unese ravnotezu u ekipu.
Guardiola zasluzuje otkaz ako to i dalje bude ignorirao, Neuer ne bude smio ispucavati loptu i igraci sutati izvan 16.

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.