koliko ja znam taj stadion će biti gradski stadion, što znači da će ga na ravnopravnim osnovama moći koristiti svi klubovi, uključujući i Velež ali i Zrinjski. E sad se tu javljaju problemi. Naime, ako će se graditi taj stadion, kako je onda moguće da je Velež dobio od grada na 40 godina korištenje stadiona Vrapčići uključujući i okolno zemljište, što znači da mu se omogućava da gradi uz stadion okolne objekte, kao što je parking, kućice za naplatu karat, reflektore, prilaz stadionu i dr. To znači da će Velež nakon 40 godina moći uknjižiti na grunt 1/1 ovaj trenutni stadion, jer nema logike da Velež sada ulaže u ovaj trenutni stadion, a hoće da se gradi i taj u sjevernom logoru. Jer ako znamo da je na trenutnom gradskom stadionu BB dozvoljeno samo konama da igraju, a Veležu ne, onda je i pametnom išaret dosta. Ovim želim reći da ako se izgradi taj novi stadion, koji će moći koristiti svi klubovi, uključujući i Zrinjski, onda je to šamar Veležu, jer mu je zabranjen prilaz BB više od 20 godina, dok će se Zrinjskom dopustiti da koristi taj stadion kao i Velež ako se izgradi.
Po meni ako će se graditi taj stadion, neka se omogući Veležu da ga ON sam izgradi, i daa na kraju ga upiše u svoj grunt 1/1, jer nam je opomena 1993. kada smo istjerani s BB, i ne treba ni s kim dijeliti stadion, jer bi nam se ponovila 1993. pa bi nas onda istjerali i do Jablanice, samo da nismo u Mostaru. Po meni najprihvatljivije rješenje je da Velež ima svoj stadion 1/1 i da ga niko ne može oteti, i tu nema priče!