Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 03 maj 2014, 16:24

Zasad stojimo vrlo dobro, imali smo čak šansu da preko Vaart rage izjednačimo. Ne miriši na katastrofu nego na gubitničku laganicu. Ni konkurenti ne blistaju, nurberg je očajan a brauneri se žilave.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 maj 2014, 16:37

Da su se pic.kice u preostalim utakmicama ovako borile kao danas siguran sam da sada ne bi gledali sta ce uradi Augsburg i Hannover protiv nasih konkurenata.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 03 maj 2014, 17:02

Hakan otac!

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 03 maj 2014, 17:30

Imamo vise srece nego pameti...
Hvala Hannover-u i Augsburgu.

Danas se pic.kicama nema nista zamjeriti pokazali su borbenost i zalaganje, ali jednostavno nemaju kvalitet kako bi mogli parirati Bayern-u.

Sljedece sedmice pokusati uzeti nekako jedan bod i izboriti taj baraz kojeg ruku na srce nismo ni zasluzili.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 maj 2014, 17:32

Brauneri u igri va bank popušili iz kontre, raspored na ljestvici nepromijenjen. Odlučit će zadnje kolo, kako smo i mislili.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 maj 2014, 18:23

Sasvim je moguće, pa čak i vjerojatno da se i s porazom dovučemo do relegacije. Zbog bolje gol razlike i Nuernbergu i Braunerima treba pobjeda, a po onom što su dosad pokazali to će im bit teška misija. Nas bi eventualni bod zaštitio od Braunera ali ne i od Nuernberga koji gostuje u Gelsenkirchenu i teoretski je moguće da pobjedom dođe do relegacije.

Brauneri su danas ostavili srce na terenu, imali su u 90-toj stopostotnu šansu da bi iz kontre u 94-toj popili gol, pravi rulet.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2014, 19:27

Ovaj HSV treba poceti graditi ekipu oko Hakana i prilagoditi se njegovoj igri, dati mu kapitensku traku i krenuti pravim putem.
Tako mlad a tako zrelo djeluje. :tokralju:

Haman da voli zabijati velikanima i to na poseban nacin.
Sreca za HSV pa su ga na vrijeme osigurali i produzili ugovor jer vjerujem da bi na ljeto ili najkasnije 2015-e godine otisao u zdraviju sredinu.

Sto se tekme tice, nisu mogli puno uraditi ali i ono sto su napravili je za pohvalu s obzirom kako su u proslosti igrali.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 maj 2014, 11:14

@ ledar

ode Magath u Cvajtu sa Fulham-om, a nama ostaje jos da sacekamo 7, eventualno 14 dana da vidimo hocemo li i mi ici tim putem.

Sto se tice posljednjeg kola ima tu raznih kombinacija, a ukoliko ponove igru od jucer iz prvog poluvremena nadam se da bi mogli do boda u Mainz-u koji bi nam najvjerovatnije osigurao baraz.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 maj 2014, 17:05

Fulham je izgubio ligu prošlog kola kad su popili u 87. od Hulla za izjednačenje. Nas su Augsi održali na životu, gledao sam tu infarkt utakmicu i tek povremeno bacio pogled na našu. A Nuernberg je u teškoj banani i objektivno su čak lošiji od nas kolko god se to čini nemoguće. Oni više nisu u stanju dobit nijednog prvoligaša kad igra ozbiljno, ko ni mi.
Očekujem poraz u Mainzu ali i pored toga ulazak u relegaciju, a tu bi nam uskrsnuli Lasogga mogo napravit prevagu. Ne znam kad se uopće desilo da je 27 bodova bilo dovoljno za relegaciju.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 maj 2014, 17:28

Hakan je postigao izvanredan gol Bayernu, ali ona fantastična bomba Weidenfelleru je ušla u anale. :cool: Sreća pa nema otkupnu klauzulu u ugovoru, inače bi HSV-u bilo nemoguće zadržati Turčina. Ovako, neke šanse još uvijek postoje, premda su Englezi (Mourinho pogotovo) opasno zagrizli za ovog, usudio bih se reći budućeg Ballon d'Or kandidata.

Ništa, ušli u narednu sezonu s njim ili bez njega, ostaje mi samo da poželim sreću Dinosauru u posljednjem kolu i da uplovi u luku spasa, te prođe eventualni baraž. Bila bi ogromna šteta da se tradicija prekine.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 maj 2014, 00:33

Mislim da nas jedino i sreća može spasiti jer Mainz se bori za EL i nema šanse da bilo što izvučemo. Naši zadnji vezni nisu u stanju otvorit igru pod pritiskom, jedino da pokušavamo dugim loptama preko krila na Iličevića.
Što se tiče Hakana ja bih javno rekao cijenu 35 milja eura pa ko voli nek izvoli.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2014, 13:35

Treceligaski manager izjavio da ce ostati na svojoj funkciji bez obzira u kojoj ligi igrali naredne godine, i bez obzira na cinjenicu hoce li HSV Plus proci na skupstini kluba.

Ukoliko prodje HSV Plus nadam se da ce njihov prvi potez biti taj da sa noge na nogu iz stadiona nabiju treceligaskog managera, propalog politicara i kaluna sa ograde koji cak trazi i podrsku iz Bremen-a samo kako bi zadrzao svoju poziciju.

Sto se tice posljednjeg kola jos je rano o tome govoriti i treba sacekati Srijedu ili Cetvrtak i vidjeti na koje igrace posljednje tri ekipe mogu ili ne mogu racunati...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 maj 2014, 14:27

Istina je da je zadnje kolo lutrija i da zna biti neočekivanih rezultata ali prema odnosu snaga procjenjujem sljedeće: mi glatko gubimo u mainzu ko god igrao/neigrao, tu nema nikakvih dvojbi; nuernbergu je plafon remi u gelsenkirchenu, dok su brauneri potencijalno iznenađenje - jurnut će od prvog trena po pobjedu protiv nemotiviranog hoffea i tu je zez za nas. Brauneri će biti ubermotivirani i sve ovisi kako će se hoffe postavit, ako budu mlaki mi smo tropa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2014, 14:45

@ ledar

Hoffenheim ukoliko izgubi moze izgubiti i do 5 miliona € kada je novac od TV prava u pitanju, tako da je to njima jedina motivacija.

Mi bi trebali samo gledati na sebe i Slomka bi trebao u Mainz-u igrati bunker i pokusati u napadu nesta uraditi iz kontri i tako doci do tog potrebnog boda. Povratak Djourou-a i Lasogge bi za nas bio veliki dobitak.

PS: Fenerbahce zainteresovan za van der Vaart-a i Arslan-a. Nadam se da ce novi SD prihvatiti obje ponude i da ce ih lijepo ispratiti sa Fuhlsbüttel-a na put ka Istanbulu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 maj 2014, 23:29

Mislim da raspodjela marketinških prava neće previše utjecat na Hoffe, gleda se prosjek zadnjih 5 sezona uključujući ovu, tako da ako bi ostali 9-ti prosjek bi im bio 11,6 a ako bi bili 12-ti 12,2. Nadam se jedino da će Hoffe ipak odigrat ozbiljno i profesionalno jer to je naša jedina nada, ja drugih nada nemam.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2014, 19:03

Nadam se da su IDIOTI iz uprave trazili od DFB-a da utakmicu izmedju Njemacke i Poljske prebace u neki drugi grad, jer ukoliko izborimo baraz mislim da ce nam travnjak biti totalno ostecen.

I pored tehnologije koju posjeduju mislim da travnjak ne moze izdrzati dvije utakmice za nesta manje od 48 sati.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 maj 2014, 13:01

Kaže Sejo Salihović da će mnogi u Hamburgu uprijeti poglede hoće li se prodat protiv Braunera ali da to njih ne dira i da idu vollgasom u revanš za poraz 0-1 u Braunschweigu. Ne zanima ih tko će ispast, zanima ih samo subotnja utakmica, rasprodan stadion i da naprave dobar rezultat.

Evo, to ja zovem stav.

Isto tako ne vjerujem da će Schalke prokockat direktan plasman u CL za kvalifikacije, tako da je šansa Nuernberžana za pobjedu otprilike ko i naša u Mainzu. Iako je zadnje kolo karakteristično po iznenađenjima, ovo bi moglo bit netipično, jednako kao i po broju bodova za relegaciju. Utrka puževa će najvjerojatnije završit prema sadašnjem stanju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2014, 13:14

Nasi su nekako previse sigurni i to mi se nikako ne svidja...
Iskreno meni vise nije toliko bitno hocemo li igrati u Bundesligi ili u Cvajti vazan je 25.05 i da se koncano i za sva vremena obracunamo sa IDIOTIMA.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 09 maj 2014, 13:19

Sanjao sam da se ispali u drugu direktno :D :(

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 09 maj 2014, 19:09

još manje od 24h do cvajte. :)
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.