Rekonstrukcija stadiona u BiH

Capt_Billy
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Capt_Billy » 29 apr 2014, 23:27

Hvala momci na savjetima.

Pokusat cu nesto uraditi pa cemo vidjeti kako se sve to ispati.

Ono sto zelim, jeste da pokusam uraditi neki vid rekonstrukcije Grbavice u nekom realnom obliku bez nekih napucavanja.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 apr 2014, 00:06

Pokusaj si nac model Grbavice, trenutno stanje. Sigurno ima za download. Imas gore opciju 'get models' il tako nesto, pa samo kucaj sta te zanima. Skines tudji model i doradis ga. Tu je meni jedini problem sto ni jedan model ne izgleda onako kako bi ja zelio, pa od tih starih samo mjere uzmem i sve na novo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 maj 2014, 12:28

Vaterpolo klub Drina !

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 maj 2014, 14:20

dobra stvar je sto se teren u Hrasnici gdje ce trenirati Zmajeve cuva vec 2 sedmice i ozbiljno priprema za 15 maj... renoviraju si svlacioncie,toaleti...valjda ce se i tribine mao usminkati jer ce treninzi biti dosta posjeceni od strane znatizeljnika,valjda malo i ogradu oko stadiona srede,zatim kabine za rezervne igrace... nisu to velika sredstva,a itekako je vazno da se sve to uvede u red do pocetka priprema reprezentacije!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 06 maj 2014, 17:24

bosnas_ je napisao/la:dobra stvar je sto se teren u Hrasnici gdje ce trenirati Zmajeve cuva vec 2 sedmice i ozbiljno priprema za 15 maj... renoviraju si svlacioncie,toaleti...valjda ce se i tribine mao usminkati jer ce treninzi biti dosta posjeceni od strane znatizeljnika,valjda malo i ogradu oko stadiona srede,zatim kabine za rezervne igrace... nisu to velika sredstva,a itekako je vazno da se sve to uvede u red do pocetka priprema reprezentacije!
Samo kod nas ima da se pored vrhunskog trening centra reprezentacija priprema na oranici. Zato nam se cijeli region smije. Mogu progutati Safetov spisak, bratića i sve to. Ipak će on biti odgovoran ako mu sve to pukne u lice ili će pobrati pohvale ako se pokaže kao pravi potez. Zato ga u pogledu toga treba pustiti da završi ciklus za SP. Ali pripreme? Pripreme su nam jedan veliki cirkus i ako je istina da je Hrasnica odabrana uprkos nedostatku uvjeta za iste, samo da igrači mogu navečer posjećivati sarajevske klubove, onda je to stvarno žalosno. Još gore ako je na odabir terena utjecalo ubiranje raznih talova od smještaja i slično. A u našoj korumpiranoj zemlji to nije ništa čudno.

Savez bi također trebao razmisliti o iznajmljivanju trening centra drugim reprezentacijama, s obzirom da naša očigledno isti nikada neće koristiti. Hrvati nemaju svoj. Godinam pripreme rade u Čatežu (uz izuzetak one jedne pijanke u Međugorju) i trebalo bi im ozbiljno poslati ponudu da koriste naš trening centar. Tako će se barem neka materijalna dobit izvuči iz tog zdanja.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 maj 2014, 17:47

Signore je napisao/la:Pa kakav im je onda ovo stari stadion? Sta je ustvari s njim? Vise puta sam nailazio na slike ovog stadiona, svaki put je pisalo Sanski Most. Negdje sam procitao da je sruseno, ali ne znam nista tocno, jer tamo nikad nisam bio. Ako ima netko iz SM da nas uputi u kompletnu pricu oko ovog stadiona

od tog stadiona nema vise ni temelja :D srusen i na toj periferiji napravlje TUS MARKET a sad ce se navodno praviti i BINGO odmah pokraj, a naravno kad je ruseno bilo je regulacioni plan da se gradi stadion i sportski kompleks i kad je napravljen TUS odmah se promjenio regulacioni plan i opstina sada prodaje tu zemlju kome stigne, jedini je IBRICIC napravio baoln za mali nogomet u blizini i to je jedino sto ima od sportkog objekta u blizini :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 maj 2014, 18:18

ronaldo99 je napisao/la:
od tog stadiona nema vise ni temelja :D srusen i na toj periferiji napravlje TUS MARKET a sad ce se navodno praviti i BINGO odmah pokraj, a naravno kad je ruseno bilo je regulacioni plan da se gradi stadion i sportski kompleks i kad je napravljen TUS odmah se promjenio regulacioni plan i opstina sada prodaje tu zemlju kome stigne, jedini je IBRICIC napravio baoln za mali nogomet u blizini i to je jedino sto ima od sportkog objekta u blizini :D
Bravo za njih. Zato infrastruktura i jest takva kakva jest. Mnogi klubovi imaju stadione u centrima na atraktivnim lokacijama koje bi mogle utrzit za samo takvu sumu novaca da mogu napravit jednu tribinu od par tisuca mjesta da bude tip top na nekoj drugoj lokaciji koja ce bit sica u odnosu na tu i na kojoj ce bit prostora za sirenje, parking i sve potrebno. Evo primjer iz Hrvatske. U Sinju je Grad prodao stadion, nemam pojma sta je tu izgradjeno, ali su izgradili pola novog stadiona, ali bi i tu polovicu mnogi pozeljeli.

slika

slika

Stadion ima 3075 sjedecih mjesta sto je taman dovoljno za PL. Ovom Junaku vise i ne treba, ako kad zaigraju HNL mozda i nadograde jednu tribinu, za sad im ovo odlicno. Cak i mlada reprezentacija jako cesto tu igra. Takodjer na ovoj tribini iza gola mozemo vidjet veliki broj poslovnih objekata od kojih stadion zaradjuje, a pitam se koliko stadiona u BiH ima poslovne objekte koji su u funkciji.

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 06 maj 2014, 22:36

Ştigle stolice u Vitez za stadion !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 maj 2014, 22:55

GixUltras1947 je napisao/la:Ştigle stolice u Vitez za stadion !
Nemoj da ti bude mrsko nabaciti koju sliku.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 07 maj 2014, 12:43

samo_lijevo je napisao/la:
Ma postavim ja kad se postave prve stolice a to ce ubrzo ;)

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 07 maj 2014, 19:58

Fino su ovo u Sinju uradili. Ovo isto treba i grad Doboj da uradi, stadion se nalazi kraj magistralnog puta na atraktivnoj lokacija za koju se sigurno moze dobiti dobra para a stadion da se izmjesti na neko drugo mjesto i napravi novi. Cak je i bilo nekih prica da se proda ovo zemljiste sadasnjeg stadion, mislim da ima oko 5ha.

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 07 maj 2014, 20:34

GixUltras1947 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
Ma postavim ja kad se postave prve stolice a to ce ubrzo ;)
https://www.facebook.com/pages/Vitezovi ... 866?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false; evo slike na ovoj stranici ;)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 maj 2014, 20:41

Evo dvi za one koji ne koriste facebook

Otvorite ih u novoj kartici

slika

slika

Moram priznat da mi se svidja. Neka lijepa ograda i fino sredjen prostor izmedju tribine i terena legli bi ko budali samar. Da bi tu neku umjetnu travu ili posadit prirodnu i odrzavat ju kao i ovu na terenu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 maj 2014, 21:21

@Signore,samo kopirati svabe.Evo primjer u Leipzigu,manji trosak odrzavanja,nema korova,nema blata.
Jednom ulozen novac se isplati kroz manje troskove odrzavanja.
Sta mislis arhitekta na ovaj prijedlog uljepsavanja? :mrgreen:

slika

slika

slika

@GixUltras1947,ako imas kakvu vezu predlozi ovo od raje sa 2Xsport.ba foruma. :D
Vi imate prostora da ovo odradite,ako nista barem na stranama gdje su tribine.Iza golova ako dodju bolja vremena.
Ovo mi se pravo svidja,po meni odlicno rjesenje za nase livade.A ne da gledam blato i travu od 50 cm visine.

PS. je li lokacija stadion u starom dijelu grada?
Ne znam kako drugacije da objasnim lokaciju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 maj 2014, 21:27

Ovo je ekstra rjesenje. Jos su se boje uklopile. Za recimo neki crveni stadion ne znam koliko bi lijepo izgledalo, al imas ti kamen u boji. Il jednostavno stavit tepih kao na Maksimiru. Visoka trava izmedju tribina i terena je nesto najuzasnije sto se moze vidjeti na stadionu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 maj 2014, 21:40

http://sportsport.ba/bh_fudbal/teren-st ... eve/130643" onclick="window.open(this.href);return false;
Fino se sredjuje ovaj stadion u Hrasnici. Uz mala ulaganja moze biti sasvim fino mjesto za treniranje reprezentacije kad zatreba. Travnjak su lijepo sredili,svlacioncie i toalete renovirali,jos samo da poprave i ofarbaju ogradu,postave stolice na tribine(ako nista one bez naslonjaca sto su skinuli sa Koseva) i promjene klupe za rezervne igrace. Stadion bi dosta lijepo izgledao i ne bi se brukali pred grotlo medija iz cijelog svijeta koji ce pratiti treninge Zmajeva od 15 maja!

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 08 maj 2014, 07:48

To je lijep primjer za taj prostor između tribina i travnjaka ali sta je tu je nmg ja nista vise..
Imao sam prijedloge za natpise na tribinama ali umjesto da na jugu (gdje ima vise prostora i bilo bi lijepo) u preostalih 5 sektora napisu VITEZ, to ce se odradit na sjevernoj strani gdje je VIP loža i ulaz i nece biti centrirano i sve to u 3 sektora tih 5 slova.. Neki to vide logičnim ali po meni stv nez.
@samo_lijevo stadion se nalazi kod dvorane između starog i novog Viteza ;)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 maj 2014, 10:47

Kako je ruzna ova ograda stadiona u Hrasnici,bar je mogu popraviti i ofarbati,nisu to velika sredstva...novinari iz cijelog svijeta ce pratiti treninge Zmajeva,ne smijemo se brukati,da bar pozitivna slika ode iz ove drzave...
Teren je sasvim ok,kao i nove svlacionice,toaleti,ali brate ograda oko stadiona je kriminalna,zapustena...
http://www.klix.ba/sport/nogomet/stadio ... /140507107" onclick="window.open(this.href);return false;

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 maj 2014, 10:56

Ova tribina u Vitezu mi se nikako ne svidja, nekako mi se ne uklapa u ambijent terena i sve, imam osjecaja kao da ova tribina propada negdje u zemlju, zar nisu mogli dignut ovu tribinu barem jedan metar da to lici na nesto a i teren im nije kako treba, ne trazim dlaku u jajetu jer svaki trud je dobar al okolica oko terena se mora uljepsati i ograda postavit da bi na nesto licilo. Jos teren je odvojen od aut linije barem 4 metra sto nije bilo potrebe za toliko.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 maj 2014, 11:12

fukara87 je napisao/la:Jos teren je odvojen od aut linije barem 4 metra sto nije bilo potrebe za toliko.
Znas li da npr. UEFA trazi da samo klupe za rezerve moraju bit udaljene minimalno 5 metara od terena? Cini mi se da tribine moraju 6 ili 8, nisam bas najsigurniji.

Ovo da su trebali malo dignut tribinu ti stoji. Mislim da je glupo gradit neke 'engleske' stadione, jer ce prvi redovi uvijek bit prazni zbog slabog pregleda igre i ljudi ce radije stojat iza stolica u zadnjem redu nego sjedit dole u prvom.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.