Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Signore
Kontakt:

Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Post Postao/la Signore » 01 maj 2014, 00:22

Privreda u vlastitoj opcini vise i nije toliko bitna, jer malo tko vise uopce zeli da ulaze u nogomet. Pogledajte Vitez, trebali bi da haraju, samo Fis moze da financira klub koji ce svake sezone igrat Europu, ali kad jednostavno ne zele. Imaju jednog privrednika koji ima volju i rade koliko mogu.

Mi u Zepcu imamo nekoliko privrednika koji bez problema mogu mjesecno zajedno da izdvoje 5 tisuca maraka i da se klub proseta kroz ovaj rang, al kad nitko nece. Jedino pare daje trener. Mozes si mislit, glavni financijer kluba je trener. Sreca pa je covjek bolestan za nogometom. Imamo tu i novu tvornicu koja je otvorena prije koju godinu, zaposljava nesto manje od tisucu ljudi, nedavno otvoren novi pogon vrijedi oko 10 milijuna maraka, al ne vidim da se igdje spominje da se imalo interesiraju da uloze i marku u nogomet.

Imali smo tu manjeg privrednika koji je cini mi se bio predsjednik kluba, ali je odstupio iz kluba, jer su pojedini ljudi od njeg trazili da im isplacuje place. Mozete si mislit koliko je to bolesno, da uprava kluba iz najnizeg ranga BiH nogometa trazi isplatu placa.

Za ovu ligu je super da neki klub ima 2-3 privatnika koji mjesecno skrpaju tisucu maraka za troskove i to je to. Igranje u visem rangu je opet luksuz za klubove iz manjih sredina, jer ima puno vise utakmica i putovanja su veca, mada 80% lige dolazi iz ZE-DO kantona.

Na kraju opet dolazimo do onog koliko su sposobni ljudi u klubu, jer sposobni mogu da nagovore sponzore, ali treba bit dobro sposoban da nagovoris nekog da ulaze u ovaj rang takmicenja. Ulozit ce netko samo zbog dobre volje. Kod nas koliko sam upucen cak ni Opcina nije zainteresirana da dadne neku znacajnu svotu novaca, a interesantno da na klupskoj web stranici stoji bar 15tak reklama, mada pretpostavljam da je tu prodan oglasni prostor za 100KM, a i to za 100KM stoji godinu dana.

Kada bi NSZDK nasao sponzore koji ce sponzorirat cijelu ligu i koji ce npr. snijet sve troskove sudjenja i mozda dio za putovanja, to bi bila velika stvar, puno lakse bi se opstalo.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 05 maj 2014, 12:45

Ako je već 10.000 KM dovoljno za jednu sezonu, je li to za nekoga ko se bori za titulu (Rudar Zenica, Žepče) ili samo "da se takmiči" (Proleter, Nemila)?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 maj 2014, 12:48

Eborg je napisao/la:Ako je već 10.000 KM dovoljno za jednu sezonu, je li to za nekoga ko se bori za titulu (Rudar Zenica, Žepče) ili samo "da se takmiči" (Proleter, Nemila)?
ovo drugo sto si naveo.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 05 maj 2014, 13:33

Pa koliko ovi u vrhu troše? 15, 20, 50 hiljada KM?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2014, 14:58

Ne vidim koja je razlika izmedju troskova ovih sa vrha i ostatka lige. Nasi igraci nemaju nikakve premije, place ili bilo sta slicno tako da su troskovi isti kao i kod ostalih. Jedine pare koje dobiju je od strane trenera, ali ni to nisu neke pare i dobije ih 4-5 igraca i ponekad imaju zajednicku veceru, opet na racun trenera. To svakako ne spada pod troskove kluba. Ne znam jel u Rudaru imaju premije.

S nekim malim premijama (50KM po utakmici) za najbolje igrace ova liga u vrh glave moze kostat 15 tisuca maraka.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 maj 2014, 16:08

Slazem se sa Signore-om,tu negdje oko 14.000-15.000 km.
Ali to je vec ako imas ambiciju osvojiti ligu.
Mala usporedba,u opcinskoj ligi je trebalo negdje oko 2000 km za sezonu.Znaci sudije,delegati,osiguranje javnog skupa ...
U 1. ligi FBIH je prije par godina trebalo oko 250.000-300.000 km za odigravanje sezone bez problema.
Nisam upoznat koliko treba za 2. ligu FBIH.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2014, 16:24

Za Drugu Ligu FBiH treba oko 60-70 tisuca maraka. Tako su ovi nasi pricali. Igrali smo mi par prijateljskih sa drugoligasima, pa su vjerojatno razmijenili informacije, a mozda i sami od nekud znaju, ali tu najvise cijenu dignu premije, jer tu ligu nitko nece igrat za dzabe, svi oce barem neku sicu. Ipak naslov prvaka dovodi do drugog ranga i ti si korak od ostvarenja cilja, ma koliko on bio tezak, moze nekad da ti se poklopi.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 maj 2014, 16:28

Nego je li mi se učinilo ili Damir Hadžić igra u Žepču? :mrgreen: Kakav je jučer gol postigao, makazicama sa nekih 12-13 metara, apsolutno neviđena majstorija na terenima kantonalne lige. Dobio je par kila i nije više tako pokretan, ali majstor, jučer se jednostavno primijetilo koliko je bolji od ostalih igrača na terenu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2014, 16:36

Marsal je napisao/la:Nego je li mi se učinilo ili Damir Hadžić igra u Žepču? :mrgreen: Kakav je jučer gol postigao, makazicama sa nekih 12-13 metara, apsolutno neviđena majstorija na terenima kantonalne lige. Dobio je par kila i nije više tako pokretan, ali majstor, jučer se jednostavno primijetilo koliko je bolji od ostalih igrača na terenu.
Jest. One pripremne utakmice nije mogao trcat 15 minuta, ali sad je dobar. Jedino protiv Rudara nije nesto pokazao, ostario, a teren los. Jucer je bio medju najboljim, a gol je posebna prica. Zabio je on vec 3-4 ove sezone, ali ono najbitnije, loptu mu nitko uzet ne moze, svaki duel dobija i svaka lopta ide tamo gdje zamisli. Covjek bi rekao svjetska zvijezda, a ne igrac koji je citav zivot igrao u PL i jos je dvije godine pauzirao. Proljetos nam se pridruzio, definitivno pojacanje kakvo se samo zamislit moglo. On stari lisac, a ostali igraci nitko nema vise od 23-24 godine pa trce i za njeg :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 maj 2014, 16:58

Volio bih da se ukljuce i klubovi iz Visokog u ovu ligu,ako nista da se popuni vrijeme nedjeljom.

DonFufa
Kontakt:

Post Postao/la DonFufa » 05 maj 2014, 18:30

Signore je napisao/la:Ne vidim koja je razlika izmedju troskova ovih sa vrha i ostatka lige. Nasi igraci nemaju nikakve premije, place ili bilo sta slicno tako da su troskovi isti kao i kod ostalih. Jedine pare koje dobiju je od strane trenera, ali ni to nisu neke pare i dobije ih 4-5 igraca i ponekad imaju zajednicku veceru, opet na racun trenera. To svakako ne spada pod troskove kluba. Ne znam jel u Rudaru imaju premije.

S nekim malim premijama (50KM po utakmici) za najbolje igrace ova liga u vrh glave moze kostat 15 tisuca maraka.
Rudar nema marke cijele sezone znaci igraci igaju djabe.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 maj 2014, 20:59

Kup ZDK

Zepce - Napredak 3-0(gosti odustali)
Proleter - Gradina 2-2(5-4 penali)
Vis - Nemila ?
Rudar - Kosmos ?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 maj 2014, 21:18

Vis - Nemila 0-3 (domaci odustali)
Rudar - Kosmos 0-1

Zanimljivo da na Sport ZDK pise kako je Zepce odustalo i da Napredak ide dalje, a na stranici kluba pise da je Napredak odustao i da Zepce ide dalje. Valjda ce sutra na stranici Saveza biti neki podatak.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 maj 2014, 21:19

i meni je ovo zanimljiv podatak. na kraju će izgleda biti da će obje ekipe odustati :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 maj 2014, 21:45

Uci cu poslije na fb i pitat admina sta je to. On ima informacije iz kluba, to je oficijalna stranica i fb i web stranica. Uostalom, pisao je dan prije utakmice da je 3-0, sigurno nije mogao predvidjet da se nece igrat, netko mu je morao javit. Netko se tu zestoko zeznuo :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2014, 10:24

http://www.sportzdk.ba/kup-zdk-kosmos-s ... d-nastupa/

Kup ZDK: Kosmos senzacionalno eliminisao zeničkog Rudara, Žepče bez borbe u drugi krug

Izvinjavamo se navijačima, upravi i igračima NK Žepče. Naime, sinoć smo dobili informaciju da je Uprava NK Žepče donijela odluku o neučešću u Kup takmičenju, što se pokazalo pogrešnim. Iz kancelarije NS ZDK saopćeno nam je, kako je ekipa NK Napredak ta koja nije mogla doći na utakmicu u zakazanom terminu, pravdajući to radnim obavezama nogometaša. Tako će u 2. kolu ipak igrati ekipa NK Žepče.

Kao sto sam i mislio. Valjda klub ima tocnije informacije od nekog portala :mrgreen:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 11 maj 2014, 19:17

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 13 maj 2014, 01:55

Cestitke Rudaru, bit ce zanimljivo vidjeti kakve to reorganizacije planiraju i sta mogu napraviti.

Nadam se da ce Zepce naredne sezone biti jos jace i osvojiti ligu, imaju potencijala za vece stvari.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 maj 2014, 11:41

Znal itko ista o Kupu ZDK? Nigdje ni na stranici Saveza, ni na SportZDK, a ni kod nas na sluzbenoj. Malo mi je cudno, kontao sam da ce se sutra igrat.

@Eborg Zepce ce tesko biti jace. Ne vidim koga bi to mogli dovesti da to bude neko ozbiljno pojacanje, jer klub ne zeli nikoga tko nije sa podrucja opcine. Sve sto se moze je dodatno uigrat ovu ekipu i mozda im dovest bilo kakvog napadaca, jer trenutno napadaca igraju Rasic i Tadic koji su u omladinskim selekcijama bili stoperi. Rasic je bolji za veznog, a Tadic za krilo. Svakako da smo neigranjem Dizdarevica puno izgubili, ali sad ekipa barem igra kao momcad, vise se ne ovisi o jednom covjeku. On je jesenas zabio desetak golova, a ne vjerujem da ga je itko stigao.

Ni ja sam nisam kontao, ali netko na nasoj temi ispisa. Nitko iz Druge lige nece ispast u ZDK. Jedan ulazi u Prvu ligu, a BPK nece dati nikog za Druge lige zbog financija. Tako da ispada samo jedan, tj. Hrid. Zepcu ce prema tome glavni konkurent biti Nemila i Napredak uz ove iz Visokog, ne znam kakav je njihov kvalitet, Kosmos se iskazao protiv Rudara. Ova sezona je obilovala uzbudjenjima, nebi se ovakvog raspleta postidila ni jedna jaca liga, ali se za narednu nadam da ce puno ranije bit sve jasno i da mi ulazimo :mrgreen:

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 13 maj 2014, 12:15

To zbog troškova tako ograničavaju? Pa što ne pokupite Čelikove propale omladince kao i Rudar? Nije to daleko, malo putnih troškova im platiti, nešto džeparca i eto.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Tihi i 2 gosta.