RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
23 boda u gostima?

- Titova-Juga
- Kontakt:
Ilija Sivonjić mu se smije 
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
ajd sad priznajte da ima razlog zasto ste ovako odigrali borbeno sa ovima
znate vi nesto sto ostali ne znaju siguran sam
svaka cast!!!!!!
mozda ce na Koševu umjesto štrumfova igrati ove godine EL ...rammstein je napisao/la:ajd sad priznajte da ima razlog zasto ste ovako odigrali borbeno sa ovima![]()
![]()
![]()
![]()
svaka cast!!!!!!
- el-fighter
- Kontakt:
Pogledah sad ovaj pregled. Mirza brate sta promasi Bog te vidio
Rasevic je takodjer mogao lagano zatresti mrezu. Al kad vidim iz kakvih smo akcija izradili ove prilike, onda mi bude svejedno hoce li je ugurati u gol.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- hercegovac236
- Kontakt:
Bravo Rodjeni. Zaista ste nam priredili gomilu zadovoljstva zadnjih 7 kola.
Thank you very much
Thank you very much
- Mostarac1971
- Kontakt:
Brao Rodjeni moji znao Sam .... Hvala na borbenosti I zalaganju za Sveti Veležov Dres!

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981
Radnik – Velež 0:2 (0:0)
Bijeljina. Gradski stadion. Vrijeme kišovito, teren natopljen vodom. Gledalaca 100. Glavni sudija: Ilija Živković (Orašje). Žuti kartoni: Lazić (Radnik). Strijelci: 0:1 Okić (47), 0:2 Hajdarović (50).
RADNIK: Zdravković, Šodić (od 49. Krsmanović), Mašić, Kojić, Katanec, Vučić (od 64. Došlo), Obradović, Lazić, Ostojić, Maletić, Mojović (od 49. Antić).
Trener: Srđan Bajić
VELEŽ: Oštraković, Merzić, Škaljić, Zolj, Letić, Zvonić Janković (od 46. Okić), Blagojević, Hebibović, Ćemalović (od 64. Rašević), Hajdarović (od 78. Pejić)
evo po izvjestaju niko od nasi nije dobio zuti, znaci svi igraju u subotu!
kad je to receno evo da ja prokomentarisem taj derbi sa neke normalne strane i bez ikakvog pogleda osim onog sportskog! po svemu nas u subotu ceka jedna vrlo dobra tekma, tekma izmedju dvi ekipe koje su u najboljoj formi u ligi, pa mozda trenutno i dvi najbolje ekipe u ligi! mi imamo 6 pobjeda zaredom a meni se cini da komsinice imaju 7( nek me neko ispravi ako grijesim?)! nasa prednost u ovoj tekmi je to sto igramo na domacem terenu i sto ce stadion poslje jos jedne pobjede u nizu vjerovatno bit popunjen do zadnjeg mjesta (konacno opet, dugo smo cekali..)! njihov adut je da dolaze totalno rastereceni, uzeli su titulu u ovom kolu i sljedece igraju reda radi, znaci opusteno i bez pritiska! ja vjerujem da bi u takvim okolnostima mogli svjedocit jednoj od bolji tekma koje su odigrane u ovoj ligi zadnji godina i normalno nadam se i vjerujem da cemo mi bit ti koji ce slavit poslje odigrani 90 min i nastavit ovaj niz pobjeda!
Bijeljina. Gradski stadion. Vrijeme kišovito, teren natopljen vodom. Gledalaca 100. Glavni sudija: Ilija Živković (Orašje). Žuti kartoni: Lazić (Radnik). Strijelci: 0:1 Okić (47), 0:2 Hajdarović (50).
RADNIK: Zdravković, Šodić (od 49. Krsmanović), Mašić, Kojić, Katanec, Vučić (od 64. Došlo), Obradović, Lazić, Ostojić, Maletić, Mojović (od 49. Antić).
Trener: Srđan Bajić
VELEŽ: Oštraković, Merzić, Škaljić, Zolj, Letić, Zvonić Janković (od 46. Okić), Blagojević, Hebibović, Ćemalović (od 64. Rašević), Hajdarović (od 78. Pejić)
evo po izvjestaju niko od nasi nije dobio zuti, znaci svi igraju u subotu!
kad je to receno evo da ja prokomentarisem taj derbi sa neke normalne strane i bez ikakvog pogleda osim onog sportskog! po svemu nas u subotu ceka jedna vrlo dobra tekma, tekma izmedju dvi ekipe koje su u najboljoj formi u ligi, pa mozda trenutno i dvi najbolje ekipe u ligi! mi imamo 6 pobjeda zaredom a meni se cini da komsinice imaju 7( nek me neko ispravi ako grijesim?)! nasa prednost u ovoj tekmi je to sto igramo na domacem terenu i sto ce stadion poslje jos jedne pobjede u nizu vjerovatno bit popunjen do zadnjeg mjesta (konacno opet, dugo smo cekali..)! njihov adut je da dolaze totalno rastereceni, uzeli su titulu u ovom kolu i sljedece igraju reda radi, znaci opusteno i bez pritiska! ja vjerujem da bi u takvim okolnostima mogli svjedocit jednoj od bolji tekma koje su odigrane u ovoj ligi zadnji godina i normalno nadam se i vjerujem da cemo mi bit ti koji ce slavit poslje odigrani 90 min i nastavit ovaj niz pobjeda!
kako ce mo to zaboraviti klempava zivotinjokrmak je napisao/la:nemojte cvijeće zaboravitirodjak je napisao/la:Svaka cast Rodjeni na pobjedi,cestitke igracima i rukovodstvu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a sada mozemo samo poruciti zrinjevcima da ponesu dosta vazeljin u subotuda im mozemo fino cestitati titulu mrske im zemlje sa jednom finom petardmo pa eto ih onda tamo nek idu kuci nek nastave sa slavljem
![]()
FORZA RODJENI
P.S.Ona zadnja akcija na snimku iz Bijeljine me podsjeca na tika-taku
FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Bravo Rodjeni 18 bodova u nizu nije mala stvar. Stara pastrmka ponosna. Dozivljavam ponovo svoju mladost kad smo harali i salili se sa ekipama iz bivse juge. Za vikend nam dolazi sampion iz malog ercegovackog zaseoka medjugorja. Idemo ih napunit mostarski Rodjeni i spustiti bjele carape na pola koplja. Hocemo da kakaju u gace i da osjeca knedlu u grlu svih onih hiljadu koji su juce proslavljali titulu
smjesno da smjesnije ne moze da bude ali s obzirom da je prvu proslavljalo 300 osjeca se veliki pomak
ma ko yebe brnje samo 100% i ne gine im trica. RAja idu bolji dani za nas i valjda bude ta titula ovih godina da pokazemo papcima kako se slavi titula sa punim stadionom i 15-20 milja na musali. FORZA VELEZ uz nasu staru mostarsku MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
EDIT: Samo da pozdravim crvenog brata MVB-a koji nije s nama na forumu a djeli istu radost kao sestocifreni broj djavola sirom planete. Jakuzo
EDIT: Samo da pozdravim crvenog brata MVB-a koji nije s nama na forumu a djeli istu radost kao sestocifreni broj djavola sirom planete. Jakuzo
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma brato sto napisa neko matani ce se zabunkerat kao i svaki put. To je pickasta ekipa jer zna ako se otvore pritiv Rodjenih da su donji. Ali donji su svakako s bunkerom ili bez njega jer smo kvalitetniji 3 puta . U 35-oj ce molit boga da zavrsi utakmica a Rodjeni ce ginut i trpat noseni pjesmom cjelog stadiona. Jedva cekam vikend jer ih nece sreca mazit kao pod BB kad smo im trebali tricu zabit i kad smo im demonstrirali lekciju iz modernog fudbalaedgardavids je napisao/la:Jao brate kako smo jaki šta je ovoPastrmka druže sta ti kazes? Da samo bar od polusezone igrali ovako, ne bi nam ginula liga evrope. Daj te matane vamo da im zgadimo titulu.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Apsolutno si upravu. Razlog se zove Nedim Jusufbegović.rammstein je napisao/la:ajd sad priznajte da ima razlog zasto ste ovako odigrali borbeno sa ovima![]()
![]()
![]()
![]()
svaka cast!!!!!!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Citam na naslovnoj da je Mujic iz Buducnosti stigao Stojanova na listi strijelaca prve lige. Sjecam se da je taj Mujic bio veliki talenat, bio je jedno vrijeme bio jako dobar i u mladoj repki. Mozda ne bi bilo lose da njega dovedemo. Jos uvijek je mlad, 23 godine, a cini mi se kao dobar napadac.
Zadnja izmjena: ammarc, dana/u 05 maj 2014, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
Imali smo već Muhameda Mujića, zašto da ne još jednog imati ? Probati ga pa šta bude.ammarc je napisao/la:Citam na naslovnoj da je Mujic iz Buducnosti stigao Stojanova na listi strijelaca prve lige. Sjecam se da je taj Mujic bio veliki talenat, bio je jedno vrijeme bio jako dobar i u mladoj repki. Mozda ne bi bilo da njega dovedemo. Jos uvijek je mlad, 23 godine, a cini mi se kao dobar napadac.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
ma hajmo mi zadrzat sve igrace iz ove polusezone, pa cak i zvonketa i kodru na koje sam priznajem i sam zugao odavno! imamo evo konacno poslje toliko godina ekipu sa glavom i repom i sto je vaznije imamo ekipu koja je jak kolektiv i ginu jedan za drugog i za sveti dres i grb.. velike promjene u ekipi sada bi bila glupost, prioritet broj jedan je zadrzat sve sadasnje igrace i dogodine nam negine minimalno evropa a sto se nebi potajno nadali i tituli ako se pruzi prilika!!!? najveca greska koju bi uprava sad mogla napravit je velike izmjene u igrackom kadru, sav trud i rad tokom zadnje 2-3 godine bi bio uzalud! ako cemo dovodit igrace onda u obzir dolaze 1-2 prava, skupa pojacanja koja bas odskacu kvalitetom i koji ce odma u prvu postavu, znaci jedino igraci tipa vladavic koji je eto vec osiguran za sljedecu sezonu... pored vladavica mozda jos samo jedan kvalitetan centarfor i uz postojeci igracki kadar to bi bilo to za najvece domete u ovoj ligi...ammarc je napisao/la:Citam na naslovnoj da je Mujic iz Buducnosti stigao Stojanova na listi strijelaca prve lige. Sjecam se da je taj Mujic bio veliki talenat, bio je jedno vrijeme bio jako dobar i u mladoj repki. Mozda ne bi bilo da njega dovedemo. Jos uvijek je mlad, 23 godine, a cini mi se kao dobar napadac.
neznam raja za vas ali ja imam neki osjecaj da ce sezona 2014/2015 bit u znaku crvene boje i petokrake i da ce armija crveni djavola ponovo u rekordnim brojevima, vecim nego ikad, pokorit sve vece gradove u BiH!
- VigorMostarac
- Kontakt:
BRAVO ROĐENI
HOĆEMO JOŠ JEDNU POBJEDU I DA ZAVRŠIMO SEZONU SA OSMJEHOM NA LICU
10.05.2014.
I STARO I MLADO ZA VELEŽ NAVIJA
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
10.05.2014.

HOĆEMO JOŠ JEDNU POBJEDU I DA ZAVRŠIMO SEZONU SA OSMJEHOM NA LICU
I STARO I MLADO ZA VELEŽ NAVIJA
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
VFC THE RELIGION
Budući da na forumu nema druga MVB-a čije smo izvještaje s utakmica svi rado čitali, napisaću par rečenica o utakmici u Bijeljini tek toliko da se na ovoj temi može prokomentarisati nešto o meču iz navijačkog ugla.
Kao što je spomenuto u svim jučerašnjim izvještajima, meč je odigran na samoj ivici regularnosti (a i ispod nje...) jer je kiša u sjevernoj Bosni padala nesmanjenim intenzitetom najmanje 24 h. Teren u Bijeljini je više ličio na Hutovo blato nego na fudbalsko igralište
. Osim toga, temperatura je bila oko 6 stepeni Celzijusa tako da je osim dosadne i jake kiše bilo poprilično hladno. U takvim uslovima je moram priznati zaista neumjesno i neprimjereno suvišno komentarisati samu igru, taktike i postavke trenera oba tima jer sve zamišljene i uigravane kombinacije su ostale nerealizovane u lokvama na terenu, a mogu reći da je prava sreća da se utakmica završila bez povreda i kartona. U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih šansi, igra se svodila na napucavanja lopte i preskakanja veznog reda dugim loptama. Svaki pokušaj prizemnih pasova je bio neuspješan jer bi lopta ili dobila ubrzanje pa bi otišla u aut ili bi zapela u lokvi na pola puta do odredišta. Čak smo i u tako nezanimljivom periodu imali nešto više od igre...Meč smo počeli bez Okića i Pejića (zbog rizika od 3. kartona), što se moram reći i primijetilo na terenu. Premda je kao što rekoh, bilo skoro nemoguće uvezati dupli pas na natopljenom terenu, ulazak navedenog dvojca je i te kako oživio našu igru. Drugo poluvrijeme smo ušli kudikamo spremniji, a do izražaja je došla i mnogo veća kvaliteta naše ekipe. Nadahnute 4 minute u prvom dijelu 2. poluvremena su bile sasvim dovoljne za još jedan puni plijen s gostovanja. Ostatak meča smo na momente uspijevali igrati svoju igru- nekako lako, poletno, nerealno dobro za potopljeni teren... Svi ste vidjeli šta je Mirza izbio iz gola, pa onda onu prekrasnu akciju Anija, Ševke i Raše, Zvonin sjajan udarac koji je odbranio golman Zdravković...bilo je toga još, ali su se lopte negdje "pogubile u akciji" pa se to baš nije moglo prikazati na TV-u.
Što se ocjena tiče, svi zaista zaslužuju pohvale- od Oštrog do Ševke. Ipak, nekako bih htjela izdvojiti 2 igrača- Merzića i Zvonića. Za Merzu sam prošlu utakmicu napisala da je polivalentan igrač- stoper, pouzdan veznjak, ali je juče u Bijeljini igrao poziciju koju nije igrao jako dugo- desnog beka. Moram reći da me više nego prijatno iznenadio jačinom i brzinom u odbrambenim zadacima. Svaka čast. Zvona je s druge strane igrač kojeg bi prije par mjeseci hladno otpisala iz prvih 18, ali me iz utakmice u utakmicu (pogotovo u gostima) sve više oduševljava svojom prisebnošću, dobrim pregledom igre i solidnim kretanjem u polju. Feja ga je nekako izvukao iz neke ljušture straha i nesigurnosti. On je eklatantan primjer kako su za neke igrače dovoljne dobra psihička priprema i pedagoški pristup. Bravo Zvona!
Što se tiče naredne utakmice, predviđam tucet golova i naravno našu pobjedu. Igra "rođenih" u zadnja 3 kola daje previše razloga za optimizam...
Kao što je spomenuto u svim jučerašnjim izvještajima, meč je odigran na samoj ivici regularnosti (a i ispod nje...) jer je kiša u sjevernoj Bosni padala nesmanjenim intenzitetom najmanje 24 h. Teren u Bijeljini je više ličio na Hutovo blato nego na fudbalsko igralište
Što se ocjena tiče, svi zaista zaslužuju pohvale- od Oštrog do Ševke. Ipak, nekako bih htjela izdvojiti 2 igrača- Merzića i Zvonića. Za Merzu sam prošlu utakmicu napisala da je polivalentan igrač- stoper, pouzdan veznjak, ali je juče u Bijeljini igrao poziciju koju nije igrao jako dugo- desnog beka. Moram reći da me više nego prijatno iznenadio jačinom i brzinom u odbrambenim zadacima. Svaka čast. Zvona je s druge strane igrač kojeg bi prije par mjeseci hladno otpisala iz prvih 18, ali me iz utakmice u utakmicu (pogotovo u gostima) sve više oduševljava svojom prisebnošću, dobrim pregledom igre i solidnim kretanjem u polju. Feja ga je nekako izvukao iz neke ljušture straha i nesigurnosti. On je eklatantan primjer kako su za neke igrače dovoljne dobra psihička priprema i pedagoški pristup. Bravo Zvona!
Što se tiče naredne utakmice, predviđam tucet golova i naravno našu pobjedu. Igra "rođenih" u zadnja 3 kola daje previše razloga za optimizam...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Djavolice 
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583