Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
mirzateletovicc
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
parkerrrrrrrrrrrr pogodioooooooooooooooooooo ko mirzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 24poenaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.u prvom p.
parkerrrrrrrrrrrr pogodioooooooooooooooooooo ko mirzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 24poenaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.u prvom p.
@LenBias, nema potrebe, pratim i rekreativno igram kosarku godinama, za nekim objasnjenima stvarno nema potrebe. Problem je sto ti hoces da samo ti budes upravu, ne shvatas da svako ima svoje misljenje, nemoguce je da svacija shvatanja budu ista. Nema potrebe da, na neki nacin, vrijedjas i koristis se ofucanim terminima, neke stvari se i na lijep nacin mogu objasniti. Neka tvoja prica nije suplja kad vec moja jeste. Eto de mi reci kome to Johnson dodaje loptu kada uzme sam da solira, je li to samo Mirzi ne dodaje ili bilo kojem igracu Netsa? Doda mozda nekada Deronu ali i to je rijetkost. Livingston, mozda malo bolje. Jednostavno, nema se tu sta raditi kada covjek uzme loptu i odluci da ce sam zavrsiti akciju, iz kakve god pozicije to bilo. Ekipa cija timska igra je vrlo tanka, a dobro znamo da Mirza i nije igrac koji ce sam sebi iskreirati poziciju za sut ili neki ulaz, eventualno. Niti mu je to zadaca od strane Kidda.
Izdržati, to je temelj vrline!
- randy_moss
- Kontakt:
rogeRF je napisao/la:@LenBias, nema potrebe, pratim i rekreativno igram kosarku godinama, za nekim objasnjenima stvarno nema potrebe. Problem je sto ti hoces da samo ti budes upravu, ne shvatas da svako ima svoje misljenje, nemoguce je da svacija shvatanja budu ista. Nema potrebe da, na neki nacin, vrijedjas i koristis se ofucanim terminima, neke stvari se i na lijep nacin mogu objasniti. Neka tvoja prica nije suplja kad vec moja jeste. Eto de mi reci kome to Johnson dodaje loptu kada uzme sam da solira, je li to samo Mirzi ne dodaje ili bilo kojem igracu Netsa? Doda mozda nekada Deronu ali i to je rijetkost. Livingston, mozda malo bolje. Jednostavno, nema se tu sta raditi kada covjek uzme loptu i odluci da ce sam zavrsiti akciju, iz kakve god pozicije to bilo. Ekipa cija timska igra je vrlo tanka, a dobro znamo da Mirza i nije igrac koji ce sam sebi iskreirati poziciju za sut ili neki ulaz, eventualno. Niti mu je to zadaca od strane Kidda.
Prijateljski savjet - ne ulazi u diskusiju uopste. Njemu je Zemlja ravna, nije okrugla.
Kao neko ko profesionalno igra, mogu potvrditi sve sto si napisao. Ovo je nenormalno sebicna ekipa, to je svakome valjda jasno.
Plan za danas je bio da Joe cesto igra Iso-mid range, jer Toronto nema adekvatnog cuvara na njemu, tako da je stalno u mismatchu. Medjutim, mismatch ne znaci da mozes privatizovati utakmicu, nego nekad treba probijati reketom i navuci protivnicke igrace na udvajanje, da skupe reket, dok tri tvoja suigraca cekaju parkirana na trojci. Kad se stvori visak, i primoras odbranu da mora pokrivati rupe, brz protok lopte i uvijek je neko sam.
Upalite stream San Antonia i pogledajte.
Cuj, mahnes rukom da zna da si sam.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
[youtube][/youtube]
Ja nekad pomislim da on nema emocija, pa pogledajte kraj ovog videa

Ja nekad pomislim da on nema emocija, pa pogledajte kraj ovog videa
karikiranje majstore pojasnio sam to, druga stvar je ako to nisi vidio ili shvatio
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Danas sam cijeli dan bio u fazonu da SK prenosi tekmu i tamo negdje oko 7 prebacim na njih kad prenose fudbal. Na netu se fkt nije mogao naci link koji nije stopao, tako da sam vidio mozda samo pola tekme. Mirza je odigrao dobru odbranu (jel moguce da je Mirza ponajbolji defanzivac u Netsima?), dok je u napadu prvenstveno bio zaduzen da siri reket sto je JJ odlicno koristio. Oprobao je i sut, nije ga islo i nije htio pretjerivati. Sada idu na Miami i vidm da je prva utakmica serije za tacno 24 sata.
PP igracina
PP igracina
Mislim da je prva u noci sa utorka na srijedu, pa onda ide cetvrtak, subota i ponedjeljak, to je raspored prve cetiri utakmiceLiverpool. YNWA je napisao/la:šta ovo tekma odma sutra navečer ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
LenBias je napisao/la:
u odbrani solidno, daleko od odlicnog kao sto neki pisu, u napadu nije ni dobio neku sansu previse, istina 0-3 pise i mogla je bar jedna uci ali da su ga previse gledali u napadu i nisu sto i nije u potpunosti krivica ostatka ekipe, treba nekada i traziti loptu a ne samo stojati i cekati, cekati, cekati i cekati
On ovdje ima svoju ulogu, a veliki dio toga je da "stoji i čeka" na liniji za 3. Da to ne radi mahao bi sada peškirom, a ne po terenu kao što ti "karikiraš". Bilo je nekoliko igrača u Netsima koji su ove sezone poslušali tvoj savjet pa su onda ispali iz rotacije dok se ne spuste na zemlju ( Anderson, Thorntnon, Blatche).
Oni imaju veliku klupu i ko nije spreman da se žrtvuje za taj njihov sistem lahko će biti zamijenjen. Nećemo računati u to glavne zvijezde za koje i jest napravljen. Pogledajmo gdje je Mirza bio na početku sezone, a gdje je sada. Napredak je to veliki, treba biti realan i zadovoljan. Ovu seriju je odradio vrlo dobro i sama činjenica da se od svih visokih igrača ( ne zaboravimo i Kirilenka koji može igrati PF, na početku sezone je i on tu bio više korišten od Mirze) jedino on rotira sa PP. On jeste star ali sigurno može igrati više i igrao bi više da nemaju povjerenje u Mirzu. Hvala Bogu pa nije glup da radi 2 šuta to sve riskira.
Ako Deron bude pasivan kao protiv Toronta oni nemaju šanse. JJa James moze braniti sam a on im je najopasniji igrac. Morat ce im trica raditi luđacki da imaju neku sansu da prođu. Znaci agresivni Deron i Heatovo slabo istrčavanje na trice bi mogle donijeti neku sansu Netsima.
Inace im dajem nekih desetak posto.
Inace im dajem nekih desetak posto.
Ocel JJ cuvat LeBrona?
Ma bacat ce na njega svakog zivog. Mislim da oni igraju k'o Netsi gdje im je Bosh centar a James 4 igra sad nisam siguran pa bi ga mogao PP cuvati na pocetku sto bi bila smrt za Netse. Moguce i da ce Kirilenko igrati cesto na njemu.robery22 je napisao/la:Ocel JJ cuvat LeBrona?
Vjerujem da ce oni rotirati tako da James cuva Johnsona jer ovaj igra super u PO sad i ne vjerujem da ga iko drugi i moze zaustaviti. Imao je vec on jednu utakmicu protiv njih u sezoni kad im je dao 30+ i kad je James morao napustiti igru zbog faulova.
Da hoce PP cuvat LBJ,to bi nam odgovaralo naravno,a koga god bude cuvao mislim da ce brzo nakupit 2,3 faula,nije da mu zelim zlo,samo mi krivo i kad PP ne ide sut igra citavu cetvrtinu,nadat se razvoju igre s obje strane koja ce Mirzi donijet vise minuta i poena.
-
RealnoGledano
- Kontakt:
ja frke na forumu, neki ljudi jednostavno ne shvataju
ovo je FORUM i SVAKO ima prav na SVOJE misljenje makar ono bilo i pogresno
nema potrebe se sad nesto ubjeđivat i vodit neke rasprave zamjerat se jedan na drugog
kao sto kaze nas narod "opusteno, ni iz dzepa ni u dzep" gledaj i uzivaj
i jos samo par rijeci nasim patriotima ...
kaze kako PP igra a ne ide ga sut ovo ono a nas Mirza odma klupa
jestel vi ljudi svjesni ko je PP u NBA on je za Mirzu Bog tamo u Americi
ne kazem ja sad da nas Mirza ne zna igrat il nesto slicno ne daj boze
al kakvu PP uziva reputaciju to nas Mirza moze samo sanjat i nema smisla ga poredit sa PP
smijesno je sa nase strane sto ocekujemo od Kid-a da gura Mirzu na stetu PP
jednostavno covjek je legenda tacnije jedna od legendi NBA lige
I on samo da udje i da se seta po terenu od njega je dovoljno jer je on PP
ovo je FORUM i SVAKO ima prav na SVOJE misljenje makar ono bilo i pogresno
nema potrebe se sad nesto ubjeđivat i vodit neke rasprave zamjerat se jedan na drugog
kao sto kaze nas narod "opusteno, ni iz dzepa ni u dzep" gledaj i uzivaj
i jos samo par rijeci nasim patriotima ...
kaze kako PP igra a ne ide ga sut ovo ono a nas Mirza odma klupa
jestel vi ljudi svjesni ko je PP u NBA on je za Mirzu Bog tamo u Americi
ne kazem ja sad da nas Mirza ne zna igrat il nesto slicno ne daj boze
al kakvu PP uziva reputaciju to nas Mirza moze samo sanjat i nema smisla ga poredit sa PP
smijesno je sa nase strane sto ocekujemo od Kid-a da gura Mirzu na stetu PP
jednostavno covjek je legenda tacnije jedna od legendi NBA lige
I on samo da udje i da se seta po terenu od njega je dovoljno jer je on PP
Eto šta kažu na Heatovoj stranici SB nationa. Polahko svi prepoznaju njegove kvalitete i ako ovako nastavi uskoro će sebi izgraditi reputaciju kakvu zaslužuje. Cijeli članak: http://www.hothothoops.com/2014/5/3/567 ... h-the-netsHonestly, I fear Teletovic more than I probably should. The Bosnian sophomore is a sniper from beyond the arc and has burned Miami all through the regular season. He's no one trick pony though, as he is capable of actually scoring some 2 point baskets and defends adequately and smartly enough to not be liability. Miami needs to stick to him like glue. A lot will be needed from Chris Bosh and Chris Andersen in this series and I wonder what role Udonis Haslem could have against a team that loves to go small.
Ovima koje je Johnson iznervirao svojom igrom bih savjetovao da pročitaju ovaj članak da vide i drugu stranu priče:
http://www.netsdaily.com/2014/5/5/56818 ... series-mvp .
Slažem se da je nekoliko puta imao slobodnog Mirzu i da mu je mogao dodati ali koliko sam primjetio više je to radio onim kojima u datom trenutku više vjeruje: Pierce, Dwill, KG i sl. po zasluženoj reputaciji, kao i onima koji su imali "vruću ruku" u određenoj utakmici. Nekad je to bio Thornton, nekad Mirza, nekad Anderson. Ne mislim da sam ikakav stručnjak ali sam primjetio da svi bivši igrači i treneri govore da baš to treba raditi, ko realno pogleda shvatit će da je to logično. Sigurno da je to savjet i Kidda jer nije Mirza "stidan" da ne želi uzeti tricu nego i on daje dodatni pas onom koga ide. Takvim odlukama je i zaslužio povjerenje, kad god sam slušao Kidda da priča o njemu spominjao je visok BBIQ.
Znamo svi da bi Mirza u nekoj drugoj ekipi mogao puno više pokazati, ali to vrijedi i za sve njihove zvijezde. Oni imaju veći cilj od nabijanja statistike.
Definitivno mislim da je najveca prednost Heata odmor, no imace Heat prije svega u prvoj tekmi psiholoski pritisak, jer su izgubili ove sezone vec pet tekmi od Netsa, a opet slove kao glavni favoriti na istoku. No dobro, Heat se zna nositi s pritiskom, nisu oni dzaba prvaci tako da...
Dajem prednost Miamiju, mada vjerujem da Brooklyn moze do iznenadjenja.
Nadam se da ce Miki ostati na svojim minutama i da ce biti konstantniji nego sto je bio. Mogao bi biti veliki faktor ako uzmemo u obzir tu prenapuhanu pricu oko njega i Jamesa. Mirza je uvijek napaljen kad igra protiv njega, a Jamesa Mirza ocigledno nervira iako je za njega realno nobody. Vjerujem da ce biti dosta varnica u seriji i nebi me cudilo i da vidim neko kvalitetno koskanje...
Dajem prednost Miamiju, mada vjerujem da Brooklyn moze do iznenadjenja.
Nadam se da ce Miki ostati na svojim minutama i da ce biti konstantniji nego sto je bio. Mogao bi biti veliki faktor ako uzmemo u obzir tu prenapuhanu pricu oko njega i Jamesa. Mirza je uvijek napaljen kad igra protiv njega, a Jamesa Mirza ocigledno nervira iako je za njega realno nobody. Vjerujem da ce biti dosta varnica u seriji i nebi me cudilo i da vidim neko kvalitetno koskanje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
U slučaju da Heat razbije blokadu već u prvoj utakmici, Netsi se u ovoj seriji definitivno neće dobro provesti. Nemaju tako mladu ekipu, a igrali su 7 mečeva protiv Raptorsa i nekako se provukli. S druge strane, protivnik je dvostruki uzastopni šampion, koji u svojim redovima ima vjerovatno najbolje igrača lige, a koji je isprašio Bobcatse i odmoran ulazi u obračun. Valjda Mirza uspije donekle zaustaviti Jamesa. Bojim se samo da LBJ ne poludi kada ga ovaj bude čuvao, pa da sva krivica padne na MT33.
Pitanje je koliko ce ga mirza cuvati. ja nesto kontam da ce ga Kidd probati kao cuvara, jer ga je mirza za divno cudo uvijek dobro cuvao, mada iskreno ocekujem da AK dobije velike minute u ovoj seriji, jer je poznat kao specijalista za defanzivne zadatke. Vidjet cemo, volio bih nego ista da Mirza poludi i da da veliki doprinos prolasku u finale konferencije.Claus je napisao/la:U slučaju da Heat razbije blokadu već u prvoj utakmici, Netsi se u ovoj seriji definitivno neće dobro provesti. Nemaju tako mladu ekipu, a igrali su 7 mečeva protiv Raptorsa i nekako se provukli. S druge strane, protivnik je dvostruki uzastopni šampion, koji u svojim redovima ima vjerovatno najbolje igrača lige, a koji je isprašio Bobcatse i odmoran ulazi u obračun. Valjda Mirza uspije donekle zaustaviti Jamesa. Bojim se samo da LBJ ne poludi kada ga ovaj bude čuvao, pa da sva krivica padne na MT33.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Druze,MIA je najstarija ekipa lige,pa ti vidi.BKN i nije toliko star kad se oduzmu Garnett i Pierce,a prvi svakako i ne igra previse.Claus je napisao/la:U slučaju da Heat razbije blokadu već u prvoj utakmici, Netsi se u ovoj seriji definitivno neće dobro provesti. Nemaju tako mladu ekipu, a igrali su 7 mečeva protiv Raptorsa i nekako se provukli. S druge strane, protivnik je dvostruki uzastopni šampion, koji u svojim redovima ima vjerovatno najbolje igrača lige, a koji je isprašio Bobcatse i odmoran ulazi u obračun. Valjda Mirza uspije donekle zaustaviti Jamesa. Bojim se samo da LBJ ne poludi kada ga ovaj bude čuvao, pa da sva krivica padne na MT33.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.