BH klubovi u Evropi 2014/15

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 maj 2014, 13:44

bajke su na drugim pdf-ovima
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 05 maj 2014, 13:57

fedeltafrotta je napisao/la:bajke su na drugim pdf-ovima
Paša pomogni mi đje mogu te bajke da pronadjem,,,,,,,,,,,,

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 05 maj 2014, 15:16

mellow je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:po koeficijntima koliko smo slabi govori slijedeći podatak:
The New Saints (WAL) CC: 4.850
Skënderbeu Korçë (ALB) CC: 4.600
Malta Valletta (MAL) CC: 4.466
Levadia Tallinn /EST) CC: 4.575 (startaju iz prvog pretkola)
Zrinjski Mostar CC: 4.000
Ništa čudno s obzirom da tek nastup u skupini Europa lige donosi neke veće bodove.
Ispadanje u 1.pretkolu Europa lige donosi 0.25 bodova,ispadanje u drugom donosi 0.5,u trećem 1,u četvrtom 1.5 a plasman u grupu Europa lige donosi minimalno 2 boda (za svaku pobjedu u grupi dobije se 2 boda a za neriješeno 1 bod,za pobjede/neriješene u pretkolima se ne dobija ništa).
Što se tiče Lige šampiona ispadanje u 1.pretkolu donosi 0.5 a u drugom 1 bod. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona donosi 4 boda.

Da napomenem da se ti bodovi ne zbrajaju,znači ako naš klub ispadne u 3.pretkolu Europa lige dobit će 1 bod a ne 1.75 (0.25 za prvo + 0.5 za drugo + 1 za treće).
To bi praktički značilo da je sam plasman u grupu Europa lige (čak i da tamo naš predstavnik izgubi sve utakmice) jednak kao 4 godine ispadanja u 2. pretkolu.

Svakom klubu na svoje osvojene bodove se i prirodaje 20% od koeficijenta države (koji je također malen,trenutno smo gori od "divova" kao što su Gruzija,Azerbejdžan i Kazahstan).
to je tačno što si rako ali niti prestavnik velsa, estonije ili malte nije igrao grupe EP ili LP pa opet ima bolji koeficijent od našeg prestavnika

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2014, 15:26

Bistrik je napisao/la: mi čemo pasti jednu poziciju minmalno. npr. gubimo 0.375 u odnosu na finsku a razlika je 0.325. dakle moramo biti bolji slijedeče sezone od njih ili isti da bih zadržali poziciju. u odnosnu na island gubimo 0.500 a razlika je 0.750 dakle i oni bi nas mogli prestiči ako neostavrimo dobar rezultat. Kazahstan je ispred nas za 0.750 a mi više gubimo od njih 0.500. dakle mi da se izjednačimo sa njima trebamo ostvariti bolji koeficijent od njih za 1.250 teška situcaija. Gruzija je ipak mnogo ispred i njih možemo prestiči jedino ako udjemo u grupu EL.
Istina. Situacija je teska. U prvom pretkolu imat cemo 2 kluba od kojih ocekujem 4 pobjede. Zivo mi se je*e protiv koga igraju. U drugom pretkolu se nadam da ce bit 3 kluba od kojih ce 2 bit nositelji. Tu ocekujem 4 pobjede u 6 utakmica uz prolaz minimalno 2 kluba. Od Zrinjskog ne ocekujem nista dok se ne izvuku parovi kao ni od europaligasa u trecem pretkolu. Uz ovih 8 pobjeda bili bi i dalje tu i tamo u nekoj igri da se zadrzi ovo mjesto, a vjerujem u poneko iznenadjenje koje bi donijelo neke dodatne bodove.

Mogla bi ovo konacno bit sezona u kojoj cemo osvojit vise od 2.000. To nismo ostvarili jos od sezone 02/03 kada je ostvareno 3.000 koeficijent. Bila su to vremena kad su se izbacivali predstavnici Norveske, Ceske, Slovacke dok su Turci, Spanjolci, pa i Englezi imali barem malih problema.
krmak je napisao/la:da li znate koji su moguci timovi koji bi se mogli pridruziti onoj listi protivnika Zrinjskog?
Izvjesno je da bi to mogli biti: Steaua, Maribor, Legia, Slovan, Debrecen i Karabakh. Od svih njih jedino Debrecenu gori pod nogama. Prokockali su veliku prednost i sad 3 kola prije kraja imaju 3 boda viska uz to da im egal na kraju ne odgovara. Ovi ostali svi imaju solidne prednosti i mogu slobodno izgubit po jednu-dvije utakmice, neki i vise. Vec ovaj vikend ce neki osigurat naslov.

Svakako uzmi u obzir spominjane regionalne podjele, jer ce na dan izvlacenja Zrinjski imat samo 4 ili 5 potencijalnih protivnika. To UEFA odredjuje po nekoj samo njima poznatoj logici.

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 05 maj 2014, 15:38

Bistrik je napisao/la:
mellow je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:po koeficijntima koliko smo slabi govori slijedeći podatak:
The New Saints (WAL) CC: 4.850
Skënderbeu Korçë (ALB) CC: 4.600
Malta Valletta (MAL) CC: 4.466
Levadia Tallinn /EST) CC: 4.575 (startaju iz prvog pretkola)
Zrinjski Mostar CC: 4.000
Ništa čudno s obzirom da tek nastup u skupini Europa lige donosi neke veće bodove.
Ispadanje u 1.pretkolu Europa lige donosi 0.25 bodova,ispadanje u drugom donosi 0.5,u trećem 1,u četvrtom 1.5 a plasman u grupu Europa lige donosi minimalno 2 boda (za svaku pobjedu u grupi dobije se 2 boda a za neriješeno 1 bod,za pobjede/neriješene u pretkolima se ne dobija ništa).
Što se tiče Lige šampiona ispadanje u 1.pretkolu donosi 0.5 a u drugom 1 bod. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona donosi 4 boda.

Da napomenem da se ti bodovi ne zbrajaju,znači ako naš klub ispadne u 3.pretkolu Europa lige dobit će 1 bod a ne 1.75 (0.25 za prvo + 0.5 za drugo + 1 za treće).
To bi praktički značilo da je sam plasman u grupu Europa lige (čak i da tamo naš predstavnik izgubi sve utakmice) jednak kao 4 godine ispadanja u 2. pretkolu.

Svakom klubu na svoje osvojene bodove se i prirodaje 20% od koeficijenta države (koji je također malen,trenutno smo gori od "divova" kao što su Gruzija,Azerbejdžan i Kazahstan).
to je tačno što si rako ali niti prestavnik velsa, estonije ili malte nije igrao grupe EP ili LP pa opet ima bolji koeficijent od našeg prestavnika
Znam da nije ali u tome i je poanta. Dok god naši predstavnici budu letili iz Europe nakon 2.pretkola bit ćemo u rangu sa tim klubovima iz žnj liga.

Od raspada Jugoslavije srpski,hrvatski pa čak i slovenski klubovi su imali puno više uspjeha od naših u Europi.
Partizan je igrao grupnu fazu Lige šampiona,Crvena Zvezda grupnu fazu Europa lige.
Dinamo je dvije godine zaredom igrao Ligu šampiona a Rijeka i Hajduk su uspjeli doći do grupne faze Europa lige.
Slovenski Maribor je ove godine čak uspio proći grupnu fazu Europa lige gdje se odlično držao protiv Seville koja je sad u finalu.

Šta je nama najveći uspjeh ? 3.pretkolo LŠ/EL Sarajeva ?

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 05 maj 2014, 15:45

@mellow
Hajduk je igrao i 1/4 finale LP protiv kasnijeg pobjednika Ajaxa...
#SuningOUT

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 05 maj 2014, 16:00

Jericho je napisao/la:@mellow
Hajduk je igrao i 1/4 finale LP protiv kasnijeg pobjednika Ajaxa...
U pravu si,na to sam i zaboravio,davno je to bilo :clap:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2014, 16:00

mellow je napisao/la: Od raspada Jugoslavije srpski,hrvatski pa čak i slovenski klubovi su imali puno više uspjeha od naših u Europi.
Partizan je igrao grupnu fazu Lige šampiona,Crvena Zvezda grupnu fazu Europa lige.
Dinamo je dvije godine zaredom igrao Ligu šampiona a Rijeka i Hajduk su uspjeli doći do grupne faze Europa lige.
Slovenski Maribor je ove godine čak uspio proći grupnu fazu Europa lige gdje se odlično držao protiv Seville koja je sad u finalu.
Dinamo je igrao 4 puta LP, 2 puta po dvije za redom. Partizan je 2 puta igrao LP, a mozda neke pamcenje ne sluzi ili nisu tad pratili nogomet, ali i Hajduk i Maribor su igrali LP.

Klubovi iz regije:
Dinamo - LP x 4, EL x 6
Hajduk - LP x 1(1/4finale), EL x 1
Rijeka - EL x 1
Varteks - 1/4finale Kupa kupova
Partizan - LP x 2, EL x 5
Zvezda - EL x 2
Maribor LP x 1, EL x 3(jednom prosli grupu)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2014, 18:55

Joj, jedva cekam ljeto i ove kvalifikacije. Kakva grupna faza Lige Prvaka ili cak finale, ovo je za mene vrhunac zadovoljstva sto se tice fudbala. Sit sam nekih ogromnih klubova sa pola milijarde prihoda godisnje.

Sto se tice regija, one se formiraju takodjer i u prvom i drugom pretkolu Lige Evrope, tako da i Željo/Čelik/Sarajevo/Široki također imaju vece sanse da izvuku nekoga sa juga ili istoka nego sjevera, centra ili zapada Evrope. Samo, ove regionalne grupe nisu iskljucivo bazirane na regijama vec se gleda da jacina ukupnog koeficijenta svake grupe bude jednaka te da bude isti ili priblizan broj klubova u grupama. Shodno tome, neki klubovi se prebacuju iz regije u regiju no i tada se gleda da se klub koji se prebacuju bude onaj najblizi toj novoj regiji (tipa ako treba sjeveru neko, najcesce se desi da se Poljska prebaci iz Centra u Sjever). Također je ocito da postoji neki mehanizam da se razdvoje klubovi cije bi utakmice bile visokog rizika (naravno, nekada se dese i takve utakmice), kao tipa da se razdvoje klubovi iz Makedonije i Bugarske, Mađarske i Rumunije, Srbije i Hrvatske i sl.

Evo kako otprilike se djele te regije:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... egions.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Kada se nebi prebacivale ekipe kako bi se stvorio balans u ovim grupama, evo kako bi one izgledale za drugo prektolo Lige Prvaka trenutno:

http://i260.photobucket.com/albums/ii33 ... 1ea9bb.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Po trenutnom stanju liga, evo mog prijedloga kako ce izgledati "regionalne" grupe za drugo prektolo Lige Prvaka, tj. za Zrinjskog:

slika

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 05 maj 2014, 19:10

Još u potpunosti ne shvaćam kako se prave te grupe ali hvala što si otprilike pojasnio.

U slučaju da grupe budu raspoređene kako si ti rekao onda se Zrinjskom loše piše.Sve te ekipe su puno jače od njih,nekako bi po mom mišljenju najveće šanse imali protiv Crvene Zvezde iako opet ne velike.
Od nositelja jedino za Aktobe i Qarabeg nisam čuo tako da bi se navijači Zrinjskog trebali nadat da će ih sreća pomazit i da će izvući baš njih :lol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2014, 19:14

Aktobe ce biti zajeban bilo kojem klubu, Kazakhstanci ulazu ogromne novce u fudbal tako da je to prava nepoznanica svakog puta kada se igra protiv njih. I Azeri takodjer ulazi mnogo u fudbal, ali Qarabeg bi vec bio lakse za nositi se, no smatram da i Helsinki i Ventspils bi bili mnogo laksi protivnici nego ova dva kluba.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 maj 2014, 01:22

AnelZ je napisao/la:Joj, jedva cekam ljeto i ove kvalifikacije. Kakva grupna faza Lige Prvaka ili cak finale, ovo je za mene vrhunac zadovoljstva sto se tice fudbala. Sit sam nekih ogromnih klubova sa pola milijarde prihoda godisnje.
To, to, nisam sam, nisam lud :lol: :lol: Ja isto to jedva cekam, cak mi se ni SP ne cini toliko napeto, al dobro, nisam ja veliki fan reprezentativnog nogometa. Kad kvalifikacije za Europu krenu samo preracunavam koeficijente i kalkuliram tko ce s kim. Kad bi nasi timovi igrali direktno u grupnoj fazi nogomet bi mi izgubio svu draz :lol:
AnelZ je napisao/la:
Po trenutnom stanju liga, evo mog prijedloga kako ce izgledati "regionalne" grupe za drugo prektolo Lige Prvaka, tj. za Zrinjskog:

slika
Za Zrinjski se nadam da nece bit netko iz regije zbog mogucih nemilih scena. Od ovog tvog prijedloga nebi pozelio doslovno nikog. Ventspils bi bio najbolja opcija ako bi ih se moglo izvuc. Mislim da bi cak i sa Helsinkijem bilo problema, nebi ih se tek tako proslo kao sto mnogi misle, a nebi se iznenadio ni da Helsinski prodje.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 maj 2014, 02:21

Svi su nosioci stvarno snazni, bice potrebno puno srece i volje da se prodje neko. Od onih koje smatram slabijim nosiocima (ali jaci od Zrinjskog) su Crvena Zvezda, Aktobe i Slovan, a u rangu sa Zrinjskim Qarabeg, Ventspils i Helsinki. Naravno, mislim na Zrinjski sa 2-3 dobra pojacanja.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 maj 2014, 12:58

Nek je povoljan zdrijeb, ako nista da nada traje duze, a nakon tog da nema nekog izvlacenja da su ovi bili prejaki.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 06 maj 2014, 13:19

Sve je to relativno.Ne igraju imena klubova nego igraci.Tko god nas dobije za protivnika bit ce favorit i realno i na papiru ali teren je nesto drugo.Treba imati srece sa zrijebom ali ne mislim samo na ime kluba.Klub moze biti zvucno ime ali da bude u problemima npr. finansijske prirode i to moze igrati veliku ulogu i pomoci nasim klubovima.Sto se tice ovih Helsinkija,Qarabaga,Ventspilsa sve su to za nas jaki klubovi ali pod odredjenim uvjetima se moze igrati s njima pa cak mozda i proci dalje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 maj 2014, 13:39

Karabah konačno prvak :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Zrinjski može preko Ventspilsa, Helsinkija (nije realno da s ova dva uđe u skupinu), Aktobea i Šerifa, možda i Debrecena. S ostalima nema šanse.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 maj 2014, 14:04

Sheriffa? Nesto ne vjerujem, al koja idila bi bila dobit Sheriffa i proc ih, jer je Sheriff nositelj u trecem pretkolu i Zrinjski bi preuzeo koeficijent, al opet ni tamo ne cekaju lagani protivnici.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 06 maj 2014, 14:31

Signore je napisao/la:Sheriffa? Nesto ne vjerujem, al koja idila bi bila dobit Sheriffa i proc ih, jer je Sheriff nositelj u trecem pretkolu i Zrinjski bi preuzeo koeficijent, al opet ni tamo ne cekaju lagani protivnici.
Serif je prije par sezona izbacio Dinamo a što se ostalih tiče dovoljno je pogledati vrijednost na transfermarktu ili njihove stadione i onda bude puno jasnije kolika je razlika.Ali to baš i daje draž ovim utakmicama ,treba biti strpljiv i raditi i jednom će i nas bog malo pogledati :pray: .
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 maj 2014, 15:00

Šerif je ispao od Želje (koji je protiv protiv dva kluba prije i jednog poslije - dva izraelska i Maribor - primio 20 golova :tokralju: ) i napatio se s Vojvodinom, dakle, prolazan je. Usto je jedva prolazio preko Tirane, nekakvog Ulisesa, a lani doma remizirao sa Sutjeskom pa ih razbio u gostima. Znam što pričam, ne lupam niti pričam neutemeljeno.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 maj 2014, 18:00

Nije sad ni da je Zrinjski rasturao u odnosu na njih. Kamo srece da ih prodju, ali nece biti lako. I nema onog tko nije prolazan, samo je pitanje koliko je prolazan. Za Sheriff ne mislim da je lako prolazan. Imaju pare, mogu dovest dobra pojacanja i zeznut sviju, al nadajmo se da ce dobit upravo njih i proci ih, jer bi to bila dupla pobjeda buduci da bi dobili mjesto nositelja u trecem pretkolu.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo i 35 gostiju.