Ako ti mislis da priliku da odu na svjetsko nakon 20 minuta protiv Egipta gdje smo obrukani trebaju da dobiju Susic i Hadzic pored igraca koji su odigrali preko 20 utakmica za repku ,i pgt ako mislis da to ne utjece ili da nece utjecati na ekipu i atmosferi u istoj onda si izgubio osjecaj za realnost...ja bi najvise volio da u Brazilu meni prvom zacepi usta.._dreamer_ je napisao/la:Ako neko ovdje misli da Pape ne zeli najbolje ovoj reprezentaciji na predstojecem SP-u, on je definitivno izgubio osjecaj za realnost. Ako uzmemo u obzir tezu da Pape prije svega gleda sebe i svoju korist, onda ce njemu biti u glavnom interesu da se plasira sto dalje kako bi na osnovu reprezentativne price stekao ime i "prodao" se u neki veliki klub. Zar je tako tesko skapirati ovu notornu cinjenicu?
No ovdje se siri atmosfera kao da Pape radi kontra interesa i da ce levate slati na teren samo da bi udovoljio nekoj agenciji ili blizoj familiji. Ko god to misli, treba posjetiti doktora iz gore navedenih razloga. Jedno je povesti nekoga u Brazil i staviti na siri spisak, a drugo je ko ce ti istrcati na teren i iznijeti teret tog svjetskog prvenstva. I meni je krivo sto nema pojedinih na spisku, ali ako cemo realno, yebe mi se ko ce biti taj 20, 21, 22 i 23 igrac, ONI SU NEBITNI. Hoce li to iko vise od vas skontat? Najjaci su mi komentari u stilu "ma imamo potencijala, ali je Pape syebao sve pozivanjem Tine, Sunjica i Vrsajevica"... Isto kao da je lik pozvao 11 levata i izostavio 4-5 bitnih igraca, pa nastade kao golem problem... Nigdje veze s logikom. Ako pretpostavimo da ce pozvani igraci biti zdravi, hajde da vidimo koga je to Pape izostavio, a da bi nam bio od ogromne pomoci u Brazilu? Nema takvog! Igraci koji su mogli biti pozvani bi u najboljem slucaju pojacali konkurenciju na klupi I NISTA DRUGO. Ako je to propast, onda mi zapravo i nemamo kvalitet i ne zasluzujemo da prodjemo grupu. Ako je klupa ta, koja nam treba izvojevati probjede, onda smo svakako talasika...
Ali dobro, i Ciru su pljuvali kad je poveo Asanovica, pa su onda obojica zacepili usta svima. Bilo bi mi jako milo kada bi se nesto slicno desilo u Brazilu, ovaj put sa Papetom u glavnoj ulozi.
Itekako je bitno ko je 21,22,23,24 igrac..ako nije bitno puna je nasha PLBIH takvih igraca..pomogao bi i rangu lige,pomogao bi tim igracima i na kraju pomogao bi klubovima da zarade na tim igracima...al po izdvajanju i svemu se vidi da NSBIH ama bas nimalo nije zainteresovan za nase klubove osim kad treba odrezati kaznu...