Safet Sušić - Pape

donniedarko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 07 maj 2014, 18:43

Batko je napisao/la:
Evo ja cu pokušati!!!
Mislim da se poziv Tini teško može opravdati, Pape je i suviše subjektivno gledao na ovaj slučaj!!

Sto se tiče 2 napadača mislim da razumijem zašto je Pape tako postupio a pokušacu objasniti!!!!
Kao prvo mislim da pravog trećeg napadača nemamo i da je najbliži Zec!!! Pape je dosta kriv za ovo sto nemamo trećeg napadača jer nikoga nije uigravao poslednje 2 godine! Dzeko i Ibusevic su cijelo vrijeme bili zdravi i nije bilo potrebe!
Sada kad je došao red na SP mislim da je Pape odlučio uzeti taj rizik jer je sada kasno uigrati novog napadača.... Zec je neiskusan i ruku na srce osim posljednjih mjesec dana los je bio u Turskoj i ne samo ove godine!!!
Pape se vodio logikom, igracu u Brazilu sa jednim napadačem tako da ni Ibisevic nece imati neku minutažu, mislim tako se i očekuje!!!
Međutim sta se najgore može desiti, a to je da se jedan od njih ili oba povrijede ili dobiju crveni na SPu.... Tada nastaje problem i Papetu je tu plan da u špicu igra Lulic, Miske, Ibro ili Hajrovic!!!

Ruku na srce, svi oni su probali igrati špica, recimo Lulic je u zadnje vrijeme to dosta dobro igrao u par navrata u Laziu, za Misketa znamo da dobro drži loptu, Hajrovic da je brz i opasan po gol, a Ibro je po mom mišljenju najbolji u napadu a ne u vezi jer se slabo kreće ima lucidnost i miris za gol...

Dakle ako dođemo u tu situaciju da ostanemo bez Dzeke ili bez obojice, koga bi ste vi radije stavili gore!!! Neiskusnog i neprovjerenog Zeca ili Lulica recimo? Da se razumijemo ako bi ostali bez Dzeka mi smo **** isto tako u kad bi i bez Ibisevica ostali, tako da ne igra veću ulogu ko ce gore igrati... Za Zeca bi to bio preveliki zalogaj a sa postojećim ofenzivnim veznjacima bi se inekako skrpili!!!!

Dakle problem je sto nemamo trećeg napadača, jednostavno ga nemamo a sada je kasno novog uigravati.... Zec je prezelen da bi ga mogli koristiti u Brazilu!!!

Za ovu situaciju je kriv Pape jer je morao izmišljati trećeg napadača jer Dzeko i Ibisevic nece vječno biti zdravi!!!

Imali smo mnogo sreće sto se toga tiče!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eh sad zamisli da se nadjemo u situaciji gdje nemamo ni Dzeku niti Ibisevica. Nije velika vjerovatnoca ali ako uzmemo u obzir da se igraju minimalno tri utakmice eventualno vise, teski uslovi u Brazilu, pritisak na igracima,jak intenzitet takmicenja, povrede, iskljucenja igraca opet postoji ta opasnost da se nadjemo u takvoj situaciji. Moramo razmisljati unaprijed i pripremiti se na svaki scenarij. U tom slucaju moramo se osloniti na nekog ofanzivnog veznjaka da odigra ulogu klasicnog napadaca ali evo tu se javlja novi problem. Npr. ako ce to biti Lulic moramo odmah racunati na to da ga gubimo na njegovoj prirodnoj poziciji. Za nasu igru takve promjene bi izvrsile isuvise jak negativan uticaj tako da bih se sigurniji osjecao da u sastavu imamo jos jednog prirodnog,klasicnog napada naustrb ofanzivnog veznjaka ( prvi mi na um pada Tino Susic jer se svi mozemo sloziti da ne vidimo jasno njegovu ulogu u sastavu ).

Batko
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 07 maj 2014, 18:49

donniedarko je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Evo ja cu pokušati!!!
Mislim da se poziv Tini teško može opravdati, Pape je i suviše subjektivno gledao na ovaj slučaj!!

Sto se tiče 2 napadača mislim da razumijem zašto je Pape tako postupio a pokušacu objasniti!!!!
Kao prvo mislim da pravog trećeg napadača nemamo i da je najbliži Zec!!! Pape je dosta kriv za ovo sto nemamo trećeg napadača jer nikoga nije uigravao poslednje 2 godine! Dzeko i Ibusevic su cijelo vrijeme bili zdravi i nije bilo potrebe!
Sada kad je došao red na SP mislim da je Pape odlučio uzeti taj rizik jer je sada kasno uigrati novog napadača.... Zec je neiskusan i ruku na srce osim posljednjih mjesec dana los je bio u Turskoj i ne samo ove godine!!!
Pape se vodio logikom, igracu u Brazilu sa jednim napadačem tako da ni Ibisevic nece imati neku minutažu, mislim tako se i očekuje!!!
Međutim sta se najgore može desiti, a to je da se jedan od njih ili oba povrijede ili dobiju crveni na SPu.... Tada nastaje problem i Papetu je tu plan da u špicu igra Lulic, Miske, Ibro ili Hajrovic!!!

Ruku na srce, svi oni su probali igrati špica, recimo Lulic je u zadnje vrijeme to dosta dobro igrao u par navrata u Laziu, za Misketa znamo da dobro drži loptu, Hajrovic da je brz i opasan po gol, a Ibro je po mom mišljenju najbolji u napadu a ne u vezi jer se slabo kreće ima lucidnost i miris za gol...

Dakle ako dođemo u tu situaciju da ostanemo bez Dzeke ili bez obojice, koga bi ste vi radije stavili gore!!! Neiskusnog i neprovjerenog Zeca ili Lulica recimo? Da se razumijemo ako bi ostali bez Dzeka mi smo **** isto tako u kad bi i bez Ibisevica ostali, tako da ne igra veću ulogu ko ce gore igrati... Za Zeca bi to bio preveliki zalogaj a sa postojećim ofenzivnim veznjacima bi se inekako skrpili!!!!

Dakle problem je sto nemamo trećeg napadača, jednostavno ga nemamo a sada je kasno novog uigravati.... Zec je prezelen da bi ga mogli koristiti u Brazilu!!!

Za ovu situaciju je kriv Pape jer je morao izmišljati trećeg napadača jer Dzeko i Ibisevic nece vječno biti zdravi!!!

Imali smo mnogo sreće sto se toga tiče!!!

Eh sad zamisli da se nadjemo u situaciji gdje nemamo ni Dzeku niti Ibisevica. Nije velika vjerovatnoca ali ako uzmemo u obzir da se igraju minimalno tri utakmice eventualno vise, teski uslovi u Brazilu, pritisak na igracima,jak intenzitet takmicenja, povrede, iskljucenja igraca opet postoji ta opasnost da se nadjemo u takvoj situaciji. Moramo razmisljati unaprijed i pripremiti se na svaki scenarij. U tom slucaju moramo se osloniti na nekog ofanzivnog veznjaka da odigra ulogu klasicnog napadaca ali evo tu se javlja novi problem. Npr. ako ce to biti Lulic moramo odmah racunati na to da ga gubimo na njegovoj prirodnoj poziciji. Za nasu igru takve promjene bi izvrsile isuvise jak negativan uticaj tako da bih se sigurniji osjecao da u sastavu imamo jos jednog prirodnog,klasicnog napada naustrb ofanzivnog veznjaka ( prvi mi na um pada Tino Susic jer se svi mozemo sloziti da ne vidimo jasno njegovu ulogu u sastavu ).
To bi bio veliki problem i nemamo dobro rješenje za to... Dopisao sam gore par rečenica a evo ponovicu... Pape je ocijenio da su ovi ofanzivni veznjaci bolji napadači od Zeca Hodzica ili ko je već mogao biti taj treći napadač....

Bilo kako bilo mi kad bi ostali bez njih dva mi smo racku ali razumijem da vise vjeruje recimo Lulicu ili Misketu gore nego Zecu!!!

Ali dobro si primijetio ako Lulic ide gore onda ga nema na sredini, mada mislim da ipak imamo koliko toliko igrača tu Pjanic Miske Medo Salihovic Hajrovic, mogli bi nešto solidno napraviti...

Ali pazi mi pričamo o najgorem mogućem scenariju.... Mi trećeg napadača moramo sto prije napraviti!!

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 07 maj 2014, 18:54

Pa Avdija je napadac rece Safet Pape Susic :? :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 maj 2014, 19:02

ma nema nikakvog pritiska na igracima..do povreda nece doci jer ako nas neko "nagazi" nasi ce se jednostavno povuci iz duela i to je to...

daj boze da grijesim, ali ovaj spisak je samo refleksija stvari i dubljih problema...iako je Tinkijev poziv sam po sebi sramotan, da je to bogdom jedini problem, nego prije da je to jedna od refleksija problema.. jos prije Tinkija saznas da ne idu u Zenicu vec u Hrasnicu, nakon poziva se provuce kroz medije i ono Susicevo "nisam ja policajac, zene-djevojke ako dodju moci ce i prenociti" (ako sam dobro shvatio), a znamo kakav je stav bio...znaci dogovorili su se i oko toga..Dzeko, Spaha i ekipa nece "sabotirati" svlacionicu i pojedine igrace, za uzvrat dobivaju djevojke, Sarajevo ..

i sta jos dobivaju, nece oni dirati Safeta, sumnjam da ce i on dirati njih ako bude setkanja po terenu...jednostavno nema moralno pravo ni legitimitet nikakav da izvede Dzeku ako bude igrao kao protiv Egipta..a nema ni alternative na klupi, i za to se pobrinuo kad sutra bude "sto ga Safete nisi izveo? Pa nemam napadaca na klupi."...

ne sumnjam, ustvari ne zelim da vjerujem da ce biti drugacije, da je ovo ipak jedinstvena prilika i da ce svi momci gristi... ali je fazon sto imas situaciju da ovisis od dobre volje dijela igraca hocel igrat ili nece, jer selektor je pogubio sve konce nad ekipom, i nema nikakvog moralnog osnova da izvede Dzeku, Spahu, Misketa, Pjanu ili ko vec zakaze...a kakav je Dzeko ters, nek Tinki zaigra protiv Nigerije ili Irana (a hoce), odmah ce se i Dzeko pocet setat po terenu, boli ga q..i razumijem ga, ne bi ni ja primao batine da se neko proda...

malo ovo izgleda nerazumljivo ali neka sustina je: Nakon pozivanja TS-a i Hadzica prije nekih momaka Susic je priznao poraz i izgubio svaku kontrolu nad svlacionicom...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 maj 2014, 19:06

Ma ne, momci se neće truditi, navikli smo mi na velika takmičenja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 maj 2014, 19:14

Ne treba sumnjati ni sekunde da ce igraci dati svoj maksimum maksimuma,pa ljudi ovo cekaju skupa sa nama tolike godine.Nema nikakve sanse da igraci ne daju sve od sebe,o tome ne treba ni raspravljati.
Ono sto je realna opasnost je to da Safet u igru gurne svoje padobrance,da li od prve minute ili kao izmjene svejedno.E onda neka nam je dragi Bog na pomoci i sa igrom i sa atmosferom u ekipi.
E zbog toga ova frka nije losa,treba je dici jos vise.Gotovo je,pozvao je koga je pozvao i na to vise ne mozemo uticati ali zato treba uticati da ih bar ne stavlja da igraju.

I nemojte mi samo pisati kako ih nece staviti u igru,pisali ste i da ih nece pozvati pa ih je pozvao.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 maj 2014, 19:19

ma ne sumnjam ni ja da ce se truditi..jbg jedinstvena prilika, radili su predugo i prejako za to da bi im neko kao Susic to upropastio...nego govorim on onim situacijama "sta ako" i o tome sto mi se ne svidja kako je selektor izgubio kontrolu nad ekipom...ako se Fred bude setkao ili totalno flopirao prvu tekmu Skolari ga smije zakucati na klupu i ne ubaciti vise nikad na SP..smije li to Susic u nasoj ekipi ovim "zasticenim"..to je poenta, nit smije, nit ima moralno pravo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 07 maj 2014, 19:20

donniedarko je napisao/la:Ima li ovdje ikakav strucnjak da objasni poziv Tine Susica i rizikovanje sa dva napadaca , ovako obicnim ljudima ?
ucinkovito jednim napadacem - Vedom. :?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 07 maj 2014, 19:22

drummer je napisao/la:Ne treba sumnjati ni sekunde da ce igraci dati svoj maksimum maksimuma,pa ljudi ovo cekaju skupa sa nama tolike godine.Nema nikakve sanse da igraci ne daju sve od sebe,o tome ne treba ni raspravljati.
Ono sto je realna opasnost je to da Safet u igru gurne svoje padobrance,da li od prve minute ili kao izmjene svejedno.E onda neka nam je dragi Bog na pomoci i sa igrom i sa atmosferom u ekipi.
E zbog toga ova frka nije losa,treba je dici jos vise.Gotovo je,pozvao je koga je pozvao i na to vise ne mozemo uticati ali zato treba uticati da ih bar ne stavlja da igraju.

I nemojte mi samo pisati kako ih nece staviti u igru,pisali ste i da ih nece pozvati pa ih je pozvao.
Normalno je da ce ih ubaciti da igraju, bez sumnje. Mislim da nikad ne bi uzeo toliki rizik a da ih na kraju ne ubaci. Sad se postavlja pitanje na kojim utakmicama ce to uraditi i u kojim momentima :hmmmmm:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 maj 2014, 19:29

drummer je napisao/la:Ne treba sumnjati ni sekunde da ce igraci dati svoj maksimum maksimuma,pa ljudi ovo cekaju skupa sa nama tolike godine.Nema nikakve sanse da igraci ne daju sve od sebe,o tome ne treba ni raspravljati.

Normalno je da ce ih ubaciti da igraju, bez sumnje. Mislim da nikad ne bi uzeo toliki rizik a da ih na kraju ne ubaci. Sad se postavlja pitanje na kojim utakmicama ce to uraditi i u kojim momentima :hmmmmm:
Pa i ja sam ubjedjen da ce ih ubaciti u igru,zato panicno i galamim jer znam sta se sprema.
I onda mene i sve ljude koji misle svojom glavom i gledaju svojim ocima neki pametnjakovici proglasavaju neprijateljima reprezentacije.Da nije zalosno bilo bi smjesno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 maj 2014, 21:25

POTPISUJEM

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 maj 2014, 22:44

aleksandar_veliki je napisao/la:Cujem da su danas u Zenici Papeta napadali pravo, cak je i policija djelovala...
Dobro si čuo...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 maj 2014, 22:46

aleksandar_veliki je napisao/la:Cujem da su danas u Zenici Papeta napadali pravo, cak je i policija djelovala...
Kojim povodom?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 maj 2014, 22:46

Nije da nismo navikli na to. Edin Džeko bi nam mogao reći nešto više o tome.
Voli te tvoje Sarajevo.

AHa
Kontakt:

Post Postao/la AHa » 07 maj 2014, 22:50

Virtu4l je napisao/la:Nije da nismo navikli na to. Edin Džeko bi nam mogao reći nešto više o tome.
O čemu ti?

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 maj 2014, 22:52

Virtu4l je napisao/la:Nije da nismo navikli na to. Edin Džeko bi nam mogao reći nešto više o tome.
Mene samo čudi kako niko nije napisao da su te riječi upućene Papetu. :rol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 maj 2014, 22:52

nisam čuo to za papeta ..

virtu4l spavaš li ti čovječe ikad ? imaš li život ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 maj 2014, 22:53

AHa je napisao/la:O čemu ti?
Jbg, i Džeko je tamo imao nekih problemčića.
Voli te tvoje Sarajevo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 maj 2014, 23:02

Jebote koji smo mi debilski narod to nema nigdje!!

Sent from my Home using fingers

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 maj 2014, 23:08

Utakmice za koje su sve karte rasprodane do sada :

Brazil – Hrvatska

Argentina – Bosna i Hercegovina

Brazil – Meksiko

Meksiko – Kamerun

Engleska – Italija

Španija – Čile

Kamerun – Brazil

Hrvatska – Meksiko

Australija – Španija
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.