Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Donnie Darko » 07 maj 2014, 19:25

Sunce ti **** pa njih dvojica su ponajbolji brazilski igraci u ovom trenutku, a poziva Maxwella i Henriquea ispred njih :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 maj 2014, 19:33

Ma ovo nije normalno. Pa ljudi bi mu podigli nivo igre samo tako a ovaj ih ne pozove. Ej najboljeg lijevog beka i stopera imas i ti ih odje.beš samo zato sto nisu imena kao Marcelo, Luiz, Dante i sto ne igraju u Madridu, Bayernu, Chelseau itd .. i sta sad trebaju ova dvojica momaka ? :crazy:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 maj 2014, 19:38

Lik gura svoje, a ja se iskreno nadam da ce mu se osvetit' :salut: ..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 maj 2014, 19:51

Ma ocekivan popis.Jedno su klubovi,a drugo je reprezentacija.Ovaj tim je vec neko vrijeme zajedno uigravan,ekipa su i ne moze se Scolariju nista zamjerit sto nije pozvao neke druge igrace.Ja sam prvi koji je volio vidjeti Mirandu,Filipea i Coutinha na spisku,ali shvacam zbog cega ih nije vodio.Zvanje tih igraca ne bi bio los/krivi potez,ali kazem...skroz mi je razumljivo da se odlucio za ovo za sto se odlucio i nema mu se sta puno zamjeriti.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 07 maj 2014, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 maj 2014, 19:54

Lillard je napisao/la:Lik gura svoje, a ja se iskreno nadam da ce mu se osvetit' :salut: ..
Gura svoje, jer zna i ima rezultate zbog takvog stila. Njemu nije u interesu ekipe da nagomilava veliki broj kvalitetnih igraca kao sto je to bio slucaj 2006. godine, kada je Pareira pozvao sve zive, pa je licilo na potpun kolaps, a igre nije bilo.
On je gradio igru oko ovih igraca, i normalno je da nece bitnije menjati tim, niti pozivati one koji jos ranije nisu dobijali poziv. Tako je radio i 2002. Njega nije puno briga ko kako igra sada u svojim klubovima, jer repka Brazila do sada prikazivala odlicne partije i odlican fudbal.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 maj 2014, 19:56

Ista ova ekipa je protutnjala kroz prošli Kup Konfederacija i dalje grize,bilo bi šteta da se poremete planovi Scolaria.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 maj 2014, 19:59

Paradajz je napisao/la:Ovako je bilo i 2002. kada je sastavljao ekipu, samo sto si tad imao debelog Ronalda, Rivalda koji je bio mozda i najjaci igrac tad i Zubu u usponu.
I R.Carlosa i Cafua koji su bili kljucni po bokovima na sto se bas Magica osvrnuo prije koji dan.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 maj 2014, 19:59

Paradajz je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Lik gura svoje, a ja se iskreno nadam da ce mu se osvetit' :salut: ..
Gura svoje, jer zna i ima rezultate zbog takvog stila. Njemu nije u interesu ekipe da nagomilava veliki broj kvalitetnih igraca kao sto je to bio slucaj 2006. godine, kada je Pareira pozvao sve zive, pa je licilo na potpun kolaps, a igre nije bilo.
On je gradio igru oko ovih igraca, i normalno je da nece bitnije menjati tim, niti pozivati one koji jos ranije nisu dobijali poziv. Tako je radio i 2002. Njega nije puno briga ko kako igra sada u svojim klubovima, jer repka Brazila do sada prikazivala odlicne partije i odlican fudbal.
Vidjet cemo, 2002 je imao puno bolju momcad od ove. Na kupu konfederacija i prijateljskim su igrali dobro, samo sto je ovo SP, veca odgovornost i puno veci pritisak.
I ne bi nista puno utjecalo na momcad da je pozvao Felipe Luisa i Mirandu jer je to obrana, tu se igra bas i ne mora gradit. Vazno je da imas najbolje igrace u istoj.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 07 maj 2014, 20:00

Ma sve to stoji al koliko god tim bio uigran Marcelo je ocajan i Felipe bi to sigurno bolje obavio, pogotovo defanzivno.
Al ko ga yebe ionako navijam za komsije u ovoj grupi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 maj 2014, 20:01

Po meni ovo nije sastav za prvaka, na stranu što sam volio da je tu Ronaldinho ali definitfvno ovo nije da se postane svjetski prvak, jedno Kup Konfederacija drugo SP.

Definitgvno mi je Scolarti pokvario potpuni ugođaj SP ne pozivanjem Ronnija. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 maj 2014, 20:03

Ma kakav Ronaldinho. On je najmanje potreban ovoj ekipi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 maj 2014, 20:07

Donnie Darko je napisao/la:Ma kakav Ronaldinho. On je najmanje potreban ovoj ekipi.
Svakoj ekipi je potreban jedan kao Ronaldinho. Iako ima 34. godine ali još uvijek može "podvalit" dobru loptu :D

P.S. Mojne da mi diraš Dinha, sve možeš dirat ali njega ne, čuj nije potreban. :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 maj 2014, 20:20

SiamoNoi je napisao/la:
Paradajz je napisao/la:Ovako je bilo i 2002. kada je sastavljao ekipu, samo sto si tad imao debelog Ronalda, Rivalda koji je bio mozda i najjaci igrac tad i Zubu u usponu.
I R.Carlosa i Cafua koji su bili kljucni po bokovima na sto se bas Magica osvrnuo prije koji dan.
Istina, ali nije imao bog zna kakav vezni red, barem ne poznat u tom momentu, jedan Kleberson bio prva postava. A nije da nema ni sad dobre bekove.
Lillard je napisao/la: Vidjet cemo, 2002 je imao puno bolju momcad od ove. Na kupu konfederacija i prijateljskim su igrali dobro, samo sto je ovo SP, veca odgovornost i puno veci pritisak.
I ne bi nista puno utjecalo na momcad da je pozvao Felipe Luisa i Mirandu jer je to obrana, tu se igra bas i ne mora gradit. Vazno je da imas najbolje igrace u istoj.
Pa to je fora, sto nije imao toliko puno bolji tim, to su price, ocigledno da nisi upoznat kako je tada javnost reagovala kada je videla sastav Scolaria, Zuba koji je bio tek u naletu, Ronaldo imao povredu, Rivaldo jedini najozbiljniji igrac tada, a bilo je dosta igraca koji su se mogli pozvati, dosta skepticizma.
Imas i video gde predsednik Brazila place i poziva Scolaria da stavi Romaria u tim, to su bile nevidjene scene.
Pa ne utice ni sada, jer njemu ne treba klasa na klupi, vec rezerva poput Henriquea koji nece zabeleziti ni minut na tom prvenstvu. Miranda je ipak drugaciji tip stopera koji ne odgovara igri Brazila, zato ga Scolari uopste nije ni pozivao, i znalo se da on nece dobiti poziv, jedina nedoumica je bila Filipe Luis.

Ovom Brazilu, ako pravimo paralelu, upravo nedostaje taj napadac kojeg su tad imali, R9, i jedan daleko kvalitetan igrac koji isto moze praviti razliku. Oni za sada imaju samo Zubu, ili Neymara, zvezdu u usponu, mada ne lici mi on na taj kalibar, ali videcemo.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 07 maj 2014, 20:30

maicon i henrique ispred dvojca iz atletica. :lol:
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 maj 2014, 21:00

Svi razumijemo da forsira domace i da je yeben autoritet, ali ova dvojica mu nisu nikako, ali nikako mogla naštetiti. Mogli su samo podici kvalitet cijele ekipe.

I Miranda ne odgovara igri Brazila ? :wtf:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 maj 2014, 23:04

Rajaz je napisao/la:Svi razumijemo da forsira domace i da je yeben autoritet, ali ova dvojica mu nisu nikako, ali nikako mogla naštetiti. Mogli su samo podici kvalitet cijele ekipe.

Pola ljudi nije culo za Mirandu do ove sezone i buma Atletica, a sad svima zao sto ga nema tu. Nije momak nikad bio u planovima Brazila..

Ne znam sto je to on bolji od Luiza i Silve .. Kada je Atletico bio neka druga ekipa nije blistao. Ovo je ponajvise uspjeh sistema u Atleticu. Kada bi Miranda i ostali igraca se razisli po drugim ekipama ne bi mogli odigrati na ovom nivou kao kod Simeonea..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 maj 2014, 00:32

Lillard je napisao/la:Nista strasno, da nisu domacini lako bi ih rijesili :kafa: . Ovako ce bit' malo teze, ali ne sumnjam u nase momke.
Dijelit će se šamari, a počinje se 12.6. u Sao Paulu. :njanjanja:
Hayley <3

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 maj 2014, 01:44

tuzlak1987 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Svi razumijemo da forsira domace i da je yeben autoritet, ali ova dvojica mu nisu nikako, ali nikako mogla naštetiti. Mogli su samo podici kvalitet cijele ekipe.

Pola ljudi nije culo za Mirandu do ove sezone i buma Atletica, a sad svima zao sto ga nema tu. Nije momak nikad bio u planovima Brazila..

Ne znam sto je to on bolji od Luiza i Silve .. Kada je Atletico bio neka druga ekipa nije blistao. Ovo je ponajvise uspjeh sistema u Atleticu. Kada bi Miranda i ostali igraca se razisli po drugim ekipama ne bi mogli odigrati na ovom nivou kao kod Simeonea..
Neko sazrije kao vrlo mlad a neko kasnije, u najboljim godinama. Miranda vec 3 sezone igra na vrhunskom nivou, ove sezne je pokid'o i bio i bolji i konstantniji i od tog najboljeg stopera svijeta Thiaga Silve, dakle zasjenio ga, ovaj je cak i u nekom padu forme.
Od Luiza je daleko bolji defanzivac, u svakom aspektu. Ima toga i do sistema, ali koga to isti ne izvlaci ? Pa svi zavise od sistema, neko manje neko vise. Miranda je klasa i najbolji stoper Primere, najjace lige svijeta a igra protiv monstruma iz Madrida i Barce, najboljih igraca svijeta.
Za Filipea isto vazi, sramota je ne pozvati takva 2 igraca. I sta sad ljudi da rade, ovo im je bila vjerovatna zadnja sansa na velikom takmicenju, u njihovoj zemlji, samo zamisli kako se osjecaju.
Ucinjena je velika nepravda i to niko ne moze osporiti. Pa da ih je bar za klupe poveo .. :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 maj 2014, 07:09

Kakav Miranda, zna i Scolari da je ovo bio samo bljesak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2014, 11:25

I sta kazu neki, najbolji stoper na svijetu? Najbolji bek na svijetu? :tokralju:
Scolari da gura svoje Ramires nikad ne bi bio u sastavu. :D

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.