Safet Sušić - Pape

amcibald

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la amcibald » 08 maj 2014, 09:58

Trinity74 je napisao/la:Sramota, OGROMNA sramota. Lopove, prevarante, mafiju, hoštaplere koji su na vodećim mjestima u vlasti (direktori, ministri, premijeri) to ne smije niko ni pogledati ružno. Ne tako davno, zbog negativno nabrijane euforije za malo da zapalimo i porušimo sve objekte u državi, popalismo i porazbijasmo ... Za malo da izbiju nemiri i krvoproliće i šta smo dobili na kraju... ništa nismo dobili. Meni plata kasni već 3 mjeseca. Ali ne, sada je bitno i sada je najvažnije dočekivati Safeta na svakom koraku, kamenovati ga, razbijati mu glavu ... Ne do Bog pa da se desi i još veće zlo. Zbog čega, zbog spiska, zbog amiđića, zbog ne pozivanja balavca koji je cmizdrio prije par mjeseci i javno rekao da ne računaju više na njega... Ama, apsolutno je ne bitan razlog zašto i zbog čega ali sa sigurnošću tvrdim da smo jedina zemlja na svijetu koja radi ovakve stvari sami protiv sebe. Neka nam je svima na čast i neka nam je sa srećom. Prođe mi pauza čitajući forum i pokvari mi se dan totalno.

Sa svim bi se složio al ti post pada (u mojim očima) jer si mladog, perspektivnog...itd.itd. momka koji je prošao sve mlade selekcije naše drage i koji se oglasio tek kada je njega selektor A repr.javno preko novina odrekao na ružan i uvredljiv način.
Pozdrav prijatelju, al kad već nekoga branis onda nemoj dr.ponižavati.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Braveheart23
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Braveheart23 » 08 maj 2014, 09:59

Susic je odron teski, dosao je na gotovo i poceo odmah da kaki ako je tebe prefarbao cetkom mene nemoze kao i vecinu ovdje na forumu
sa ovim igrackim kadrom svaki trener iz nase lige bi ostvario ovaj papetov rezultat[/quote]
Ajde ba i ti bi isto radio mozda jos i gore, al nemas priliku pa ti je krivooo :plac:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 maj 2014, 09:59

Naravno da nije "lijepo" citati da su neki ljudi vrijedjali selektora. Ali za sve to je sam kriv. Niko mu nije kriv za njegovo ponasanje u zadnjih 6 mjeseci, za ocigledan nepotizam i kriminal, nepozivanje onih koji su zasluzili, ljencarenje, gubljenje konaca, kvarenje atmosfere. Desi se, a i ovo smo predvidjeli kao sve ostalo do sada. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 maj 2014, 10:08

bondich je napisao/la: Susic je odron teski, dosao je na gotovo i poceo odmah da kaki ako je tebe prefarbao cetkom mene nemoze kao i vecinu ovdje na forumu
sa ovim igrackim kadrom svaki trener iz nase lige bi ostvario ovaj papetov rezultat
Ne provaljuj se, molim te.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 08 maj 2014, 10:09

Šta je sa trening centrom u Zenici, jel ima neko podatke neke molim vas?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 08 maj 2014, 10:16

bondich je napisao/la:Susic je odron teski, dosao je na gotovo i poceo odmah da kaki ako je tebe prefarbao cetkom mene nemoze kao i vecinu ovdje na forumu
sa ovim igrackim kadrom svaki trener iz nase lige bi ostvario ovaj papetov rezultat
slazem se u potpunosti!!!!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 08 maj 2014, 10:23

ma daj ba kad vidim ove vase djecije rasprave o susicu, povraca mi se!!!! uzivajte, jos mjesec dana i nasa hima se pjeva na maracani!!!!!! eh moji papci.......JEDAN JE PAPE!!!!!!!

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 08 maj 2014, 10:30

_dreamer_ je napisao/la:
bondich je napisao/la: Susic je odron teski, dosao je na gotovo i poceo odmah da kaki ako je tebe prefarbao cetkom mene nemoze kao i vecinu ovdje na forumu
Ovdje se ti provaljujes treba ti ukinut da budes moderator i trajno te banovat... :guz:
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 maj 2014, 10:32

Principatus je napisao/la:Naravno da nije "lijepo" citati da su neki ljudi vrijedjali selektora. Ali za sve to je sam kriv. Niko mu nije kriv za njegovo ponasanje u zadnjih 6 mjeseci, za ocigledan nepotizam i kriminal, nepozivanje onih koji su zasluzili, ljencarenje, gubljenje konaca, kvarenje atmosfere. Desi se, a i ovo smo predvidjeli kao sve ostalo do sada. ;)
Nema potrebe za pretjerivanjem. :crazy:
#divovi

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 08 maj 2014, 10:33

JEDAN JE PAPE!!!!!!!!!!!!! IDE PAPE NA VRH TRONA!!!!!!!!!!!!!!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 maj 2014, 11:08

bondich je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Ovdje se ti provaljujes treba ti ukinut da budes moderator i trajno te banovat... :guz:
Da ti kaze sad ciko nesto:

Ono sto ti ne znas ocigledno je da je reprezentacija pod Cirom, a i prije, igrala sa formacijom 3-5-2. Dolaskom Safeta Susica poceli smo igrati 4-4-2. Mozda u tvojoj glavi to ne predstavlja nista, no u stvarnom svijetu fudbala to predstavlja jednu fundamentalnu promjenu. Sama cinjenica da je Safet to uspio je za mene podvig, jer Ciro kad god je (sa de facto istim igracima) probao igrati u toj formaciji, propisno se obrukao. Zato je i odstupao od iste.

Dalje, pod Cirom smo igrali na polu kontre, a Safet je utjelovio jedan sasvim drugi sistem, koji se bazira na osvajanju terena (citaj: dominaciji), igri kratih pasova i konstantnog napadanja zadnje linije protivnika. Nikada, ali nikada kod Cire stoperi nisu stojali ni priblizno visoko kao sto je to kod Safeta slucaj. To je druga fundamentalna promjena koju tvoj mozak ocigledno ne percipira.

Same ove dvije notorne cinjenice jasno dokazuju da Safet nije dosao na gotovo, nego da je potpuno promijenio i formaciju i koncepciju igre, i unio svoj rukopis u igru reprezentacije, a ako ti mislis da "na gotovo" znaci to sto je imao one igrace, tj. veci broj njih, koje je imao i Ciro, onda ispada da svaki novi selektor dolazi na gotovo, tako da po tvojoj logici uspjehe ne treba pripisivati selektoru koji vodi, nego onom koji je prije njega vodio reprezentaciju i lafo utabao put. Zato sam ti fino napisao i ovaj puta ti ponavljam, ne provaljuj se, nego prvo nesto analiziraj u zivotu pa onda pisi o tome.

Nemas ti blage veze o fudbalu, a povrh toga si bezobrazan i nepismen.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 08 maj 2014, 11:15

ma ljudi sta vam je, mi sa PAPETOM idemo lagano do polufinala!!!!! zivi bili pa vidjeli!

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 08 maj 2014, 11:30

Neka si ti pametan tek toliko da mozes bit moderator ovdje na ovoj stranici koja prenosi po ko zna koji put lazne inf da bi bolje shvatio rekla kazala dodje do vas a vi objavite... :pinokio: , da budemo realni bas i jesi za toga u stvarnom zivotu i nisi nizasta drugo...ok nepismen sam ali ima i gorih od mene na tebe mislim...s postovanjem :guz:
Zadnja izmjena: bondich, dana/u 08 maj 2014, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 08 maj 2014, 11:37

bondich je napisao/la:Neka si ti pametan gringonjaOnajDrugi tek toliko da mozes bit moderator ovdje na ovoj stranici koja prenosi po ko zna koji put lazne inf da bi bolje shvatio rekla kazala dodje do vas a vi objavite... :pinokio: , da budemo realni bas i jesi za toga u stvarnom zivotu i nisi nizasta drugo...ok nepismen sam ali ima i gorih od mene na tebe mislim...s postovanjem :guz:
ma mi idemo do polufinala, a vi sto pljujete safeta, ko vas sisa.......IDEMOOOO PAPE!!!!!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 08 maj 2014, 11:38

"Daj da hvatamo neku foru da ovom Toure Yaya naše državljanstvo sredimo i da osvajamo 'to' Svjetsko prvenstvo. Veliko bravo!", napisao je Barbarez na svom profilu na društevnoj mreži Twitter.
Ovo je izjava Barbareza. Da je ovo izjavio Pape, bilo bi šprda se sa nama i novinarima, izjava je čista glupost, ne zna se ponašati sa medijima, izjave su mu odron... :rol:

Sjećam se da je Pape izjavio nešto u fazonu da Ibrahimović ne bi imao mjesta u repki našoj, pa su ga odmah dočekli na nož. :rol:

Produžiti ugovor sa Papetom na 4 godine, što prije. :bih:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 maj 2014, 11:42

Henderson je napisao/la:
"Daj da hvatamo neku foru da ovom Toure Yaya naše državljanstvo sredimo i da osvajamo 'to' Svjetsko prvenstvo. Veliko bravo!", napisao je Barbarez na svom profilu na društevnoj mreži Twitter.
Ovo je izjava Barbareza. Da je ovo izjavio Pape, bilo bi šprda se sa nama i novinarima, izjava je čista glupost, ne zna se ponašati sa medijima, izjave su mu odron... :rol:
Recenica je sklopljena vjerovatno veamo brzo u afektu i bez veceg napora u kontekstu razmisljanja, sem toga ne sadrzi greske u pravopisu, tako da se ne moze nikako raditi o Safetu Susicu. Ne treba mu bezpotrebno sarmirati.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 08 maj 2014, 11:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

vjesnicar
Kontakt:

Post Postao/la vjesnicar » 08 maj 2014, 11:43

Kad covjek ovo uporedi ne moze da vjeruje sta su oni odabrali :( :( :?

http://nogomania.ba/foto-da-li-se-u-ova ... -mundijal/" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbdown: :thumbdown:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 maj 2014, 11:44

vjesnicar je napisao/la:Kad covjek ovo uporedi ne moze da vjeruje sta su oni odabrali :( :( :?

http://nogomania.ba/foto-da-li-se-u-ova ... -mundijal/" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbdown: :thumbdown:
Definitivno i meni ovo smeta. Jbt, pa toliko kesha leglo ili treba da legne, a oni drito u Hrasnicu... Sto se toga tice, i Pape i savez zu ukakili

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 maj 2014, 11:47

Pa neće igrači u Zenicu, a vjervatno se i repovi iz prošlosti vuču, treba hotelima u Sarajevu nabiti račune, nije to do Safeta toliko
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 maj 2014, 12:22

Zanimljivo :D REPREZENTACIJA BRAZILA:

Vratari: Julio Cesar (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

Obrana: Marcelo (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Maxwell, Thiago Silva (oba Paris SG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern), Henrique (Napoli)

Veza: Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires, Willian, Oscar (sva trojica Chelsea), Hernanes (Inter Milano), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City)

Napad: Bernard (Šahtar), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jo (Atletico Mineiro), Hulk (Zenit)
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], b00t, passatb6 i 15 gostiju.