FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 07 maj 2014, 21:07

Garant' ga privukla glad za trofejima. :kafa:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 07 maj 2014, 21:13

anelbavarac je napisao/la:
Garant' ga privukla glad za trofejima. :kafa:
taman da ga je magla privukla, ovo bi bio jack pot za Arsenal :pray:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 maj 2014, 23:50

farinelli123 je napisao/la:@Effe

E, sad, odakle da pocnem, ima tu stogod za pisanje.

Bastian - U pravu si, zadnjih sezona, definitivno ekstremno vazan kotač u masineriji, covek koje alfa romeo i omega ovog Bajerna. Pravi general sredine, pokretac svega, jako vazna figura. U Jupovom Bajernu pogotovo. Nekako je igra Bajerna bila neprepoznatljiva nekad bez Svajnija, sto ti kazes on je taj koji diktira tempo, koji kontrolise zbivanja na terenu, jednostavno Bajern nije bio to sto jeste, pa kad mu je Havi dosao on je postao jos bolji, mozda i najbolji Bastian pored onog sa sveckog prvenstva.
E ovdje je sve jasno.
I naravno u paru su Javi i Bastian fantastični, to je onda baš mašinerija u veznom redu.
Ali je pogotovo bitno da su obojica u potpunosti spremni. Bastian mora dostići opet onaj svoj top nivo i onda će opet biti i brži i fleksibilniji. Naravno on nikad nije nešto bio posebno brz, ali njegovo strateško razmišljanje i povezivanje redova je jako bitno.
farinelli123 je napisao/la: A Bastian ovom Bajernu mnogo vise doprinosi u vidu odbrane, odbrana je postala blago stabilnij povratkom ali je sve sto se tice ofanzive nekako stalo.Dao je Bastian par vaznih golova, neke i nekom ludom srecom, ali mi to nije impresivno, zbog onoga sto pise u prethodoj recenici. Igra nije brza, napadi lice, svaki isti, a i Bastian mi nije taj igrac koji ce brzo da se oslobodi lopte, koji ce da ubrza tu tranziciju sto i jeste njegov posao. Ako cemo iskreno, ziheraskije igra Bastian od Krosa..Bastian sto bi vi zapadno od Drine rekli, mnogo melja? loptu, i nema tu lucidnost koju zahteva ovo sto Pepu treba. I kad imas Krosa na 60m od gola protivnika, i Bastiana koji tu trckara okolo, gurne po koju na stranu, nema tu neke koristi za ovo. Sve to deluje tromo i bezidejno, kao sto smo videli. Protiv zgusnutih odbrana, koje mozes da probijes nekom lucidnoscu, nekim ludackim pasom, ne mozes od Bastiana da ocekujes to. On se trudi, mnogo, zivi za Bajern, ali nema on tu razbarusenost potrebnu Pepovom Bajernu, i zato bi se u svako doba odlucio za Tiaga pre Bastiana. Jednostavno, on je igrac velikog renomea u Bajernu, i rekao bih da Bajern malcice trpi zbog toga, evo cak i Havi je presao na stopera, jes da Pep voli stopere koji znaju s loptom, koji umeju da otvore igru itd, ali to je malo i do mesta na sredini, imamo toliko igraca, a malo je mesta.
Kako sad Pep da ne stavi zdravog Svajnstajgera u prvih11? Pomenucu opet, setite se Bajerna protiv Mancestera bez njega, to je mnogo lepse i brze izgledalo, igra je bila atraktivnija, bilo je tu i silnih rotacija napred, nije on za to.
E ti si ovdje većinu stvari rekao s kojima se slažem.
E sad Bastian i jeste bitan da jednim dijelom stabilizuje odbranu i poveže konce prema naprijed.
On sada lagano ulazi u godine i ne bi trebao sebi ni stavljat pritisak da stalno igra. Sve je i osvojio s klubom i sada bi trebalo sve to da ide lagano. Međutim, mislim da on još uvijek može mnogo toga pružit i ne treba ga se odricat.
A opcija da igraju Thiago i Martinez je isto vrlo zanimljiva i dobra. I najbitnije jeste da igraju oni koji mogu dati najviše za ekipu.
I ok je ako se vidi Schweini oslabio, pa hajd ostaviš ga onda na klupi i slično, ali nemoj da ispadne ne valja Schweini a ne valja ni Javi.... :D Znači tada bi već postojala mogućnost da bi Pep mnogo toga da mijenja samo da bi u potpunosti došao do onog stila koji je forsirao u Barci. E tada bi se radilo o kopiji. A mislim da se pokazalo da se može postići mix, jer ekipa nam je sjajno izgledala dvije trećine sezone.

I još jednu stvar hoću da napomenem, koja je više vezana za ono što ovdje ostali pišu....Naime mediji sada svašta pišu, objavljuju, vrti se svašta po medijima. Te ovaj će ići, te ovaj želi da ide i napusti Bayern i slično. Treba malo spustit loptu na zemlju i ne ložit se odmah na to sve što se objavljuje. Mnogim medijima i u samoj Njemačkoj je ovo idealna situacija da svašta nešto plasiraju, kako bi bili čitani ili ovi elektronski mediji kako bi bili gledani.

A finale kupa će nam dati neke odgovore. Kao prvo sada me zanima koliko je ekipa iza Pepa i koliko postoji ta hemija između ekipe i trenera, nakon ovih malo lošijih rezultata nakon tog šoka protiv Reala. Ta će utakmica pokazati kakvo je stanje po tom pitanju i koliko je generalno i Pep naučio iz grešaka. Nakon toga ćemo tek biti pametniji. I tada se tek na pravi način može diskutovati, šta zapravo treba mijenjat i do koga je problem ako bude bilo problema. A pobjeda bi stvari okrenula opet skroz u pozitivnom smjeru. Tada bi i analize bilo lakše napraviti a bilo bi i jasno da mi zapravo i nemamo neki problem. Generalno i onako mislim da je veća problema ubačena sa strane, od strane medija najviše...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 maj 2014, 23:54

Ako Guardiola proda Martineza onda neka se rokne.Zna se koliko taj momak vrijedi i koliko je pomogao u osvajanju trostruke krune.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 07 maj 2014, 23:59

Momak je pokazao nezadovoljstvo zbog guranja na stopera.
Nije to njegova pozicija, protiv slabijih protivnika u BL. moze to igrat'.
Nema sanse da ga prodaju ove sezone, ako bi se slucajno desilo kao i ove da ga forsira na neprirodnu poziciju, mozda i ode.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 maj 2014, 00:30

@ anton, odlične postove pišeš zadnje vrijeme, mora se to pohvalit. Nekako ti bolje odgovara kad ovako dođeš, napišeš post i prekucaš nas sve ostale kvalitetom i dužinom posta nego kad ideš u diskusije u kojima pokazuješ veoma često svoju naglu narav ( bez uvrede naravno ). Ovako smireno analiziraš stvari i nekako ti bolje odgovara, po mojem mišljenju. ;)
anton 1983 je napisao/la:1.) Manđa je sad jako tražen igrač i klubovi smatraju da ga mogu dovesti. To je istina. Kada bi se Bayern odlučio na prodaju, 25-35 miliona eura dobili bi bez prevelikih glavobolja. Na taj način rješili bi se "eventualnog" problema, te bi novaca ostalo za neko drugo pojačanje, koje bi možda ovom Bayernu bolje došlo. Tipa uzeti potencijal napadača broj dva za manje novaca koji će prve sezone prihvatiti tu ulogu i koji će ispunjavati zahtjeve Pepa. Osobno ja sam za tu opciju.
Ostatak posta je isto odličan a sa ovim se slažem potpuno.

Činjenica je da Pep druge sezone ne smije praviti pogreške jer ga iste mogu skupo koštati. A Manđo je svakako tempirana bomba koja bi nakon samo par utakmica sjedenja na klupi eksplodirala. Tako da, iako je stvarno užitak gledati ga u našem dresu, i ja sam za njegovu prodaju ovo ljeto. Možemo dobiti velike novce za njega i to treba iskoristiti.

Realno činio bi odličan tandem sa Lewom ali samo u teoriji, jednostavno takav karakter iskreno ne vjerujem da to može izdržati. A unatoč tome što @ effe_sa ne simpatizira Lewu ( valjda si jedini koji tako razmišlja effe :) ), mišljenja sam da je Lewa bolji igrač od Manđe.

A zamjena za Lewu bi meni bio neki mladić, potencijal, koji može izrasti u igračinu i takvog bi kupio. Takav se neće buniti niti će praviti probleme. Neki Brazilac možda? :?
klare je napisao/la:Ma treba Robena prodat'.
Šta bi Klare? :roll:
ceze je napisao/la:Što se Kroosa tiče, po meni je on uz Neurea i Lahma najkonstantniji igrač tokom ove sezone ili do unazad par utakmica kada su svi igrači odigrali daleko ispod nivoa. Na umu treba imati da Bastiana stižu godine, a Kroosa lično vidim kao idealnu zamjenu za njega.
Odlaskom Cana i eventualnim odlaskom Kroosa Bayern bi se odrekao dva odlična igrača na toj poziciji.
Robben je meni najkonstantniji igrač sezone. Pa i protiv Reala je bio najbolji igrač Bayerna po meni. Cijelu sezonu je odličan. Uvijek se nešto događa kad on igra, nikad dosadno. Ma, sve je jasno, užitak je gledati ovog majstora na djelu.

Emre Can se vraća u Bayern kad skupi iskustvo. I naravno, nadam se da će se i dalje razvijati ovako dobro i da ćemo upravo njega gledati kao novog vođu Bayerna u budućnosti. Sve predispozicije za to - ima.
geronimo je napisao/la:Nego, ovako nekako...da vas priupitam. Koliko je Neuer (u pravoj formi i izdanju) mogao golova odbraniti protiv Reala? :?
Onog u Madridu nikako poglavico, prvog u Munchenu - iskreno, znao je on imat takve obrane i to nerijetko, kod drugog nije imao šanse, trećeg - iskreno, morao ga je skinut: odabrao je pravu stranu gdje će ovaj pucat što ruku na srce nije lako ali očito nije imao dovoljno koncentracije da ga i obrani, četvrti - to se ne brani jer totalno ne možeš vidjeti loptu a i ne očekuješ ju tako podlo ispod zida - samo ju ispratiš pogledom kao i Neuer ( da ga je ovdje uspio pročitati to bi prkosilo svoj zdravoj logici i razmišljanju )
Bayern@heart je napisao/la:Jedan od najboljih svjetskih zadnjih veznih igrača MORA OSTATI U BAYERNU. Čovjek od 25 godina pred kojim su najbolje godine u fudbalu mora ostati u Bayernu.
Potpuno se slažem i mislim da svi tako razmišljamo. Jednostavno, ne vidim scenarij gdje Bayern njega prodaje. Javi je TOP klasa na toj poziciji i nema niti 0,01% smisla da ga se proda. Čovjek je u najboljim godinama, vrhunski igrač sredine terena, velika ličnost i karakter i kao takav je od neprocjenjive važnosti za Bayern. Prodali smo Gustava koji je TOP klasa na zadnjem veznom tako da nema nimalo smisla da se riješimo još jednog takvog igrača. Iskreno, možda sam subjektivan, ali ja ne vidim boljeg igrača od Martineza na zadnjem veznom u svijetu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 maj 2014, 11:43

slika

:urnebes: :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 maj 2014, 14:17

slika

:kafa:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 maj 2014, 14:34

Stefan Effenberg je napisao/la:
ceze je napisao/la:Što se Kroosa tiče, po meni je on uz Neurea i Lahma najkonstantniji igrač tokom ove sezone ili do unazad par utakmica kada su svi igrači odigrali daleko ispod nivoa. Na umu treba imati da Bastiana stižu godine, a Kroosa lično vidim kao idealnu zamjenu za njega.
Odlaskom Cana i eventualnim odlaskom Kroosa Bayern bi se odrekao dva odlična igrača na toj poziciji.
Robben je meni najkonstantniji igrač sezone. Pa i protiv Reala je bio najbolji igrač Bayerna po meni. Cijelu sezonu je odličan. Uvijek se nešto događa kad on igra, nikad dosadno. Ma, sve je jasno, užitak je gledati ovog majstora na djelu.

Emre Can se vraća u Bayern kad skupi iskustvo. I naravno, nadam se da će se i dalje razvijati ovako dobro i da ćemo upravo njega gledati kao novog vođu Bayerna u budućnosti. Sve predispozicije za to - ima.
Dobar je Robben bio ove sezone, vjerovatno najbolji igrač u ovo zadnjem periodu.
I po meni može na taj spisak igrača koji su imali konstantno dobre partije, nekad odlične nekad solidne, ali u prosjeku dosta dobre.

Koliko ja znam Can je prodan Leverkusenu uz mogućnost prvootkupa, što ne znači nužno da će se vratiti. U ekipi u kojoj jedan Martinez nema zagarantovano mjesto, teško je očekivati da će Can imati neku zapaženu minutažu.
Mada sve zavisi od njega i njegovih partija koje moraju biti vanserijske kako bi se vratio u Bayern.

Što se Bastiana tiče, nekoliko se stvari poklopilo koje su ga spriječile da pruža partije na nivou prošle sezone.
Prije svega dosta teška povreda zbog koje nije igrao mjesecima i na taj način bio van ekipe u onom periodu kad se ona uigravala. Zimske pripreme nije prošao potpuno oporavljen.
Kad je počeo igrati, to je već bilo u potpunosti drukčiji sistem od Juppovog, a taj novi sistem njemu daleko manje odgovara.
On je u Pepovom Bayernu ono što je bio Busquest kod Pepa u Barci.
Njegov posao je da se dobro pozicionira, da bude igračima ispred sebe na raspolaganju kad nemaju rješenje u napadu, da proslijedi loptu sa jednim ili dva dodira dalje i prekida protivničke napade, ništa više.
Ta uloga na terenu je najnezahvalnija, ali možda i najvažnija, a Bastian nije igrač za to mjesto.
Ne zato što on to ne može, nego zato što što je predobar za tu poziciju (ne želim reći da je Busquets loš, daleko od toga), koliko god to čudno zvučalo. Pa on je do prije par sezona bio klasični ofenzvini vezni, čak i krilni igrač.
Defenzivno može odraditi tu ulogu dosta dobro, ali ofenzivno je on igrač u čijoj je prirodi da krene naprijed, da dribla kad vidi mogućnost za to, da se ne ograničava samo na dodavanja igračima ispred sebe, da učestvuje u igri koliko i igrači ispred njega. Uz sve to on ima daleko veći rejting, autoritet i ofenzvini kvalitet u ekipi nego Busquets u Barci, tako da igrač koji vidi Bastiana slobodnog gleda da mu doda loptu.
Kod Juppa je imao idealnu poziciju, dosta prostora da krene naprijed jer je imao Martineza iza sebe sa kojim je bio fantastičan i u odbrani.
Lahm je daleko bolji za ovu poziciju u Pepovom sistemu. Da je malo viši bio bi idealan.
Nije previše ofenzivno kvalitetan i kreativan da krene naprijed što je i normalno jer je ipak bočni igrač, ali dosta kvalitetan da pronađe dobro rješenje kad treba. Defenzivno, pogotovo u pozicioniranju je perfektan.
Jednostavno je zadovoljan tom pozicijom, ne znam kako bolje da se izrazim. :)

Uglavnom, previše igrača nije u stanju da odgovori na ono što im Pep naredi, ne zbog (ne)kvaliteta, nego zbog toga što oni nisu igrači za te pozicije. To bi bilo kao da Ancelotti stavi Balea na beka, on može tu da igra, ali je daleko bolji na drugoj poziciji ili u drugoj taktici.
Ribery, Robben, Bastian, Martinez, Mandžukić, Muller, Shaqiri nisu igrači za Pepovu taktiku. Razloge više manje znate, da ne pametujem više jer sam ionako pretjerao :mrgreen:
Pep treba da pronađe neku taktiku koja ima elemente tika-take, ali i elemente Juppovog okomitog fudbala, ne nužno samo jedno.
Što se transfera tiče, razočaran bi bio odlaskom Kroosa, Mullera ili Martineza.
Uglavnom, ova sezona, uz pobjedu u kupu, može dobiti prolaznu ocjenu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 08 maj 2014, 17:38

Razlicita smo misljenja o taktici o prvih 10 na terenu o formi igraca o prodaji krosa mandje al koliko vidim svi al bas svi su protiv prodaje martineza, makar se u necemu svi slazemo, mislim da na svijetu ne postoji bavarac kojem nebi bilo krivo da jedna od najboljih sestica na planeti ode iz bavarske, sto se krosa tice misljenja sam da nebi trebo ici iz nase mahale ima on nama jos puno toga pokazat, mislim da ce nam pep opet nekog dobavit iz ove trznice u kataloniji al vidjet cemo ako potrefi ko sa tiagom onda odlicno!

Desperado2
Kontakt:

Post Postao/la Desperado2 » 08 maj 2014, 18:18

http://www.footyheadlines.com/2013/12/f ... 5-kit.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
FC BAYERN MÜNCHEN

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 maj 2014, 18:42

Jel ovo Pep dizajnirao dres za sljedecu sezonu? :rol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 maj 2014, 18:47

Sličnost s Barcelonom sada će biti još primjetnija. Pep radi sve da olakša igračima prelazak na njegov sistem. :urnebes:

HalaRamos
Kontakt:

Post Postao/la HalaRamos » 08 maj 2014, 20:50

Pa nesto se malo komentarise oko onih 0:4 jbm misa i moja 2 gola i 2 gola mog brata ha BAVARCI :salut:

LouNe14
Kontakt:

Post Postao/la LouNe14 » 08 maj 2014, 22:24

I nije Bog zna nešto ovaj novi dizajn domaćih dresova, kao da nam se sve poklapa sa Barcelonom, a hajde ti objasni nekim da smo ovakve dresove imali i ranije.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 maj 2014, 22:50

slika
:thumbup:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 maj 2014, 22:52

[youtube][/youtube]

:salut:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 08 maj 2014, 23:20

Nijednom treneru se ne smijemo prilagodjavati toliko da rasprodamo igrace svjetske klase tokom njegovog mandata.
Zbog cega ? dva-tri trofeja ( a daj Boze ijedan Evropski ako bude ovoliko tvrdoglav ) i onda kad ode ostanemo bez Martineza, Kroosa ...

Pep ima odlican roster i s dolaskom Lewata, ne vidim potrebu za bilo kakvom promjenom.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 maj 2014, 23:54

Meni su dresovi fantazija, pogotovo onaj bijeli. :ljepota:
Danas sam vidio nesto drugaciji dizajn i ostao sam zapanjen. Adidas je ponovo odradio posao na maestralan nacin. :thumbup:

A tek Neuerov smedji dres. :njanjanja:

Edit: pojavila se informacija da se zanimamo za Calhanoglua. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2014, 00:16

Saturday's Title party schedule 2014

Bayern join their fans on Saturday to celebrate winning a 24th German championship, and a record-breaking one at that, as no team has ever wrapped up the Bundesliga title at an earlier point in the season. The programme for the day starts before the meeting with VfB Stuttgart and continues after the match.
Saturday's schedule:

1:30 pm: Allianz Arena opens. FC Bayern requests fans to attend the match in Tracht (traditional Bavarian costume) to give the title celebrations a worthy setting. Brass ensembles and Bavarian Goaßlschnalzer (whip crackers) will contribute to the mia-san-mia atmosphere.

3:30 pm: Bundesliga match between FC Bayern and VfB Stuttgart.

Approx. 5:20 pm: Preparations for the championship shield handover begin.

Approx. 5:35 pm: Captain Philipp Lahm receives the championship shield.

Approx. 6:00 pm: Start of musical programme at Marienplatz in the build-up to the championship party. Fans can watch FCB make their way to the Town Hall on a giant video screen.

Approx. 7:45 pm: Following the pattern established last season the team boards the championship truck for the motorcade to the Town Hall. Route:

Münchner Freiheit - Leopoldstrasse - Siegestor - Ludwigstrasse - Von der Tann-Str. - Franz-Josef-Strauß-Ring - Karl-Scharnagl-Ring - Maximilianstrasse - Dienerstrasse - Town Hall

Approx. 9:00 pm: Arrival at Town Hall

Approx. 9:05 pm: Team appears on Town Hall balcony and displays the championship shield to the fans.

slika :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.