Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

mirzateletovicc
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la mirzateletovicc » 07 maj 2014, 03:33

Znas li ti koliko su oni sposobni igrati i kakve treninge imaju.Nemoj pričati da su preumorni, to su priče za djecu.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 07 maj 2014, 03:35

mirzateletovicc je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la:Netsi su preumorni da naprave nesto protiv Miamia. I veceras se Heat nudio, ali su Netsi djelovali dosta sporije nego u zadnjim utakmicama sa Torontom. Nije bilo onog sjajnog protoka lopte u napadu i brzog kretanja u odbrani. Kosarkasi Miamia su sa lakocom ulazili u reket i pogadjali. Kidd je odustao od tekme krajem 3/4 kada je bilo +13 za Heat, iako se mozda jos moglo nesto izvuci. Medjutim svjestan je da su njegovi igraci preumorni i nije zelio forsirati. Siguran sam da ce u sljedecoj tekmi Brooklyn pruziti bolji otpor.

Mirza ponovo u igri sa strasnom petorkom. Anderson, Livingston, Plumlee, Thornton i Teletovic. Kidd fkt nije normalan kad jednom rookieu daje ovoliko minutaze u ovako vaznim utakmicama. Blatche jednostavno mora uzeti Plumove
minute, jer je i sa jednom rukom puno opasniji od malca.

PREUMORNI, o čemu ti pričaš?
Mislio sam konkretno na ovu utakmicu. Miami je igrao samo 4 tekme u prvoj rundi, dok je BKN igrao svih 7, i to zadnju prije 2 dana, gdje su svi najvazniji igraci imali jako veliku minutazu. Da je ova tekma bila za jedno 4-5 dana, mislim da bi ovo drugacije izgledalo.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 07 maj 2014, 03:37

mirzateletovicc je napisao/la:
Janez je napisao/la:Lagano ih otresli i doviđenja. Tačno se vidi da regularni dio i PO nije mjerilo. :yawn: :wtf:
Jeste regularni dio mjerilo i vidi se da Brooklynu odgovara Miami. Ali je Brooklyn večeras sam sebe pokopo.
:lol: Jest racku... Kada si ti poceo pratit NBA? U regularnoj sezoni SVAKA ekipa moze pobjedit SVAKU drugu ekipu. Klasicni primjer je kada su Toronto Raptors u njihovoj prvoj sezoni 1995-96 pobjedili 72-10 Chicago Bullse.

Playoffs su skroz druga stvar, naucio je to LeBron James u Clevelandu (66-16 i 61-21 sezone) na vrlo neprijatan nacin:

Tamo uvjek imas barem jedan dan odmora izmedju utakmica, a u sezoni se moze desit da ekipa koja je igrala samo dan prije i tri utakmice u prosla cetri dana igra protiv ekipe koja je imala cetri dana odmora.
Tamo rijetko ekipe odmaraju kljucne igrace, kao sto recimo Wade nije igrao u dvije od cetri utakmice protiv Brooklyna ove sezone, a igrao bi 100% da su bili playoffs.
I ono sto je najveca razlika je to sto u playoffima ekipe jednostavno igraju bolje, sa vise determinacije i koncentracije. I sto su trenerski stab bolje pripremljeni sto se tice "game plana".

Svake sezone se dokaze da se sezona i playoffs ne mogu poredit i svake nove sezone opet neko blebeta oko kako su dvije ekipe koji igraju u playoffima igrali u regularnoj sezoni.

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 07 maj 2014, 03:37

A jesil se kada pito kad odamara ekipa 8 dana da moze da slabije igra.Zbog pauze. A da ekipa koja ne odmara puno ili nikako, moze da bolje igra jer je u ritmuuuuuu

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 07 maj 2014, 03:44

ZgemboAdislic pitaj CHICAGO tamo 1990 pa dalje kad su osvajali.GAZILI SU PROTIVNIKE OD PRVE UTAKMICE rednog dijela DO FINALA. Nema tu umorni neumorni .Ovo je odgovor za onoga sto kaze da su preumorni.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 maj 2014, 03:46

mirzateletovicc je napisao/la:Znas li ti koliko su oni sposobni igrati i kakve treninge imaju.Nemoj pričati da su preumorni, to su priče za djecu.
Da zato Garnett igra po 38 minuta kao i Pierce kad su bili u najboljim danima :facepalm:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 07 maj 2014, 03:48

SUHAKRPA JE NAPISO preumorniiiiiiii misli tu sve igrače od brooklyna, NIJE IZDVOJIO pierca i garneta.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 maj 2014, 03:49

mirzateletovicc je napisao/la:SUHAKRPA JE NAPISO preumorniiiiiiii misli tu sve igrače od brooklyna, NIJE IZDVOJIO pierca i garneta.
Njih su dva u prvoj petorci i uz DW i JJ su glavni igraci, ljudi se trose za svoje godine i sigurno da osjecaju umor nakon 7 utakmica u 15 dana

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 07 maj 2014, 03:57

mirzateletovicc je napisao/la:ZgemboAdislic pitaj CHICAGO tamo 1990 pa dalje kad su osvajali.GAZILI SU PROTIVNIKE OD PRVE UTAKMICE rednog dijela DO FINALA. Nema tu umorni neumorni .Ovo je odgovor za onoga sto kaze da su preumorni.
Ako si mislio na mene, onda da ti odgovorim. Nisam upucen kako je Chicago tada igrao, ali ako su gazili sve protivnike onda su uvijek imali nekoliko dana vise za odmor od protivnika u PO, jer su prethodnog pomeli. A to sto kazes da ce ekipa igrati slabije ako odmara 8 dana, takodjer mislim da nije tacno. Ako ekipa vec odigrao toliko utakmica u regularnom dijelu sezone, gdje se samo pripremi za PO (slucaj Miami), onda je nemoguce da zbog 8 dana izadje skroz iz ritma.

A i mislio sam da su svi preumorni. Netsi su jako lose krenuli u sezonu i morali su se skoro do kraja boriti za mjesto u PO, tako da nije bilo mjesta za kalkulacije i odmaranje. Sada kada je dosao PO svaki dan odmora im je jako bitan, a posebno nakon serije od 7 utakmica.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 maj 2014, 05:11

ja rekoh prije mjesec da ovaj brooklyn nema sta traziti protiv miamia, a bgm po mom misljenju izuzev LAC i nekog njihvog ludila u napadu ni druge ekipe, a vi me napadoste sa argumentima: JJ OVO, WILLIAMS ONO, MIRZA CE POGURAT ISTO ....sta vam je ljudi. LBJ je igrao citavu sezonu sa 70% snage, miami kao ekipa sa 60% to se najbolje vidi na primjeru WADE koji je odmaran kad je god mogao da bude. Kidu jedina zamjerka sto nece da shvati da ne moze 10 igraca igrat bar po 20 minuta u PO, mada sta god da uradi maksimalno moze izvuc 4-2 i to je to.
=\_1921_/=

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 maj 2014, 10:38

Sve je do Kidd-a. Mora skratiti rotaciju, mora klupu osposobiti da igra, a to nece sigurno kad na parket izbaci postavu: Plumlee, Mirza ,AK, Thronton i SDot. U ovoj postavi ne postoji nikakva hemija, niti timska igra tako da ne moze ni ocekivati neki ucinak s klupe. Mirza je beskoristan u ovoj postavi i nije ni cudo da nema produkcije s njegove strane.

Plumlee mora napolje iz rotacije ASAP. Vec odavno govorim da je lik mrtvi prosjek i cim su se timovi fokusirali na njega, postao je de fact beskoristan u napadu, a o odbrani nemam potrebe ni govoriti. Bezveze uzima minute Blatcheu koji makar ima zavidan napadacki arsenal i moze nesto uraditi u reketu.

Po meni je dakle prvenstveno losa rotacija kriva. Miami me uopste nije impresionirao, mislim odlican su tim i sve to, ali nisam vidio neki vasionski Miami koji u PO ubacuje u dvije brzine vise. Netsi su dvije cetvrtine igrali dobru kosarku, u trecoj su se raspali nakon pocetnickih gresaka, a Kidd je prerano bacio peskir... Ne slazem se da ce Heat lagano do prolaza, mada je naravno sve moguce.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 08 maj 2014, 00:26

Jel sutra okupljanje ,mislim za neka 24 sata ili ?

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 08 maj 2014, 02:09

robery22 je napisao/la:Jel sutra okupljanje ,mislim za neka 24 sata ili ?
Da, mec se igra u noci sa cetvrtka na petak u 1 sat :D

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 08 maj 2014, 14:48

Eh kad bi veceras ubacio nekih 25 do 30 poena,eto samo onako reda radi,nije radi nas, hahah,male su sanse,al eto da hoce uzet barem 5,6 suteva s onim bolesnicima u petorci ili se nadat 2 brza faula prije svega Pirsa,a moze i Derona...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 maj 2014, 14:57

robery22 je napisao/la:Eh kad bi veceras ubacio nekih 25 do 30 poena,eto samo onako reda radi,nije radi nas, hahah,male su sanse,al eto da hoce uzet barem 5,6 suteva s onim bolesnicima u petorci ili se nadat 2 brza faula prije svega Pirsa,a moze i Derona...
Sto Derona, kakve veze on ima s minutazom Mirze? Deron je Mirzi potreban vise nego iko, zivi kamen je nesposoban da bude PG kakvog Mirza treba
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 08 maj 2014, 15:04

Drag je meni Deron,naravno kao i skoro svima zbog jedne stvari,ali kontam ako napravi 2 brza faula onda ce izac i nema ga na terenu prije pocetka 2/4 kad je tu i Mirza???

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 08 maj 2014, 15:06

robery22 je napisao/la:Drag je meni Deron,naravno kao i skoro svima zbog jedne stvari,ali kontam ako napravi 2 brza faula onda ce izac i nema ga na terenu prije pocetka 2/4 kad je tu i Mirza???
bravo bravo, pametno zboriš momčino
znači ili Pirs ili Deron
#Ynwa

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 08 maj 2014, 22:34

selam,jel veceras utakmica..nesto mi ovo tiho ili je zatisje pred buru :)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 maj 2014, 22:39

Evo da se probije led..

Idemooo Mirzeteeeeee, veceras 24 poena 4 skoka 1 blokada 3 asistencije i pobjeda BKN 104 - 102
Sport je lijek za tijelo i duh.

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 08 maj 2014, 22:41

za 2 i pol sata je tekma, idemo Mirzaa
obraduj nas večeras
#Ynwa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik i 12 gostiju.