FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 06 maj 2014, 12:41

slika
slika
slika
slika

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 maj 2014, 13:13

Nevjerovatno da se Zanetti nije oprostio sa navijacima u posljednjoj utakmici, svaka cast za potez Mazzarija i uprave Intera :clap:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 06 maj 2014, 13:33

???

Inter iducu utakmicu igra na Meazzi protiv Lazia. Sta se ima oprastat pred navijacima Milana ? :wtf:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 06 maj 2014, 13:35

Jel ona kazna sluzbena za CN?
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 maj 2014, 13:37

Nažalost bez Curve Nord koja je suspendirana zbog "regionalne diskriminacije" :puke:

slika

slika
:rol: :rol:

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 maj 2014, 14:07

Pa sta je sad jel ima jos jedna tekma pred navijacima ili ne :mrgreen:

Ja sam mislio da je protiv Milana zadnja :oops:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 06 maj 2014, 14:09

Pa u subotu Inter igra protiv Lazia. CN je zatvorena al sigurno ce bit nesto pripremljeno za Capitanov oprostaj.

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 07 maj 2014, 09:57

Cuh sinoc da smo doveli Toma Incea, sina Paul Incea, iz Blakpoola, kao free igraca.Da nema neko vishe informacija, ili je patka u pitanju?Ja ne mogu nigdje da nadjem.
Amar Osim selektor BiH

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 07 maj 2014, 10:20

Bilo je proce od Tomu jos od proslog ljeta ali nikad nista konkretno..

slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 maj 2014, 17:31

Obi na sirem spisku Nigerije za SP.
Hernanes na Scolarijevom spisku.

Campagnaro,Alvarez i Palacio na Sabellinom popisu.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 maj 2014, 16:46

CN ce se ipak oprostiti od Zanetija?
Interova ultras tribina je smislila nacin kako ce se ipak oprostiti od svog legendarnog kapitenana utakmici protiv Lazia na kom je po nalogu Lega Calcio Curva zatvorena, Naime, Inter ce odmah po odsviranog kraja utakmice otvoriti kapije na kojoj ce navijaci cekati spremni da udju i da pozdrave svoju legendu.
http://www.fcinter1908.it/in-evidenza/c ... ano-112422" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportske.net/blog/ivan-cvetk ... 78133.html" onclick="window.open(this.href);return false;

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 08 maj 2014, 17:02

http://www.ftbpro.com/it/messaggi/anton ... a2ceba2eee" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbup:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 maj 2014, 21:46

slika
slika
A champion recognised as such around the world, both from those within the game and people from non-footballing circles. Over the course of his very long career, Javier Zanetti has met hundreds of different opponents, all of whom attested to his fairness and unique status.

Among them was Xavi, the Barcelona midfielder, who today - thanks to his brother Alex, a guest at the Centro Sportivo Angelo Moratti - wanted to send the captain his number 6 shirt as a sign of his appreciation for the career the Argentine has enjoyed. He also left a special message: "Javier, with all my love and admiration. For your great career. A big hug, Xavi,"

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 08 maj 2014, 22:36

Ja ne znam kako cu moci da se naviknem na Inter bez Javiera :plac: :plac:

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 08 maj 2014, 23:07

Mislim da je bilo 1000 puta al neka opet :

Massimo Moratti: "Nema bolje odluke u mom životu od one kada sam odlučio kupiti Zanettija."
Douglas Maicon: "Čak i kada napravite najveće greške tijekom utakmice, iako mislite da on nije vidio te greške, Zanetti će ostati poslije utakmice kako bi vas upozorio i dao vam par savjeta."
Jose Mourinho: "Svi igrači bi voljeli biti poput Javiera."
Sir Alex Ferguson: "Jedini igrač kojeg sam vidio da je napravio tako malo prekršaja po utakmici."
Arsene Wenger: "Lično ne poznajem Zanettija, ali poznajem njegove sposobnosti, stav i ponašanje na i izvan terena, brojka od 100 nije dovoljna za Zanettija."
Fabio Capello: "Ukoliko želite naučiti kako biti pravi sportaš, onda to naučite od Zanettija."
Roberto Baggio: "On nikada nije rekao da bi želio biti poput mene, ali ja želim reći da bih želio biti kao on."
Paolo Maldini: "Zanetti je rival kojeg sam poštovao najviše od svih."
Esteban Cambiasso: "Zanetti? Samo jedna riječ ga opisuje - perfektan."
Wesley Sneijder: "Tijekom utakmice obično gledate trenera i njegove reakcije, ali kada je na terenu Zanetti, on je vaš trener."
Lionel Messi: "Veoma me plaši njegov miran stav i suzdržanost."
Ryan Giggs: "Najteži protivnik protiv kojeg sam igrao je Javier Zanetti."
Diego Simeone: "Jedina stvar koju nikada nisam vidio na Zanettijevom licu je ljutnja."
Marco Materazzi: "Na svijetu ne postoji nijedan igrač kojeg sam se bojao, osim Zanettija."
Pierluigi Collina: "Ukoliko želite postati nogometaš, ugledajte se na Zanettija."
Fabio Cannavaro: "On me je učio kako biti dobar kapiten."
Davide Santon: "Ukoliko imate 10% od 100% sposobnosti i vještine
Javiera Zanettija, vi možete postati najbolji igrač na svijetu."

:tokralju:

Inace skoro pa rasprodata Meazza za utakmicu sa Laziom. Ufff bice pravo dirljivo. :cry:

P.S. Ovaj mali Ince bi izgleda mogo i doc na kraju. Znal ko kakav je ? 92' godiste a ne znam jel ikad igro u Premiershipu :silent:

Edit : Naso sam u PL samo 7 utakmica i 1 gol i asist a u Championshipu 100 utakmica 31 gol i 27 asistencija.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 08 maj 2014, 23:28

Juventino je pisao tekst da se zna samo

Ove sezone „Pupi” je objavio odlazak u fudbalsku penziju.

Međutim, u svom voljenom Interu ostaće kao sportski direktor. Sa 15 godina su mu rekli da nije dovoljno fizički jak za Independiente, sa 40 je postao simbol večite snage, izdržljivosti i konstnantosti na terenu. Dejvid Bekam je promenio oko 2600 frizura u svojoj karijeri, „Il Traktore“ je ostao veran svojoj od dolaska u Inter iz argentinskog Banfilda 1995. godine. Ovo je priča o jednom od simbola modernog Kalča i istinskoj legendi Intera.

Znao sam ja sve vreme ko je taj Havijer Zaneti, ali pažnju su mi privlačili veliki majstori loptanja mog detinjstva; Ronaldinjo, Del Pjero, Kaka, Ronaldo, Zidan... Svaki njihov potez sam ispratio sa velikim oduševljenjem. Svima njima je nešto bilo zajedničko, a to je da su nakon perioda fantastičnih igara uvek imali onu jednu (neki, pak, više) utakmicu kada, jednostavno, nisu mogli ništa, kada ih ni lopta kao njihov nabolji saborac nije slušala.

Moj odgovor na to je bio jednostavan: ako ništa drugo, ono barem mogu gledati Zanetija. Video sam ga u svim pozicijama, od desnog beka, preko štopera, pa sve do špica (mogu da se zakunem da je, usled klasičnog italijanskog tumbanja u taktici kada je Inter vodio na nekoj utakmici sa 1:0, igrao špica minimum pola sata). Mene je zadivila ta njegova sposobnost da se (s)nađe na bukvalno svakom ćošku terena. Čini mi se da je on jedini igrač na svetu koji je morao da overi svaku travčicu igrališta. Bratovljev omiljen igrač, barabar sa Maldinijem. A burazer je Milanista, čisto radi informacije...

U svojim kasnim tridesetim je oduzimao lopte i sprintao sa upola mlađim kolegama. U najgorem slučaju ravnopravno, ako ne i više. Kada nije trčao mnogo, trčao je pametno. A kada je trčao mnogo, trčao je najviše na terenu. I pametno. Sigurno je da je kao Argentinac imao u krvi tu želju za driblingom, nadigravanjem, čak i ponižavanjem protivnika svojim fintama, ali je sve to stavio u službi tima i stavio sa strane. Recimo da sam video da je nekad izgubio loptu. Možda i nisam, ne znam. Trčao je sa takvom hladnokrvnošću i smirenošću, kao da šeta ulicama Milana sa svojom ženom Paulom i troje dece.

U njegovom držanju i licu ima nečeg aristokratskog. Ponekad mi se činilo da je on previše odmeren, fin i kulturan da bi uspeo kao profesionalni igrač na tako visokom nivou. Uvek smiren, često bezbrižno nasmejan sa svojim besprekorno belim zubima, kao da i dan danas igra po kvartovima rodnog Buenos Ajresa. Takav izraz inteligencije nikada nisam video ni na jednom fudbaleru. Mogao je lagano sedeti na dodeli Nobelove nagrade, vrlo lako bi se uklopio. Takav je i fudbal igrao, pre svega inteligentan. Johan Krojf je jednom rekao: „Igrati fudbal je jednostavno, a igrati jednostavno je najteže“.

U svakom trenutku imao je više rešenja, bez komplikovanja. Koliko samo iskustva u njegovim nogama: rekorder u dresu reprezentacije Argentine sa 145 nastupa, za Neroazure preko 600 odigranih utakmica. Fudbaleri su često umorni, zasićeni fudbala, otud i nekih fizičkih deformacija po završetku karijere. „Il Traktore“ nije igrao, on je mislio, a mozak se ne da umoriti. Zato i izgleda tako mladoliko kao da je juče maturirao.

Samo jednom je plakao, nakon utakmice protiv Palerma kada je saznao da mu je majka preminula. Nikada neće zažaliti to što joj odmah nije odgovorio na poruku koju mu je ona poslala, a glasila je: „Sine, čestitam ti, veoma sam srećna zbog tebe. Puno te volim.“

Dobio je dva crvena kartona u karijeri. Jedan sam video, kakva je to samo greška sudije bila. Panini nije ni morao da se muči sa njim, pa da ga slika svake sezone.

Samo nalepi sličicu od prethodne ili bilo koje ranije sezone i niko neće primetiti. U celoj vladavini Masima Moratija, Zaneti je jedina nit koja je ostala netaknuta. Simbolično, to je bila i prva Moratijeva kupovina. Prvo, pa muško, rekao bi naš narod.

Havijer je osnovao humanitarnu organizaciju „Pupi“, kao odgovor na tešku ekonomsku krizu u Argentini 2001. godine kada su milioni ostali bez posla. Cilj organizacije je pomoć deci ugrožene materijalne sigurnosti. Zna on dobro kako je preskočiti nekad neki obrok...

Možda se pitate zašto nigde nisam spomenuo tačan broj godina. Znate kako, u ljubavi su godine ništa drugo do pukog broja. Tako je i sa Zanetijem, koji je objavio autobiografiju pod nazivom „Kapiten i džentlmen“.

Kako je samo pogodio...

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 maj 2014, 23:33

Kad god pogledam ovaj video meni suza na oko dođe
[youtube][/youtube]

Jedan jedini, najveci kojeg je ovaj klub ima.

Bit ce ebeno tesko u subotu...
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 09 maj 2014, 00:08

slika
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 09 maj 2014, 11:09

Ja se opet nadam nekom cudu pa da Zanetti produzi jos jednu godinu, jos ne mogu vjerovat da ga nece bit iduce sezone :plac: a jos mu i ovaj kreten ne daje minutazu, izgleda da ce i protiv lazija krenut sa klupe :evil:

Bezveze mi ako dovedemo Ince-a, momak je 92. godiste (isto ko i Coutinho) a igra u drugoj ligi ako se ne varam. Po meni bolje vratit Livaju, kod nas je bio solidan i dao cetiri il pet golova u europa ligi..pa sto ne bi i iduce godine isto

Ovom turcinu izgleda istice ugovor i doso bi dzaba, jel ga ko gledo, kakav je igrac?? problem je sto bi zauzeo mjesto non EU igracima pa ne bi mogli Niltona dovest..drugo mjesto valjda uzima Vidic

Ausilio potvrdio da smo zainteresovani za Torresa i da trebaju vidit imal on motiva da igra kod nas..znaci mogo bi on bit nase pojacanje u napadu..po meni nismo nista s tim rijesili Palacio, Icardi, Torres, Ince mi ne djeluje zastrasujuce nimalo

I da, potvrdio je da Mazzari ostaje :evil:
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 maj 2014, 11:35

Pa nije Ince napadač nego nekakvo krilo.Primarno desno (MR,AMR).A slažem se da nam treba netko tipa Livaja da našamara pola svlačionice :mrgreen:

Zanetti ¨vjerojatno s klupe i protiv Lazia...šta više reći!?

slika
:rol:

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.