Male su šanse da Salihović ostane na klupi. Sjajna sezona je iza njega.FaraonTM je napisao/la:Mislim da mi nismo uigrani za tu formaciju, mada ona je dobra ali ipak mislim da će Pape koristiti 4-2-3-1 (protiv Argentine)
Ova dva su Medunjanin i Bešić. Gore trojica Lulić-Pjanić-Hajrović. Udariti dupli blok ispred odbrane Lulić i Kolašinac nek' udvajaju njihovo desno krilo, Hajrović i Mujdža lijevo krilo. Medunjanin i Bešić nek probaju kvariti igru njihove sredine. Spahić i Bičakčić nek PROBAJU zaustaviti Messija. Pjanić i Džeko + Hajrović i Lulić u kontri ako urade šta dobro i jeste![]()
Da sam ja trener, ja bih to ovako postavio.
Mensur Mujdža
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Mensur Mujdža
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Salihovic i ne treba da ostane na klupi. Treba igrat lijevo krilo, Lulic beka a Kolasinac i Besic zadnje vezne. Ostalo ko Virtual sto je poslozio pa nek Mesi dodje da ga pitaju posto su sudzuke u Argentini
Ne znam, po meni na lijevom krilu prednost ima Lulić, prvenstveno zbog brzine i mogućih kontri. Što se tiče lijevog beka tu je Seo zakovan. U ostalim kombinacijama Salihović je meni beskoristan. Više će nam trebati protiv Nigera i Irana kad bude trebalo više centrirati.Virtu4l je napisao/la:Male su šanse da Salihović ostane na klupi. Sjajna sezona je iza njega.FaraonTM je napisao/la:Mislim da mi nismo uigrani za tu formaciju, mada ona je dobra ali ipak mislim da će Pape koristiti 4-2-3-1 (protiv Argentine)
Ova dva su Medunjanin i Bešić. Gore trojica Lulić-Pjanić-Hajrović. Udariti dupli blok ispred odbrane Lulić i Kolašinac nek' udvajaju njihovo desno krilo, Hajrović i Mujdža lijevo krilo. Medunjanin i Bešić nek probaju kvariti igru njihove sredine. Spahić i Bičakčić nek PROBAJU zaustaviti Messija. Pjanić i Džeko + Hajrović i Lulić u kontri ako urade šta dobro i jeste![]()
Da sam ja trener, ja bih to ovako postavio.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
+1 velez_mostar
3-5-2
__________Begovic_________
______Bicakcic__Spahic__Kolasinac__
Mujdza________________________Lulic
______Pjanic__Medunjanin__Miske
______Hajrovic_____Dzeko__________
Mozda Besic umjesto Mujdze jer je Mujdza sad losi, citao sam da tu poziciju sada dosta igra Besic. A Hajrovic umjesto Ibisevica jer moze igrati napad i sredinu. Nebi nam ovo bilo lose jer kao i Talijani mi smo dosta spori.
3-5-2
__________Begovic_________
______Bicakcic__Spahic__Kolasinac__
Mujdza________________________Lulic
______Pjanic__Medunjanin__Miske
______Hajrovic_____Dzeko__________
Mozda Besic umjesto Mujdze jer je Mujdza sad losi, citao sam da tu poziciju sada dosta igra Besic. A Hajrovic umjesto Ibisevica jer moze igrati napad i sredinu. Nebi nam ovo bilo lose jer kao i Talijani mi smo dosta spori.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
Razumijem da postoje ljudi koji vole Medunjanina ali on ni kvalitetom,ni klubom i ligom ni nicim drugim nije zasluzio da igra prije Salihovica,mislim da nece ni igrati u prvih 11.Pa momak uglavnom igra po sat vremena ili cak ulazi sa klupe u .ebenom Gaziantepu,malo realnosti i objektivnosti.
Bude li igrao Besic cak je i Salihovicu upitno mjesto u prvih 11,kakav Medunjanin.
Bude li igrao Besic cak je i Salihovicu upitno mjesto u prvih 11,kakav Medunjanin.
E to jarane zvuci lijepo...! Jedini problem vidim stim je da Salihovic nije bas brz za krila a i ako Besic i Kolasinac bi bili dobro kao Zadnnji Vezni nisu dobri sa loptom kao Medunjanindubrovnik je napisao/la:Salihovic i ne treba da ostane na klupi. Treba igrat lijevo krilo, Lulic beka a Kolasinac i Besic zadnje vezne. Ostalo ko Virtual sto je poslozio pa nek Mesi dodje da ga pitaju posto su sudzuke u Argentini
meni bi bolje izgledalo protiv Argentine
Bega
Besic Bico Spaha Lulic
Medo Kola
Hajro Pjana Miske
Dzeko
Miske ne kao krilo nego nesto slicno ko nasri kad tu igra za city.
Vjeruj da je u ovoj opciji bolji od Salihovića. Ne kažem da je bolji igrač od Seje daleko od toga ali za ono što nama treba protiv Argentine je dobar. Teško mu je uzeti loptu glavni zadatak će mu biti zadržati loptu i dodati je Pjaniću. U tome je sigurno bolji od Seje. Salihović mi nikako nije za ove pozicije DM/CM što nama treba protiv Argentine.drummer je napisao/la:Razumijem da postoje ljudi koji vole Medunjanina ali on ni kvalitetom,ni klubom i ligom ni nicim drugim nije zasluzio da igra prije Salihovica,mislim da nece ni igrati u prvih 11.Pa momak uglavnom igra po sat vremena ili cak ulazi sa klupe u .ebenom Gaziantepu,malo realnosti i objektivnosti.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DonCorleone
- Kontakt:
Ne bi bilo lose ni 3-5-2, koji u fazi odbrane koristis kao 5-3-2, takve formacije nama leze (Cirini taktika). Kada Argentina ne bi pogodila u prvih 45 minuta, pritisak bi bio dosta veci nad njima i krenuli bi dosta ofanzivno, a mi bi mogli preko brzih krila biti dosta opasni, ali za sve te price treba vrhunska priprema i taktika, tako da pisi propalo.
Ako 3-5-2, onda samo ovako:
---------------------Dzeko--------------------
------------------Misimovic------------------
---------Salihovic--------Pjanic--------------
--Lulic-------------Besic---------Hajrovic---
-----Kolasinac----Spahic----Mujdza--------
-------------------Begovic--------------------
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ja sebi ne mogu pomoci meni nazalost za razliku od vecine Medunjanin nije igrac za prvih 11. Zato sam prizeljkivao Prcica jer Medunjanin ne igra vaznu ulogu ni u losem Turskom klubu. Sejo mi je zato jedan od najdrazih igraca i iako je sporiji od Lulica ima bolji centarsut i sut pa bi kojom loptom mogao i Dzeka pogodit. A tako mi obecavajuce djeluju Besic i Kolasinac na zadnjim veznim da je to cudo, a Besic zna iznijet loptu a bogami i poslat dobru dugu loptu.
Kad je Švabo postavi ima barem bod da im otkinemoDonCorleone je napisao/la:Ne bi bilo lose ni 3-5-2, koji u fazi odbrane koristis kao 5-3-2, takve formacije nama leze (Cirini taktika). Kada Argentina ne bi pogodila u prvih 45 minuta, pritisak bi bio dosta veci nad njima i krenuli bi dosta ofanzivno, a mi bi mogli preko brzih krila biti dosta opasni, ali za sve te price treba vrhunska priprema i taktika, tako da pisi propalo.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DonCorleone
- Kontakt:
Tako je jaraneFaraonTM je napisao/la:
Kad je Švabo postavi ima barem bod da im otkinemo
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Mozda ne igra cesto u Turskoj a zato je i taj klub toliko los, neznam sto je tu jos jer bi on mogao igrati bilo gdje, sigurno pare. Mislim da ga Susic igra jer slabo kad gubi loptu, ima dobar sut i cita igru fino. Po meni on bi mogao igrati za najbolje klubove.
Ma rekao je i sam Pape da voli igrače koji su dobri sa loptom i dobri tehničari, a ove različite taktike nas trenerskih magova su plod malo šireg kadra nego inače. Dobili smo dosta dobrih igrača u zadnje vrijeme, pa će sada uvijek biti različitih mišljenja ko treba igrati.. Uvijek će na klupi biti bar 3 kvalitetna igrača što nas treba radovatiAdnan89 je napisao/la:Mozda ne igra cesto u Turskoj a zato je i taj klub toliko los, neznam sto je tu jos jer bi on mogao igrati bilo gdje, sigurno pare. Mislim da ga Susic igra jer slabo kad gubi loptu, ima dobar sut i cita igru fino. Po meni on bi mogao igrati za najbolje klubove.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
[quote="Adnan89"]Mozda ne igra cesto u Turskoj a zato je i taj klub toliko los, neznam sto je tu jos jer bi on mogao igrati bilo gdje, sigurno pare. Mislim da ga Susic igra jer slabo kad gubi loptu, ima dobar sut i cita igru fino. Po meni on bi mogao igrati za najbolje klubove.[/qu
Mozda ti vidis bolje ja tog igraca jednostavno ne vidim kao nekog prvotimca u nasoj repki. Pa cijelu karijeru tavori po losim klubovima bez neke vece uloge. Dosta ljudi ga cijeni i govore da je dobar radi njega samog ili radi Susica ciji je izbor uglavnom pojma nemam. Nesumnjivo nikad ni u najludjem snu Bajern se nece za njega raspitivati kao sto su za Salihovica prije 2 godine. Salihovic kad je pravi i u formi moze jednim slobodnjakom pobijedit i najvece.
Mozda ti vidis bolje ja tog igraca jednostavno ne vidim kao nekog prvotimca u nasoj repki. Pa cijelu karijeru tavori po losim klubovima bez neke vece uloge. Dosta ljudi ga cijeni i govore da je dobar radi njega samog ili radi Susica ciji je izbor uglavnom pojma nemam. Nesumnjivo nikad ni u najludjem snu Bajern se nece za njega raspitivati kao sto su za Salihovica prije 2 godine. Salihovic kad je pravi i u formi moze jednim slobodnjakom pobijedit i najvece.
Najidealnija formacija je ova koju Corleone ima ispod,znaci Besic,Pjanic,Miske,lijevo Sejo,desno Lulic,u vrhu Dzeko.Apsolutno savrseno i sto je najvaznije imamo podjednako rasporedjen potencijal i ofanzivno i defanzivno po bokovima,poduplane bokove,sto ce nam protiv Argentine biti od presudnog znacaja.Kolasinac,Sejo a ovamo Mujdza i Lule,mjenjaju se i nadopunjuju i u ofanzivi i u defanzivi-savrseno.
Iskreno se nadam da cemo igrati ovako,bar protiv Argentine.
Momci,problem Medunjanina je sto je izuzetno spor,pogotovo kao organizator napada,igra samo lijevom i dok se namjesti odbrana protivnika se postavi,nema od te igre nista.Po meni jedan od glavnih razloga losih igara u zadnje vrijeme je igranje Medunjanina,drasticno nam je umrtvio igru.
Momci,problem Medunjanina je sto je izuzetno spor,pogotovo kao organizator napada,igra samo lijevom i dok se namjesti odbrana protivnika se postavi,nema od te igre nista.Po meni jedan od glavnih razloga losih igara u zadnje vrijeme je igranje Medunjanina,drasticno nam je umrtvio igru.
- DonCorleone
- Kontakt:
Moja formacija je prije nedelju, dvije bila veoma nerealna, medjutim pozivom Besica, stvari se mijenjaju na bolje, jos kada je rekao da ce igrati 4-5-1, pa skoro da mora onda igrati ovako. Samo on se zasigurno dvoumi izmedju Medunjanina i Salihovica, ranije je izjavio da si ne moze zamisliti ekipu bez Medunjanina, medjutim, neko ce morati na klupu.drummer je napisao/la:Najidealnija formacija je ova koju Corleone ima ispod,znaci Besic,Pjanic,Miske,lijevo Sejo,desno Lulic,u vrhu Dzeko.Apsolutno savrseno i sto je najvaznije imamo podjednako rasporedjen potencijal i ofanzivno i defanzivno po bokovima,poduplane bokove,sto ce nam protiv Argentine biti od presudnog znacaja.Kolasinac,Sejo a ovamo Mujdza i Lule,mjenjaju se i nadopunjuju i u ofanzivi i u defanzivi-savrseno.
..........................E. Dzeko...........................
S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic
..........................M. Besic...........................
S. Kolasinac......E. Spahic.......E. Bicakcic......M. Mujdza
..........................A. Begovic.........................
Ovo je najjace sto imamo protiv Argentine... Medunjanina nikako ne bih stavio na klupu, kreativan, odlicna pas igra, moze dati zadnji pas, opasan sut, tehnicki maksimalno potkovan, defanzivno moze koliko toliko odgovoriti pozicioniranjem. Vazna karika. Po meni, Miske (uz duzno postovanje) mora na klupu. Pjanic ima sve sto nam Miske moze dati, Pjanke ima zadnji pas, prekreativan je, moze servirati za gol, a uz to je strasno brz, prodoran, ubojit sut, fenomenalno izvodi prekide, inteligencija itd. Pjanic cak ima i solidne defanzivne karakteristike. Sadasnji spori Miske bi nam dao vise stete nego koristi, iako mi je jako drag. Dalje, Besic da odigra kao protiv Meksika i nista vise. Ko zuca, agresivan, pozicioniranje fantasticno, uklizavanje, prekid napada protivnika, skok igra, s druge strane za defanzivca ima odlican pregled igra, fantasticno brz, moze povuci loptu (sto nam cak moze stvoriti problem, ali imamo i medunjanina koji bi to pokrio kada ovaj ide naprijed) - kompletan igrac. O big Ed-u necu nista - kompletan napadan, odgovara mu da igra sam u spicu. Desno krilo Hajrovic, izuzetno napadacki orijentisan. Instinkt za postizanje golova. Prodoran, ubojit sut ljevicom. Idealno rjesenje kada igramo sa jednim napadacem, jer on dodje kao dodatni. Lulic nesto slicno kao Hajrovic, samo lijevo krilo. Dao je 7 golova za Lazio ove sezone. Znaci, jos jedan dodatni napac, prebrz, prespreman, idealan za tu poziciju. Kolasinac, sta reci za ovog momka. Koliko smo samo dobili s njim. Rusilac! Zabetonirao mjesto na lijevom beku, i nema nam zime. U zadnje vrijeme u Salkeu pokazao i ofanzivne vrline. Moderni lijevi bek. Kapiten Spahic na stoperu, 33 godine. Odigrao liderski u svakom klubu u koji je dosao. Vodja ove reprezentacije, neophodan, iskusan, temperamentan. Nizak za stopera, ali nadoknadi to svim ostalim. Rijetko pravi graske, ono sto je bitno je da zna iznijeti loptu, povuci kada treba. Stoper koji "zna sa loptom". Bicakcic, fajter. Kada ga pogledate, odmah vidite karakter. Snazan, agresivan, pozrtvovan. Prosjecno skocan i visok za stopera. Mozda bi na njegovom mjesto bilo i boljeg rjesenja u vidu Vranjesa da se onda nije povrijedio i ispao iz forme maksimalno. Desni bek, Mujdza. Ni u cemu se ne istice, a ima sve. Zna povuci, prodrijeti po desnoj aut liniji, ima dobar centarsut. Znaci, ofanzivno izuzetno dobro zna odigrati. U Odbrani jako pouzdan. Ne sjecam se kada ga je neko "izlevatio" kao Vrsajevica na primjer. Super pozicioniranje. Umjereno pozrtvovan. Kada treba gine. Iskusan i ima mnogo godina u nogama Bundeslige. Karakterom miran, samopouzdan, radilica prava. I na kraju, slag na tortu. Asmir Begovic! Klasa od golmana. Rodio se za tu profesiju. Visok, stamenit, krsan, lijep, autoritativan. Sjajni refleksi. Sigurnost na golu. Ulijeva samopouzdanje ekipi. Jak karakter, pravedan. Kompletna licnost. Da smo zamisljeli golmana ne bi ga ovakvog dobili. Sve u svemu, mislim da je ovo ekipa koja ima najveci potencijal i ssavrseno se uklapaju i nadopunjuju. E sad, Susic je selektor i on sigurno zna bolje sve pojedinosti ovih igraca i kako ce to najbolje funkcionisati. uopste ne sumnjam u njega. Prosao covjek 2 ovakva prvenstva. Zna sta je bitno. Mozda mi to ne mozemo primjetiti, a on u nekoj svojoj odluci vidi sitnicu koja ce prevagnuti. Naprimjer, momci koji su u drugom planu, koji ce sjedit na klupi, mnogo je bitnije da imaju pozitivan karakter, da se stvori odlicna hemija u ekipi. Mi to ne mozemo znati, a na kraju krajeva selektor je taj koji odgovara za uspjeh dok je na toj poziciji.
Mnogi ga kritikuju, a ja cu samo postaviti video:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedva cekam Brazil!
S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic
Ovo je najjace sto imamo protiv Argentine... Medunjanina nikako ne bih stavio na klupu, kreativan, odlicna pas igra, moze dati zadnji pas, opasan sut, tehnicki maksimalno potkovan, defanzivno moze koliko toliko odgovoriti pozicioniranjem. Vazna karika. Po meni, Miske (uz duzno postovanje) mora na klupu. Pjanic ima sve sto nam Miske moze dati, Pjanke ima zadnji pas, prekreativan je, moze servirati za gol, a uz to je strasno brz, prodoran, ubojit sut, fenomenalno izvodi prekide, inteligencija itd. Pjanic cak ima i solidne defanzivne karakteristike. Sadasnji spori Miske bi nam dao vise stete nego koristi, iako mi je jako drag. Dalje, Besic da odigra kao protiv Meksika i nista vise. Ko zuca, agresivan, pozicioniranje fantasticno, uklizavanje, prekid napada protivnika, skok igra, s druge strane za defanzivca ima odlican pregled igra, fantasticno brz, moze povuci loptu (sto nam cak moze stvoriti problem, ali imamo i medunjanina koji bi to pokrio kada ovaj ide naprijed) - kompletan igrac. O big Ed-u necu nista - kompletan napadan, odgovara mu da igra sam u spicu. Desno krilo Hajrovic, izuzetno napadacki orijentisan. Instinkt za postizanje golova. Prodoran, ubojit sut ljevicom. Idealno rjesenje kada igramo sa jednim napadacem, jer on dodje kao dodatni. Lulic nesto slicno kao Hajrovic, samo lijevo krilo. Dao je 7 golova za Lazio ove sezone. Znaci, jos jedan dodatni napac, prebrz, prespreman, idealan za tu poziciju. Kolasinac, sta reci za ovog momka. Koliko smo samo dobili s njim. Rusilac! Zabetonirao mjesto na lijevom beku, i nema nam zime. U zadnje vrijeme u Salkeu pokazao i ofanzivne vrline. Moderni lijevi bek. Kapiten Spahic na stoperu, 33 godine. Odigrao liderski u svakom klubu u koji je dosao. Vodja ove reprezentacije, neophodan, iskusan, temperamentan. Nizak za stopera, ali nadoknadi to svim ostalim. Rijetko pravi graske, ono sto je bitno je da zna iznijeti loptu, povuci kada treba. Stoper koji "zna sa loptom". Bicakcic, fajter. Kada ga pogledate, odmah vidite karakter. Snazan, agresivan, pozrtvovan. Prosjecno skocan i visok za stopera. Mozda bi na njegovom mjesto bilo i boljeg rjesenja u vidu Vranjesa da se onda nije povrijedio i ispao iz forme maksimalno. Desni bek, Mujdza. Ni u cemu se ne istice, a ima sve. Zna povuci, prodrijeti po desnoj aut liniji, ima dobar centarsut. Znaci, ofanzivno izuzetno dobro zna odigrati. U Odbrani jako pouzdan. Ne sjecam se kada ga je neko "izlevatio" kao Vrsajevica na primjer. Super pozicioniranje. Umjereno pozrtvovan. Kada treba gine. Iskusan i ima mnogo godina u nogama Bundeslige. Karakterom miran, samopouzdan, radilica prava. I na kraju, slag na tortu. Asmir Begovic! Klasa od golmana. Rodio se za tu profesiju. Visok, stamenit, krsan, lijep, autoritativan. Sjajni refleksi. Sigurnost na golu. Ulijeva samopouzdanje ekipi. Jak karakter, pravedan. Kompletna licnost. Da smo zamisljeli golmana ne bi ga ovakvog dobili. Sve u svemu, mislim da je ovo ekipa koja ima najveci potencijal i ssavrseno se uklapaju i nadopunjuju. E sad, Susic je selektor i on sigurno zna bolje sve pojedinosti ovih igraca i kako ce to najbolje funkcionisati. uopste ne sumnjam u njega. Prosao covjek 2 ovakva prvenstva. Zna sta je bitno. Mozda mi to ne mozemo primjetiti, a on u nekoj svojoj odluci vidi sitnicu koja ce prevagnuti. Naprimjer, momci koji su u drugom planu, koji ce sjedit na klupi, mnogo je bitnije da imaju pozitivan karakter, da se stvori odlicna hemija u ekipi. Mi to ne mozemo znati, a na kraju krajeva selektor je taj koji odgovara za uspjeh dok je na toj poziciji.
Mnogi ga kritikuju, a ja cu samo postaviti video:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedva cekam Brazil!
odlicna formacija!Amarkony je napisao/la:..........................E. Dzeko...........................
Salihovic.......H. Medunjanin......M. Pjanic........Lulic
MIske ti je igrac manje protiv Argentine dok primi loptu okrene se vec ga je neko saletio..Adnan89 je napisao/la:
meni bi bolje izgledalo protiv Argentine
Bega
Besic Bico Spaha Lulic
Medo Kola
Hajro Pjana Miske
Dzeko
Miske ne kao krilo nego nesto slicno ko nasri kad tu igra za city.
..........................E. Dzeko...........................
Lulic.......Salihovic......M. Pjanic............Višća.....
S. Kolasinac......E. Spahic.......E. Bicakcic......M. Mujdza/Vranješ
..Stim da bi ja umjesto Salihovica igrao sa Prcićem koji nazalost nije tu
Lulic.......Salihovic......M. Pjanic............Višća.....
S. Kolasinac......E. Spahic.......E. Bicakcic......M. Mujdza/Vranješ
..Stim da bi ja umjesto Salihovica igrao sa Prcićem koji nazalost nije tu
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Choma, Goalgetter, Google Adsense [Bot], held9, KrajinaKing, Lecler, LeCoq i 49 gostiju.