Rooney88 je napisao/la:Nisam navijac Sarajeva ali covjek kojeg si citirao je apsolutno upravu. Sarajevo je trenutno sigurno atraktivna destinacija mnogim fudbalerima na ovim prostorima, mora se priznati kako uprava FKS i Tan imaju ozbiljne ambicije. Tvrditi da jedna Jagodina moze u istu recenicu sa Sarajevom po bilo kojoj osnovi nije normalna prijatelju. Finansijski je Sarajevo jace (dok ih podcjenjujes siguran sam kako nisi bas upucen u situaciju u klubu, glede finansija i slicno) a i dosta je veci klub od Jagodine, bolji sigurno. Nema smisla minimizirati ih po bilo kojoj osnovi.
Mislim ok je i biti subjektivan, ali ti si previše subjektivan.
FKS jeste atraktivna destinacija prije svega zbog Tana, ali pravo pitanje je koliko je atraktivna BHT Premier liga?? Reći da
Jagodina ne može u istu rečenicu sa Sarajevom...

. To je ipak, cijenim, posljedica totalne neobavještenosti o tome kakav je klub FK Jagodina. Taj klub je najzdravija fudbalska sredina u Srbiji, možda i šire, klub koji konstantno raste iz godine u godinu, već nekih 3-4 godine su su u vrhu srpskog fudbala, konstantno su tu među prvih 4-5 ekipa, prošle sezone su uzeli Kup, izašli u Evropu, naletili na Rubin sa Rondonom, M`Vilom, Karadenizom... i ko god je gledao taj dvomeč, reći će ti da se Jagodinci nisu obrukali protiv Rusa, u revanšu su zaslužili i x. Ove sezone su poraženi u finalu Kupa, ali će opet igrati Evropu. Jako ambiciozna uprava. Imaju fin, renoviran stadion sa 15000 sjedišta, stadion koji ispunjava sve fifa/uefa kriterijume, čak je i repka počela kvalifikacione tekme tamo igrati. Ljudi su počeli graditi i novi moderni stadion koji će navodno vrijediti 70 miliona evra.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=828219
FKS jeste mnogo veći klub, sa bogatom istorijom... ali šta uopšte danas znači to
veći klub? Apsolutno ništa. To najbolje znaju njihovi navijači koji neki trofej čekaju koliko... 5,6,7 godina? Za to vrijeme su se nagledali poraza od Gabele, Drine, Olimpika, Slavije, Travnika, Zrinjskog... prošle godine u Evropi ispali od tamo neke albanske ekipe.
Da ne bi ispalo da se sa ovim gore navedenim, rugam Sarajevu, samo ću reći da je i klub za koji ja navijam, Crvena zvezda, u sličnoj situaciji kao i Sarajevo.
Rooney88 je napisao/la:Ako su nabrojani Evropski klubovi + PFC u igri onda je izuzetno desko da taj decko zaigra za Sarajevo, iz Jagodine komotno moze obuci bordo dres i da se smatra korakom naprijed, na stranu sto nije realno da izabere strani klub pored Partizana, ako ga trazi, koji ga zeli u svojim redovima. Sto bi zaradljivao dobro i pravio sebi karijeru u susjednoj zemlji ako isto to mozes u svojoj?
Već sam rek`o, za jednog Pešića dolazak u FKS može eventualno biti iskorak u finansijskom smislu (ako izuzmemo interesovanje za njega bogatih evroklubova), u svakom drugom teško.
HzSM je napisao/la:Nije on Jagodinu izjednacio sa Sarajevom(pogodilo ga je malo ovo tri puta,nije bas toliko,neko je pretjerao),ali je rekao da Zvezda i Partizan imaju prednost u odnosu na Sarajevo(ukoliko bi poslalo ponudu za Pesica).Za Partizan bih se slozio,ali za Zvezdu bas i ne.Sarajevo je organizaciono i finansijski u ovom trenutku iznad Zvezde.Mozda su tamo primanja jos uvijek bolja,ali su zato neredovna i svoja prava mozes steci samo na sudu
Ništa mene nije
pogodilo, ja sam samo poprilično upoznat sa dešavanjima oko FK Jagodine, prateći JSL.
Sarajevo finansijski jeste u dosta boljoj poziciji nego Zvezda, pa i Partizan. Tan je izmirio sva dugovanja, koja su bila čini mi se oko desetak miliona maraka (nek me neko ispravi ako griješim), a Zvezda ima minus od otprilike pedesetak miliona evra.

Niko nama nije kriv što su nas kroz bližu istoriju vodili raznorazni imbecili i probisvjeti koji su pravili masu jednu nelogičnih poteza i promašaja (možda i planiranih) zbog kojih smo tu gdje jesmo danas, što imamo
repove i dugovanja iz prethodnih godina, što nam svake sezone visi licenca za Evropu, što u klubu trenutno postoji nekoliko struja koje vuku svaka na svoju stranu, što moramo ispod cijene prodavati najbolje igrače da bi preživjeli, što smo jedno vrijeme bili bukvalno pred raspadom, a ni sada nismo mnogo daleko od toga.
Organizaciono ne. Možda u nekim narednim godinama organizaciono i prestignete Zvezdu (mada ne vjerujem, zna se i zbog čega) jer imate jako ambicioznu upravu koja je postavila zdrave temelje (što je najbitnije) i čiji je
motor superbogati inostrani sponzor, ali danas ne.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović