FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
SandorClegane
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Tobe jarabi
Covjek objasnio za sekundu, a ja se idiot natezem s i.... 
- alan_kardec
- Kontakt:
Ja ću opet ponoviti, uopšte ne sumnjam u finansijsku moć fks i ne sumnjam da će se ozbiljan keš uložiti i u tu akademiju (sa Tanom se nije šaliti), ali o njenoj uspješnosti možemo pričati tek za nekoliko godina kad prvi proizvodi počnu izlaziti iz nje. Što se tiče Mamićevog kluba i dovođenja Novotnyja i Kufrea, samo ću reči da je dosta lakše dovesti iskusnog igrača, koji je u karijeri prošao sve, nego nekog talentovanog klinca od 18-19 godina. Recimo Sarajevo će dosta lakše dovesti Misimovića nego ovog Pešića, Misimovića boli qrac gdje igra (Sarajevo, Dinamo, Azerbejdžan, Kazahstan, Turska, Kipar...) jer je čovjek prošao sve u karijeri, dokazao se i sad mu je stalo samo da mu plata bude dobra i redovna, da fino zaradi pokoji milion pred kraj karijere i da se obezbjedi za budućnost. Sa druge strane, talentovanim igračima kakav je Pešić, on gleda i kvalitet kluba i kvalitet lige, trenera, ekipe i gleda gdje bi najviše mogao napredovati, novac mu nije u prvom planu (bar ne bi trebao da bude). Takvim ispravnim rezonovanjem, za karijeru mu je milion puta bolje da ode recimo u Ajax. PSV, Genk, Anderlecht, Porto, Feyenoord, Dortmund, Benfiku... i bude redovan u prvih 11 nego da ode u Bayern ili Chelsea i za 7 puta veću platu, najbolje godine karijere provede grijajući klupu ili igrajući po posudbama u nekim trećeligaškim ekipicama. Na kraju krajeva, bolje mu je, ako zrelo razmišlja, da igra za neki od Bg klubova odakle će se lakše prodati u bolju ligu, nego da dođe u Sarajevo, igra za bolji keš, ali u ligi koja nije popularna među skautima i fudbalskim menadžerima.ultrahell24 je napisao/la:alan_kardec ti si upravu,al u Zvezdi je situacija ocajna znam iz vise izvora od nekih legendi Zvezde,a i ti to znas vjerovatno bolje od mene! Sto se tice Sarajeva ni Dinamo nije atraktivan bio na pocetku pa su Novotnog dovodili,Kufrea i mnoge druge igrace sa vrhunskim karijerama,mi nezavisimo konkretno od budzeta,moze se i kod nas igrac prodat preko evropskih nastupa,a moje info su da ce Tan pored vrhunske akademije na kojoj ce nam i Zvezda i Partizan zaviditi,mada Partizan ima odlicnu akademiju i trening centar,iskesirati dobre pare i za igrace,jer kad ti je cist racun mozes raditi neke stvari sto npr Zvezda nije u mogucnosti! Oni svom igracu nemogu garantovati redovnu platu sto je zalosno za klub tog renomea,dobar ti je eto primjer Jagodina il Maribor kako se pravilnim radom postignu dobri rezultati,samo sto mi momentalno imamo puno bolju poziciju,jer Maribor je poceo od dugova i nisu imali nikakve pare,vec radom su sve postigli,a mi odjednom pocinjemo cisti
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
-
lucif3R666
- Kontakt:
SandorClegane je napisao/la:Nije tacno. Sve je islo preko Kusturicinog brata koji je najzasluzniji sto je ovaj dosao ovamo. Cak ima jedna emisija u kojoj Kusturica sve objasnio lijepo. Samo ne mogu da nadem da pokazem ovom id...u.lucif3R666 je napisao/la:tan je najvise ulozio jer njegov prijatelj bivsi predsjednik malezije jako volio bosnu pa je tan usput pitao kako bi mogao pomoci tako da je tu bio kusturica ..ostalo je legenda ...
Mislim da je FACE TV ili TV SA, ali ne mogu da nadem, ja sam je gledao nedavno uzivo.

Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
Super vrijeme danas, prilika da se momcima pozelimo srece u revansu kupa.....Ulaz dzaba (za sve koji su bili na prosloj domacoj).
Dajte da nas bude sto vise!!!
Dajte da nas bude sto vise!!!
- thenaturalone
- Kontakt:
Mislim da je dosta ljudi u zabludi kad misli da ce Tan dijeliti pare a na nama je samo da kupujemo, ima on para ali takvi se ne razbaciju, nije ovo igrica i ne radi se o virtualnim parama, bez obzira ko nam je vlasnik kluba nas budjet je ogranicen i te pare treba pametno trositi. Ova ekipa koju trenutno imamo uz Duljevica i jos 2-3 prava pojacanja ce biti dovoljna da se iduce sezone prosetamo ligom, ali mislim da su evropski uspjesi (tipa ulazak u grupno takmicenje europske lige ili lige prvaka) ti koji ce istinski zadovoljiti Tana, a Boga mi za to treba truda, vremena pa i srece.
Akademija je nasa buducnost i u nju treba ulagati, treba svako malo kampove organizovati i pokupiti svu talentovanu djecu.
Akademija je nasa buducnost i u nju treba ulagati, treba svako malo kampove organizovati i pokupiti svu talentovanu djecu.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Svjesni smo burazthenaturalone je napisao/la:Mislim da je dosta ljudi u zabludi kad misli da ce Tan dijeliti pare a na nama je samo da kupujemo, ima on para ali takvi se ne razbaciju, nije ovo igrica i ne radi se o virtualnim parama, bez obzira ko nam je vlasnik kluba nas budjet je ogranicen i te pare treba pametno trositi. Ova ekipa koju trenutno imamo uz Duljevica i jos 2-3 prava pojacanja ce biti dovoljna da se iduce sezone prosetamo ligom, ali mislim da su evropski uspjesi (tipa ulazak u grupno takmicenje europske lige ili lige prvaka) ti koji ce istinski zadovoljiti Tana, a Boga mi za to treba truda, vremena pa i srece.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
-
fcsforever
- Kontakt:
@sarajlić
Ne djeli Tan pare šakom i kapom, nego po ugovoru. Isti važi do juna 2019.
Ne djeli Tan pare šakom i kapom, nego po ugovoru. Isti važi do juna 2019.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Pa nisam ja ni rekao da dijeli...
-
fcsforever
- Kontakt:
@head je u pravu...Edis i Feđa nisu braća nego rođaci ( djeca od dva brata). Feđa je svojevremeno radio kod Tana u jednoj od njegovih mnogobrojnih firmi u Maleziji, Hong Kong-u, Španiji, Njemačkoj , Maldivima itd. Ima oko 12 milja zaposlenih i nalazi se na Forbesovoj listi milijardera. Na tu listu možeš doći samo ako redovno plačaš sve poreze, redovno isplačuješ plate itd. Prve milione , Tan je zaradio kada je kupio franšizu Mc Donalds-a, za Maleziju...a vlasnik je i danas te iste. Nedavno se pojavila info da mu jedan drugi Malezijski milejarder nudi MILIJARDU DOLARA da mu Tan proda to "vlasništvo " nad McD....za Maleziju. Glatko je to odbio.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Fedja je i predlozio Tanu da ulaze u nas cini mi se.
Ne znam da li je ovdje neko pisao o ovome, ali:
Karte za sjever za finale kupa će biti 2 KM za članove, 4 KM za one koji to nisu, a oni koji se učlane do utakmice će dobiti gratis ulaznicu.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
I nadam se Istok 5 i Zapad 7 
-
fcsforever
- Kontakt:
Kada smo ponizili uhljupsku mafiju i izglasali novi statut, koji dozvoljava kupovinu ulagačkih prava, Feđa je svu paprologiju predstavio Tanu. Isti je pokazao interesovanje i ostalo znate.
-
neroazzuro
- Kontakt:
Ja pak mislim da je kljucni problem zbog kojeg ce klub poput FKS tesko privuci mladog talentovanog igraca (i pored novca) to sto mu, bez obzira na uslove koje FKS sutra stvori, opet valja otic u Lukavicu,Travnik,Bijeljinu,Prijedor i slicne Wembley-je sa fudbalskim tepihom, pa jos sudija pusti protivnika da ti slomi nogu i mozda sj.ebe karijeru. Tek kad svi klubovi podignu kvalitet tad cemo i mi postat pozeljna sredina za mlade. A to se,opet,ne moze skoro desit bez smanjenja lige,sto opet zavisi od politike.alan_kardec je napisao/la:Ja ću opet ponoviti, uopšte ne sumnjam u finansijsku moć fks i ne sumnjam da će se ozbiljan keš uložiti i u tu akademiju (sa Tanom se nije šaliti), ali o njenoj uspješnosti možemo pričati tek za nekoliko godina kad prvi proizvodi počnu izlaziti iz nje. Što se tiče Mamićevog kluba i dovođenja Novotnyja i Kufrea, samo ću reči da je dosta lakše dovesti iskusnog igrača, koji je u karijeri prošao sve, nego nekog talentovanog klinca od 18-19 godina. Recimo Sarajevo će dosta lakše dovesti Misimovića nego ovog Pešića, Misimovića boli qrac gdje igra (Sarajevo, Dinamo, Azerbejdžan, Kazahstan, Turska, Kipar...) jer je čovjek prošao sve u karijeri, dokazao se i sad mu je stalo samo da mu plata bude dobra i redovna, da fino zaradi pokoji milion pred kraj karijere i da se obezbjedi za budućnost. Sa druge strane, talentovanim igračima kakav je Pešić, on gleda i kvalitet kluba i kvalitet lige, trenera, ekipe i gleda gdje bi najviše mogao napredovati, novac mu nije u prvom planu (bar ne bi trebao da bude). Takvim ispravnim rezonovanjem, za karijeru mu je milion puta bolje da ode recimo u Ajax. PSV, Genk, Anderlecht, Porto, Feyenoord, Dortmund, Benfiku... i bude redovan u prvih 11 nego da ode u Bayern ili Chelsea i za 7 puta veću platu, najbolje godine karijere provede grijajući klupu ili igrajući po posudbama u nekim trećeligaškim ekipicama. Na kraju krajeva, bolje mu je, ako zrelo razmišlja, da igra za neki od Bg klubova odakle će se lakše prodati u bolju ligu, nego da dođe u Sarajevo, igra za bolji keš, ali u ligi koja nije popularna među skautima i fudbalskim menadžerima.ultrahell24 je napisao/la:alan_kardec ti si upravu,al u Zvezdi je situacija ocajna znam iz vise izvora od nekih legendi Zvezde,a i ti to znas vjerovatno bolje od mene! Sto se tice Sarajeva ni Dinamo nije atraktivan bio na pocetku pa su Novotnog dovodili,Kufrea i mnoge druge igrace sa vrhunskim karijerama,mi nezavisimo konkretno od budzeta,moze se i kod nas igrac prodat preko evropskih nastupa,a moje info su da ce Tan pored vrhunske akademije na kojoj ce nam i Zvezda i Partizan zaviditi,mada Partizan ima odlicnu akademiju i trening centar,iskesirati dobre pare i za igrace,jer kad ti je cist racun mozes raditi neke stvari sto npr Zvezda nije u mogucnosti! Oni svom igracu nemogu garantovati redovnu platu sto je zalosno za klub tog renomea,dobar ti je eto primjer Jagodina il Maribor kako se pravilnim radom postignu dobri rezultati,samo sto mi momentalno imamo puno bolju poziciju,jer Maribor je poceo od dugova i nisu imali nikakve pare,vec radom su sve postigli,a mi odjednom pocinjemo cisti
Sibenik,Osijek, Pula i sl prodaju igrace jer je Hrvatska redovni ucesnik EP i SP, a ljudi imaju i puno bolje uslove nego vecina nasih ligasa.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Kao sto sam i ocekivo danas vrijeme je idealno za igru i naravno dobru posjetu momci su to zasluzili jos je zadnja utakmica PL.
SVI NA SJEVER !
SVI NA SJEVER !
04.10.2009 !!
-
ultrahell24
- Kontakt:
kolicina gluposti od jednog covjeka ovog lazova sto donosi info da nam svi glavni igraci idu iz tima,da namStojcev ide u Kardif i sve to provjerenoHead je napisao/la:Kakva kolicina gluposti.Fedja i Edis nisu braca uopste.
Ma samo lozi raju bez-veze.
-
fcsforever
- Kontakt:
No sikiriki ultrahell. Vidio sam kolko kloc zna...ahahahahaahaha. Čuj Feđa brat Edisov...!!!???
-
ultrahell24
- Kontakt:
sace on doc da me ubijedi da sam idiot,i da nam ide 5 igraca,plus ima info od Tana da Stojcev ide u b tim Kardifafcsforever je napisao/la:No sikiriki ultrahell. Vidio sam kolko kloc zna...ahahahahaahaha. Čuj Feđa brat Edisov...!!!???
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 25 gostiju.