Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ja sam neku noć vozio Audi A6 2011 godište. Strahota od auta. Moj zakon je 4 kruga i ende. Stari mi je ljubitelj Škode i ima ovu Octaviu A5-icu vozam je i ja ali ono što sam vozio je nebo i zemlja. Ako budem kad' đe šta u parlamentu haha kupujem sebi A6-icu. Doduše ima mi u jarana mati Q5 pa čekamo da on dobije vozačku da vidimo kakva je ona i to.
Tako blizu, a tako daleko.
- Centre forward
- Kontakt:
Čelnici Alfe Romeo su u ovoj godini planirali prodaju 500.000 vozila a po rezultatima do sada maximalan broj prodatih auta do kraja godine biće 100.000 hiljada. Šta to govori? Pa govori da je krš u svakom pogledu. Marcione čupa Alfu al' činjenica je da će kad tad završit' u rukama VW grupe al' ne što im treba neg' iz istog razloga što su kupili i Lambo, Bugati, Ducati, jednostavno jer im se može. Čitam da se Alfa "odvaja" od Fiat - Crysler grupacije u smislu donošenja poslovnih odluka, naravno da kapitalno ona ostaje dio grupacije. Sve su prilike da ako se nastavi ovakvom politikom da će Alfa putem Lancije koja je bukvalno pred gašenjem jer je donešena odluka da se ona prodaje samo na matičnom tržištu, dakle Italiji. Kad vidim Alfu sa 3.0 TDI motorom onda ne sumnjam u njen opstanak, i kakvi su to mitovi o JTD motoru kao jednom od najboljih
. Bosch je još 1986 god iskoristio Fiat Kromu kao pokusnog kunića za instaliranje savremenog turbo dizel motora (preteča današnjih) i prošlo je. Da nije, Fiat bi danas bio na mezarju slavnih u Parizu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nije to mit, to je cinjenica. Suprotno mogu tvrditi samo nasi genijalni mehanicari kojima je vrhunac znanja i mogucnosti popravaka Golf 2ca pa stoga samo takvo sto i preporucuju, a ostalo popljuju, te tako i dolazis do ''kupi Golfa'' misljenja kod ljudi ovdje, lako na njih utjecati.
...Život za Široki...

Ovaj Cristianov audi mi je za 10.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Koja je najbolja zastita za auto danas i koja se moze staviti na auto pod garancijom?
daj neko pokoju o bmw e60 jer prijatelj gotovo da ga je kupio.. mozel' nac' sta bolje za te pare? 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kasko osiguranje je najbolja zaštita,pa nek kradu ocu svom..cala je napisao/la:Koja je najbolja zastita za auto danas i koja se moze staviti na auto pod garancijom?
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Naravno da ne moze. :pLillard je napisao/la:daj neko pokoju o bmw e60 jer prijatelj gotovo da ga je kupio.. mozel' nac' sta bolje za te pare?
A ovisi za koje pare.
...Život za Široki...
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
A kako su meni drama ovi allroad prstenovi..Jedi od ljepsi karavana i vjerovatno jedini karavani koje bi ja voz'o 
Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
I mislio sam da ces to reci...ŠB_Fidelis je napisao/la:Naravno da ne moze. :pLillard je napisao/la:daj neko pokoju o bmw e60 jer prijatelj gotovo da ga je kupio.. mozel' nac' sta bolje za te pare?
A ovisi za koje pare.
Al' gotovo je sad, nece lik nista drugo pa nek mu bude. Gledam sad da vidim kako ide
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- QUARTERBACK
- Kontakt:
dan te ne yebo da ti nisi ovaj moj rodjak, ista situacija sinoc kod njega.bega_afc je napisao/la:Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW
kod mene je golf iv 85kw 115 konjina
eh sad ovaj moj rodjak sinoc dosao kaze gubi mu snagu isto tako ko kod tebe na 2000 i stavili mu drugi taj luftmasenmeser i auto fercera ko ludo opet.
- Centre forward
- Kontakt:
Novi Passat bit' će zvanično predstavljen na predstojećem SA u Parizu, najljepši do sada

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa sta ima vise gledati kad vec gleda najbolje auto u klasi. :pLillard je napisao/la:I mislio sam da ces to reci...ŠB_Fidelis je napisao/la:Naravno da ne moze. :pLillard je napisao/la:daj neko pokoju o bmw e60 jer prijatelj gotovo da ga je kupio.. mozel' nac' sta bolje za te pare?
A ovisi za koje pare.![]()
Al' gotovo je sad, nece lik nista drugo pa nek mu bude. Gledam sad da vidim kako ide..
...Život za Široki...
QUARTERBACK je napisao/la:dan te ne yebo da ti nisi ovaj moj rodjak, ista situacija sinoc kod njega.bega_afc je napisao/la:Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW![]()
kod mene je golf iv 85kw 115 konjina, jarane kod mene je vukao od 2000 do 3000 i onda osjetis i cujes ono po radu motora kako auto gubi snagu, umjesto da poslije 3 jos vise cupa on nije mogao da ide.. i neki dan skinem turbinu da ocistim, brate zapeklo sve bilo, ocistim to sve, vratim, odem probam majku yebo sad vuce preko 3 ono ide dalje do kraja al nema snage ba, nekako mi opet nije to to ko sto bi trebalo za ovih 115 konja da ide i sta cu vako nako, kod majstora kaze zamijeni luftmasenmeser (to ti je protok zraka) i vidi hoce li onda, brate ja skinuo s jaranove cetvorke i stavio na svoju, i boga mi jest do toga, auto leti sad jarane caba je..
![]()
eh sad ovaj moj rodjak sinoc dosao kaze gubi mu snagu isto tako ko kod tebe na 2000 i stavili mu drugi taj luftmasenmeser i auto fercera ko ludo opet.
Evo dovezo sam ga iz servisa, ludilo, iz 4. puta su napokon pogodili sta se izdesavalo. Prikljuce na dijagnostiku, nista im nije pokazivalo, osim da nema pritiska. Vele turbina i hajde, odradili reparaciju i nisu htjeli rec da nije to to, nego zovu i govore treba jos par stvari mijenjat...sad je navodno i katalizator posto belaj...isjekli i katalizator, promijenili i protokomjer zraka aka nestoluft i dobili to da nema crnog dima ali nece auto opet gasa. Da bi se na kraju ispostavilo da je EGR ventil bio zapusen jer mi to na redovnom servisu niko nije ni pogledo ni spomeno da se treba ocistit. Sad malo pregledo po netu i vidio da ti ustvari treba nekih 10 min da ga sam skines, tuga pa hajd. Al eto, bar se nadam da sam sad miran naredni period, jer sam usput trazio da promijene i filtere i ulje. Sad za sad vuce dobro, izlazio sam i na autoput probo. Al i dalje nisam halalio sto me oderase ko idiota.
#Voajeroljupci na respiratorima.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
novi passat? ili je to zapravo novi volkswagenov koncept nazvan NMC ili ti New Midsize CoupeCentre forward je napisao/la:Novi Passat bit' će zvanično predstavljen na predstojećem SA u Parizu, najljepši do sada
- QUARTERBACK
- Kontakt:
E yebi ga braca, ispusio si foru pravobega_afc je napisao/la:QUARTERBACK je napisao/la:dan te ne yebo da ti nisi ovaj moj rodjak, ista situacija sinoc kod njega.bega_afc je napisao/la:Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW![]()
kod mene je golf iv 85kw 115 konjina, jarane kod mene je vukao od 2000 do 3000 i onda osjetis i cujes ono po radu motora kako auto gubi snagu, umjesto da poslije 3 jos vise cupa on nije mogao da ide.. i neki dan skinem turbinu da ocistim, brate zapeklo sve bilo, ocistim to sve, vratim, odem probam majku yebo sad vuce preko 3 ono ide dalje do kraja al nema snage ba, nekako mi opet nije to to ko sto bi trebalo za ovih 115 konja da ide i sta cu vako nako, kod majstora kaze zamijeni luftmasenmeser (to ti je protok zraka) i vidi hoce li onda, brate ja skinuo s jaranove cetvorke i stavio na svoju, i boga mi jest do toga, auto leti sad jarane caba je..
![]()
Evo dovezo sam ga iz servisa, ludilo, iz 4. puta su napokon pogodili sta se izdesavalo. Prikljuce na dijagnostiku, nista im nije pokazivalo, osim da nema pritiska. Vele turbina i hajde, odradili reparaciju i nisu htjeli rec da nije to to, nego zovu i govore treba jos par stvari mijenjat...sad je navodno i katalizator posto belaj...isjekli i katalizator, promijenili i protokomjer zraka aka nestoluft i dobili to da nema crnog dima ali nece auto opet gasa. Da bi se na kraju ispostavilo da je EGR ventil bio zapusen jer mi to na redovnom servisu niko nije ni pogledo ni spomeno da se treba ocistit. Sad malo pregledo po netu i vidio da ti ustvari treba nekih 10 min da ga sam skines, tuga pa hajd. Al eto, bar se nadam da sam sad miran naredni period, jer sam usput trazio da promijene i filtere i ulje. Sad za sad vuce dobro, izlazio sam i na autoput probo. Al i dalje nisam halalio sto me oderase ko idiota.
ma sinoc ja legao i kontam sta moze biti jos pored ovog ma reko il je turbina zaribala il je i erg ventil zacepio ma reko ne mozes biti pametan odo spavat hahah e yebi ga jarane zao mi ocm, mogo si lagano to ocistiti sam sebi ovako yebada
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
e ****, nisam vidio, to je tipicno za EGRbega_afc je napisao/la:Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- majestic24
- Kontakt:
Bosniacum Lilium je napisao/la:e ****, nisam vidio, to je tipicno za EGRbega_afc je napisao/la:Situacija sljedeca...auto gubi snagu, bas puno crnog dima iz auspuha( papa nije izabran, nije to...), i na nekih 2000 obrtaja neki prenos, vibracija se osjeti i to bude to, dalje nema snage, ponekad cak i trzne...jel neko imo takav slucaj...auto je na servisu al imam osjecaj da me pomalo zavlace i da ni oni nisu odredili tacan uzrok...golf IV 66 kW
da...100% je to
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 110 gostiju.