VFL Wolfsburg
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: VFL Wolfsburg
Igraju Vukovi dobar, dopadljiv fudbal, stvaraju šanse (za razliku od kupa protiv Dortmunda jučer su i pogađali). Gusta sjajan na sredini, dobro vlada, a pogađa i prečke i stative (nažalost dobija malo previše crvenih kartona).
U LP mogu napravit nešto uz dobra pojačanja, pretkolo mogu proći, a tu bi im jedina prava opasnost bila Napoli i Arsenal, iako s pojačanjima dobrim bi se i s njima nosili....
U LP mogu napravit nešto uz dobra pojačanja, pretkolo mogu proći, a tu bi im jedina prava opasnost bila Napoli i Arsenal, iako s pojačanjima dobrim bi se i s njima nosili....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ti stvarno mislis da je Dortmund davao vise od 22 miliona za njega?Dede17 je napisao/la: Valjda znaš da ga Mou nije htio prodat BVB-u i to za veću sumu od ove koju je Wolfe platio.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
'ajmo Vukovi na peto mjesto!
Spaha u prolazu!

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- gerdmuller
- Kontakt:
Iduce subote se opet vracaju na 4.mjesto a u tome cete im upravo vi pomociSemir bvb je napisao/la:'ajmo Vukovi na peto mjesto!Spaha u prolazu!
![]()
![]()
![]()
![]()

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Kad smo mogli Hoffenheimu mozemo i njimagerdmuller je napisao/la:
Iduce subote se opet vracaju na 4.mjesto a u tome cete im upravo vi pomoci

A Wolfsburgu je u sustini svejedno da li ce biti cetvrti ili peti..."Europa league" im ne gine u oba slucaja

- gerdmuller
- Kontakt:
IVICA OLIĆ okončao je sagu oko svog transfera potpisavši sa Wolfsburgom novi dvogodišnji ugovor, potvrdio je to njegov klub na službenim stranicama.
Napadač hrvatske reprezentacije koketirao je sa Stoke Cityjem koji ga je silno želio dovesti u Premiership, ali Olić će ipak karijeru završiti u Bundesligi, kojoj je i dao svoje najbolje godine.
Novi ugovor držat će ga među "Vukovima" do ljeta 2016. godine.
"Sretan sam što sam razjasnio svoju budućnost. Sretan sam što sam dio ove ekipe, a i moja obitelj se ovdje osjeća ugodno", kaže danas 34-godišnji Olić koji je ove sezone u 34 nastupa zabio 14 golova i upisao 5 asistencija.
I trener Dieter Hecking sretan je zbog Olićevog ostanka: "Sa svojim velikim iskustvom vrlo je važan za našu momčad".
Menadžer Wolfsburga Klaus Allofs dodao je: "Olić je važan dio slagalice za sljedeću sezonu".
Napadač hrvatske reprezentacije koketirao je sa Stoke Cityjem koji ga je silno želio dovesti u Premiership, ali Olić će ipak karijeru završiti u Bundesligi, kojoj je i dao svoje najbolje godine.
Novi ugovor držat će ga među "Vukovima" do ljeta 2016. godine.
"Sretan sam što sam razjasnio svoju budućnost. Sretan sam što sam dio ove ekipe, a i moja obitelj se ovdje osjeća ugodno", kaže danas 34-godišnji Olić koji je ove sezone u 34 nastupa zabio 14 golova i upisao 5 asistencija.
I trener Dieter Hecking sretan je zbog Olićevog ostanka: "Sa svojim velikim iskustvom vrlo je važan za našu momčad".
Menadžer Wolfsburga Klaus Allofs dodao je: "Olić je važan dio slagalice za sljedeću sezonu".
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ajmoooooo bayernII 

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Wolfsburg osvoji peto mjesto i time direktan plasman u EL, dok će Mainz i Gladbach morati proći pretkolo/pretkola...
Wolfsburg sada fino može planirati, jer ima najmanje 6 evropskih utakmica. A EL im je jedan od podstreka da dobro investiraju, tako da će definitivno par dobrih igrača doći.
Sa De Bruyneom i Gustavom su napravili sjajne poteze, napravili su zvučne transfere a uz to dobili dvojicu igrača koji su ih stvarno unaprijedili. Belgijanac se sada baš pravo uklopio, nosi im igru, zabija lijepe golove i zaista ga ljepota gledati. Gustavo odrađuje veliki posao u veznom redu, a i zabio je par golova. Da nije još imao tih par crvenih kartona sve bi bilo još bolje.
Pravi potezi su već napravljeni i prije dovođenjem pravog menadžera kakav je Allofs i pravog trenera kakav je Hecking. Ekipa igra dopadljiv fudbal, atmosfera im je na stadionu sve bolja.
Eto ako smo već kod tradicije, ovaj klub bi uskoro mogao imati bolju atmosferu na stadionu nego jedan Stuttgart. Znamo kako je kod Švaba izgledao stadion u nekim manje važnim utakmicama. Tako da je Wolfsburg i po pitanju publike na dobrom putu. Dobro je vidjeti da se tamo sada radi dobar posao, da se ljudi animiraju, da ljudi u tom gradu osjete da tu sada zaista nastaje ozbiljan fudbalski projekat. A kada imaš dvojicu ozbiljnih ljudi kakvi su Hecking i Allofs, onda to tako mora sve biti. Njih dvojica su navikli raditi s manje sredstava i manjim budžetima, pa su čuda pravili, a sada bi tek trebali da naprave jednu vrhunsku ekipu.
Wolfsburg bi se sada trebao etablirati u vrhu, uskoro ih vidim i u LP, a sada u EL sigurno mogu napraviti dobar rezultat. Plasman u osminu ili četvrtfinale za početak možda i dosta, ali s ovakvom ekipom dodatno pojačanom s par imena tokom ljeta oni mogu i do samog kraja EL.
S pojedinim igračima će ipak i oni imati problema. Poput Rodrigueza, gdje se spominje između ostalog i interes Reala. I jedan Wolfsburg će imati problem kada toliko veliki klubovi pokucaju na vrata. Ali ipak će oni vjerovatno u narednom periodu stalno napredovati u kvalitetu. Priliv u odnosu na odliv kvaliteta će sigurno biti veći...
Wolfsburg sada fino može planirati, jer ima najmanje 6 evropskih utakmica. A EL im je jedan od podstreka da dobro investiraju, tako da će definitivno par dobrih igrača doći.
Sa De Bruyneom i Gustavom su napravili sjajne poteze, napravili su zvučne transfere a uz to dobili dvojicu igrača koji su ih stvarno unaprijedili. Belgijanac se sada baš pravo uklopio, nosi im igru, zabija lijepe golove i zaista ga ljepota gledati. Gustavo odrađuje veliki posao u veznom redu, a i zabio je par golova. Da nije još imao tih par crvenih kartona sve bi bilo još bolje.
Pravi potezi su već napravljeni i prije dovođenjem pravog menadžera kakav je Allofs i pravog trenera kakav je Hecking. Ekipa igra dopadljiv fudbal, atmosfera im je na stadionu sve bolja.
Eto ako smo već kod tradicije, ovaj klub bi uskoro mogao imati bolju atmosferu na stadionu nego jedan Stuttgart. Znamo kako je kod Švaba izgledao stadion u nekim manje važnim utakmicama. Tako da je Wolfsburg i po pitanju publike na dobrom putu. Dobro je vidjeti da se tamo sada radi dobar posao, da se ljudi animiraju, da ljudi u tom gradu osjete da tu sada zaista nastaje ozbiljan fudbalski projekat. A kada imaš dvojicu ozbiljnih ljudi kakvi su Hecking i Allofs, onda to tako mora sve biti. Njih dvojica su navikli raditi s manje sredstava i manjim budžetima, pa su čuda pravili, a sada bi tek trebali da naprave jednu vrhunsku ekipu.
Wolfsburg bi se sada trebao etablirati u vrhu, uskoro ih vidim i u LP, a sada u EL sigurno mogu napraviti dobar rezultat. Plasman u osminu ili četvrtfinale za početak možda i dosta, ali s ovakvom ekipom dodatno pojačanom s par imena tokom ljeta oni mogu i do samog kraja EL.
S pojedinim igračima će ipak i oni imati problema. Poput Rodrigueza, gdje se spominje između ostalog i interes Reala. I jedan Wolfsburg će imati problem kada toliko veliki klubovi pokucaju na vrata. Ali ipak će oni vjerovatno u narednom periodu stalno napredovati u kvalitetu. Priliv u odnosu na odliv kvaliteta će sigurno biti veći...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Mnogima smiješno, ali Wolfsburg polako prerasta u veliki klub i ako ovako nastavi bit će u rangu velikana Bundeslige. Džeko, kad mu istekne ugovor u Cityju, ako ne bude produžavao, najpametnije bi mu i bilo vratiti se na Volkswagen arenu, svakako ga željno čekaju i ne znam da ima iko u Wolfsburgu ko ga nebi volio ponovo gledati u napadu Vukova. Klubovi koji su nekad bušili Vukove, sada strahuju od njih, tipa Stuttgart, HSV, Schalke, govoreći u globalu, naravno.
Perišić poludio pred kraj sezone, završio na deset golova na kraju. 

Volsburg je yebeno ostecen.
Zahvaljujuci kislingovom golu koji nikada nije smio biti priznat, prevara od kluba kakav je lever ide u ligu prvaka.
Bas mi je zao sto je taj yebeni gol odlucio da volfsi moraju u el.
Zahvaljujuci kislingovom golu koji nikada nije smio biti priznat, prevara od kluba kakav je lever ide u ligu prvaka.
Bas mi je zao sto je taj yebeni gol odlucio da volfsi moraju u el.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
O kojem ti golu Kieslinga pričaš, onom protiv Hoppenheima?
Daj molim te, VW se sam iskarao kad nije dobio Freiburga kući i sad im taman ti bodovi fale za 4.mjesto. No, unatoč svemu ovaj drugi dio sezone za VW je bio jako dobar. Perišić je pred kraj sezone poludio, de Bruyne sve više i više postaje nositelj igre. A za mene je najveće iznenađenje Mandanda koji sa 19 godina samo (mislim da je
) je odigrao do ozljede fantastičnu rolu u veznom redu. Svi pričaju o cigi Gustavu i de Bruyneu, no za mene je Mandanda njihovo TOP pojačanje, pa uostalom i kad se pogleda koliko je koštao + koja mu je potencijalna cijena u budućnosti za razliku od ove dvojice.
Očekujem sljedeće sezone najbolji VW od onog naslova iz 2009., ali isto tako treba imati naumu da nakon 5 godina valjda će igrat Europu i vidjet ćemo kako će se snaći u tom ritmu utakmica.
Šteta samo što si ovo klub sve može priuštiti zahvaljujući lovi od VWa jer inače ovaj klub bi bio 3.-ligaški klub s prosjekom gledatelja slično Ingolstadtu od nekih 4-5.000.
Daj molim te, VW se sam iskarao kad nije dobio Freiburga kući i sad im taman ti bodovi fale za 4.mjesto. No, unatoč svemu ovaj drugi dio sezone za VW je bio jako dobar. Perišić je pred kraj sezone poludio, de Bruyne sve više i više postaje nositelj igre. A za mene je najveće iznenađenje Mandanda koji sa 19 godina samo (mislim da je

Očekujem sljedeće sezone najbolji VW od onog naslova iz 2009., ali isto tako treba imati naumu da nakon 5 godina valjda će igrat Europu i vidjet ćemo kako će se snaći u tom ritmu utakmica.
Šteta samo što si ovo klub sve može priuštiti zahvaljujući lovi od VWa jer inače ovaj klub bi bio 3.-ligaški klub s prosjekom gledatelja slično Ingolstadtu od nekih 4-5.000.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Prle je napisao/la:inače ovaj klub bi bio 3.-ligaški klub s prosjekom gledatelja slično Ingolstadtu od nekih 4-5.000.

Šta bi bilo...
Ovo što si naškrabao gore se kosi sa razmišljanjem kompetentnih ljudi za ovaj klub, nas simpatizera istog,
a znači da si u krivu izuzev rijetkih dijelova gdje pozitivno o Wolfsburgu govoriš.
de Bruyne je itekako pozitivna investicija, to vama Dortmunđanima itekako para srce

jer da ne bijaše ovog poletnog megatalenta Wolfsburg sigurno drugi dio ne bi odigrao ovako dobro,
a samo su mu 3 utakmice trebale da uhvati ritam.

O Gustavu možete pričati šta hoćete, ali njegova uloga na terenu je ogromna, radi veliki posao i sigurno je među TOP3 šestica BL.
Očekujemo sigurno 2 jako zvučna pojačanja,
zasad im više i ne treba, a vjerovatno će Heking pročešljati omladinsku selekciju ki obrve.

- Omerbavarac
- Kontakt:
@Prle: nije Mandanda (to ti je golman Marseillea), nego Malanda ali je jasno o kome si pricao.
Koliko para toliko muzike a vidimo da je Wfl sa pojacanjima dogurao do Europe, malo im je falilo da se ukrcaju za voz koji pici prema najeltinijem takmicenju.
Dogodine od njih mozemo ocekivati uspjeh vise a pod tim mislim na ukrcavanje na ovaj voz.
Koliko para toliko muzike a vidimo da je Wfl sa pojacanjima dogurao do Europe, malo im je falilo da se ukrcaju za voz koji pici prema najeltinijem takmicenju.
Dogodine od njih mozemo ocekivati uspjeh vise a pod tim mislim na ukrcavanje na ovaj voz.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
U pitanju je Malanda i zaista staoji da ima najveći potencijal u cijeloj ekipi. Da su ovako igrali od početka završili bi kao drugi vjerovatno, ali eto im prilike sad na ljeto da isprave greške. BAyeru je poklonjena pobjeda, ali Wolfsburg je ima sve u svojim rukama i mogu žaliti za Lp-om.
Sto se tiče pojačanja, biće ih jako puno. Mediji spominju 5-6 kvalitetnih pojačanja koja bi trebala doći.
U zadnje vrijeme se spominju Gomez i najbolji stoper brazilske lige Dede, čije je obeštećenje 15 mil eura.
-Jung
-Dede
-Lestienne
-Gomez/Lukaku/ Morata
-još jedan vezni igrač, da li ofanzivni ili CM to će odlučiti u zavisnosti od oporavka Malande.
Iz juniorskog pogona u u seniorski tim ce uletiti Muller, Bulbul, Seguin, Stolze, Zawada, Sprenger i Cigerci. Treći napadač trebao bi biti Kevin Scheidhauer koji je eksplodirao u rezervnom timu. Wolfsburg II je na pragu ulaska u 3. ligu.
Sto se tiče pojačanja, biće ih jako puno. Mediji spominju 5-6 kvalitetnih pojačanja koja bi trebala doći.
U zadnje vrijeme se spominju Gomez i najbolji stoper brazilske lige Dede, čije je obeštećenje 15 mil eura.
-Jung
-Dede
-Lestienne
-Gomez/Lukaku/ Morata
-još jedan vezni igrač, da li ofanzivni ili CM to će odlučiti u zavisnosti od oporavka Malande.
Iz juniorskog pogona u u seniorski tim ce uletiti Muller, Bulbul, Seguin, Stolze, Zawada, Sprenger i Cigerci. Treći napadač trebao bi biti Kevin Scheidhauer koji je eksplodirao u rezervnom timu. Wolfsburg II je na pragu ulaska u 3. ligu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Fantomski gol Kiesslinga je odlučio putnika u CL i ovo je jedan veliki šamar sudijskoj ogranizaciji.
Ne suđeni igrač Domuza De Bryune se pokazao kao veliko pojačanje, možda to na početku i nije tako izgledalo al' kako je sezona odmicala tako je i on pružao sve bolje partije.
S obzirom da će igrat EL moraju se kvalitetno pojačati da bi mogli izdržati visok tempo.
Ne suđeni igrač Domuza De Bryune se pokazao kao veliko pojačanje, možda to na početku i nije tako izgledalo al' kako je sezona odmicala tako je i on pružao sve bolje partije.
S obzirom da će igrat EL moraju se kvalitetno pojačati da bi mogli izdržati visok tempo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Zamisli tog sexa da im oporavljeni Gomo stigne,
postaće mi draži od Bayerna.
Vidi se da idu ciljano na pojačanja, i to provjeren kvalitet, tačno šta im treba, a pritom se omladina ne baca u kraj i imaće veliki širinu u ekipi.
Ne sumnjam da će ozbiljno i Evropsku ligu shvatiti, takav jedan trofej odavno Bundesligi fali.
postaće mi draži od Bayerna.

Vidi se da idu ciljano na pojačanja, i to provjeren kvalitet, tačno šta im treba, a pritom se omladina ne baca u kraj i imaće veliki širinu u ekipi.
Ne sumnjam da će ozbiljno i Evropsku ligu shvatiti, takav jedan trofej odavno Bundesligi fali.
Imaju apsolutno isti broj bodova u prvom i drugom dijelu sezone...po 30 u oba slucaja tako da je tesko reci da su mogli bolje.FRANK RIBERY je napisao/la:Da su ovako igrali od početka završili bi kao drugi vjerovatno,
Cudi me da nisu zagrizli za Drmica...vjerujem da bi ga uzeli prije Levera.
Vazno je da dobro odigraju europsku ligu i poprave koeficijent pa da za 2 godine ako vec odu u LP-a mogu bar do treceg sesira.
Samo nek oni rastu i jačaju. Bolji Wob = bolja BL = bolji BVB. 

Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a
Wolfsburg je zaintresovan za Guarina...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.