Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

mellow
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 14:21

RedBlue je napisao/la:Podaci za BL ne da nisu tacni, nego su najgnusnija laz. Evo juce stoji da je bilo samo 800 ljudi, sto nema sanse da je bilo, znaci teoretske. Bilo je sigurno duplo vise, i zvanicni sajt kaze 1500. Isto je u svakom kolu.
Inace tu brojku za sajt nfsbih salje delegat koji na pocetku utakmice odokativnom metodom kaze koliko ima gledalaca. :crazy:
Pogledao sam izvještaj i neke slike i sve tribine sa slika su prazne osim ove gdje sigurno nema ni 800 ljudi. Ne znam koliko se ljudi okupilo na tribini preko puta ove (jer je nisu prikazali ni na slikama ni u izvještaju),ako imaš neku sliku slobodno pošalji.

slika

Kako nema brojača ulaznica normalno da su podaci "od oka" ali su otprilike točni,možda se netko zakine za 300 gledalaca ili se nekome daruje ta brojka ali u svakom slučaju bolje nego na portalima koji znaju objavit brojku od 7000 iako je u stvarnosti to bilo 2000 ili 3000.
Zadnja izmjena: mellow, dana/u 11 maj 2014, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 11 maj 2014, 14:23

http://sportsport.ba/bh_fudbal/svraka-p ... ran/130890" onclick="window.open(this.href);return false;

Pravi momak :thumbup:

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 11 maj 2014, 14:34

Pa normalno, covjek sportista, ni kriv ni duzan crveni dobi :evil: :evil:

A hoce li ista biti od one borbe protiv korupcije :?:
a... pehari su tu

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la hilmo » 11 maj 2014, 14:39

pobjedesve je napisao/la:
Pravda je spora....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 maj 2014, 14:41

pobjedesve je napisao/la:Pa normalno, covjek sportista, ni kriv ni duzan crveni dobi :evil: :evil:

Mozda kad se i tvoj klub pridruzi istoj? nisam nesto vidio da je jos neki klub osim Veleza podrzao tu incijativu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 11 maj 2014, 14:47

Auu trebamo podrzati vkasnika malezijski kladionica ili sam nesto propustio

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 maj 2014, 14:50

Ne nego onda netrebas ni traziti da ti isti nesto radi po volji, ako vec neces podrzati istog,cisto iz tog razloga ne razumijem prozivanja pojedinih s obzirom da je ta tema docekana tako kako je docekana
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 11 maj 2014, 14:51

miky_hz je napisao/la:
pobjedesve je napisao/la:Pa normalno, covjek sportista, ni kriv ni duzan crveni dobi :evil: :evil:

Mozda kad se i tvoj klub pridruzi istoj? nisam nesto vidio da je jos neki klub osim Veleza podrzao tu incijativu
Sta podrzati? To sto je Dino rek'o da vise nista nece biti isto, nista frajer nije uradio samo sluplju bacio. Izaci sa nekim dokazima ili nesto uraditi on samo bacio nekoliko bombi i otisao k'o da nista nije bilo-

Hajmo neku incijativu da se skrati liga i da se spoji 2. liga? Ima li za to nesto?
a... pehari su tu

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 11 maj 2014, 15:01

Prvenstvo odjednom postade regularno, a prije utakmice Velež-Željo se pisalo sve i svašta. Divim vam se :salut: :urnebes:
Ja te volim, volim Željo..

jahija

Post Postao/la jahija » 11 maj 2014, 15:22

Ušuti se dino, al evo ga izašao daje besplatne karte ženama i djeci, ali ni riječi o korupciji i sumnjivom kolu ove lige od 16 timova ma ni riječi čovjek ne reče bog te, a do ne davno je lajao na zvijezde nema sve crno samo borba protiv korupcije.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 11 maj 2014, 15:26

jahija je napisao/la:Ušuti se dino, al evo ga izašao daje besplatne karte ženama i djeci, ali ni riječi o korupciji i sumnjivom kolu ove lige od 16 timova ma ni riječi čovjek ne reče bog te, a do ne davno je lajao na zvijezde nema sve crno samo borba protiv korupcije.
pjenite, pjenite .. :yawn:

jahija

Post Postao/la jahija » 11 maj 2014, 15:30

miky_hz je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/svraka-p ... ran/130890

Dzes im to raditi Muamere dragi :pinokio:
Još kad ga je nazvao poznati pitar salem prolić gdje nećeš reći salemu bog te poslat će on opet sudca po zadatku da odsudi derbi sarajevo ne smije izgubit, a nedaj bože da se očit penal protiv njega svira odmah letiš sa liste sudijske.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 16:14

Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Evo uzecu jedan primjer, kad smo igrali protiv Zrinjskog, prema zvanicnim podacima je bilo 4000 ljudi. Siguran sam da je bilo vise ljudi, tu utakmicu je jug bio pun, na sjeveru standardno bila milja i po pa i vise, i jos zapad, to izadje oko 4500-5000 ljudi da je bilo.

Ne zakidaju oni za neke aman zaman cifre, ali je ocigledno da manje napisu. Svejedno, statistika je porazavajuca.
FKŽ !

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 16:57

TeaM87 je napisao/la:Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Evo uzecu jedan primjer, kad smo igrali protiv Zrinjskog, prema zvanicnim podacima je bilo 4000 ljudi. Siguran sam da je bilo vise ljudi, tu utakmicu je jug bio pun, na sjeveru standardno bila milja i po pa i vise, i jos zapad, to izadje oko 4500-5000 ljudi da je bilo.

Ne zakidaju oni za neke aman zaman cifre, ali je ocigledno da manje napisu. Svejedno, statistika je porazavajuca.
Neke utakmice možda malo zakinu ali sam siguran da za neke utakmice malo i više napišu. Sve u smemu ove brojke su otprilike realan broj navijača,sad da li Željo ima prosjek npr. 3000 ili 2700 to i nije neka ogromna razlika.

Ono što je najžalosnije jest to da samo 6 od 16 klubova ima prosjek veći od 1000. Volio bi vidjeti podatke za hrvatsku i srpsku ligu. Ne vjerujem ni da su u njih brojke fantastične ali vjerovatno su nešto bolje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 17:16

mellow je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Neke utakmice možda malo zakinu ali sam siguran da za neke utakmice malo i više napišu. Sve u smemu ove brojke su otprilike realan broj navijača,sad da li Željo ima prosjek npr. 3000 ili 2700 to i nije neka ogromna razlika.

Ono što je najžalosnije jest to da samo 6 od 16 klubova ima prosjek veći od 1000. Volio bi vidjeti podatke za hrvatsku i srpsku ligu. Ne vjerujem ni da su u njih brojke fantastične ali vjerovatno su nešto bolje.
jesu bolje, ali nista strasno, jedino zvezda i hajduk odskacu posjetom, Željo im je parirao u prve dvije godine nakon Amarovog povratka sa prosjekom od nekih 8000, ali smo se opet vratili na jadne 3000, ako neko ima podatke iz regiona nek postavi
FKŽ !

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 11 maj 2014, 17:24

Evo Srbija,Zvezda ce popraviti prosjek jer ce sledece kolo biti pun stadion,nakon sto godina uzimaju titulu....
http://www.utakmica.rs/4-jelen-super-li ... 014/poseta" onclick="window.open(this.href);return false;

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 17:29

sad sam izracunao da Rijeka ima prosjek od 5200, a Hajduk sigurno ima preko 10000, sad vidim da i 5-6 klubova iz Srbije ima veci prosjek od svih nasih klubova, fakat smo jadni

Ali treba u obzir uzeti vise faktora:
-u Hrvatskoj ni u jednom vecem gradu nemaju 2 kluba, primjeri: Dinamo, Hajduk, Rijeka...citavi gradovi navijaju za ove klubove, dok je kod nas najveci grad prepolovljen sto se tice navijaca pa je samim tim i posjeta na stadionima prepolovljena
-Beograd ima preko milion stanovnika, a Sarajevo 300.000-400.000 pa je i logicno da Zvezda i Partizan imaju bolji prosjek od Želje i malenih
-Hrvatska igra ligu od 10 timova, samim tim je liga kvalitetnija i doalzi vise raje na tekmu

*poredim samo Želju i Sarajevo sa ostalim timovima jer smo jedini mi ozbiljni sto se tice posjet ili bar imamo potencijala da budemo ozbiljni, tu je i Čelik, njih vadi sto su jedini u svom gradu

ali opet je sramota da neki Napredak i Novi Pazar imaju bolju posjetu od nasih najvecih klubova...
FKŽ !

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 17:40

Našao sam za HNL: http://prva-hnl.hr/blog/wp-content/uplo ... Domaci.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad se podijeli ukupna posjeta sa brojem utakmica dobije se:
Hajduk 10205
Rijeka 5529
Dinamo 4577

S tim da je Hajduk do derbija imao prosjek od 12076 ali su nakon te utakmice izgubili svaku šansu za naslov a Europa je već bila osigurana tako da je posjeta očekivano malo pala.

Zvezda očekivano ima najveću posjetu,tu joj se nitko iz ex-yu ne može približiti. Svaka čast Hajduku,iako je Split puno manji od Beograda i Zagreba a klub ne ostvaruje dobre rezultate opet imaju posjetu veću od Partizana i Dinama.

Sad ću naći podatke za utakmice u Europi da vidimo koliko naši klubovi zaostaju za velikom četvorkom u europskim takmičenjima. Prvo ću uzet podatke od zadnjih 5 sezona,tj. od 2009. , previše ima posla da bi računao 20 godina unazad :lol:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 maj 2014, 17:46

Dinamo 4,5 milje :lol: više da je 450 :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 17:52

TeaM87 je napisao/la:sad sam izracunao da Rijeka ima prosjek od 5200, a Hajduk sigurno ima preko 10000, sad vidim da i 5-6 klubova iz Srbije ima veci prosjek od svih nasih klubova, fakat smo jadni

Ali treba u obzir uzeti vise faktora:
-u Hrvatskoj ni u jednom vecem gradu nemaju 2 kluba, primjeri: Dinamo, Hajduk, Rijeka...citavi gradovi navijaju za ove klubove, dok je kod nas najveci grad prepolovljen sto se tice navijaca pa je samim tim i posjeta na stadionima prepolovljena
-Beograd ima preko milion stanovnika, a Sarajevo 300.000-400.000 pa je i logicno da Zvezda i Partizan imaju bolji prosjek od Želje i malenih
-Hrvatska igra ligu od 10 timova, samim tim je liga kvalitetnija i doalzi vise raje na tekmu

*poredim samo Želju i Sarajevo sa ostalim timovima jer smo jedini mi ozbiljni sto se tice posjet ili bar imamo potencijala da budemo ozbiljni, tu je i Čelik, njih vadi sto su jedini u svom gradu

ali opet je sramota da neki Napredak i Novi Pazar imaju bolju posjetu od nasih najvecih klubova...
Još da nadodam Srbija ima 3 mil. stanovnika više od BiH.

A i ta statistika mi se čini sumnjiva. Za Napredak piše da mu je najveća posjeta 13500 a stadion mu prima 10331 gledalaca.

RiverPlate je napisao/la:Dinamo 4,5 milje :lol: više da je 450 :lol:
Također mi se čini sumnjivo. Ne bi me nimalo čudilo da Mamić napucava prosjek da bi izgledao manje loš. Jest da utakmice sa Hajdukom i Rijekom povećavaju prosjek al opet mi je to previše.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []