Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 10 maj 2014, 18:55

Tuchel dao otkaz u Mainzu !!!

Sutra je najavljena press konferencija
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2014, 22:43

Pale_Companion je napisao/la:Tuchel dao otkaz u Mainzu !!!
Nije mi jasan ovaj potez...bas me interesuje sta ce reci sutra.

Leverkusen u ligi prvaka na osnovu onog "fantomskog" gola protiv Hoffeheima :facepalm:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2014, 22:48

Kontam da nije dobio kakvu ponudu od nekog milionera, pa poletio za novcem, mada mi Tuchel ne djeluje kao takva osoba.

Napravio je veliki uspjeh sa prosjecnom ekipom Mainza i doveo ih do Europske lige i stvarno bi steta bilo da ode sa pozicije trenera.
Mozda mu onaj neuspjeh od prije dvije godine u ovom takmicenju predstavlja blokadu i strah od ponovnog pada?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Bundesliga

Post Postao/la JoseMourinho » 10 maj 2014, 22:52

Tuchel preuzima austrijski Salzburg, sve dogovoreno ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 maj 2014, 23:24

nedim93 je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Sramota Bundeslige uspjela izboriti 4 mjesto :puke:

.
Ne se.ri :shhh:
Pusti. To dovoljno govori o snazi lige. :kafa:

Ode i Tuchel u bolje okruzenje. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

effe_sa
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la effe_sa » 11 maj 2014, 12:05

Ode im sada i Huub, ali eto bar im je glavu spasio.
Ja sam nekako pomislio da bi se on tu mogao duže zadržati i da će se oni ozbiljno dići. Možda bi oni s njim bili kandidati i za EL naredne sezone. Ono što je super vidjeti je to da je baš ekipu posložio i donijeo joj kompaktnost.

Sada moguće da dođe Veh. Možda je to opet za njega idealan klub, u ovom klubu je nekad imao veliki uspjeh, osvojio titulu. Samo uvijek postoji i ta skeptičnost po pitanju povratka starih trenera u klub. Nekad to funkcioniše, nekad ne....Možda je ipak Veh sada još više sazrio, pa bi se mogao eventualnim dolaskom i duže zadržati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 maj 2014, 15:41

Meni je logično da je tuchel dao otkaz jer postigao maksimum sa mainzom i teško da može vise od ovoga. Njemu treba novi izazov i klub koji je u skladu s njegovim ambicijama i talentom.

Nadam se da to nije salzburg.

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 maj 2014, 15:44

JoseMourinho je napisao/la:Tuchel preuzima austrijski Salzburg, sve dogovoreno ;)
Nije dogovoreno ništa jer pored Salzburga interes je pokazao i Schalke.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 11 maj 2014, 15:47

Saurman je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Tuchel preuzima austrijski Salzburg, sve dogovoreno ;)
Nije dogovoreno ništa jer pored Salzburga interes je pokazao i Schalke.
imam jarana iz Austrije koji mi je reko još kad je salzburgov trener preuzeo leverkuzen da njima tuchel dolazi, samo da se čeka kraj sezone...
e sad hocel ga Schalke ukrast neznam...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 maj 2014, 16:17

Znači, Mainz odlazi u cvajtu sljedeće sezone. :think:

Tuchel je definitivno kalibar za veći klub od Salzburga. Lično ga vidim čak kao Kloppovog nasljednika, jer obojica imaju sličnu filozofiju Fußballa i ispekla su zanat u gradu na Rajni. Schalke bi bio perfektna sredina za nastavak trenerske karijere, pogotovo ako znamo da imaju jako dobar igrački kadar. Treba im neko ko će to povezati bolje od Jensa Kellera.

Od Slomke sam očekivao da će probuditi Hamburger, ali biće i za to vremena ukoliko izbore opstanak u baražu i HSV Plus prođe. Očekujem da će i Schmidt napraviti dobar posao u Leverkusenu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 11 maj 2014, 20:39

jedan Nirnberg ispao :facepalm: , Kajzerslautern ostaje u drugoj ligi, hsv-u visi opstanak :facepalm:, augsburg igra prvu ligu i u vrhu je, frajburg igra evropu, majnc :? , ajntraht i štutgart do pred sam kraj bili u borbi za opstanak... Dokaz da Bayern osim donekle Dortmunda, u bundeski nema rivala koji može da mu parira.

Paderborn će nazad samo nakon jedne sezone kao Braunšvajg.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 maj 2014, 22:20

alan_kardec je napisao/la:jedan Nirnberg ispao :facepalm: , Kajzerslautern ostaje u drugoj ligi, hsv-u visi opstanak :facepalm:, augsburg igra prvu ligu i u vrhu je, frajburg igra evropu, majnc :? , ajntraht i štutgart do pred sam kraj bili u borbi za opstanak... Dokaz da Bayern osim donekle Dortmunda, u bundeski nema rivala koji može da mu parira.

Paderborn će nazad samo nakon jedne sezone kao Braunšvajg.
U suštini od prilike kontam šta si ti htio reći. Naravno da će većina reći da je kvalitet lige slabiji ako u nju uđe jedan Paderborn, a ne jedan K'lautern ili možda 1860, Karlsruhe ili možda čak i St. Pauli.
Samo gore si nabrojao većinom ekipe spominjući ih u kontekstu konkurencije Bayernu, a većina tih gore nabrojanih s tim nema veze, jer gotovo nikad i nisu bili Bayernovi konkurenti. Naravno jedan HSV u osamdesetim je bio žestok konkurent Bayernu, Stuttgart je ime, ali je Bayernu u prošlosti samo u kratkim intervalima zaprijetio.

A Nurnberg ionako ide gore-dole konstantno. A ako ćemo govoriti o konkurentima ili mogućim konkurentima uz Dortmund, onda takve treba tražit među Schalkeom, Leverkusenom i sve više Wolfsburgom. U gornjem dijelu tabele su se nakon duže vremena najmanje 4 ekipe ustalile, a prije to nije bilo tako.

Dok ekipe poput Paderborna mogu biti osvježenje i možda napraviti i neka iznenađenja. Takve ekipe jesu uvijek lijepa priča. Samo što naravno jedan Paderborn sigurno neće dići kvalitet lige. To npr stoji. Ali zato se uz Paderborn vraća jedan Koeln. A jedan HSV mislim sigurno da neće ispasti....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 maj 2014, 23:12

:tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 maj 2014, 02:07

Veh novi-stari trener Stuttgarta :kafa:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 maj 2014, 03:14

@effe_sa

Naravno da ekipe bez tradicije, trofeja i renomea poput Freiburga, Augsburga, Hoffenheima, Mainza... niti su kad bili niti su sada ikakva prijetnja i konkurencija Bayernu. Ja hoću da kažem da za BuLi i njemački fudbal generalno, nije dobro da jedan Augsburg ili Mainz ili Freiburg zauzimaju mjesta na tabeli (i čak predstavljaju Njemačku u evrokupovima) ekipama sa kojima se ni po tradiciji, ni po trofejima, ni organizaciono, ni finansijski, ne mogu nositi. Recimo, Stuttgart ili Werder koji su ne tako davno uspjeli čak da uzmu titulu ispred Bayerna, sad se bore za opstanak, ekipe svijetle tradicije Nurnberg ispao iz lige Koln tek ulazi, Kaiserslautern druga liga i dalje...
Dal HSV ostaje ili ispada, ne bih puno o tome, nije ni bitno. Bitno je za reći da oni kao bivši osvajači Kupa šampiona sad igraju doigravanje za opstanak. :crazy:

Svijetla tačka je Gladbach koji se nakon godina posrtanja, vratio u ligu i ustalio u vrhu tabele gdje mu je i mjesto.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 12 maj 2014, 11:47

po 7 igrača iz bl u kadrovima japana i bih, 4 u koreji, 2 u brazilu, po 1 u meksiku i iranu. j.h. park i r. kruse su otpali zbog ozljeda, inui zbog loše sezone. baš me zanima hoće li a. ramos dobit poziv i šta će klinsi uzeti.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Klare

Post Postao/la Klare » 12 maj 2014, 13:52

Pretjerujete sa tradicijom,
kako Kaiserslautern da igra u BL kad meda u Cvajti ne mogu, ili će tradicija da igra za njih? :?

Gluposti pišete, glupostima se zamarate, osporava se Augsburg a ljudi svima pokazali kako se treba raditi i ulagati,
također i Mainz a ljudi od ništa došli do stabilnog Bundesligaša,
također i Freiburg.

Hofa je također pozitivna priča jer odmjereno ulažu i baziraju se na mlade igrače, pretežno iz vlastitog pogona.

Najbolje po vas da ocjepimo niže rangove, a u BL neka vječno tradicija igra. :roll:

Šta je to tradicija? :?

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 maj 2014, 14:40

alan_kardec je napisao/la:@effe_sa

Naravno da ekipe bez tradicije, trofeja i renomea poput Freiburga, Augsburga, Hoffenheima, Mainza... niti su kad bili niti su sada ikakva prijetnja i konkurencija Bayernu. Ja hoću da kažem da za BuLi i njemački fudbal generalno, nije dobro da jedan Augsburg ili Mainz ili Freiburg zauzimaju mjesta na tabeli (i čak predstavljaju Njemačku u evrokupovima) ekipama sa kojima se ni po tradiciji, ni po trofejima, ni organizaciono, ni finansijski, ne mogu nositi. Recimo, Stuttgart ili Werder koji su ne tako davno uspjeli čak da uzmu titulu ispred Bayerna, sad se bore za opstanak, ekipe svijetle tradicije Nurnberg ispao iz lige Koln tek ulazi, Kaiserslautern druga liga i dalje...
Dal HSV ostaje ili ispada, ne bih puno o tome, nije ni bitno. Bitno je za reći da oni kao bivši osvajači Kupa šampiona sad igraju doigravanje za opstanak. :crazy:

Svijetla tačka je Gladbach koji se nakon godina posrtanja, vratio u ligu i ustalio u vrhu tabele gdje mu je i mjesto.
Istina što pišeš ali činjenica je da se u tim klubovima očito dobro radi što pokazuje tabela u Bundesligi. Ili Freiburgov ulazak u LE prošle sezone itd.... Također je činjenica da zbog financijske situacije ti klubovi ne mogu napraviti velik iskorak prema naprijed već tu uvijek ima raznih prepreka što ih usporava.

Ja smatram da ti klubovi imaju odlične trenere i upravu koji onda izvlače maksimum iz ekipe i rezultat je ovo što vidimo. Isto tako, zašto ti klubovi ne bi lagano napredovali i rasli? Ja ih podržavam i želim im da uspiju i da se kroz 5-10 godina potpuno etabliraju u Bundesligi.

Da li je to za Bundesligu trenutno dobro ili ne? Realno, iako će ovo zvučati definitivno licemjerno od mene, naravno da nije dobro ako Bundesliga želi biti na istoj razini sa Primerom i Premiershipom, a naravno da je to cilj Bundeslige. Stoga, Mainz će možda i ući u LE ali grupa im je maksimum a Bundesligi trebaju klubovi koji mogu daleko doći u LE. To je najpotrebnije u ovom trenutku i u slijedećim godinama ako Bundesliga želi još više napredovati.

Iako LE daje daleko manje novaca nego LP, u tom natjecanju je isto veoma važno biti uspješan jer se opet i ovdje neki novci mogu zaslužiti. Zato LE smatram neprocjenjivom i što se tiče koeficijenta i što se tiče renomea kluba i što se tiče financijskog dijela.

I zato trenutno naravno da nije sjajno kad Mainz ili Freiburg uđu u Ligu Europe jer svi znamo da nemaju šanse daleko doći u tom natjecanju. Svi očekuju da se uhvati priključak sa ove dvije lige no to neće biti moguće ako se u LE ne napravi vrhunski rezultat. Ali, svejedno kapa dolje Mainzu i rezultatu koji su postigli i to su svojim radom i zaslužili.

Kad vidiš što se događa sa Hamburgom, Stuttgartom, Werderom, Frankfurtom ( iako mi oni imaju odličan kadar pa ih možda ne bi trebao ovdje staviti - ovdje ih stavljam jer mi se ne sviđa da tako veliki grad prkosi svojem klubu i umjesto da pomogne, on odmaže klubu ) , Herthom i kako slabe rezultate imaju zadnjih godina, ostajem zapanjen nesposobnošću.

Doduše, moram priznati, nisam detaljno upućen u događanja u i oko ovih klubova pa stoga i ne znam pravo stanje stvari, pa zato možda i griješim kad udaram kritike po ovim klubovima. Ali, kada pogledaš o kakvim se gradovima radi, o kakvoj se tradiciji ovdje radi, onda ne treba biti upućen detaljno da se vide neke stvari.

Kad pogledaš veličinu gradova, prvih 6 gradova u Njemačkoj su Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt, Stuttgart. Jedino je Munchen dugoročno u vrhu. Pogledaj gdje su ostali klubovi iz tih velikih gradova. E to je meni nejasno. Ok, znam da je Bavarska gospodarski najjača pokrajina ali pa ne može biti da su ovi ostali veliki gradovi u nemogućnosti da stvore vrhunske klubove i da im pomognu na razne načine.

Naravno da je bitno da HSV ostane u ligi. Nadam se da će tamo doći do preuređenja kluba i samim time postepeno boljih dana za taj klub.

Gladbach je oličenje odlične uprave i vrhunskog trenera. Ako mnogi mrze Bayern i ne mogu ih smisliti, neka si onda pogledaju kako se radi u Gladbachu i neka im oni budu primjer. Kad smo kod njih, jako mi je žao što oni nisu ušli u Ligu Prvaka. No, uz par dobrih pojačanja nadam se da će oni slijedeće godine u Ligu Prvaka.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 12 maj 2014, 14:47

Drminho -> Guzen

Schwegler -> Hoffa

Svento -> Koeln

Klein -> Stoccarda

Adi Hutter je postao novi trener Salzburga, tako da Tuchel i dalje ostaje opcija za jače Bundesligaše. Možda HSV ako opstane sa Tuchelom ispravi grešku koju su napravili sa Kloppom.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 maj 2014, 15:28

Sapuiza je napisao/la:Drminho -> Guzen

Schwegler -> Hoffa

Svento -> Koeln

Klein -> Stoccarda

Adi Hutter je postao novi trener Salzburga, tako da Tuchel i dalje ostaje opcija za jače Bundesligaše. Možda HSV ako opstane sa Tuchelom ispravi grešku koju su napravili sa Kloppom.
Drmić, jao meni koji odabir kluba.... :facepalm: Šta to onda znači da Kiessling napušta momčad? :D Ili ga planiraju na krilu?

Zaista mi nije jasno kako frajer nije odabrao Dortmund ili Gladbach prije svih ostalih klubova, zaista mi nije jasno. U Dortmundu bi se ravnopravno borio sa Ramosom za mjesto prvog napadača a u Gladbachu bi bio prvi napadač.

Što se Tuchela tiče, nelogično mi je da ide bilo gdje drugdje osim u Schalke, nadam se da su ovi iz Schalkea konačno spremni ugrabiti priliku i dovesti Tuchela umjesto ovog majstora na klupi...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.