FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ok Džole...ovo se priča i među vašim igračima...a moguče da je šuplja
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@rodom s Mejtaša - Apsolutno si upravo sto kazes...
Logikom da se razvija postepeno a ne odmah da izgori u Francuskoj ligi. Bar ja mislim tako, još nije zreo za nje, ovako će u Hrvatskoj steći koliko toliko iskustvo, koje će mu svakako poslužiti u nastavku karijereHead je napisao/la: Zasto je bolje otici u Dinamo a ne recimo Lile, kojom logikom to kazes?

Ja te volim, volim Željo..
Jucer napisah duzi post o nama i situaciji u klubu, i nesto mi se izbrisa, pa sam se sad nakanio nesto kraci.
Moramo biti malo objektivniji, samokriticniji. Realno mi smo igrali jako lose ovu sezonu. Mi ni protiv jedne ekipe nismo odigrali kvalitetno 90 minuta, ma nismo ni 60. (ukljucujuci obje utakmice protiv Leotara)
I prosle sezone smo igrali prosjecan fudbal, sreca je bila sto tada i ostali nisu imali neki kvalitet. Da bi imali 6-8 hiljada svaku utakmicu moramo igrati, puno, puno bolji fudbal. Pa nasi igraci koji bi trebali da budu kljuc kvalitetne igra po 2-3 utakmice ne naprave nista; ne dotaknu loptu po 10 minuta utakmice, kriju se ne trce itd. Igrali smo mi u ovoj ligi protiv Đerzeleza al je bilo po nekoliko hiljada vise ljudi nego danas, ali tada si imao nesto vidjeti. Ok je da uprava forsira nasu djecu, ali djaba nam to ako budemo 4ti u ligi. Ne moze carobnjak a ne Amar prodavati igrace iz 4te ekipe u 100 ligi na svijetu. (moze ali za sicu). Moras biti prvi u ligi, prvi strijelac, asistent, itd
Trebaju ovi novinari, ili neko pitati prvo Dinu (posto on to stalno forsira) ili Amara, ili tog s Difa sto je zaduzen za fizicku spremu zasto se igraci ovoliko povredjuju, zasto na nekim utakmicama popjedinci nisu mogli hodati. Nazalost nismo idskoristili dobre rezultate iz predhodnih godina i sad moramo ispocetka. Smjena Đele je fin pocetak.
Moramo biti malo objektivniji, samokriticniji. Realno mi smo igrali jako lose ovu sezonu. Mi ni protiv jedne ekipe nismo odigrali kvalitetno 90 minuta, ma nismo ni 60. (ukljucujuci obje utakmice protiv Leotara)
I prosle sezone smo igrali prosjecan fudbal, sreca je bila sto tada i ostali nisu imali neki kvalitet. Da bi imali 6-8 hiljada svaku utakmicu moramo igrati, puno, puno bolji fudbal. Pa nasi igraci koji bi trebali da budu kljuc kvalitetne igra po 2-3 utakmice ne naprave nista; ne dotaknu loptu po 10 minuta utakmice, kriju se ne trce itd. Igrali smo mi u ovoj ligi protiv Đerzeleza al je bilo po nekoliko hiljada vise ljudi nego danas, ali tada si imao nesto vidjeti. Ok je da uprava forsira nasu djecu, ali djaba nam to ako budemo 4ti u ligi. Ne moze carobnjak a ne Amar prodavati igrace iz 4te ekipe u 100 ligi na svijetu. (moze ali za sicu). Moras biti prvi u ligi, prvi strijelac, asistent, itd
Trebaju ovi novinari, ili neko pitati prvo Dinu (posto on to stalno forsira) ili Amara, ili tog s Difa sto je zaduzen za fizicku spremu zasto se igraci ovoliko povredjuju, zasto na nekim utakmicama popjedinci nisu mogli hodati. Nazalost nismo idskoristili dobre rezultate iz predhodnih godina i sad moramo ispocetka. Smjena Đele je fin pocetak.
jah u lokomotivi,deagovoljcu i sevetama..Kad iskljucis Dinamo nasa liga jaca.gio10 je napisao/la:Logikom da se razvija postepeno a ne odmah da izgori u Francuskoj ligi. Bar ja mislim tako, još nije zreo za nje, ovako će u Hrvatskoj steći koliko toliko iskustvo, koje će mu svakako poslužiti u nastavku karijereHead je napisao/la: Zasto je bolje otici u Dinamo a ne recimo Lile, kojom logikom to kazes?
1946
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Koje liga jaca?Head je napisao/la:jah u lokomotivi,deagovoljcu i sevetama..Kad iskljucis Dinamo nasa liga jaca.gio10 je napisao/la:Logikom da se razvija postepeno a ne odmah da izgori u Francuskoj ligi. Bar ja mislim tako, još nije zreo za nje, ovako će u Hrvatskoj steći koliko toliko iskustvo, koje će mu svakako poslužiti u nastavku karijereHead je napisao/la: Zasto je bolje otici u Dinamo a ne recimo Lile, kojom logikom to kazes?
Daj covjece, pa ocigledno na ne pratis susjede vec po imenima donosis sud. U jednu ruku si upravu, tj po imenima klubova jesmo jaci, ali po kvaliteti nogometa, daleko slabiji, iako vam se cini suprotno.

Budi siguran da ti vece postavanje prema klubu imaju Zeljkovic, Culum ili neko treci, nego papak Kerla i slicni njemu. Druga je stvar sto Amar ima neke principe i nije prema svim igracima istima. Sigurno nikad ne bi vratio Zebu, ali Kerla da ode sad, vratio bi ga opet. Zasto je tako ne znam, jer Kerla valjda moli, place da se vrati, a Zebu, Bekrica libo neka stvar mogu igrati gdje hoce.rodom s Mejtaša je napisao/la:Ljudi moji danas svako živ trenira u Želji. 3/4 grada gravitira Grbavici jer je bliže nego Koševo. Ima tu svega. Malog (mislim na Gojaka) ne znam, sumnjam da je gradsko dijete jer to mi prezime nije poznato. Stvar je u ovome. Jeb.o ti tu djecu što treniraju, a hercika im nije plava. Stari mu nikad Željine tekme nije pogled'o, o dedi na i ne pričam je li šehera vidio, a ne Želju. Hoću da kažem da se nije ponjela od kuće ta ljubav prema Želji i onda dobiješ nekog kvazi gradsko dijete kojem ništa nije sveto, samo lova. Pa trenirali smo i mi stariji u Želji. Pa to je čovječe bio ponos. Pa nikad mi nije pao napamet neki drugi klub, a ne da pređem u njega. Ne znam šta da se je nudilo. Ali jeb.iga jarane ja sam odgojen tako, dedo mi je Grbavicu pravio. Rađe bi na jacapi CD-ove prodavao, ali iz Želje ne bi nigdje u tim godinama.
Naravno ne treba generalizovati, nije sve tako, ali ima dosta i ovoga o čemu pričam. Pa vidjeli ste na zadnjem derbiju šta uradiše dva papka. Stojčevu je svejedno da li igrao u Želji, Sarajevu, Vojvodini ili Rudaru iz Velenja. Njemu je to sve isto i on konta to se nešto dresovi mijenjaju, vlajda vidio na TV-u. Veze frajer nema šta je derbi ko je Željo, a ko Sarajevo. I onda da scena bude veća naleti na našeg papka Kerlu romanijca koj isto tako veze nema za kakav klub igra. Frajer bježao iz Želje na nekakve probe i uze levat dres k'o da je sa Newcastle-om igrao. Znaš kad bi ga Sablja uz'o? Bi da ga objesi za prečku s njim. Uglavnom nema herca nema ništa. Naravno bilo je i uvijek će biti profesionalaca tipa Zeljkovića, ali za njeg ne bi bilo ćudo šta god da uradi. Od "naše" djece boli.
Malo mi se ne svida to kako se odnosi prema nekim igracima, ali Boze moj..
Ovo apsolutno nije tacno.Trazeno da bude prikljucen prvom timu(da ga se ne salje na posudbe),o minutazi nije bilo govora.A o plati mi je smijesno pricati.200 km.ChWilla je napisao/la:gojak (odnosno njegov stari) je tražio da mora ulaziti svaku utakmicu i na to je samo nijaz pristao. ni pitari nisu htjeli.
trebalo bi da i mi nešto čvaknemo ako se proda...
-
- Kontakt:
Prosla je jos jedna sezona, sada je veliko pitanje da li je uspjesna ili ne?
Pocelo je poprilicno velikim promjenama u kadru, otisi su mnogi igraci koji su nam donosli te titule, dosli su neki novi, prikljuceno je jos nekoliko juniora i nekako smo se svi pomirili s teskom sezonom, posebno u Evropi. Ipak, ovi momci su vec tada, protiv favorizovanog Plzena pokazali da imaju nesto sto prijasnje generacije nisu imale. Veliko srce i petlju. Poraz 4-3 od objektivno daleko jaceg protivnika je pokazao da ova ekipa moze osvojiti prije svega svoje navijace, a sigurno da smo i Cehe osvojili, nismo se prepali protivnika, igrali smo kolko smo mogli i zabili im 3 gola. Kada smo trebali pasti(kako je bilo prijasnjih godina) ovi momci su zabijali golove i ucinili nas ponosnim. U revansu smo bili jako blizu prolaza, imali smo igraca vise, napadali, ali nije nam se dalo. Mislim da ipak nismo ni zasluzili kvalitetom da idemo dalje preko Plzena, koji ce kasnije napraviti jos jedan jako dobar rezultat u Evropi. Bar smo pokazali da mozemo igrati, Amar je odustao, izgubio je volju da radi dalje s ovom ekipom, sigurno je i on bio svjestan da smo bili jako blizu tom iskoraku, ali nije nam se dalo. Mozda nam se nekada vrati negdje.
Pocinjalo je prvenstvo, Amar se sklonio s klupe, dobili smo nekako Zvijezdu, imali tih problema u ekipi, Dino je ponovo pokazao da je veliki Zeljovac, nije se bunio niti izvlacio, sjeo je na kupu, mislim kvalitetom nikad losijeg Zelje, vjerovao u ekipu, i ponosno isticao prije i poslije svake utakmice da smo mi Zeljo. Dino je za mene sinonim pokreta zvanog Zeljo. Rekao bih Zeljo u jednom covjeku. Covjek koga svi vole i postuju, covjek koji mozda nije najpametniji, najljepsi i mozda nije tako dobar govornik( ne sjecam se sad po cemu su mu jos sudili), ali Dino je covjek velikog srca, prava ljudina i trebamo biti ponosi sto ga imamo blizu kluba. Vidjeli ste svi kakva je sitacija s nasim "legendama". Ovi pametni, lijepi i slatkorijecivi ce otici kada zagusti, ali nas Dino ce uvijek biti uz Zelju i nikako da shvatimo koliko je vazno imati covjeka koji ce ostati zadnji da brani ovo sto mi kao toliko volimo. Dok je ljudi kao sto je Dino bice i Zelje, zato on ima moju podrsku, pa makar i ispali iz lige, a ne zavrsili tek 4.
Ocekivano smo igrali toplo-hladno tokom cijele sezone, cas bljesnuli, cas bili ocajni, ali kada je bilo najpotrebnije uzmali smo bodove i borili se za titulu do samog kraja. Ova sezona je bila jako cudna, mogli smo biti prvaci, a mogli i ostati bez Evrope, u samo jednoj utakmici. Bez Kvesica, Colica, pa i Zolotica cijelu sezonu, pored toga je bilo i ovih sitnih povreda, bilo je utakmica kada nismo imali kako treba 11 igraca, a i dalje su nas svi gledala kao prve favorite. Titulu nismo nikada ni izgubili, samo smo je dali drugima, kiksali smo u ovim malim utakmica, najvise zbog neiskustva i umora igraca. Mali Sadikovic je jedno vrijeme bio najstandardniji igrac, Memija je debitovao u jednoj od najvaznijih utakmica, krpili smo se kako znamo i opet bili na vrhu.
Imali smo fenomenalnog golmana, ako je istina da odlazi meni je jako zao. Sigurno da necemo dugo imati nekoga poput njega, samo se nadam da su Kjosevski i Cutahija naucili nesto od njega, to im moze mnogo znaciti. Nije se mnogo isticao, a branio je sve ono sto se moglo odbraniti, siguran i pouzdan je drzao na okupu ovu nasu polovnu odbranu. Pored njega smo dobili i Zeljkovica koji je igrao kao da je odrastao na Grbavici, srcan i pozrtvovan, covjek na kojeg se ekipa uvijek mogla osloniti, a u Plzenu je pokazao koliko je kvalitetan i snazan na toj strani. Poslije je igrao i stopera i to sasvim solidno u uvijek je bio bolja polovina stoperskog dvojca. Svaka cast Mladenu. Stanic je imao sezonu iz snova i bio nas najbolji igrac. Koliko smo samo osporavali momka i trazili mu svakakve mane, a on je uvijek bio tu, gledao Zebu i Bekrica, bio rezerva, sutio i radio i postao najbolji igrac Zelje. Uvijek je davao sve od sebe, nekada cak i vise, i on je momak koji ce uspjeti i mnogo jacoj ligi od nase. Ja mu zelim svu srecu, i da se jednog dana vrati opet ovdje gdje ga raja posebno voli.
Tomic i Ara su takodjer bili na momente jako dobri, ali ne toliko konstantni, posebno mladi Armin. Necu sada pisati o njegovom talentu, jer sam to radio i ranije, a i sve zna. Sto se tice Tomica, nadam se da ce on ostati ovdje, dobio je konacno svoju sasnu i tek treba da pokaze koliko zapravo moze. Nadam se da ova sezona nije bila samo bljesak i da ce nastaviti s dobrim igrama i postati vodja ove nove ekipe koja ce ostati sljedece sezone. Treba nam da ostane igrac poput njega jer bi bilo previse da pored Stanica i Armina izgubimo i njega. Jos neki igraci se spominju koji bi trebali otici, ja se samo nadam da ce i Svraka otici iz Zelje, jednostavno je momak to zasluzio, ovdje je godinama, osvojio je sve, nekada bio losiji nekada bolji, zabijao vazne golove i rijesavao utakmice. Naravno, bas kao i Stanic, ja vjerujem da ce se i Svraka nekada vratiti u dolinu. Mozda i Jamak ode negdje, ali to iskreno ne bih volio, on je pravi vodja ove ekipe i uz prave pripreme i fizicku spremu bi sigurno bio kalibar za mnogo vece domete i covjek koji ce biti prevaga na nasu stranu. Momak zna igrati to je sigurno.
Sto se tice dolazaka, ja ne ocekujem nista posebno i vjerovatno ce tako i biti. Ako nam ode neko doci ce neka zamjena, neko ce biti dostojan neko ne, opet bi mogao neko bljesnuti od ovih koji su tu i to je to. Kako god, mi cemo biti mnogo jaci nego ove sezone, vracaju nam se nasi bekovi, vraca se Zola, imacemo vise opcija u igri i uz jos ponekog juniora probati nesto u Evropi. Ne treba nas otpisati, posebno u Evropa liga gdje cemo igrati ove godine, nasa ekipa postaje ekipa sa velikim srcem, borbena i opasna u svakom trenutku. Nekada smo imali prejake igrace, ali nismo mnogo toga napravili, sada to i nemamo, ali kako Dino kaze mi smo Zeljo i kako god bilo mi necemo biti bogati niti cemo imati neke zvijezde u ekipi, ali cemo uvijek biti opasni.
Zeljo ce uvijek biti romantican. Djeca ce iz ljubavi ginuti za plavi dres, mozda ne tako kvalitetna i dobra, ali zivot nas nauci da je ipak najbolje ono sto dolazi iz srca ma kakvo to bilo, a ovi nasi momci bas toga imaju najvise, samo im dajte loptu, nek nasa djeca igraju za raju. Pokazali su da imaju veliko plavo srce. Nekada ce biti prvi, a nekad cetvrti, ipak Zeljo nikada nije postojao da pravi pare i kupi titule, Zeljo postoji jer se ovdje voli fudbal i postoji da kroz njega prkosimo onima koji misle da su veci i bolji od nas.
Pocelo je poprilicno velikim promjenama u kadru, otisi su mnogi igraci koji su nam donosli te titule, dosli su neki novi, prikljuceno je jos nekoliko juniora i nekako smo se svi pomirili s teskom sezonom, posebno u Evropi. Ipak, ovi momci su vec tada, protiv favorizovanog Plzena pokazali da imaju nesto sto prijasnje generacije nisu imale. Veliko srce i petlju. Poraz 4-3 od objektivno daleko jaceg protivnika je pokazao da ova ekipa moze osvojiti prije svega svoje navijace, a sigurno da smo i Cehe osvojili, nismo se prepali protivnika, igrali smo kolko smo mogli i zabili im 3 gola. Kada smo trebali pasti(kako je bilo prijasnjih godina) ovi momci su zabijali golove i ucinili nas ponosnim. U revansu smo bili jako blizu prolaza, imali smo igraca vise, napadali, ali nije nam se dalo. Mislim da ipak nismo ni zasluzili kvalitetom da idemo dalje preko Plzena, koji ce kasnije napraviti jos jedan jako dobar rezultat u Evropi. Bar smo pokazali da mozemo igrati, Amar je odustao, izgubio je volju da radi dalje s ovom ekipom, sigurno je i on bio svjestan da smo bili jako blizu tom iskoraku, ali nije nam se dalo. Mozda nam se nekada vrati negdje.
Pocinjalo je prvenstvo, Amar se sklonio s klupe, dobili smo nekako Zvijezdu, imali tih problema u ekipi, Dino je ponovo pokazao da je veliki Zeljovac, nije se bunio niti izvlacio, sjeo je na kupu, mislim kvalitetom nikad losijeg Zelje, vjerovao u ekipu, i ponosno isticao prije i poslije svake utakmice da smo mi Zeljo. Dino je za mene sinonim pokreta zvanog Zeljo. Rekao bih Zeljo u jednom covjeku. Covjek koga svi vole i postuju, covjek koji mozda nije najpametniji, najljepsi i mozda nije tako dobar govornik( ne sjecam se sad po cemu su mu jos sudili), ali Dino je covjek velikog srca, prava ljudina i trebamo biti ponosi sto ga imamo blizu kluba. Vidjeli ste svi kakva je sitacija s nasim "legendama". Ovi pametni, lijepi i slatkorijecivi ce otici kada zagusti, ali nas Dino ce uvijek biti uz Zelju i nikako da shvatimo koliko je vazno imati covjeka koji ce ostati zadnji da brani ovo sto mi kao toliko volimo. Dok je ljudi kao sto je Dino bice i Zelje, zato on ima moju podrsku, pa makar i ispali iz lige, a ne zavrsili tek 4.
Ocekivano smo igrali toplo-hladno tokom cijele sezone, cas bljesnuli, cas bili ocajni, ali kada je bilo najpotrebnije uzmali smo bodove i borili se za titulu do samog kraja. Ova sezona je bila jako cudna, mogli smo biti prvaci, a mogli i ostati bez Evrope, u samo jednoj utakmici. Bez Kvesica, Colica, pa i Zolotica cijelu sezonu, pored toga je bilo i ovih sitnih povreda, bilo je utakmica kada nismo imali kako treba 11 igraca, a i dalje su nas svi gledala kao prve favorite. Titulu nismo nikada ni izgubili, samo smo je dali drugima, kiksali smo u ovim malim utakmica, najvise zbog neiskustva i umora igraca. Mali Sadikovic je jedno vrijeme bio najstandardniji igrac, Memija je debitovao u jednoj od najvaznijih utakmica, krpili smo se kako znamo i opet bili na vrhu.
Imali smo fenomenalnog golmana, ako je istina da odlazi meni je jako zao. Sigurno da necemo dugo imati nekoga poput njega, samo se nadam da su Kjosevski i Cutahija naucili nesto od njega, to im moze mnogo znaciti. Nije se mnogo isticao, a branio je sve ono sto se moglo odbraniti, siguran i pouzdan je drzao na okupu ovu nasu polovnu odbranu. Pored njega smo dobili i Zeljkovica koji je igrao kao da je odrastao na Grbavici, srcan i pozrtvovan, covjek na kojeg se ekipa uvijek mogla osloniti, a u Plzenu je pokazao koliko je kvalitetan i snazan na toj strani. Poslije je igrao i stopera i to sasvim solidno u uvijek je bio bolja polovina stoperskog dvojca. Svaka cast Mladenu. Stanic je imao sezonu iz snova i bio nas najbolji igrac. Koliko smo samo osporavali momka i trazili mu svakakve mane, a on je uvijek bio tu, gledao Zebu i Bekrica, bio rezerva, sutio i radio i postao najbolji igrac Zelje. Uvijek je davao sve od sebe, nekada cak i vise, i on je momak koji ce uspjeti i mnogo jacoj ligi od nase. Ja mu zelim svu srecu, i da se jednog dana vrati opet ovdje gdje ga raja posebno voli.
Tomic i Ara su takodjer bili na momente jako dobri, ali ne toliko konstantni, posebno mladi Armin. Necu sada pisati o njegovom talentu, jer sam to radio i ranije, a i sve zna. Sto se tice Tomica, nadam se da ce on ostati ovdje, dobio je konacno svoju sasnu i tek treba da pokaze koliko zapravo moze. Nadam se da ova sezona nije bila samo bljesak i da ce nastaviti s dobrim igrama i postati vodja ove nove ekipe koja ce ostati sljedece sezone. Treba nam da ostane igrac poput njega jer bi bilo previse da pored Stanica i Armina izgubimo i njega. Jos neki igraci se spominju koji bi trebali otici, ja se samo nadam da ce i Svraka otici iz Zelje, jednostavno je momak to zasluzio, ovdje je godinama, osvojio je sve, nekada bio losiji nekada bolji, zabijao vazne golove i rijesavao utakmice. Naravno, bas kao i Stanic, ja vjerujem da ce se i Svraka nekada vratiti u dolinu. Mozda i Jamak ode negdje, ali to iskreno ne bih volio, on je pravi vodja ove ekipe i uz prave pripreme i fizicku spremu bi sigurno bio kalibar za mnogo vece domete i covjek koji ce biti prevaga na nasu stranu. Momak zna igrati to je sigurno.
Sto se tice dolazaka, ja ne ocekujem nista posebno i vjerovatno ce tako i biti. Ako nam ode neko doci ce neka zamjena, neko ce biti dostojan neko ne, opet bi mogao neko bljesnuti od ovih koji su tu i to je to. Kako god, mi cemo biti mnogo jaci nego ove sezone, vracaju nam se nasi bekovi, vraca se Zola, imacemo vise opcija u igri i uz jos ponekog juniora probati nesto u Evropi. Ne treba nas otpisati, posebno u Evropa liga gdje cemo igrati ove godine, nasa ekipa postaje ekipa sa velikim srcem, borbena i opasna u svakom trenutku. Nekada smo imali prejake igrace, ali nismo mnogo toga napravili, sada to i nemamo, ali kako Dino kaze mi smo Zeljo i kako god bilo mi necemo biti bogati niti cemo imati neke zvijezde u ekipi, ali cemo uvijek biti opasni.
Zeljo ce uvijek biti romantican. Djeca ce iz ljubavi ginuti za plavi dres, mozda ne tako kvalitetna i dobra, ali zivot nas nauci da je ipak najbolje ono sto dolazi iz srca ma kakvo to bilo, a ovi nasi momci bas toga imaju najvise, samo im dajte loptu, nek nasa djeca igraju za raju. Pokazali su da imaju veliko plavo srce. Nekada ce biti prvi, a nekad cetvrti, ipak Zeljo nikada nije postojao da pravi pare i kupi titule, Zeljo postoji jer se ovdje voli fudbal i postoji da kroz njega prkosimo onima koji misle da su veci i bolji od nas.
Nama ce Olimpik velike probleme praviti, sto se tice djece. Ova djeca koliko god da zinu Gracic ce dati, ma kakav god igrac bio. Bitno je samo da mi hocemo potpisati s njim.
Gojako ce se u Dinamu bori sa jos 10 igraca njegovog kalibra. Vidjet cemo dokle ce dokurati
Gojako ce se u Dinamu bori sa jos 10 igraca njegovog kalibra. Vidjet cemo dokle ce dokurati
NO PYRO NO PARTY
-
- Kontakt:
Gojak ako odigra 10 utakmica za Dinamo iduce sezone ja prestajem pratit fudbal. Bolan,Halilovic ne moze da se nametne sto imaju od njega 100 puta vise koristi,a da se ovaj nametne. Volio bih da grijesim,al njemu Lokomotiva ne gine,prosto sto jos nije ni blizu izgradjen igrac. I Zakaric je u njegovim godinama potpis'o za Dinamo pa nikad nije Maksimira ni iz tramvaja vidio.
Naravno,moguce i kroz (npr.) Lokomotivu da se izgradi pa onda dodje u Dinamo,al nije se pokazao kao bas najstrpljiviji.
I ovo sa razlikom u naknadi za treniranje izmedju nasih i stranih klubova je haman ko da je sam Nijaz pravio za sebe da preprodaje Zeljine igrace.
Naravno,moguce i kroz (npr.) Lokomotivu da se izgradi pa onda dodje u Dinamo,al nije se pokazao kao bas najstrpljiviji.
I ovo sa razlikom u naknadi za treniranje izmedju nasih i stranih klubova je haman ko da je sam Nijaz pravio za sebe da preprodaje Zeljine igrace.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Nijaz tome i sluzi razlika je velika kad ide igrac u nasu ligu i negdje vani, Dinamu se isplatilo a vjerovatno je i uradilo tako da placa malog kali ga u olimpic jos dodatno pogleda uzme sebi gurne Nijazu 50 000 u padze i ustedili su bruku love a pri tome dobili mladog i perspektivnog igraca.Znaci Nijaz je tu samo posrednik u poslu i njega ne zanima olimpic u evropi recimo svake godine imaju licencu osim one godine kad izbore evropuneroazzuro je napisao/la:Gojak ako odigra 10 utakmica za Dinamo iduce sezone ja prestajem pratit fudbal. Bolan,Halilovic ne moze da se nametne sto imaju od njega 100 puta vise koristi,a da se ovaj nametne. Volio bih da grijesim,al njemu Lokomotiva ne gine,prosto sto jos nije ni blizu izgradjen igrac. I Zakaric je u njegovim godinama potpis'o za Dinamo pa nikad nije Maksimira ni iz tramvaja vidio.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Nije problem to dati (novac) vjerujte mi ni u Želji ako je talenat baš al Osim je Osim i ja ne znam šta se ovdje toliko pametuje da ne kako moglo potpisao bi. I olimpic nama neće praviti probleme po pitanju novca nego što tamo može ono što u Želji ne može i to je to zna se neki redoslijed i kako se dobija prilikaBuu je napisao/la:Nama ce Olimpik velike probleme praviti, sto se tice djece. Ova djeca koliko god da zinu Gracic ce dati, ma kakav god igrac bio. Bitno je samo da mi hocemo potpisati s njim.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
cuo sam i ja tu verziju kao nije bilo pitanje minutaze nego da trenira sa prvim timom sto mi nema logike jer i drugi mladji treniraju i ne vidim sto mu nebi to udovoljili al eto ko ce znati na kraju, kako god zeljo je izgubio prije godinu, pola koliko vec mladog perspektivnog igraca jbga neki odu neki ostanu al ovi naslovi kao sto je na radio........ Kako se Željo odrekao još jednog dragulja: Je li Gojak 'šljivotres' kao i Džeko? ne da nerviraju jbt eto mi nismo htjeli da ostane u klubu pa klub mu je ponudio ugovor (kakav god da je ne znam) i momak odbio i sta sad jasta mi smo Djeku prozivali klocem itd. joj glupe novinarske priceDANDY je napisao/la:Ovo apsolutno nije tacno.Trazeno da bude prikljucen prvom timu(da ga se ne salje na posudbe),o minutazi nije bilo govora.A o plati mi je smijesno pricati.200 km.ChWilla je napisao/la:gojak (odnosno njegov stari) je tražio da mora ulaziti svaku utakmicu i na to je samo nijaz pristao. ni pitari nisu htjeli.

Ja vam iz direktnih izvora kazem da je glavni uslov bila minutaza.Nisam siguran da li je 20 ili 30 minuta,ali minutaza je postojala u ugovoru.Ko kaze da nije tako,laze !
@ rodom s Mejtaša
Potpisujem cijeli post, a posebno ono s derbija
Pustite Gojaka, bilo-prošlo, OlimpiK svakako neće dugo biti kvalitetan klub ako nastave sa ovakvim radom, a niko nije veći od kluba i ako su ostali momci potpisali ugovor, a on ne, male su šanse da je do kluba...
Potpisujem cijeli post, a posebno ono s derbija

Pustite Gojaka, bilo-prošlo, OlimpiK svakako neće dugo biti kvalitetan klub ako nastave sa ovakvim radom, a niko nije veći od kluba i ako su ostali momci potpisali ugovor, a on ne, male su šanse da je do kluba...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
DANDY je napisao/la:Ovo apsolutno nije tacno.Trazeno da bude prikljucen prvom timu(da ga se ne salje na posudbe),o minutazi nije bilo govora.A o plati mi je smijesno pricati.200 km.ChWilla je napisao/la:gojak (odnosno njegov stari) je tražio da mora ulaziti svaku utakmicu i na to je samo nijaz pristao. ni pitari nisu htjeli.
Nemoj s.ati DANDY kad se zna da je trazio 30 min da igra svaku tekmu... i radi toga se nije pristalo...
Ja ne znam zbog cega tolika rasprava oko tog malog? Ispao je shupak i idemo dalje..
Da li je moguće da Čelik dobije licenicu na zasjedanju drugostepene komisije?
Da li je moguće da Čelik dobije licenicu na zasjedanju drugostepene komisije?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bojamora, Laudrup, nedimmmm1337, samoFKS i 20 gostiju.