Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Denno
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Denno » 04 maj 2014, 00:18

Dzoni je napisao/la:
Denno je napisao/la:Sigurno da nije,zato kazem ako prodju grupu da Spanci nisu nikakvi favoriti u mecu sa Azzurrima.
:D

Nemoj da se lazes.
Zvijezdice na grbu tako kazu :)
embrace the chaos

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 maj 2014, 03:35

Denno je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:
Denno je napisao/la:Sigurno da nije,zato kazem ako prodju grupu da Spanci nisu nikakvi favoriti u mecu sa Azzurrima.
:D

Nemoj da se lazes.
Zvijezdice na grbu tako kazu :)
Niko ne osporava te zvijezde,svaka cast.
Ali te su zvijezde bile i prije finala pa ih Španci rasuse 4:0. :)
Kod Spanaca ubrzo dolazi smjena generacija i ovo prvenstvo je za dosta igraca i posljednje veliko takmicenje pa tako u njihov motiv ne sumnjam.
Osvojili su posljednja tri velika takmicenja,i jedan su od favorita da uzmu i cetvrto (mada ja mislim da od toga nece bit nista) zasto onda nebi mogli biti favoriti i u utakmici sa Italijom?
Pratim talijansku ligu,vecina mojih ortaka je smatraju dosadnom,dok je meni bas zanimljiva.
Njen kvalitet je pretrpio ogroman pad,a vecina (ili svi) igraca dolaze upravo iz Seria A?
Dok kod Spanaca kostur ekipe sacinjavaju fudbaleri Reala i Barce koji su vec godinama u vrhu Evropskog fudbala,i nekoliko igraca iz EPL (Silva,Mata,Negredo,Navas...)

Mislim ko je favorit u toj utakmici uopste nije bitno,ali eto kad smo se vec zapricali... :D

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 maj 2014, 15:58

Ma sigurno,samo po mom misljenju ako se sretnu u cetvrtfinalu tu favorita nema,msm ima blagi favorit i to je Crvena Furija,nisam bas mislio da su Italijani favoriti nego jbg nisu za otpisati ako vec prodju grupu sa Englezima i Urugvajem + protivnika u osmini finala.Al bzvz rasprava,mozda se i ne sretnu :)

Nego vidim Rossi se oporavio,Faraon isto,pa jel zna neko planirali ih Cesare voditi na sp ili barem jednog od njih.
Sinoc gledam Pazzinia,dosta trci trudi se,def. bolje da ide on nego Gila.
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 05 maj 2014, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 maj 2014, 16:25

daj grupu proc sa ovom formom igraca i ovom fizickom spremom..

da krenemo od krucijalnih pitanja, koja formacija ce se igrati?, ko su prvi bocni igraci? ko su prvi violine u napadu? 3, 4 ili 5 veznih?

mislim da nikad nije bila mutnija slika Italije pred SP..

al kako god treba pocet opet pomnije pratiti Azure posto je Pape uspio da ubije svu euforiju i iscekivanje oko nase reprezentacije :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 10 maj 2014, 17:00

Kada ce Prandelli objaviti preliminarni spisak za WC?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 maj 2014, 17:38

U ponedjeljak vjerojatno posto je 13.zadnji dan.Istina utorak je 13.,ali obicno se prvim danom radnog tjedna takve stvari rjesavaju :grin:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 10 maj 2014, 18:43

@SiamoNoi hvala

Sta kazete o ovom spisku po meni ovo su ta 23 fudbalera koja bi trebali ici na WC

GK:
Buffon
Sirigu
Perin

DF:
Chiellini
Barzagli
Bonucci
Astori
Palleta
Abate
De Sciglio
Criscito

MF:
De Rossi
Pirlo
Marchisio
Montolivo
Thiago Mota
Veratti
Candreva

CF:
Balotelli
Immobile
Cerci
Insigne
Rossi?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 maj 2014, 19:15

Ako Rossia ne bude, a Sharawya neće biti, po prvi put sam spreman staviti ruku u vatru da Italija ni grupu neće proći. Nikada slabiji napad, za nadati se da Insigne i Ballotelli nisu najbolje odigrali za vrijeme sezone i da će na najvećoj smotri briljirati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 maj 2014, 19:18

Mogao bi Ranocchia umjesto Palette.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 10 maj 2014, 19:23

Povrede su Rossija i ElS-a udaljile od repke oba su se vratila treninzima, ali pitanje je koliko su spremni za WC. A Ranocchiu sam bio potpuno zaboravio, pa vidjet cemo ko ce tu upasti.
(İbn Qajjim)

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 11 maj 2014, 00:40

Kad Mister Prandelli konta objavit spisak? :D

Hocu Immobile-a, Verratija i Insigne-a na spisku. :cool:

Nadam se da ce G.Rossi biti spreman za SP. :thumbup:
NON MOLLARE MAI

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 maj 2014, 17:18

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 maj 2014, 21:23

:lol:
Jedina dvojba Giack ili Rossi. Rossia bih s jednom nogom vodio.
Criscita sumnjam da je gledao jer da gleda "divlje" lige onda bi imao obraza da pozove Grazziana Pelea koji dominira, mislim, i Paletta je tek debitirao, a pri tome je talijan koliko i Camoranesi.

#MaxOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 maj 2014, 21:41

Ne znam zasto Paletta ne igra za Argentinu.Prije bi tamo upao u prvi sastav nego ovdje.
I takoder mo nije jasno zasto Ranocchia nije pozvan.Nije da volim vidjeti Interove igrace u tal.reprezentaciji nego cisto jer je bas zasluzio igrama.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 maj 2014, 21:48

Radije bi gledao Ranocchiu nego Paletu. Bezglava kokos ili Rosi? Veeelika dilema :-?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 maj 2014, 21:50

Zato što se Prandelli odavno pogubio, o tome sam pisao dosta ovdje. On ne zna ni koju će formaciju igrati na SP-u, čudim se da je i Verrattia zvao kojeg je zaobilazio kada god je imao šansu da bi igrali Parolo i slični.

Ako bar pola ovog tima ne eksplodira na SP-u, Italija će doživjeti krah, u to sam uvjeren. Svakako je Prandellievo na klupi Italije prošlo.

#MaxOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 maj 2014, 22:18

Nisu mi u lakoj skupini.Urugvajci znamo kakvi su plus skoro doma igraju,a bome ce i Englezi ove godine biti opasni s ovim novim valom igraca.Svi su sada u dosta dobroj formi.Iako tu postoji i ona mogucnost da drasticno padnu na prvenstvu s obzirom na ubojit ritam u Eng.kroz citavu sezonu.

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 12 maj 2014, 23:01

rope11, otkud ti ovaj spisak? Valjda ce tek sutra Prandelli objaviti spisak od 30 igraca

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 maj 2014, 23:11

Problem ove ekipe je shto je truba po bokovima. Ako se setimo 2006e, taj tim je pocheo sa Zambrottom (koga se smatralo najboljim bekom na svetu) i Zaccardom (Oddo je bio projektovan za RBa, ali ga je Lippi zamenio Zacom), pa je nakon grupne faze zacementiran duo Grosso-Zambrotta - likovi prekucali Chehe, Ukrajince, nekako se provukli pored Australije i izbacili Njemce, primivshi 1 jedini gol tek sa penala u finalu. A pri tome imali Cannavara i Nestu/ Materazzija u sredini odbrane i 8 godina mladje Buffona na golu i Pirla ispred sebe. Ko ce danas da drzhi odbranu: MDS i Maggio (koji ne mogu da se sastave), Criscito (koji je prop'o ko grchka ekonomija) ili Abate (koji je talenat, ali za 3000 metara steeple-chase a ne za ozbiljan fudbal) :?:

Pored toga, Pirlo je sa igrom u polju jako tanak, Marchisio i Montolivo su totalno nazadovali, verovatno i DDR (koga je zlostavljao sve i jedan jachi vezni red u Serie A ove godine, a u Evropi nismo imali prilike da ga vidimo), dok o T. Motti i Candrevi nikada i nije valjalo neshto ochekivati na najvecoj sceni. To su samo potkovaniji mediokriteti.

Jedinu nadu mi uliva napadachki red, jer Zhapci odavno nisu imali ovoliko raspucanih igracha i onih koji mogu da zabiju neshto u ozbiljnijim utakmicama - Balotelli, Rossi, Ciro, Lorenzo tim redom. :kafa:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 maj 2014, 23:44

Problem će da bude ako se Prandelli opet okrene modusu igre "dodaj Pirlu pri svakom napadu i čekaj da on skonta gdje će". Staviš flastera na njega i nema te nigdje.

Bekovi su užas. To će, vjerovatno, da ih košta nekog većeg uspjeha.

Ali ne bih opet rekao da je sredina slaba. Sredina im je baš jaka. Fazon je samo da se riješi problem načina igre. Verratti, Marchisio, DDR, Pirlo, Monto, Motta ... i više nego dovoljno za uspjeh. U jedno sam siguran, DDR neće fejlati. Kad je repka u pitanju čovjek je zvjerka.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.