ra1981 je napisao/la:majestic je napisao/la:Dosadni ste s tim vasim misljenjima o cirinoj taktici protiv turske. Vi znate ko je bio desetkovan? Pa onda bi vas trebalo staviti na mjesto selektora,a ne njega. Ta turska,za koju vi kazete da je imala "losu"ekipu,je prije 6 mjeseci izbacila Hrvatsku u cetvrtfinalu (nemojte mi samo reci Hrvati su losiji od nas,pogledajte fifinu listu pa onda nesto recite),sa 16 igraca,a 5 prvotimaca nije igralo. Ta Turska,2-3 dana kasnije je dosla u polufinale i igrala s njemackom s 14 igraca,od cega su bila 2 golmana na klupi,i gotovo iznenadila veliku Njemacku. Za nju nisu igrali Altintop,Nihat,Emre,Boral,Demirel... I vi mi recite mi smo igrali protiv "desetkovane"Turske. Nema u Evropi borbenije reprezentacije sto je Turska. Oni su pravi patrioti. Vi gotivite Papca,zbog cega? On je 0 (nula)od covjeka. Ja se nadam da NIKADA vise nece zaigrati za ovu drzavu. Kad se trebao "prodati"tad je igrao,sad kad se snasao ,mi mu netrebamo. E netreba ni on nama. Malo cu sad otici s teme,al nemojte zamjeriti.... Vi svi znate ko je bio George Best? Jedan od najvecih igraca Manchestera u povijesti. Jednom prilikom su ga pitali zasto igra za reprezentaciju Sj.Irske,jer nemoze napraviti uspjeh jedan igrac,a on je rekao " Igra u klubu je moj posao,a igra u reprezentaciji je svetinja"!
Nije problem što smo izgubili od Turske,nego kako smo izgubili!?Taktika je bila ok dok nismo gol dali,i šta onda!? Hajmo svi nazad i nabijat loptu još šezdeset minuta valjda ćemo izvući x.Kolika je euforija bila pred tu utakmicu i u kakvoj su formi naši igrači bili sramota je kako smo odigrali.
Pošto ti je Papac nula od čovjeka,hajde molim te reci mi kakav ti je Ćiro čovjek!?
Mene ne zanima kakav je ciro covjek. Vama svima "zicu dira"ono sto ste culi iz nekih stvari,ciro i tudjman,ciro ovaj,ciro onaj... Mene to ne zanima. Ako cemo gledati na osnovu toga,u svakom predhodnom selektoru cemo naci nekih takvih stvari,a i ovi koji ce nekda na tu poziciju doci. Svaki je covjek napravio ili rekao nesto pogresno sto se doticalo ratne tematike. Pa bio to,u ovom slucaju ciro,al da malo "pronjuskate" o bazdarevicu,osimu,kodri,naci cete neke lose stvari o njima,sigurno. A utakmica s turskom,prvo nisam je gledao,pa necu da dajem neke suvisne komentare,samo sam na osnovu prethodnih rezultata turske zakljucio"MA KAKVI GOD TURCI BILI OSAKACENI,BOLJI SU OD NAS"i to je cinjenica koju trebate prihvatiti. Mi smo u "svijetu nogometa"kao drzava,NISTA. Pogledajte statistike nasih igraca,zabijaju,asistriraju,al sta im to vrijedi kad nas zaobilaze u velikom luku. Ja se nezelim svadjati,fakat zelim sa svima biti na ovom formu prijatelj,al ne vrijedi se osvrcati na stvari koje su se desile, u ovom slucaju nema "restart",pa da se moze 100 puta jedna stvar dogoditi. Trebamo se uzdati u cirine kvalitete,koje on sigurno poznaje,neznam koliko ih ima,al on ih posjeduje. Ako je pogrijesi,on to zna,i siguran sam da ce sljedeci put drugacije posloziti taktiku,KAD ZABIJEMO TURCIMA GOL!!!