Prešlo je ovo davno mjeru normalnog rivalstva. Žalosno je, još malo pa će se kod nas među djecom razviti veći 'hejt' prema Slobodi umjesto prema Sarajevu recimo, a i u Tuzli isto tako prema Jedinstvu.
Teško je biti realan, ali kad se podvuče crta čitavog prvenstva mislim da ko god uđe nije nezasluženo. Jedinstvo prvi dio sezone daleko najjača ekipa, Sloboda tako u drugom dijelu. Isto kako se Tuzlaci sjećaju kad su nas dobili 2:0, sjećam se i ja prve utakmice sa Borića gdje su se na sličan način i oni provukli sa 3 gola u svojoj mreži, a trebali primiti još toliko. Gledajući samo taj drugi dio sezone kad su doveli Ćiru bolji su, i zdravija je atmosfera tamo, igraju bolje.
U priče o kupljenim utakmicama i namještanjima neću ulaziti iako znam neke informacije i s jedne i s druge strane od ljudi kojima vjerujem. Ovaj forum nije mjesto za to.
Šteta je samo što se poremetio ovaj odnos između ta dva kluba, bojim se zauvijek. Nešto slično se dogodilo sa nama i Veležom one sezone kad smo se borili za ulazak u Premijer Ligu. Valjda je sve tako zbog ove nakaradne lige sa seljačkim terenima, ekipama i sudijama. Vala ni država nam nije bolja, pa šta očekivati od nogometa.
Normalnoj raji iz Tuzle pozdrav.