RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 13 maj 2014, 23:36

BMV brate :tokralju: :salut:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 maj 2014, 23:40

stampy je napisao/la:National Geographic

Visions of Earth

Each month, National Geographic magazine features breathtaking photographs in Visions of Earth. Browse through visions of the world as seen through a photographer's eye.

Link: http://ngm.nationalgeographic.com/visio ... er-670.jpg

slika
Photograph by Dado Ruvic, Reuters

April 2014

Bosnia and Herzegovina — In Mostar a competitive diver holds torches as he jumps from the Old Bridge into the Neretva River. The 78-foot-tall limestone span—completed in 1566, destroyed by war in 1993, reopened in 2004—is a World Heritage site.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bridging The Gap

Link: http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/p ... 0647/view/

slika
Photo and caption by Maura O'Brien

The flares in this photo mark the beginning of the annual bridge diving competition in Mostar, Bosnia-Herzegovina. The Old Bridge was the centerpiece of Mostar for 427 years, connecting two halves of a city that became home to Muslims, Croats and Serbs alike. As the Bosnian War raged in the 1990s, the city suffered some of the region's most intense warfare. One of the most prominent casualties was the Old Bridge itself, destroyed by Bosnian Croat forces. But in an inspiring display of perseverance, the bridge was rebuilt in 2004, and the diving competition — held since 1968 — continues today.

Pa da, nece mepas slikati?

Trebali su uslikati i spomenik na stadionu pod Bijelim Brijegom, ispred svlacionica, koji je podignut u cast bivsih Velezovih igraca-boraca NOB-protiv fasista za vrijeme Drugog Svjetskog rata, a danas ruglo, jos ga prefarbali u kockice. :shock: :lol: Ta slika bi se trebala zvati:" Stupidity without limits."

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 13 maj 2014, 23:56

Hvala ti puno BMV na ovom detaljnom opisu cijele sezone i onoga što je nažalost obilježilo zadnju utakmicu. Upravo si me spasio pisanja kilometarskog posta koji bi se morao napisati kao 1., 2. i 3. dio :lol: U potpunosti se slažem s tobom u oba posta, pogotovo u ovom zadnjem (jer sam najviše vremena ove sezone provela komentarišući ekipu...). Odlična analiza, vidi se da si kao i ja propratio klub na svim utakmicama kući i u gostima...

Sezona iza nas je definitivno bila iznenađujuća, ali u pozitivnom smislu. Navešću neke razloge za to:

1) Prije ove sezone na svaki bod s gostovanja se gledalo kao na jackpot, a recimo na zadnje gostovanje u Bijeljini idem s nadom da će Radnik primiti 3 komada, a nova 3 boda su skoro već bila upisana. Nevjerovatno moćan osjećaj.
2) Igrači koji u Vrapčićima ne pokazuju izvrsne partije često bivaju na meti isfrustrirane publike i njihova karijera u Veležu ili stagnira ili ide nizbrdo. Jedini način da se spasu tog prokletstva je bio da napuste Mostar i Velež. Ove sezone smo po prvi put vidjeli "comeback" "otpisanog" igrača- Zvonića- koji nije nigdje otišao (a nadam se i da neće).
3) Prvi put otkad gledam Velež (a to je već prilično dugo...) vidim pobjednike koji istrčavaju na teren i koji se ne libe igrati na bilo kojem stadionu u BiH. I ne samo igrati, već i pobjeđivati... Ono što je prije bilo "mission impossible" sada je naša realnost.
4) Za sve prethodno navedene tačke najvećim "krivcem" smatram našeg Nedima "Feju" Jusufbegovića. Nikad poslije rata nismo imali trenera koji je tako privržen klubu, sa strašnim osjećajem za igru, koji je veliki autoritet u svlačionici, inteligentan, elokventan i odmjeren u medijskim istupima (poznat je njegov "poker face" na pressicama :thumbup: :kralj: ), pedagog i psiholog, rođeni pobjednik. Bilo je poslije rata trenera koji su imali ponešto od toga, ali niko nije imao sve... Iskreno, njega sam priželjkivala za šefa struke i prije nego je preuzeo Olimpic u 2.mandatu. Za mene idealno rješenje na trenerskom mjestu. Nadam se da će i sljedeću sezonu nastaviti sa sjajnim rezultatima ( a ne sumnjam da hoće ako ga Uprava kao i dosad adekvatno proprati...).

I na kraju veliko BRAVO i HVALA za Upravu, Prijatelje kluba, klupsku administraciju i novinarsku ekipu i za sve one koji su bili uz "rođene" na bilo koji način ove sezone.

Veliki pozdrav BMV22, Pastrmka, anel81m, emil02in, dime, vm22, rodjak, ŠipakUličar i svima ostalim (da se ko ne naljuti...) koji su pratili moje izvještaje u ovoj za nas sjajnoj sezoni.

Do pisanja nadam se na našem rodjeni.com forumu, srdačno vas pozdravljam.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 maj 2014, 02:57

RedOne je napisao/la:Hvala ti puno BMV na ovom detaljnom opisu cijele sezone i onoga što je nažalost obilježilo zadnju utakmicu. Upravo si me spasio pisanja kilometarskog posta koji bi se morao napisati kao 1., 2. i 3. dio :lol: U potpunosti se slažem s tobom u oba posta, pogotovo u ovom zadnjem (jer sam najviše vremena ove sezone provela komentarišući ekipu...). Odlična analiza, vidi se da si kao i ja propratio klub na svim utakmicama kući i u gostima...

Sezona iza nas je definitivno bila iznenađujuća, ali u pozitivnom smislu. Navešću neke razloge za to:

1) Prije ove sezone na svaki bod s gostovanja se gledalo kao na jackpot, a recimo na zadnje gostovanje u Bijeljini idem s nadom da će Radnik primiti 3 komada, a nova 3 boda su skoro već bila upisana. Nevjerovatno moćan osjećaj.
2) Igrači koji u Vrapčićima ne pokazuju izvrsne partije često bivaju na meti isfrustrirane publike i njihova karijera u Veležu ili stagnira ili ide nizbrdo. Jedini način da se spasu tog prokletstva je bio da napuste Mostar i Velež. Ove sezone smo po prvi put vidjeli "comeback" "otpisanog" igrača- Zvonića- koji nije nigdje otišao (a nadam se i da neće).
3) Prvi put otkad gledam Velež (a to je već prilično dugo...) vidim pobjednike koji istrčavaju na teren i koji se ne libe igrati na bilo kojem stadionu u BiH. I ne samo igrati, već i pobjeđivati... Ono što je prije bilo "mission impossible" sada je naša realnost.
4) Za sve prethodno navedene tačke najvećim "krivcem" smatram našeg Nedima "Feju" Jusufbegovića. Nikad poslije rata nismo imali trenera koji je tako privržen klubu, sa strašnim osjećajem za igru, koji je veliki autoritet u svlačionici, inteligentan, elokventan i odmjeren u medijskim istupima (poznat je njegov "poker face" na pressicama :thumbup: :kralj: ), pedagog i psiholog, rođeni pobjednik. Bilo je poslije rata trenera koji su imali ponešto od toga, ali niko nije imao sve... Iskreno, njega sam priželjkivala za šefa struke i prije nego je preuzeo Olimpic u 2.mandatu. Za mene idealno rješenje na trenerskom mjestu. Nadam se da će i sljedeću sezonu nastaviti sa sjajnim rezultatima ( a ne sumnjam da hoće ako ga Uprava kao i dosad adekvatno proprati...).

I na kraju veliko BRAVO i HVALA za Upravu, Prijatelje kluba, klupsku administraciju i novinarsku ekipu i za sve one koji su bili uz "rođene" na bilo koji način ove sezone.

Veliki pozdrav BMV22, Pastrmka, anel81m, emil02in, dime, vm22, rodjak, ŠipakUličar i svima ostalim (da se ko ne naljuti...) koji su pratili moje izvještaje u ovoj za nas sjajnoj sezoni.

Redone,hvala ti jos jednom za citavu sezonu i za sve tvoje izvjestaje koji su se citali u jednom dahu,nadam se da ces ovako nastaviti i u iducoj sezoni(vjerujem u sezoni koja ce biti nasa).Veliki pozdrav za nasu djavolicu,odmori se ali nam opet pisi ponekad u ovoj pauzi o desavanjima koje mozda ne znamo do pocetka novog prvenstva :tokralju: :bow:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 14 maj 2014, 03:22

Svaka čast i tebi RedOne na postu. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo svi skupiti na rođeni forumu :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 14 maj 2014, 03:45

Mi imamo bolje novinarsko pokriće naših utakmica nego mnoge veće ekipe u bogatijim državama i to sve najviše zaslugom RedOne i BMV22.
Hvala vam velika.
Vaši izvještaji imaju poseban draž jer su napisani iz jednog neutralnog navijačkog ugla. Ako se ikada bude dodjeljivala Pulitzerova nagrada za amatersko sportsko novinarstvo, ćete da budete nominovani (što bi rekao gospodin Srećko Šojić :D )

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 maj 2014, 09:56

Definitivno imamo najkvalitetniji pdf na forumu.Super analize,zayebancija,navijačka strast i objektivni pogled,sve u jednom.Čini mi se da imamo najmanje maloljetničke delikvencije tipa mi smo najjači,i moj tata takodjer.Idemo dalje,zajedno.Forza Velez!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 14 maj 2014, 10:31

RedOne je napisao/la:Hvala ti puno BMV na ovom detaljnom opisu cijele sezone i onoga što je nažalost obilježilo zadnju utakmicu. Upravo si me spasio pisanja kilometarskog posta koji bi se morao napisati kao 1., 2. i 3. dio :lol: U potpunosti se slažem s tobom u oba posta, pogotovo u ovom zadnjem (jer sam najviše vremena ove sezone provela komentarišući ekipu...). Odlična analiza, vidi se da si kao i ja propratio klub na svim utakmicama kući i u gostima...

Svaka čast RedOne!Većina naših sportskih novinara i kvazi fudbalskih znalaca se može samo pokriti ušima pred tobom i tvojim komentarima.
Imaš preoštar osjećaj za ovu igru, još jednom svaka čast kraljice! :salut:

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 maj 2014, 12:57

3 milje, nije šale RAja....idemo dalje, idemo samo kvalitetno....spec pozz našoj crvenoj kraljici :wave:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 14 maj 2014, 14:21

evo koliko sam dobio vijest od jarana, jučer se odigrao prijateljski meč između naših Rođenih i reprezentacije grada Mostara(mješavina igrača iz nižerazrednih klubova) a Rođeni su istrčali u kombinovanom sastavu, dala se prilika i nekim što je nisu dobijali tokom ove sezone a i par juniora je nastupilo:

FK VELEZ - Reprezentacija Mostara 3:1 (Raševic, Tatar, Hebibovic / Boškailo)

Sastav FK Velež: Bobic, Pejic, Mahinic, Šetka, Letic, Merzic, Janicijevic, Kodro, Hajdarovic, Cemalovic D., Cemalovic M.

Još su igrali: Hero, Svinjar, Tatar, Raševic, Hebibovic, Maric, Jakupovic

pozz ! :mrgreen:

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 14 maj 2014, 14:50

drakensang je napisao/la:evo koliko sam dobio vijest od jarana, jučer se odigrao prijateljski meč između naših Rođenih i reprezentacije grada Mostara(mješavina igrača iz nižerazrednih klubova) a Rođeni su istrčali u kombinovanom sastavu, dala se prilika i nekim što je nisu dobijali tokom ove sezone a i par juniora je nastupilo:

FK VELEZ - Reprezentacija Mostara 3:1 (Raševic, Tatar, Hebibovic / Boškailo)

Sastav FK Velež: Bobic, Pejic, Mahinic, Šetka, Letic, Merzic, Janicijevic, Kodro, Hajdarovic, Cemalovic D., Cemalovic M.

Još su igrali: Hero, Svinjar, Tatar, Raševic, Hebibovic, Maric, Jakupovic

pozz ! :mrgreen:

BRAVO FEJA BRAVO UPRAVO......
ZNAČI GLEDAJU SE IZ OSTALIH KLUBOVA TALENTI I DALI IH IMA ZA VELEŽA.
S tim da su za Velež nastupili i 4 juniora D CEMALOVIC SETKA IZLAZNA GENERACIJA, Svinjar ,Tatar momci koji imaju jos god dana juniorskog staža,naša budućnost nadam se uz pecu basica i isića mislim da se radi o velikim talentima

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 14 maj 2014, 16:14

Zna li se ko je igrao za Reprezentaciju Republike Mostar?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

brkic1970
Kontakt:

Post Postao/la brkic1970 » 14 maj 2014, 16:22

SVAKA cAsT UPRAVI samo tako nastavite :salut:

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 14 maj 2014, 17:46

Kadet91 je napisao/la:
stampy je napisao/la:National Geographic

Visions of Earth

Each month, National Geographic magazine features breathtaking photographs in Visions of Earth. Browse through visions of the world as seen through a photographer's eye.

Link: http://ngm.nationalgeographic.com/visio ... er-670.jpg

slika
Photograph by Dado Ruvic, Reuters

April 2014

Bosnia and Herzegovina — In Mostar a competitive diver holds torches as he jumps from the Old Bridge into the Neretva River. The 78-foot-tall limestone span—completed in 1566, destroyed by war in 1993, reopened in 2004—is a World Heritage site.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bridging The Gap

Link: http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/p ... 0647/view/

slika
Photo and caption by Maura O'Brien

The flares in this photo mark the beginning of the annual bridge diving competition in Mostar, Bosnia-Herzegovina. The Old Bridge was the centerpiece of Mostar for 427 years, connecting two halves of a city that became home to Muslims, Croats and Serbs alike. As the Bosnian War raged in the 1990s, the city suffered some of the region's most intense warfare. One of the most prominent casualties was the Old Bridge itself, destroyed by Bosnian Croat forces. But in an inspiring display of perseverance, the bridge was rebuilt in 2004, and the diving competition — held since 1968 — continues today.

Pa da, nece mepas slikati?

Trebali su uslikati i spomenik na stadionu pod Bijelim Brijegom, ispred svlacionica, koji je podignut u cast bivsih Velezovih igraca-boraca NOB-protiv fasista za vrijeme Drugog Svjetskog rata, a danas ruglo, jos ga prefarbali u kockice. :shock: :lol: Ta slika bi se trebala zvati:" Stupidity without limits."

Kakve veze ima mepas sa starim mostom,i okle toliko prisvajanje staroga mosta....most vezuje obale pa te ne kontam sta hoćeš da kažeš? Lijepo pitam pa ako može da mi tako i odgovoris.
P.s ja volim stari most koliko i ti i moj je koliko i tvoj.....

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 maj 2014, 18:28

1452,bolan niko ti nije rekao da ne voliš Stari Most,niti ga ko prisvaja!Čovjek je napisao istinu,valjda nije teško vidjeti šta magazin national geographic radi,lijepo ti piše da svaki mjesec magazin objavi prekrasne fotografije koje oslikavaju svijet onako kako ga vidi fotograf.Prema tome nemoj izvrtati riječi i pisati gluposti,dođi na Stari popij piće nešto pojedi uživaj malo u životu,nije sve crno-bijelo,ima svijeta i van foruma.
RedOne ostavljaš nas bez riječi,blago kuće u koju ti dođeš :clap: :clap: :clap:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 14 maj 2014, 18:44

emil02in je napisao/la:1452,bolan niko ti nije rekao da ne voliš Stari Most,niti ga ko prisvaja!Čovjek je napisao istinu,valjda nije teško vidjeti šta magazin national geographic radi,lijepo ti piše da svaki mjesec magazin objavi prekrasne fotografije koje oslikavaju svijet onako kako ga vidi fotograf.Prema tome nemoj izvrtati riječi i pisati gluposti,dođi na Stari popij piće nešto pojedi uživaj malo u životu,nije sve crno-bijelo,ima svijeta i van foruma.

Nisam ja nista lose rekao. Tražio sam poveznicu izmedju mepasa i starog. Ne kontam olajavanje mepasa kao ni starog mosta. Kao da nešto od toga nije u našem gradu pa da se zuga na to.
P.s cim uhvatim slobodno i FINA vremena ne propustam doći u stari grad i opustiti se malo......posjetim rodjakovu trgovinu i tako....
Pozdrav.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 14 maj 2014, 19:29

1452 je napisao/la:
emil02in je napisao/la:1452,bolan niko ti nije rekao da ne voliš Stari Most,niti ga ko prisvaja!Čovjek je napisao istinu,valjda nije teško vidjeti šta magazin national geographic radi,lijepo ti piše da svaki mjesec magazin objavi prekrasne fotografije koje oslikavaju svijet onako kako ga vidi fotograf.Prema tome nemoj izvrtati riječi i pisati gluposti,dođi na Stari popij piće nešto pojedi uživaj malo u životu,nije sve crno-bijelo,ima svijeta i van foruma.

Nisam ja nista lose rekao. Tražio sam poveznicu izmedju mepasa i starog. Ne kontam olajavanje mepasa kao ni starog mosta. Kao da nešto od toga nije u našem gradu pa da se zuga na to.
P.s cim uhvatim slobodno i FINA vremena ne propustam doći u stari grad i opustiti se malo......posjetim rodjakovu trgovinu i tako....
Pozdrav.
Sta se ljutis? Niko nije nista lose na mepas rekao, ali mepasa i slicnih stvari ima u svijetu milion. Kulturnih i istorijskih spomenika kao sto je Stari Most ne. Zato kada dodje neki stranac u Mostar, nece slikati mepas, to je normala tamo gdje zivi, nego ce slikati Stari Most.

Eto ja sam odgovorio a sad ti meni odgovori na makar jedno od pitanja ako uopste znas:
Zasto je spomenik u cast Velezovih poginulih igraca u antifasistickoj borbi za vrijeme Drugog Svjetskog rata koji se nalazi ispred svlacionica prefarban u sahovnice?
Jel to bilo Topicevo naredjenje?
Zanima me samo sta kazete mladim uzrastima ko je napravio spomenik i zasto ?
Zasto jednostavno nije unisten da se bezveze ne brukate?
Stvarno me zanima i ne provociram.

Forza Velez!

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 14 maj 2014, 21:28

@ kadet

Pa naravno da ce slikat most,pa ima on mepas i kuci. To je isto ko da odes u italiju u Pisu i slikas trzni centar :)
A sto se tice spomenika neznam tocno sta bi ti reko. Pitanje je malo politicke prirode i ovdje ima dosta ljudi koji podrzavaju tu ideologiju. (ja nemam nista protiv sto to neko voli)
Ne zelim ulaziti u svadje ali mislim da nijedan spomenik od rezima koji je svaku kucu (u miru) ostavio bez minimalno jednog muskarca moze biti pozeljan spomenik. Sto ga nisu srusili? Hmmm jos im je samo to trebalo ionako su vec dovoljno fasisti za sve.
Bez obzira sto se vjerovatno ne slazete :) ja nebih zadirao u politiku. Osjetljivo je....pozdrav

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 14 maj 2014, 21:44

1452 je napisao/la:@ kadet

Pa naravno da ce slikat most,pa ima on mepas i kuci. To je isto ko da odes u italiju u Pisu i slikas trzni centar :)
A sto se tice spomenika neznam tocno sta bi ti reko. Pitanje je malo politicke prirode i ovdje ima dosta ljudi koji podrzavaju tu ideologiju. (ja nemam nista protiv sto to neko voli)
Ne zelim ulaziti u svadje ali mislim da nijedan spomenik od rezima koji je svaku kucu (u miru) ostavio bez minimalno jednog muskarca moze biti pozeljan spomenik. Sto ga nisu srusili? Hmmm jos im je samo to trebalo ionako su vec dovoljno fasisti za sve.
Bez obzira sto se vjerovatno ne slazete :) ja nebih zadirao u politiku. Osjetljivo je....pozdrav
Drago mi je da smo se slozili oko slikanja Starog Mosta. :)

Spomenik je bio za borce koje su poginuli u borbama protiv fasizma, ukljucujuci sva tri naroda, zato mislim ima tri krila, veoma lijep spomenik je bio, nevidim razlog zasto se morao unakaziti, to je veca sramota nego da je skroz miniran, unisten, barem po meni.

Slazem se sa tobom za politiku, samo me istinski zanimalo "Zasto?" Hvala ti na odgovoru.

Forza Velez!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 maj 2014, 02:53

Tako je Kadet. FAŠIZAM JE ZLO !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 2 gosta.