FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Postoji li ikakva mogucnost da nasi odu do Maribora i popricaju sa njihovom urpavom? Kao na neki seminar.
Maribor pravi primjer kako treba raditi. Nikakav seik ili kinez.
NO PYRO NO PARTY
-
- Kontakt:
Budzet Maribora je oko 20 miliona maraka, nije to bas toliko siromasan klub koliko se ovdje predstavlja. Trebale su im godine i konstantna ulaganja u infrastrukturu da dodju do ovoga nivoa, vecina nasih klubova jos uvijek nema niti osnovne uslove, a kamoli da ima neke mogucnosti da se upusti u projekat kakav je NK Maribor.Buu je napisao/la:Postoji li ikakva mogucnost da nasi odu do Maribora i popricaju sa njihovom urpavom? Kao na neki seminar.
-
- Kontakt:
Davno sam ja govorio o tim stvarima. Mogli su Željo i Saraejvo to ostvariti da je država ulagala bar po pola milion za akademije ova dva kluba. Uz ispravan rad sad bi i Željo i Sarajevo imali budžete po desetak miliona ali jok ovdje sve papci i šupci i onda moraš dovesti stranca da te kupi jer bez njega iznad glave neće niko da radi kako treba. Amar je krenuo dobro. Moralo se uložiti u ekipu da bi postigli neke bodove u Evropi da bi se kasnije prošlo kolo ili dva i prodalo se par igrača. DA se nisu povrijedili Benjo, Kvesa i Zola sigurno bi Željo zaradio ponovo pare kao od Džeke i onda opet u narednih par godina gradio još bolje igrače. Isto nije bilo sreće ni sa žrijebom da se prođe drugo pretkolo što bi garantovalo još dvije extra tekme medijska prava i sl. Može se to i bez države ali sa pola miliona godišnje imali bi stabilnost i jedni i drugi i mogli bi ulagati u mlade. Bar u fudbalu to može.lafomamone je napisao/la:Budzet Maribora je oko 20 miliona maraka, nije to bas toliko siromasan klub koliko se ovdje predstavlja. Trebale su im godine i konstantna ulaganja u infrastrukturu da dodju do ovoga nivoa, vecina nasih klubova jos uvijek nema niti osnovne uslove, a kamoli da ima neke mogucnosti da se upusti u projekat kakav je NK Maribor.Buu je napisao/la:Postoji li ikakva mogucnost da nasi odu do Maribora i popricaju sa njihovom urpavom? Kao na neki seminar.
Evo Dinamo to radi sasvim dobro. Svake godine uzmu dvadesetak miliona. Željo i Sarajevo su mogli po desetak ali jbg jbg jbg.
Kad je rijec o tako nekim,uvjetno receno,urnecima,kao sto su Maribor ili Dinamo,stvari samo sa strane izgledaju tako jednostavne.Kad udjete u sustinu,doci cete do spoznaje da je nemoguce uspjeti bez znacajne pomoci drzave,ito kontinuirane i dugogodisnje.
Kad su u pitanju ova dva kluba,treba znati da je godisnji suport grada Zagreba u finansiranju Dinama 70 000 000 kuna(sedamdeset miliona).Ovo je u predhodnim godinama biloi vise,a u vrijeme Tudjmana nije bilo limita,koliko je Canjuga trebao,toliko je dobio.Godinama se grade jaki temelji,da bi opet godinama ubirali plodove.
Kada je u pitanju Maribor,polovinu budzeta puni drzava(drzava i grad Maribor),a to je oko 4,5 mil.eura.Takodje to traje godinama.
Baska su troskovi odrzavanja i raznih rekonstrukcija stadiona,sto takodje rade gradovi Zagreb i Maribor.
Nasa situacija je katastrofalna.Zeljo je u 2013. g dobio od svih nivoa vlasti 80 000 km,mislim toliko i FKS.
Sta su po meni realni gabariti u kojima se nas klub moze kretati u narednom periodu?
Profesionalni pogon se mora odrzavati na nivou da svake godine igra medjunarodne utakmice.Za ovakav cilj potrban je budzet od dva mil.km i uprava kluba to mora obezbijediti.U ovisnosti od situacije u drugim klubovima,realno ce biti da se sa ovim budzetom osvajaju i trofeji.
Drugo,moraju se stvoriti bolji uvjeti za rad omladinskih pogona.Sta je to realno? Realno je da se postavi rasvjeta na teren sa plastikom,realno je da se pomocni teren dovede u red do nivoa da na njemu,osim na plastici,treniraju i igraju i djeca,osim trniranja prvog tima.Realno je da se u rad s oml.pogonima ukljuci jos trenera,ito dobrih,posebno kad su u pitanju pioniri i kadeti,odnosno razvojna faza kad trener napravi ili ne napravi igraca od talentovanog djeteta.
Sve iznad ovoga,po meni su samo lijepe zelje.
Nikako ne mislim da treba iskljuciti aktivnosti na planu trazenja strateskih rijesenja kad je u pitanju izgradnja stadiona,dugorocno finansiranje kluba...Ali,o tom po tom.Treba svakodnevno funkcionisati,zivjeti.Vec za dvadeset dana startaju nove pripreme.
Kad sam vec na temi,trebamo podrzati juniore u revans utakmici finala kupa protiv Zrinjskog.Igrace se na glavnom terenu,vjerovatno u nedjelju.Ocekujem da klub poduzme aktivnosti da navijaci dodju na utakmicu.
Kad su u pitanju ova dva kluba,treba znati da je godisnji suport grada Zagreba u finansiranju Dinama 70 000 000 kuna(sedamdeset miliona).Ovo je u predhodnim godinama biloi vise,a u vrijeme Tudjmana nije bilo limita,koliko je Canjuga trebao,toliko je dobio.Godinama se grade jaki temelji,da bi opet godinama ubirali plodove.
Kada je u pitanju Maribor,polovinu budzeta puni drzava(drzava i grad Maribor),a to je oko 4,5 mil.eura.Takodje to traje godinama.
Baska su troskovi odrzavanja i raznih rekonstrukcija stadiona,sto takodje rade gradovi Zagreb i Maribor.
Nasa situacija je katastrofalna.Zeljo je u 2013. g dobio od svih nivoa vlasti 80 000 km,mislim toliko i FKS.
Sta su po meni realni gabariti u kojima se nas klub moze kretati u narednom periodu?
Profesionalni pogon se mora odrzavati na nivou da svake godine igra medjunarodne utakmice.Za ovakav cilj potrban je budzet od dva mil.km i uprava kluba to mora obezbijediti.U ovisnosti od situacije u drugim klubovima,realno ce biti da se sa ovim budzetom osvajaju i trofeji.
Drugo,moraju se stvoriti bolji uvjeti za rad omladinskih pogona.Sta je to realno? Realno je da se postavi rasvjeta na teren sa plastikom,realno je da se pomocni teren dovede u red do nivoa da na njemu,osim na plastici,treniraju i igraju i djeca,osim trniranja prvog tima.Realno je da se u rad s oml.pogonima ukljuci jos trenera,ito dobrih,posebno kad su u pitanju pioniri i kadeti,odnosno razvojna faza kad trener napravi ili ne napravi igraca od talentovanog djeteta.
Nikako ne mislim da treba iskljuciti aktivnosti na planu trazenja strateskih rijesenja kad je u pitanju izgradnja stadiona,dugorocno finansiranje kluba...Ali,o tom po tom.Treba svakodnevno funkcionisati,zivjeti.Vec za dvadeset dana startaju nove pripreme.
Kad sam vec na temi,trebamo podrzati juniore u revans utakmici finala kupa protiv Zrinjskog.Igrace se na glavnom terenu,vjerovatno u nedjelju.Ocekujem da klub poduzme aktivnosti da navijaci dodju na utakmicu.
Na pomocnom terenu poceli farbat ogradu oko citavog terena i kopat ono brdo prema jugu
FKŽ !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
SUBOTA, 14h, ULAZ BESPLATAN!
Svi dodjite, da podrzimo momke koji ce vec mozda sutra biti dragulji naseg kluba!
Svi dodjite, da podrzimo momke koji ce vec mozda sutra biti dragulji naseg kluba!
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Znam ja to sve buraz. Malo sam pojednostavio. Komplikovanije jeste ali je isto tako i jeftinije nego u Hrvatskoj. Njima sad treba npr. milion da dovedu nekog dobrog igrača iz Hrvatske lige. Kod nas je to dosta jeftnije. Ima mnogo parametara. Ova naša varijanta je teža. I rad akademije je npr ovdje jetiniji. Nego kad su sad ti juniori u nedjelju ili u subotu?FKZ1921 je napisao/la:Kad je rijec o tako nekim,uvjetno receno,urnecima,kao sto su Maribor ili Dinamo,stvari samo sa strane izgledaju tako jednostavne.Kad udjete u sustinu,doci cete do spoznaje da je nemoguce uspjeti bez znacajne pomoci drzave,ito kontinuirane i dugogodisnje.
Promjenjeno je, ovako je bilo za sezonu 2013-14. Iznose dobijas iskljucivo za pretkola koja igras. Ukoliko preskocis pretkolo (tipa pocinjes u drugom) ne dobijas novac iz prvog pretkola. Također, iznosi su kumulativni za igranje svakog pretkola, grupne faze i knockout faze. Za play-off vazi posebno pravilo, tj. iznos za njega se dobija iskljucivo ukoliko se ispadne, ukoliko se prodje do grupne faze, iznos za play-off se nece dobiti (no zadrzava se ono sto se ranije zaradilo). Sistem podjele novca u Ligi prvaka je totalno drugaciji, tako ukoliko nekog zanima neka mi se javi:InatSilanBosanski je napisao/la:Evo nasao sam i ja podatke od 2010, sad ne znam da li se to sta povecalo..
Ma nisu to pare kao u LP, ali za nase prilike je to lova samo takva..
2013-14 Evropska Liga, raspodjela fisknog iznosa novca
1. pretkolo - €120.000
2. pretkolo - €130.000
3. pretkolo - €140.000
Play-off - €150.000
Grupna faza - €1.3 miliona
Pobjeda u grupnoj fazi - €200.000
Remi u grupnoj fazi - €100.000
Prvi u grupi - €400.000
Drugi u grupi - €200.000
Round of 32 - €200.000
Round of 16 - €350.000
1/4 finale - €450.000
Polufinale - €1.000.000
Gubitnik finala - €2.500.000
Pobjednik - €5.000.000
Pa onda najbolje da se svi ugasimo i to je to. Da je kod nas barem država problem pa hajde. Ali kod nas je sve na amaterskom nivou. Mi direktora nismo imali do prije mjesec dana. Imali smo tu finansijsku inekciju od Dzeke i Višce koja se moglo puno puno bolje iskoristiti. Bez sponzora smo dugi niz godina. Trazimo neke investitore za stadion, a nismo u stanju očistiti ga. Nismo u stanju zapad pokriti, nekima je cak to i blagodat bio. Eto država nas pogura sa par miliona i sta onda ?
NO PYRO NO PARTY
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Buu raspolazes logikom kao i pitari kada pricaju o Zelji...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Moze se kritikovati, ali sa osnovama, razumom i potkovan argumentima... Ti si tu nabac'o nekakvih gluposti, od kojih je mozda 1 fkt tacna i gdje su fkt morali nesto uraditi a ovo ostalo je laicko pitarsko lupanje bez argumenata... Uvijek ima nesto zasto nesto nije moglo biti odradjeno na neki nacin...
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Baja_Zvjerka je napisao/la:Buu raspolazes logikom kao i pitari kada pricaju o Zelji...![]()
Pa ta logika je istinita,a sad sto Vi lažete i ložite sami sebe, to je Vas stvar.

Sta je netacno ?Baja_Zvjerka je napisao/la:Moze se kritikovati, ali sa osnovama, razumom i potkovan argumentima... Ti si tu nabac'o nekakvih gluposti, od kojih je mozda 1 fkt tacna i gdje su fkt morali nesto uraditi a ovo ostalo je laicko pitarsko lupanje bez argumenata... Uvijek ima nesto zasto nesto nije moglo biti odradjeno na neki nacin...
@amypitar smrdo mali vi ste 5x gori
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 14 maj 2014, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY
-
- Kontakt:
amypitar je napisao/la:Baja_Zvjerka je napisao/la:Buu raspolazes logikom kao i pitari kada pricaju o Zelji...![]()
Pa ta logika je istinita,a sad sto Vi lažete i ložite sami sebe, to je Vas stvar.
stipu ih ba , imaju o cemu kontat
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Evo vidis, znam ja ko ce se sa tvojom pricom sloziti, samo oni najveci dusmani i ljudi koji zele zlo Zelji... Ti ne zelis, ali vrlo povrsno razmisljas ne ulazeci u dubinu problema i neku detaljniju analizu... Pa bolan ti hladno lupis glupost da su trebali 2 miliona od Dzeke i Visce bolje iskoristiti, a budzet kluba za jednu sezonu, npr. kada smo duplu osvojili, bio preko 3 miliona... Osvojili smo 3 sampionske titule i igrali 4 finala KUP-a. Sada da detaljno obrazlazem koji su prioriteti poslovanja kluba, da su ionako plate kasnile, da su nas tuzili zbog racuna, ti ovdje laprdas da je trebalo napraviti krov zapada... Od cega da ga naprave? Koga smo to prodali od igraca u posljednjih godinu i vise? Gdje su pare od Sehica? Za sponzorstvo se fino reklo kako i sta, neces biti sponzor ako nudis neku crkavicu jer sebe stavljas u losu poziciju za neke naredne pregovore sa buducim sponzorima. I da, kaze da je kod nas barem drzava problem... Pa jbmu misa, gdje zivis ti brate? U Svicarskoj? Stadion se cisti svake sezone, pred pocetak, ocigledno nema novca da se on cisti svaku utakmicu. Gdje je publika da donese financijsku korist Zelji pa da se i stadion usminka i ocisti pred svaku tekmu, da se naprave prilazi i sl.? Tu dolazi nas 2000 jadnika i to je sve, dodju sminkeri na derbi i eto ti posjete... Za to sve je kriv ovaj pogani narod, njegov mentalitet, zasite se i ocekuju grupnu fazu ligu prvaka nakon 1,2 sampionske titule, najbolji primjer su KK Bosna i RK Bosna. Liga se mora smanjiti, tereni se moraju popraviti, kvalitet popraviti, zakon o sportu donijeti pa da ti privredni subjekti mogu pomoci a da budu oslobodjeni ovoga i onoga, ali mi zivimo u banana drzavi i to se jos dugo nece promijeniti.
Uvijek moze bolje i treba teziti boljem. Ti ako mislis da to ljudi u klubu ne zele, onda ne znam sta i koga pratis uopste. Eto ti si pametniji od ljudi koji su cijeli zivot u tome, time se bave...
Zelji treba konstantan izvor prihoda, sponzor, dobra posjeta, pomoc drzave, proizvodnja i prodaja igraca, itd.
Uvijek moze bolje i treba teziti boljem. Ti ako mislis da to ljudi u klubu ne zele, onda ne znam sta i koga pratis uopste. Eto ti si pametniji od ljudi koji su cijeli zivot u tome, time se bave...
Zelji treba konstantan izvor prihoda, sponzor, dobra posjeta, pomoc drzave, proizvodnja i prodaja igraca, itd.
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
I ako bi se sada vrlo rado upustio u ovu raspravu, ali neću da se neki nebi osuliBuu je napisao/la:Sta je netacno ?Baja_Zvjerka je napisao/la:Moze se kritikovati, ali sa osnovama, razumom i potkovan argumentima... Ti si tu nabac'o nekakvih gluposti, od kojih je mozda 1 fkt tacna i gdje su fkt morali nesto uraditi a ovo ostalo je laicko pitarsko lupanje bez argumenata... Uvijek ima nesto zasto nesto nije moglo biti odradjeno na neki nacin...
@amypitar smrdo mali vi ste 5x gori

@ Buu sve je tačno, pusti Bajku šta priča.

SRETAN BROJ - 1725
iduca sezona ce pokazati sta smo sijali prethodnih 5