Ne treba pitati forumasa zasto je spomenik unakazen onim farbanjem a sahovnica kao simbol svih hrvata osramocena stavljanjem na tudji spomenik.To treba pitati hsk zrinjskiKadet91 je napisao/la:Drago mi je da smo se slozili oko slikanja Starog Mosta.1452 je napisao/la:@ kadet
Pa naravno da ce slikat most,pa ima on mepas i kuci. To je isto ko da odes u italiju u Pisu i slikas trzni centar
A sto se tice spomenika neznam tocno sta bi ti reko. Pitanje je malo politicke prirode i ovdje ima dosta ljudi koji podrzavaju tu ideologiju. (ja nemam nista protiv sto to neko voli)
Ne zelim ulaziti u svadje ali mislim da nijedan spomenik od rezima koji je svaku kucu (u miru) ostavio bez minimalno jednog muskarca moze biti pozeljan spomenik. Sto ga nisu srusili? Hmmm jos im je samo to trebalo ionako su vec dovoljno fasisti za sve.
Bez obzira sto se vjerovatno ne slazeteja nebih zadirao u politiku. Osjetljivo je....pozdrav
Spomenik je bio za borce koje su poginuli u borbama protiv fasizma, ukljucujuci sva tri naroda, zato mislim ima tri krila, veoma lijep spomenik je bio, nevidim razlog zasto se morao unakaziti, to je veca sramota nego da je skroz miniran, unisten, barem po meni.
Slazem se sa tobom za politiku, samo me istinski zanimalo "Zasto?" Hvala ti na odgovoru.
Forza Velez!
Zamisli sada da dodje do obrnute situacije na sta bi licio onaj spomenik HVO poginulim vojnicima na Rondou da ga recimo neko (u toj novoj vlasti) ofarba u zeleno i po njemu nacrta po koji mjesec i zvijezdu

I ovo objasnje ,da spomenik proslom rezimu je kao postao nepozeljan,je nidje veze.Ovo nije spomenik proslom rezimu vec spomenik palim borcima grada Mostara(iz sva 3 naroda) koji su stradali u borbi protiv fasizma.Ima i u Splitu i u Zagrebu takvih spomenika pa nek i tamo isto ovako stave kockice,vidit ces kako ce im uspjeti

Samo me cudi da niko iz FK Velez ne reaguje na ovo ili oni iz SUBNOR-a
P.S.Stara me je ucila da se svaciji spomenik mora postovati ,bilo ciji da je.