Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la Pale_Companion » 09 maj 2014, 21:52

Sretno sutra :!:
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 maj 2014, 00:20

@Pale eh, hvala, mislim da nijedan puž neće izmigoljit, moraju opravdat reputaciju tri uvjerljivo najgora kluba. :P

Ako u poštenim utakmicama izbacimo GF niko ne bi trebao imat prigovor na ostanak. Znači da ima i lošijih od nas, to naravno nije dobro za reputaciju bundesa ali bi bilo ok.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2014, 13:22

Nadam se najboljem ali sam skeptican sto se konacnog ishoda tice...
Nikako mi se nije svidjela atmosfera u i oko ekipe tokom ove sedmice. Previse su svi bili ubjedjeni da nas niko ne moze skinuti sa tog 16.mjesta i da je samo pitanje s kim cemo igrati u predstojecem barazu.

Mi koji patimo HSV znamo kako se pic.kice ponasaju kada mediji kvalitetno pisu o njima. Umisle da su vanzemaljci i mislim da ce nam se takav pristup danas obiti o glavu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2014, 14:24

Unsere Mannschaft: Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jiracek - Rincon, Badelj, vdV, Tesche, Calhanoglu - Lasogga.

E moj Slomka gdje ti pamet...
Umjesto da ubacis Djourou-a, a Westermann-a stavis na poziciju lijevog beka ti opet eksperimentises sa Jiracek-om, iako je svima jasno da taj nije u stanju igrati na toj poziciji.

Dakle ne preostaje nam nista drugo nego da se uzdamo u Schalke i Hoffenheim... :( :(

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

homer44
Kontakt:

Post Postao/la homer44 » 10 maj 2014, 15:39

Dugo su izdržali, osam minuta. Sreća po njih, Nurnberg također gubi, ali tu je Braunschweig...

1:1 :angel:
Gubi i Braun... Dobro je počelo za HSV.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2014, 16:33

Odlicno prvo poluvrijeme...
Ukoliko Hoffenheim postigne jos jedan gol mislim da bi to bilo to i da cemo u naredni Cetvrtak igrati tu baraz utakmicu.

Ne vjerujem da Nürnberg i Braunschweig mogu postici po tri gola...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2014, 17:38

Ne ide mi u glavu kako su ovu utakmicu uspijeli izgubiti...
Imali su sve u svojim rukama i Mainz-u su doslovno poklonili dva gola - kod treceg odlicna akcija Okazaki-ja.

Nadam se da Westermann (molio sam Boga da mu Kinhöfer dodijeli zuti karton) nece igrati u barazu i da ce njegovo mjesto zauzeti Djourou.

Sve u svemu podijeljenja osjecanja...

PS: Hvala Schalke-u i Hoffenheim-u.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2014, 18:13

Da je umjesto Braunschweiga bio neki bar malo jači klub sad bi HSV pakovao kofere za cvajtu.Nevjerovatno je koliko loše igraju u odbrani praktično svaka polušansa za protivnika je gol i nije ni čudo što su primili 75 golova. :facepalm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 maj 2014, 18:29

Dobro je, nijedan puž nije odmigoljio, da se igralo još pet kola niko se ne bi pomako. Ni krivi ni dužni idemo u relegaciju.

Inače, nije bilo boga da ne dobijemo 3 komada, to je naše sljedovanje. Sve u svemu Slomka nije opravdao očekivanja, nema taktičke ni igračke discipline i zato se i dešavaju ovakve neshvatljive greške. Ostaje se nadati da ćemo protiv Furtha ipak griješiti manje i nekako na jedvite jade izborit opstanak.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 10 maj 2014, 19:04

Ma izborit cete nego staa.. protiv Furtha valjda je to ta ekipa koja je 3. u Cvajti.. igrac utakmice bice Cahanoglu :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 maj 2014, 13:05

Eto u barazu igramo protiv Fürth-a...
U Septembru protekle godine smo ih dobili u kupu sa minimalnih 1:0, a isto tako ta se utakmica mogla zavrsiti 3:1 ili 4:1 u nasu korist.

Iskreno ne znam sta da ocekujem od utakmice. Ukoliko igraci ponove pristup kao u posljednje dvije utakmice onda imamo realne sanse da izborimo (ne)zasluzen opstank, a ukoliko budu smatrali da su vanzemaljci i da im niko nista ne moze onda nam ne gine igranje u Cvajti naredne sezone.

Inace prema pisanju HA-a Beiersdorfer bi trebao biti novi predsjednik kluba ukoliko HSV Plus prodje, a sto se tice pozicije SD-a tu su u igri sljedeca imena:

Jens Lehmann - mislim da je ovdje sve receno
Bernhard Peters - sto je Rangnick u RB-u to je on u Hoffenheim-u
Peter Knäbel - tehnicki direktor reprezentacije Svicarske

Iako ne vjerujem u pisanja medija, jer takodjer nisu pogodili i kada je imenovanje NO-a bilo u pitanju za mene bi najbolje rijesenje bio Peter Knäbel, jer u Svicarskoj ima dosta talentovanih i kvalitetnih igraca.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2014, 15:41

Veceras je eto za neke ta najbitnija utakmica u historiji kluba...
Medjutim za mene je ta utakmica tek na rasporedu 25.05, jer bez HSV Plus-a i eventualno izboreni opstanak nam nista ne vrijedi.

Sto se vecerasnje utakmice tice iskreno ne znam sta da ocekujem i mislim da je sve moguce - sve zavisi od toga kakav ce pristup pic.kice imati na terenu. Ukoliko pokazu borbenost i zalaganje mislim da bi mogli upisati pobjedu, u suprotnom nam se crno pise.

PS: Samo se nadam da Slomka nece staviti Westermann-a da igra, jer je isti najveca opasnost po nas gol.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 maj 2014, 16:57

Veceras uz HSV sigurno, jer nije Bundesliga isto sa HSV-om ili bez njega.

Pa ak je moguce da veceras vec rjesite prolaz sa nekom dobrom utakmicom to boljee.

Al i u ovako losim igrama vase ekipe mogu se izdvojit 2-3 dobra , odlicna igraca, Calhanoglu i Lasogga :) strasnii igraci ce bit a i sad suu.. :thumbup:
FC Bayern !!!!!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 maj 2014, 18:07

Sretno veceras ;)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 15 maj 2014, 18:10

Kakva je sad sansa da prodje HSV-PLUS?

U svakom slucaju se nadam da ce HSV veceras pobijediti i izboriti dobar rezultat pred uzvrat i da ostaju u ligi.

I definitivno se slazem da je Westermann najveca opasnost po Adlera. A koliko je losa odbrana HSVa govori podatak da je Adler imao ca.4 odbrane po utakmici. Mislim da je to najvise u ligi (drugi su imali puno manje udaraca na gol i automatski manje odbrana)..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 18:20

Da nije bilo Adlera, Calhanoglua i Lassoge, tj. da je HSV zavisio od propalih zvijezda tipa van der Vaart, već odavno bi bio prežaljen. Ovako, nada još uvijek postoji. I dobro je da postoji, jer Bu-Li nije ista bez klubova kao što su Schalke, Stuttgart, Werder, Gladbach i HSV. To su velikani njemačkog fudbala s ogromnom tradicijom, i kao takvi trebaju biti konstantno u vrhu i braniti čast Nijemaca u evropskim takmičenjima. Ipak, realnost je drukčija i samo neki od njih su u poziciji da se bore za dobar plasman.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 15 maj 2014, 18:24

Hsv ne moze ispasti zadnje kolo su svi igrali za njih da ne ispadnu a Furth im nece moci nista u barazu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2014, 18:30

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Kakva je sad sansa da prodje HSV-PLUS?
Sve zavisi od broja clanova koji dodju na skusptinu...
Ukoliko ih dodje izmedju 6500-7500 HSV Plus ce bez problema proci, jer onih IDIOTA ima max. 1500.

Da se usvoji novi statut kluba potrebno je 75% glasova.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 maj 2014, 18:47

Ne bih da baksuziram, ali nisam neki optimista što se HSV-a i baraža tiče. Jednostavno ekipa mi ne djeluje kao cjelina, mnogo toga ne štima u svim dijelovima ekipe i bojim se najgoreg. :thumbdown: Ja sam naravno uz HSV, jer buranije ionako ima previše u Bundesligi. :thumbup:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 15 maj 2014, 18:57

Ovaj baraz je i uveden da ove ekipe koje bi plesale jednu sezonu ne mogu uci Furth prvu utakmicu nema sta da trazi u Hamburgu u to sam siguran svoju su sansu za Bundesligu izgubili protiv Paderborna

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.