FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 14 feb 2010, 15:50

Zagor je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Ja,kao i vjerovatno jos velika vecina nas nismo ni znali da smo nekada igrali sa Realom...

17.08.1972. Sarajevo - Real Madrid 2:2

Zanimljivo :)
Al zato je tu najbolji statističar Sarajeva na našem fks forumu, a vjerovatno i u svijetu. ;)

Da stvarno vidio sam i fakat se iznenadih,ono nije se nesto spominjalo to...evo rekao je da ce danas postaviti i neke slike...

Stvarno je lik enciklopedija :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

D3n!$!nH0
Kontakt:

Post Postao/la D3n!$!nH0 » 14 feb 2010, 18:16

cuj sa realom nikad cuo al haj fala bogu a dobar je sema sve lik zna dodje kao enciklopedija sarajeva
91.148.116.174:27028 udjite domaci server bez citera cs 1.6!!!!

MI SMO DIVOVI SVAKO NAM JE PLIJEN NAS JE CIJELI SVIJET U BORDO OBOJEN!!!!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 14 feb 2010, 19:07

Nisam ni ja znao da smo igrali sa Realom i to nerijesno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

D3n!$!nH0
Kontakt:

Post Postao/la D3n!$!nH0 » 14 feb 2010, 19:17

jel ko vidio na fksinfo ono sto je sema postavio kaze jahovic pojeo sam ****...

ADMIR_HZ87
Kontakt:

Post Postao/la ADMIR_HZ87 » 14 feb 2010, 19:31

Jesmo buraz vidili smo i procitali to je stara vijest,malo manje prenosi sa naseg foruma i manje imenuj ;)
SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA!!!!!

D3n!$!nH0
Kontakt:

Post Postao/la D3n!$!nH0 » 14 feb 2010, 20:36

ma dobro nisam znao kad je postavljen ma ne prenosim ja nista sa naseg foruma al sam se ismijao kad sam procitao :D :D

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 14 feb 2010, 21:58

miky_hz je napisao/la:Ja,kao i vjerovatno jos velika vecina nas nismo ni znali da smo nekada igrali sa Realom...

17.08.1972. Sarajevo - Real Madrid 2:2

Zanimljivo :)
znam da smo igrali sa realom samo nisam znao rezultat :D
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 15 feb 2010, 09:56

D3n!$!nH0 je napisao/la:jel ko vidio na fksinfo ono sto je sema postavio kaze jahovic pojeo sam ****...
Dobro je da je shvatio sta je uradio i kakvu je gresku napravio upropastio sebi karijeru
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

maroonboy
Kontakt:

Post Postao/la maroonboy » 15 feb 2010, 11:23

Ovo ti je Sarajevo. Oni što su sada izgubili od Kluža 2:1, imali stativu u 70. minuti... Trebali su proći dalje..., šaputao je neki Crnogorac za susjednim stolom nakon što je pored njega prošao trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Ostatak društva, okupljenog za stolom u bifeu ulcinjskog hotela "Olympic", pogleda za Janjošem.

- A ovo ti je Janjoš. Znaš ga, Mehmed Janjoš, najveća legenda iz Bosne... - nastavi naš narator prijateljima koji su širom otvorenih očiju gledali za Čalom kao da je pored njih prošao Petar Petrović Njegoš, glavom i bradom.

Peti klub

Članove Grbalja, Hajduka iz Kule ili Mladosti iz Lučana nisu ni primjećivali, ali su od igrača Sarajeva tražili dresove, nudili prijateljske utakmice, navijačke usluge, svašta... Samo da, eto, bude da su oni "nešto" sa Sarajevom.

A sve zbog onog FK Sarajevo, pojma koji ima puno veće značenje od samog naziva na leđima, pojma koji je okupljene vratio u neka sretniju zbilju, daleko od stvarne realnosti u kojoj više ništa ne izgleda kao što je nekada bilo. Osim tog naziva nekog višeg značenja za kojim će se svako u bivšoj državi okrenuti, pa šta god da se desi.

- Mi smo peti klub iz bivše Jugoslavije, iza Partizana, Zvezde, Dinama i Hajduka... Željo? Ma nije Željo tu, on je bio dolje - objasni ponosno Senad Merdanović

Sportski direktor Sarajeva bi se sa smiješkom vratio u osamdesete i ispričao kako je na Koševu slavio titulu prvaka Jugoslavije, ali valjalo se vraćati u realnost. Igrače je čekao trening, na vodom natopljenom terenu pored šumice nekoliko stotina metara od hotela.

Skok u blato

Uz zvuke obližnjeg podivljalog mora, koje se s pučine svaljivalo na kopno, kapiten Sarajeva Muhamed Alaim psihički se pripremao za skokove u blato, a ostali su vezali kopačke sa samo jednom mišlju - da živi i zdravi završe trening. Vrijeme fudbalere Sarajeva baš nije pomazilo. U Ulcinju jeste bilo bolje nego u Bosni, ali kiša i vjetar ipak nisu ponudili željene uvjete.

- Pogledajte ovaj teren. Nije toliko loš, da u Sarajevu ovoliko pada kiša, ne bi ličio ni na šta! - kaže Janjoš i dodaje:

- Ono što je najvažnije jeste da smo ipak ispunili svoj plan. Igrači su još malo umorni, ali do početka prvenstva, to će biti puno bolje. Po povratku u Sarajevo moramo samo naći neki teren za treninge. Na plastiku više ne smijemo, igrači će se polomiti od ozljeda.

Iako im je valjalo raditi u tim uvjetima, igrači su ipak bili sjajnog raspoloženja. Skladna su i uzorna družina na koju njihovi navijači trebaju biti ponosni, kao generaciju koju će nekada vrijediti spomenuti. Možda ne baš kao Čalinu ili Merdanovićevu, ali ipak generaciju koja se narednog proljeća može izboriti za djelić dijaloga za nekim stolom, u nekoj drugačijoj realnosti od ove.

Kao kasarna - rad i odmor

Kada trening prođe, slijedi - odmor. "Olympic" je kao karantin u kojem se samo radi i leži. Oni stariji u ekspediciji Sarajeva zorom prošetaju uz more, a oni mlađi se mogu opredijeliti samo za bife, u kojem mogu potrošiti pola eura za kafu ili euro za sok. Druge zabave nema. Kao vojska. A jedino žensko u krugu od nekoliko stotina metara je recepcionerka.

- Ma fini su. Znaju se kontrolisati, valjda zato što su im treneri tu, pa moraju - prozborila je uz smiješak uposlenica hotela.
TM: jesu li horde gdje su nekad bile? HZ: gdje god da smo, uvjek smo korak ispred vas

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 15 feb 2010, 11:32

maroonboy je napisao/la: - Mi smo peti klub iz bivše Jugoslavije, iza Partizana, Zvezde, Dinama i Hajduka... Željo? Ma nije Željo tu, on je bio dolje - objasni ponosno Senad Merdanović
:mrgreen: :mrgreen:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 15 feb 2010, 11:42

razumijem ja vasu patnju,nemozete bez nas ni na pripremama,ja se ponosim zaista ;)

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 15 feb 2010, 11:49

vjeran1987 je napisao/la:razumijem ja vasu patnju,nemozete bez nas ni na pripremama,ja se ponosim zaista ;)
ja razumijem tvoju patnju da ne možeš a da ne dođeš na ovu temu, ne možeš bez FK SARAJEVO 8-) :D

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 15 feb 2010, 11:50

vjeran1987 je napisao/la:razumijem ja vasu patnju,nemozete bez nas ni na pripremama,ja se ponosim zaista ;)
Idi slavi nerjesen rezultat protiv Hajduka kao pobjedu ipak je ovo vas prvi izlazak preko granica BiH u zadnjih 6 godina ... prva evropska tekma nakon toliko godina ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 15 feb 2010, 11:53

A nemogu ljudi bez nas makar i na nasem dijelu foruma! Kako je bilo na moru,ima li vjetra?

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 15 feb 2010, 12:06

halo kako se pise horde zla na engleski jezik????

D3n!$!nH0
Kontakt:

Post Postao/la D3n!$!nH0 » 15 feb 2010, 13:33

hordes of evil eto ti brate a ovi bi manijaci crkli bez fks al stacete kompleksi su neizljecivi!!!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 feb 2010, 14:38

slika

Smajlovic,Hase, Ivica Osim u utakmici Sarajevo vs SSSR 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 feb 2010, 14:59

kontam da će miky objaviti, al evo ja ću, protiv Reala :
slika
slika
1972. Sarajevo - Real Madrid 2:2
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 feb 2010, 16:13

D3n!$!nH0 je napisao/la:igrali smo i sa najjacim klubom u belgiji osminu 1/4 finale tadasnjeg kupa sampiona ii samo da kazem dirku brate njima je skoro vec presudio al sprema jos jednu kaznu :D
nisi dobro ovo napiso ;) ..kup uefa i cini mi se osmina finala da je bila...6-1 u briselu za anderlecht i 1-0 za nas na kosevu..te je godine anderlecht osvojio kup uefa pobjedivsi reala u finalu..a sarajevo je bilo jedini tim koji je te godine pobjedio anderlecht... ;) jos samo 6 da nismo tamo primili :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

D3n!$!nH0
Kontakt:

Post Postao/la D3n!$!nH0 » 15 feb 2010, 17:32

joj raja zivim za dan kad cu procitat u novinama sarajevo uslo u ligu prvaka ili eln sarajevo kupilo najboljeg igraca iz nekih velikih klubova i kada cu vidjeti raznolike rase u bordo dresu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: SamoDaKazeem i 25 gostiju.