FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2014, 01:11

Adviser je napisao/la:Mojne na Adžema ... Počinjemo pljuvati na sve mrtve i žive ... ne valja! Neki i Bukija pomenu, užas! Jednostavno bi trebali da ih usta ne uzimamo, tako je najbolje! To su ljudi iz zadnje (prijeratne) generacije FK Željezničar! Igrači koji su činili prvi poslijeratni FK Željezničar, na kraju nam je ta generacija donijela i onu titulu "Zubandan", koju nikad neću zaboraviti, hvala im! Ako hoćete, i Dženan Uščuplić je iz te generacije ...
Postoji velika razlika između Bukija kao igrača i Bukija kao uposlenika kluba,kao igrač je ostavljao srce na terenu,svaku tekmu je izgarao,bio fajter pravi,i svi smo ga voljeli,bio nam je idol a kao uposlenik našeg kluba je pokazao da je nesposoban,a meni je posebno pao u očima kad je tužio klub za par hiljada KM..a "Zubandan" je nešto posebno i to se nikad neće zaboraviti..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 18 maj 2014, 02:11

Zajko Zeba jedan je od nas !
Volim te Željo !

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 18 maj 2014, 07:31

S obzirom da je jako dosta ljudi sa strane ucestvovalo u danasnjoj akciji.Ovo je izvjestaj momka sa jednog od nasih foruma.
Kolona sa prikupljenim stvarima je obisla vise mjesta i podjelilo se ljudima pretezno koliko je moguce bilo pa na kraju napunili do vrha crveni krst u Zivinicama. Mjesta koja su se obilazila: Olovo, Rijecica, Kladanj, Stupari i Zivinice. Iznad Stupara smo svratili i izbjeglicama koje tu zive u barakama istovarili jedan caddy sa stvarima iz kombija. Najveci dio stvari prikupljenih danas je otisao u crveni krst u Zivinicama gdje smo napunili do vrha njihove prostorije. Puno problema ljudi imaju nakon ovih poplava i posebno problema sa vodom za pice jer je nemaju gdje kupiti tu u okolini a njihova nije za pice. Primjetili smo i po ovim gradovima da se ljudi sluzi raznim igricama i iskoristavanjem situacije dok drugi neki kojima je pomoc mozda i najpotrebnija ili su najvise pogodjeni poplavom, oni imaju taj neki inat i ponos pa svjesno odbijaju pomoc i usmjeravaju je drugima kojima je jos potrebnija.

Zelim se svima zahvaliti na danasnjoj akciji, ono sto je danas prikupljeno je stvarno golema stvar. Pokazali smo kakvi mozemo biti kada je to najpotrebnije. Ljudi koji su primili pomoc ce sigurno to znati cijeniti i danas se usrecilo mnogo ljudi zahvaljujuci vama svima koji ste ucestvovali.

Par slika iz CK Zivinice:

http://pokit.org/get/?b32c9ec7984330bbc ... aa0469.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?5904f7e8a9d131976 ... d72eb7.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?d6be60b6fef503aec ... 41aae2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?708a3385c955a5d0f ... ec7ad5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?6a939cfda68943c73 ... 3edc10.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?86e15888ea629c6af ... c4d3ba.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 maj 2014, 09:56

Prvo,velike cestitke momcima koji su bili nosioci aktivnosti oko prikupljanja pomoci ugrozenim ljudima.Posebno mislim na one koji su ulozili direktan trud i svoje vrijeme.
Drugo,ne mogu da se ne osvrnem na par komentara vezanih za Adzema. Prvo neko potpuno izmisli nesto,ito vrlo ruzno,kako Adzem koci Beganovica kad je repr.u pitanju.Prosto nevjerovatno,jednostavno slaze covjek iz cista mira.Zasto,Bog sami zna.Kad ga se upozori,on hladno napise kako mu se cini da je tako nasta procitao.Dajte ljudi malo odgovornosti kad pisete o nekome nesta konretno.
Nakon toga,neko napise da ima info od roditelja kako Admir forsira neke igrace. Ovako nesta moze napisati samo neko ko apsolutno ne prati rad oladinskog pogona u Zelji.A ako ne pratis,ne znas igrace,ne znas situaciju,nemoj o ljudima pisati na osnovu cula kazala.
Ovdje treba znati bar elementarne stvari,o one stoje ovako:u oml.pogonu trenira ukupno oko 470 djece.Samo u kadetskoj selekciji postoje cetiri tima koji se takmice u razlicitim takmicenjima.
U premier ligi se takmice samo prvi tim kadeta i juniori.Znaci,od ukupno 470 djece,samo njih tridesetak su u centru zbivanja,odnosno u prvom planu.Sta to znaci?Znaci da imate roditelje, cija djeca nisu u prvom timu kadetea i juniora ,koji su nezadovoljni,misle da njihova djeca neopravdano nisu u prvom planu.I ko im je kriv?Naravno,trener.
Ovo je posebno osjetljivo u kadetskoj selekciji,jer je to posljednji filtar.Sablja nema problema sa roditeljima jer se sve rascisti prije nego dodje do njega.
Dakle,nemojte donositi zakljucke,a posebno nemojte javno pisati o ljudima na osnovu cula kazala. A posebno nema smisla izmisljati i naprosto lagati o ljudima.
Admir Adzem je vrlo vrijedan trenar,obrazuje se,radi i,na kraju krajeva,ima rezultate.Ako ima onih koji ne znaju,a sigurno ima,cak i medju onima koji o tome pisu,nasi kadeti su uvjerljivo prvi u premier ligi,tri kola prije kraja imaju pet bodova vise.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 18 maj 2014, 10:11

Ne znam sto napadate covjeka kad i jest u predzadnjim bovinama, Avazov sport je u pitanju, veliki naslov pise Adzem koci Beganovica i ostale juniore.... To se dobro sjecam iako u cijelom textu nijedna recenica nije napisana o tome... To poazuje koliko su to skart novine...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 maj 2014, 10:43

Nije tacno!
I ti pišeš napamet.
U Sportu od 13.05.je naslov"ZASTO KARACIC NE MIRISE DZENISA BEGANOVICA"

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 18 maj 2014, 10:54

FKZ1921 Ocigledno ne citamo isto izdanje. Jucer sam trazio novine i nisam ih mogao naci nigdje da ti uslikam ono sto sam ja citao. A sjecam se da je vezano za Adzema. Kažem ČITAO, sve što se pročita ne mora biti istina. Pokrenuo sam to na forumu da prodiskutujemo, ja npr za tog Adzema samo slusam vec par godina, nit poznajem covjeka nit išta. U tom članku o Beganoviću su ubacili i dio o Bajiću, kako je morao "slučajno" da se probije u repku, msm nije bio planiran itd.
Ima svakakvih i ljudi i novinara, više volim nešto neprovjereno pokrenuti na forumu nego pričati po tribini o tome poslije.

A i vezano za taj uticaj roditelja na trenera, to je sasvim normalno kroz mlađe selekcije, ali msm da se u kadetima već taj uticaj odbacuje jer tada djeca odskaču i pokazuju šta stvarno znaju.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 maj 2014, 11:22

Ama covjece,pises neistine.
Ne postoje dvije vrste avazovog Sporta,pa da je moguce da ne citamo istu novinu.
Ispred sebe imam dva zadnja broja Sporta i nigdje ne pise to sto si ti napisao da pise.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 maj 2014, 11:33

DANDY je napisao/la:S obzirom da je jako dosta ljudi sa strane ucestvovalo u danasnjoj akciji.Ovo je izvjestaj momka sa jednog od nasih foruma.
Kolona sa prikupljenim stvarima je obisla vise mjesta i podjelilo se ljudima pretezno koliko je moguce bilo pa na kraju napunili do vrha crveni krst u Zivinicama. Mjesta koja su se obilazila: Olovo, Rijecica, Kladanj, Stupari i Zivinice. Iznad Stupara smo svratili i izbjeglicama koje tu zive u barakama istovarili jedan caddy sa stvarima iz kombija. Najveci dio stvari prikupljenih danas je otisao u crveni krst u Zivinicama gdje smo napunili do vrha njihove prostorije. Puno problema ljudi imaju nakon ovih poplava i posebno problema sa vodom za pice jer je nemaju gdje kupiti tu u okolini a njihova nije za pice. Primjetili smo i po ovim gradovima da se ljudi sluzi raznim igricama i iskoristavanjem situacije dok drugi neki kojima je pomoc mozda i najpotrebnija ili su najvise pogodjeni poplavom, oni imaju taj neki inat i ponos pa svjesno odbijaju pomoc i usmjeravaju je drugima kojima je jos potrebnija.

Zelim se svima zahvaliti na danasnjoj akciji, ono sto je danas prikupljeno je stvarno golema stvar. Pokazali smo kakvi mozemo biti kada je to najpotrebnije. Ljudi koji su primili pomoc ce sigurno to znati cijeniti i danas se usrecilo mnogo ljudi zahvaljujuci vama svima koji ste ucestvovali.

Par slika iz CK Zivinice:

http://pokit.org/get/?b32c9ec7984330bbc ... aa0469.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?5904f7e8a9d131976 ... d72eb7.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?d6be60b6fef503aec ... 41aae2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?708a3385c955a5d0f ... ec7ad5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?6a939cfda68943c73 ... 3edc10.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/?86e15888ea629c6af ... c4d3ba.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
:bow:

Kako saznajem, cetiri stvari pored ove svih koje su postale primarne su:

- Odjeca
- Obuca
- Voda
- Lopate
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 18 maj 2014, 11:58, ukupno mijenjano 2 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 18 maj 2014, 11:56

admirbreza Malo ti je prica pitarska iskreno :mrgreen: Ovo mi na njih lici,sve im neko drugi kriv,neko namjestio,ukro,podvalio.Pricas o Adzemu,a i ne znas kakav je to ustvari trener i covjek prije svega koji je svasta prozivio posljednjih godina.Od privatnih problema do pljuvanja u novinama,malo je reci neosnovanih.On je izgradio neke do igraca koji su danas osnovica naseg kluba,prije svega mislim na Zolu,Aru,Riada Bajica,koliko znam doveo je i Dadu Sadikovica.Ne umanjujuci uticaj ostalih trenera,on ih je najvise naucio.Sada vodi jednu solidnu generaciju,koja u ne toliko kvalitetnoj PL kadetskoj ubjedljivo vodi i 99 % su sampioni.3 kadeta su potpisali ugovore sa nasim klubom,bilo je ponudjeno jos nekim igracima ali su neshvatljivo odbili.Ali eto ako je Adzem glup i corav i voli namjestit ko sto kazes,je li Amar isti kao on ? Kako potpisase onda,je li nasa Alfa i omega pogrijesila ? Necu nista da predvidjam i da pricam,jer je nezahvalno pricati za takve momke kakav je i sta je.Mladi su jos uvijek pitanje je kako ce se razvijati,a vrijeme ce pokazati gdje ce zavrsiti.Ja se nadam da ce nasem klubu donijeti pare,jer kazem ti i siguran sam da kvalitet imaju.Price roditelja rekla kazala,ne pikam.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 18 maj 2014, 12:10

vezano za Živinice, u zadnjih 15. god. nisu imali onakvu donaciju. MANIJACI :tokralju: :tokralju: :bih:

ps.
Krenula je i druga kolona donacija. 2 kombija su otisla za Zavidovice i Zepce, dok je 5 kombija, 2 caddy i privatna vozila krenula za Janju. 1 kombi je popunjen navijacima kako bi pruzili fizicku pomoc u nastradalim mjestima.
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 18 maj 2014, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zlatnidecko
Kontakt:

Post Postao/la Zlatnidecko » 18 maj 2014, 12:18

Micina stranica na FB https://www.facebook.com/pages/Mico-Kuz ... 125?ref=hl
jedandva je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Spominje se Mico Kuzmanovic iz Zvijezde da bi vas mogao pojacati :hmmmmm: ...U-18,U-19 repka sa svojih 18 godina sasvim korektan
Super info, ako je tačno.
Mali je zvijer, sa 17 godina debitovao u PLBiH, igrao 22 utakmice (15 ušao sa klupe) i postigao 3 gola, 3 asistencije. Na Otoci odigrao utakmicu života, gol i asistencija i na kraju proglašen igračem utakmice sa svoji 17,5 godina.

Dobro bi bilo ako dođe.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 maj 2014, 12:44

Tek sad vidjeh da je i danas bila akcija. Jel` se moze jos odnijeti i do kada moze? Imam nekih stvari koje sam planirao u ovu humanitarnu org. u mahali odnijeti, jucer nisam mogao sve, ali bolje bi bilo na Grbavicu, sigurnije mi nekako da ce otici gdje treba.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zlatnidecko
Kontakt:

Post Postao/la Zlatnidecko » 18 maj 2014, 12:53

]Mogu li vas zamoliti za uvecan clanak o Mici Kuzmanovicu,ako neko ima skeniran ili uslikan,nisam u mogucnost da dodjem do stampanog izdanja novina
Bas u zadnjem Sportu izasao clanak o Beganovicu i kako ga Adzem koci za repku.[/quote]

Adžem nije spomenut u tom članku nikako.
slika

@ FKZ1921 Je li istina da Kašić potpisuje ugovor sa prvim timom?[/quote]
Hoće. Potpisace i Dzenis, stim da on ima još jednu godinu juniorskog staža.[/quote]
Kakva je situacija s Haskovićem i Mekićem? Po meni, imaju potencijala.[/quote]

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 18 maj 2014, 12:54

slika Jedan od konvoja danas!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 maj 2014, 13:13

Dino Pekic , koliko samo taj covjek ima zelje i elana respekt. Nadam se da ce uz Boziju pomoc stici do janje bez problema i da je put prohodan, znam da je bilo nekih problema preko majevice kad se od tuzle ide zbog klizista nekog.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 18 maj 2014, 16:42

terabajt je napisao/la:Dino Pekic , koliko samo taj covjek ima zelje i elana respekt. Nadam se da ce uz Boziju pomoc stici do janje bez problema i da je put prohodan, znam da je bilo nekih problema preko majevice kad se od tuzle ide zbog klizista nekog.
I uz sve svoje probleme,koji nikako nisu bezazleni on je uvjek tu,respekt i kapa do poda Dini Pekicu!
Momci su stigli u Janju,pomoc se djeli,a sa nasima je isao i Husref Musemic,koji je inace,rodom iz Janje :clap: :clap: :clap:

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 18 maj 2014, 17:02

Intervju sa menadžerom Amarom Osimom (drugi dio)

http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-men ... -dio/8831/" onclick="window.open(this.href);return false;

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 18 maj 2014, 18:02

Šefa boli prst :D :mrgreen: :kafa:

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 18 maj 2014, 18:46

Mersin - Samsunspor 2:0
Mersin ušao u prvu ligu, Adilović nije uspio

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, b00t, Levin, Vanja8 i 34 gosta.