Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

bavariapivo
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2014, 22:58

Nedaj se Bosno
1 Std ·

Šta reći na ovo? 10 šlepera sa 350 paleta kreće za Bosnu i Hercegovinu iz Beča!! Nema dalje!! Skidamo kapu!! Hvala svima!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 18 maj 2014, 23:01

Srbija ima odlicne odnose sa vecinom arapskih drzava...tako je cak i bilo tokom krvavih 90ih

BiH ima Tursku i Iran odnosni imala je Iran mozda danas bas i ne, jer Iran nije popularan bilo gdje osim mozda nekoliko drzava u svijetu.
Zadnja izmjena: Pauk, dana/u 18 maj 2014, 23:02, ukupno mijenjano 2 puta.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 maj 2014, 23:01

Kevin je napisao/la: večeras utakmica široki-igokea počela minutom sutnje za nastradale, nakon toga pljesak..
skupljeno oko 5 000 + KM i sav prihod ide u humanitarne svrhe za Bosnu..
Svaka čast ljudima u Širokom, zaista.
Čitam redovno ovo šta objavljuješ iz tvog mjesta i zaista, svaka čast!
Kevin je napisao/la:kad gledam ovako ova drzava poslala ovoliko, ona onoliko..koliko ce toga zaista zavrsiti kdo onih kojima trebaju nove kuce, novi zivot itd :(
Veliko pitanje. Maloprije kad sam pročitao ono vezano za Austriju (nebitno, istina il' ne), prvo sam pomislio upravo na ovo isto što si ti napisao. Daj Bože da to sve završi na jednom mjestu, za jednu potrebu, da ne bude ništa sa strane, kao što je do sad redovno bilo.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 maj 2014, 23:02

Hajmo i FDS jedno 10000 boxeva cigara bez markica da ima raja malo smirivat zivce. Utisu ste se a najvise love mlatite
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2014, 23:02

Mislim da se previse forsira hrana, treba se najvise orijentisati na vodu, lijekove i HIGIJENU! Zato sto svi koji su sklonjeni iz kuca tj sada na statusu izbjeglice bukvalno su odvedeni na mjesta gdje je tesko odrzavati higijenu.
A hrana se najvise forsira u donacijama, mislim da ce je biti i vise nego dovoljno..

Citao sam da najmanje dolazi higijenskih sredstava, zato sutra kod bude isao u crveni kriz, ili u studentske organizacije nesto da preda neka tome da prednost. Moje misljenje..

Isto tako bojim se da ce svi ove ljude zaboraviti kroz mjesec. Njima su bukvalno kuce unistene, nemaju vise kuce. Kome su poplavljene nece moci onaj smrad istjerati godinama..Tesko da obicna raja moze skupiti te pare da digne to na noge sve, tu mora pomoci drzava i ostale drzave, nema druge. Raja moze pomoci sto se tice ovih slepera..

Skupit se dosta moze ali je steta milijardu u federaciji, milijardu u rs sigurno..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 23:06

Pa ovi naši više nemaju obraza ni tražiti pomoć kad su sve što su ljudi davali pokrali, mi smo nastradali bar dva puta gore nego Srbija, al naši šute, dok Dačić i Vučić na svakom koraku traže pomoć
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2014, 23:09

tuzlak1987 je napisao/la:Mislim da se previse forsira hrana, treba se najvise orijentisati na vodu, lijekove i HIGIJENU! Zato sto svi koji su sklonjeni iz kuca tj sada na statusu izbjeglice bukvalno su odvedeni na mjesta gdje je tesko odrzavati higijenu.
A hrana se najvise forsira u donacijama, mislim da ce je biti i vise nego dovoljno..

Citao sam da najmanje dolazi higijenskih sredstava, zato sutra kod bude isao u crveni kriz, ili u studentske organizacije nesto da preda neka tome da prednost. Moje misljenje..

Isto tako bojim se da ce svi ove ljude zaboraviti kroz mjesec. Njima su bukvalno kuce unistene, nemaju vise kuce. Kome su poplavljene nece moci onaj smrad istjerati godinama..Tesko da obicna raja moze skupiti te pare da digne to na noge sve, tu mora pomoci drzava i ostale drzave, nema druge. Raja moze pomoci sto se tice ovih slepera..

Skupit se dosta moze ali je steta milijardu u federaciji, milijardu u rs sigurno..
ja mislim da se u ovoj situaciji nista ne forsira..sta se god salje dobro je doslo..šta god!
jer ovi ljudi trebaju zivjeti i sljedećih dana i jesti i oblačiti se itd..

morate shvatiti da je ljudima možda skupo kupovati lijekove..po meni bi tu drzava morala urigirati da se što više lijekova prebacuje ali na racun drzave...odnosno, imaju bolnice, salji tamo ko treba pomoc i gotovo..ili da medicinsko osoblje sa lijekovima obilazi potrebite
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 18 maj 2014, 23:12

Vise ljudi je i izgubilo zivote u Bosni...znam da ovdje u Danskoj ima zaista malo fokusa na poplave i to sto ima vecinom se forsira Srbija i video inserti su vecinom iz Srbije a Bosna se spomene obicno kratko...iz kojeg razloga nisam siguran.

80/20 u korist Srbije sigurno...ali poplave su manja vijest ovdje.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2014, 23:15

mandraX je napisao/la:
Kevin je napisao/la: večeras utakmica široki-igokea počela minutom sutnje za nastradale, nakon toga pljesak..
skupljeno oko 5 000 + KM i sav prihod ide u humanitarne svrhe za Bosnu..
Svaka čast ljudima u Širokom, zaista.
Čitam redovno ovo šta objavljuješ iz tvog mjesta i zaista, svaka čast!
Kevin je napisao/la:kad gledam ovako ova drzava poslala ovoliko, ona onoliko..koliko ce toga zaista zavrsiti kdo onih kojima trebaju nove kuce, novi zivot itd :(
Veliko pitanje. Maloprije kad sam pročitao ono vezano za Austriju (nebitno, istina il' ne), prvo sam pomislio upravo na ovo isto što si ti napisao. Daj Bože da to sve završi na jednom mjestu, za jednu potrebu, da ne bude ništa sa strane, kao što je do sad redovno bilo.
da, drago mi je da su ljudi prepoznali potrebu...samo široki je mali grad..al dobro, jučer je par kamiona otišlo, danas sam isto vozio u gss i puna prostorija je bila kesa, paketa koji će se dostavljat, što znači da ljudi donose..

pon,uto i čet je središnje prikupljanje priloga u crvenom krizu..

pored toga, 7 momaka iz gss-a danas cijeli dan izvlaci ljude sa 3 camca u šamcu..to je najveća žrtva i svaka čast momcima :bow:

i kad sve to pogledaš za jedan široki od 10 000 stanovnika..nije ni lose i ponosan sam :thumbup:
al opet mislim da moze i jos bolje i jos vise :)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2014, 23:17

Kevin je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Mislim da se previse forsira hrana, treba se najvise orijentisati na vodu, lijekove i HIGIJENU! Zato sto svi koji su sklonjeni iz kuca tj sada na statusu izbjeglice bukvalno su odvedeni na mjesta gdje je tesko odrzavati higijenu.

ja mislim da se u ovoj situaciji nista ne forsira..sta se god salje dobro je doslo..šta god!
jer ovi ljudi trebaju zivjeti i sljedećih dana i jesti i oblačiti se itd..

morate shvatiti da je ljudima možda skupo kupovati lijekove..po meni bi tu drzava morala urigirati da se što više lijekova prebacuje ali na racun drzave...odnosno, imaju bolnice, salji tamo ko treba pomoc i gotovo..ili da medicinsko osoblje sa lijekovima obilazi potrebite
Da ali evo na Dubravama gdje je prihvatiliste vec je prljavo, prijete zaraze..Citao sam da je ovih dana hrane i previse stiglo i da trebaju stvari za higijenu i sto vise vode :mrgreen:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2014, 23:20

NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
pa **** ih da ih **** besramne :thumbdown: :oops:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 18 maj 2014, 23:21

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2014, 23:21

jos jedna neizvjesna noc...
http://radiobrcko.ba/neizvjesna-noc-pre ... opanicama/" onclick="window.open(this.href);return false;

i et kuce moje

slika

sva sreca pa trenutno nema nestalih ili mrtvih iz nase opcine

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2014, 23:24

DANKE ÖSTERREICH, i svim drugima koji su na nogama po dva dana i vise i bore se nadljudski da sto vise spase

" onclick="window.open(this.href);return false;

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 maj 2014, 23:24

Kevin je napisao/la:
NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
Pa majku mu ima ih 5 puta vise, sta ih trpe. Noge im odma slomiti pa nek umru u onom mulju
NO PYRO NO PARTY

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 18 maj 2014, 23:26

Ma nevjerujem ba ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 maj 2014, 23:26

Maglaj :?
slika
slika
slika
slika
slika
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 18 maj 2014, 23:26

Fuj, sta vise reci od dizanja cjena do prodavanja robe koja je bila data u dobrotvorne svrhe i sada jos sami stanovnici kojima su kuce potopljene i kojima je dato skloniste, hrana i voda iskoristavaju davanja i preprodaju ih??? FUJ, zaista sugava zemlja, samo nam Bog moze pomoci.

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
Forza Milan

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 maj 2014, 23:27

Buu je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Pa majku mu ima ih 5 puta vise, sta ih trpe. Noge im odma slomiti pa nek umru u onom mulju
Treba im zutog dat da se navuku mayku im yebem
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 maj 2014, 23:27

Virtu4l je napisao/la:Novak pokrenuo lavinu :clap: :tokralju:
Lik ima nevjerovatan uticaj u svijetu i hvala Bogu sto je tako dobar i plemenit, pa taj uticaj maksimalno iskoristava u pozitivnom smislu! :thumbup:

Do danas maltene niko nije nista izvjestavao o ovoj katastrofi ovde, a sada vec druga situacija kada je Nole napao strane medije!
Dovoljno je samo da se slika sa parolom "Support Serbia and Bosnia" i to odmah vidi milijardu ljudi... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 5 gostiju.